گجت‌هایی که با شکست مواجه شدند+تصاویر

 شرکت‌های بزرگ فناوری و تکنولوژی یکی از پردرآمدترین و سودآورترین صنایع امروزی محسوب می‌شوند.

اما همیشه تولید محصولات جدید در این صنعت با موفقیت و سودمندی همراه نخواهد بود.

بسیاری از تکنولوژی ها در گذشته و حال بوده‌اند که با شکست‌های بزرگی مواجه شده‌اند.

شکست ها در دنیای تکنولوژی دلایل مختلفی دارند. گاهی اوقات قیمت بالا و غیر منطقی و گاهی اوقات نیز جالب نبودن و عدم تمایل مشتریان به خرید باعث شکست چنین محصولاتی می‌شود.

در ادامه نیز قصد داریم به تکنولوژی‌هایی اشاره کنیم که در ط.ل سال ها با شکست مواجه شده‌اند و برخی از آن‌ها ن


بتامکس
دستگاه‌های پخش نوارهای ویدئویی را به یاد دارید؟ این دستگاه ها قابلیت پخش نوارهای VHS را داشتند. رقیب وی اچ اس دران سال ها نوارهای بتامکس بود. و این دو با هم تفاوت‌هایی داشتند. نوارهای بتامکس کوتاه بودند و حداکثر 60 دقیقه فیلم را نمایش می‌دادند که برای فیلم‌های سینمایی کافی نبودند. در مقابل VHS ها می‌توانستند 3 ساعت فیلم را بر روی خود ضبط کنند. یکی از دلایل شکست سونی (شرکت سازنده بتامکس) این بود که این شرکت اجازه ضبط هر فیلمی را بر روی نوارهای خود نمی‌داد و محدودیت‌هایی را اعمال می‌کرد اما شرکت JVC (تولید کننده VHS) محدودیتی در این زمینه نداشت.

با اینکه بتامکس کیفیت بهتری داشت اما قیمت آن از VHS گران تر بود. کاربران و مشتریان VHS را بیشتر ترجیح می‌دادند زیرا نوارهای بتامکس تنها بر روی دستگاه‌های سونی قابل پخش بود. اما نوارهای VHS بر روی تمام VCR ها قابل پخش بودند.


اپل نیوتون
نیوتون را می‌توان جد آیپد امروزی محسوب کرد. اپل نیوتون به عنوان یک دستیار کامپیوتری شخصی بسیاری از عملکردهای امروزی تبلت های اپل مانند لیست کارها، ماشین حساب، مبدل ارز، نقشه و... را در دل خود داشت. اپل نیوتون امکان ارسال فکس را نیز برای کاربران خود فراهم می‌کرد. اپل نیوتون بجای یک کیبورد از سیستم تشخیص دست خط کاربر به کمک قلم مخصوص استفاده می‌کرد که یکی از نقاط ضعف اصلی آن بود.

مانند بسیاری از محصولات اپل نیوتون نیز با مشکل باتری دست و پنجه نرم می‌کرد و صفحه نمایش آن نیز خیلی خوانا نبود. در نهایت اپل نیوتون نتوانست آن طور که اپل انتظار داشت محبوب شود و فروش خوبی داشته باشد.


گارمین ناویفون

در سال‌های گذشته گارمین یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های ناوبری برای خودروها به حساب می‌آمد تا اینکه سیستم‌های و نفشه های ناوبری به رایگان در ابزارهای همراه قرار گرفتند. گارمین نیز برای اینکه محبوبیت خود را از دست ندهد در سال 2008 تلفن همراهی را با نام ناویفون طراحی و عرضه کرد که به همراه یک داک نصب در خودرو به فروش میر فت.

گارمین ناویفون علاوه بر سیستم مناسب ناوبری امکانات بسیار خوب دیگری نیز داشت اما حضور پدیده‌هایی مانند آیفون و گوشی‌های هوشمند دیگر دلیل دیده نشدن گوشی گارمین و از دور خارج شدن آن شد.


دی وی دی HD
رقابت میان دی وی دی HD و دیسک‌های بلوری درست مانند رقابت میان بتامکس و VHS در سال‌های گذشته بود. در سال 2005 تلویزیون‌های اچ دی وارد بازار شدند. دی وی دی پلیرها نیز در اوج شهرت خود بودند. اما کیفیت دی وی دی ها در آن زمان به اندازه تلویزیون‌های اچ دی نبود. از این رو دی وی دی HD و بلوری وارد بازار شدند تا جای بلوری را بگیرند. در واقع بین دی وی دی HD و بلوری تفاوتی چندانی وجود نداشت.

در این میان این دو فرمت با یکدیگر همخوانی نداشتند. اما زمانی که شرکت بزرگ وارنر برادرز تصمیم گرفت که تمام محصولات خود را بر روی بلو ری عرضه کند دیگر استفاده از دی وی دی‌های اچ دی بسیار محدود شد و تقریباً دیسک‌های بلو ری جای آن ها را گرفتند.


ویندوز فون
به گزارش بازارخبر، ویندوز فون از محصولات نه چندان قدیمی مایکروسافت بوده که همچنان در حال عرضه است. اما با این روند استقبال کم پیش بینی می شود در آینده ای نه چندان دور ویندوز فون نیز به فراموشی سپرده شود. فروش ویندوز فون امسال بسیار کم بوده و تنها 7.4 میلیون دستگاه مجهز به ویندوز فون فروخته شده است. فروش آن نسبت به سال گذشته 10 درصد کاهش داشته و در آمریکا تنها 5 درصد گوشی ها مجهز به ویندوز فون هستند.

ویندوز فون مزیت خاصی نسبت به اندروید و IOS نداشته و قیمت آن نیز کمتر نیست. تعداد اپلیکیشن های موجود برای ویندوز فون نیز بسیار محدودتر از اندروید و آی او اس است.


ساعت‌های هوشمند

اپل به تازگی ساعت هوشمند خود را معرفی کرده است که قرار است از اوایل سال 2015 وارد بازار شود. اما مسئله اینجا است که بسیاری از ساعت‌های هوشمندی که قبل از اپل وارد بازار شده‌اند چندان موفق نبوده‌اند.

ساعت‌های هوشمند از حدود 30 سال پیش با عناوین مختلف در بازارها موجود بوده‌اند اما هیچکدام نتوانستند توجه خریداران و کاربران را به خود جلب کنند و بسیاری از آن‌ها نیز تنها چند سال بیشتر دوام نیاوردند.


تلویزیون‌های سه بعدی

تلویزیون‌های سه بعدی هیچ‌گاه نتوانستند آن طور که شرکت‌های تولید کننده می‌خواهند نظر مشتریان را جلب کنند. اما دلیل شکست چنین فناوری جالبی چیست؟ تلویزیون‌های سه بعدی قیمت بیشتری نسبت به مدل‌های معمولی دارند و تنها تعداد بسیار محدودی شبکه تلویزیونی در دنیا تصاویر سه بعدی پخش می‌کنند.

علاوه بر این بسیاری از این تلویزیون ها برای نمایش تصاویر سه بعدی به عینک‌های مخصوص نیاز دارند که چندان به مذاق کاربران خوش نمی‌آید.



 




تاريخ : سه شنبه 1 مهر 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |