اپل چطور می خواهد از یاقوت کبود برای پوشش بدنه آیفون های بعدی استفاده کند؟

این اپل بود که با استفاده از شیشه های مقاوم در برابر خش Corning، بازار جدیدی را به این شرکت نشان داد و از آن زمان کورنینگ با شیشه های گوریلا توانسته نام خودش را سر زبان ها بیندازد.

اما اگر اپل بخواهد همچنان آیفون هایی سبک و مقاوم تولید کند راهی جز استفاده از متریال های جدید، سبک، مقاوم و البته باریک ندارد. اینجا است که دلیل سرمایه گذاری این شرکت در تولید کریستال یاقوت کبود (Sapphire) و شراکت با GT Advanced بیشتر مشخص می شود.
 
ماجرا از اینجا شروع شد؛ در مارس ۲۰۱۲ شرکت Twin Creeks روش جدیدی برای تولید سلول های خورشیدی اختراع کرد. در بخشی از این روش یک بلوک یاقوت ساخته و سپس ورقه ای به ضخامت ۰.۲ میلیمتر از روی آن جدا می شد.
 
این ورقه یاقوت ابتدا با یون های هیدروژن بمباران و سپس به کوره ای منتقل می شد. با گرما دیدن، یون های هیدروژن به شکل گاز درآمده از روی سطح جدا می شدند و طی این فرآیند ۲۰ میکرومتر از ضخامت ورقه نازک یاقوت را کم می کردند.
 
اما GT Advanced (شریک فعلی اپل) در سال ۲۰۱۲ Twin Creeks را خرید و علت احتمالی آن استفاده از تخصص این شرکت برای تولید ورقه های باریک یاقوت کبود اعلام شد. طبق گفته ها روش لایه برداری ویژه این شرکت، از وابستگی به برش کاری و پرداخت نهایی ویفرهای یاقوت می کاهد و در نتیجه هزینه تولید را کم می کند.
 
حال وقتی پتنت های اپل در زمینه استفاده از یاقوت را مرور کنیم، نقشه راه آینده بهتر مشخص می شود. این پتنت ها استفاده از یاقوت برای محافظت از سطوح خارجی دستگاه ها را توصیف می کنند، به این روش که یک لایه یاقوت و یک لایه شیشه به همدیگر لمینت می شوند.
 
لایه یاقوت در بیرون جلوی خراشیدگی را می گیرد و لایه شیشه در زیر، نقش ساپورت برای پنل نمایشگر را ایفا می کند و به آن می چسبد. ضخامت این دو لایه لمینت شده، روی هم ۱ میلیمتر است. توضیحات دیگر در این پتنت نیز شامل استفاده از چسب برای اتصال بی درز شیشه و یاقوت است.

نکته در اینجا است که استفاده از یک باریکه یاقوت در تلفیق با شیشه می تواند علاوه بر تعدیل قیمت تمام شده، امکان استفاده برای پوشش مساحت های بزرگ تری را هم فراهم کند. مثلا تصور کنید که علاوه بر پوشش نمایشگر، اپل می تواند از آن برای پوشش کل بخش پشتی آیفون های بعدی (یا دو باریکه بالا و پایین پشتی) استفاده کند.
 
این روزها طرح های مفهومی زیادی از آیفون های بعدی دیده می شود که در اکثرشان بخش پشتی دستگاه یکپارچه از آلومینیوم است. اما این طرح ها در واقع یک قفس فارادی هستند که امواج وای-فای و یا سلولار از آن عبور نمی کنند. درست به همین دلیل آیپدهای سلولار یک بخش پلاستیکی در پشت برای مخابره سیگنال ها دارند (آنتن های وای-فای آیپد زیر نمایشگر و دو طرف دکمه هوم در جلو قرار دارند.)
 
بنابراین بخش پشتی آیفون های بعدی قاعدتا مثل تمام آیفون ها تا به امروز دارای قسمت هایی غیرفلزی خواهد بود، چرا که حاشیه بالا و پایین نمایشگر در جلوی آیفون فضای کافی برای تعبیه آنتن های بی سیم را فراهم نمی کند. اینجا است که باید انتظار داشت پشت آیفون های بعدی نیز یا طرحی تقریبا مشابه آیفون 5/5s داشته باشد، یا مثل آیفون 4/4s یکدست شیشه ای (یاقوتی؟) شود.
 
نظر شما در این باره چیست؟




تاريخ : شنبه 25 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |