تولید نخستین سوخت جت خورشیدی از آب و دی‌اکسید کربن
84-21.JPG

برای نخستین‌بار محققان اروپایی با استفاده از آب و دی‌اکسید کربن و شبیه‌سازی نور خورشید، موفق به تولید نخستین سوخت جت خورشیدی شدند.

 

 در افق 2020 اتحادیه اروپا، محققان باید به یک منبع انرژی جایگزین و تجدیدپذیر دست پیدا کنند؛ با این هدف، پروژه جت خورشیدی (Solar Jet) از ژوئن 2011 آغاز شد و بودجه 2.2 میلیون یورویی در چارچوب برنامه هفتم توسعه تحقیقات و فناوری اتحادیه اروپا به این برنامه اختصاص یافت.

 

پروژه جت خورشیدی هم‌اکنون در مرحله آزمایشی قرار داشته و محققان در گام نخست و برای نخستین‌بار موفق به تولید حدود یک لیوان سوخت جت در شرایط آزمایشگاهی و با استفاده از شبیه‌سازی نور خورشید شدند.

 

کل زنجیره تولید نفت سفید تجدیدپذیر با استفاده از نور متمرکز شده بعنوان یک منبع انرژی با دمای بالا محقق می‌شود.

 

نور متمرکز شده – شبیه‌سازی نور خورشید – برای تبدیل دی‌اکسید کربن و ‌آب به گاز سنتز (syngas) در رآکتور خورشیدی دمای بالا استفاده می‌شود؛ این گاز سنتز مخلوطی از هیدورژن و مونوکسید کربن است که در فرآیند دیگری – توسط شرکت نفت شل – به نفت سفید تبدیل می‌شود.

 

ترکیب این دو دستاورد از پتانسیل بالایی برای تولید یک منبع انرژی تجدیدپذیر و قابل اطمینان برای تولید سوخت جایگزین بنزین و گازوئیل برخوردار است.

 

محققان قصد دارند در فاز بعدی پروژه با بهینه‌سازی رآکتور خورشیدی، عملکرد این فناوری برای تولید مقادیر بالای نفت سفید با هزینه کمتر را مورد بررسی قرار دهند.

 

چندی قبل نیز محققان ارتش آمریکا پس از یک دهه تحقیق، فرآیندی را برای تبدیل آب دریا به سوخت ابداع کرده‌اند که هدف از این پروژه، کاهش وابستگی به نفت و در نتیجه کاهش چشمگیر هزینه‌های سوخت عنوان شده است.





تاريخ : پنج شنبه 11 ارديبهشت 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |