بهینه‌سازی مصرف انرژی در تجهیزات شبکه شده

انرژی,شبکه

 

 

امروزه تعداد تجهیزات هوشمند متصل به شبکه جهانی به طرز گسترده‌ای رو به افزایش است. رایانه‌ها، تلفن‌همراه، تبلت‌ها، فناوری‌های پوشیدنی و اینترنت و اشیایی مثل تلویزیون‌ها، یخچال‌ها یا اجاق‌های هوشمند را در نظر بگیرید، همه اینها حتی در صورت استفاده نشده، به حجم قابل توجهی انرژی نیاز دارند که تأمین آن چالش‌برانگیز است.

 
 

به گزارش آژانس بین المللی انرژی، یک نهاد بین دولتی حامی انرژی پاک و مطمئن، کل انرژی برق مصرفی تجهیزات شبکه شده در جهان سال ۲۰۰۸، ۴۲۰ تراوات ساعت بوده است؛ این رقم، سال ۲۰۱۳ به ۶۱۶ تراوات ساعت رسید و پیش بینی شده تا سال ۲۰۲۵، تجهیزات شبکه شده ۶ درصد کل انرژی برق مصرفی جهان را به خود اختصاص دهند؛ چیزی معادل ۱۱۴۰ تراوات ساعت که ۸۰ درصد آن فقط صرف نگهداری دستگاه در حالت آماده به کار (استندبای) می شود.

فناوری های فوق، طیف وسیعی از خدمات بهینه را در حوزه های مختلف به نمایش می گذارد و این در حالی است که خود فناوری قادر به مصرف بهینه انرژی نیست. حال اگر به طریقی انرژی مورد نیاز دستگاه در حالت استندبای کاهش یابد، کل انرژی برق مصرفی تجهیزات شبکه شده در جهان تا سال ۲۰۲۰ به سالانه ۶۰۰ تراوات ساعت خواهد رسید.

ذخیره اطلاعات در تجهیزات هوشمند توسط قطعات خازنی طی چرخه ـ تخلیه شارژ انجام می شود، اما اگر اتصال به منبع انرژی به هر دلیلی مختل شود، اطلاعات ذخیره شده از بین می رود که در اصطلاح به آن حافظه فرار گفته می شود. پژوهشگران اسپینترونیک درصددند با بهره گیری از علم مکانیک کوانتومی، ذخیره سازی اطلاعات را روی اسپین الکترون ها انجام دهند و مشکل پاک شدن حافظه را پس از قطع منبع انرژی پشت سر بگذارند.

دستگاه هایی که بر مبنای اسپینترونیک طراحی شده است، در فواصل بین اعمال مختلف خاموش می شود، حتی اگر این مکث فقط یک هزارم ثانیه باشد. به نظر می رسد این فناوری تا چند سال آینده جای خود را در ذخیره سازهای حافظه باز کند و به مصرف بهینه انرژی بینجامد.





تاريخ : پنج شنبه 13 شهريور 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |