بهترین سرمایه گذاران خطرپذیر در دنیای تکنولوژی+تصاوير


این به روز و مدرن بودن که در واقع ماهیت اصلی تکنولوژی است، به دنبال نوآوری، خلاقیت و البته سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و مستمر در این عرصه امکان پذیر می‌شود. به این ترتیب است که بخش‌های مختلف این حوزه از موبایل و شبکه‌های اجتماعی گرفته تا رایانش ابری در سال‌های اخیر به خصوص با فعالیت شرکت‌های کوچک و نوظهور یا همان استارت‌آپ‌ها و سرمایه‌گذاری در آنها متحول شده‌اند. سرمایه‌گذاری‌هایي که در حوزه تکنولوژی و برای استارت‌آپ‌ها انجام می‌شود، اغلب به صورت سرمایه‌گذاری خطرپذیر (Venture Capital) است. این به معنای آن است که بسیاری از شرکت‌های نوظهور تکنولوژی در دسته شرکت‌هایی با جذب سرمایه بالا قرار دارند و به همین دلیل هم در زمان اندکی برای ورود به بازار بورس و سهام آماده می‌شوند.بد نیست بدانید که سرمایه خطرپذیر سرمایه‌ای است که با کمک‌های مدیریتی در اختیار شرکت‌های نوظهور، کوچک، در حال رشد و با آینده اقتصادی روشن قرار می‌گیرد. سرمایه خطرپذیر از منابع مهم مالی شرکت‌های کوچک و نوپا است  و به عبارت دیگر شرکت‌های سرمایه‌‌گذاری پول و تجربه‌های مدیریتی خودشان را در اختیار شرکت‌های در حال رشد قرار می‌دهند و آنها هم این امکانات را برای تبلیغات، تحقیقات، ایجاد زیرساخت و تولید محصول استفاده می‌کنند. شرکت‌ها سرمایه گذار یا سرمایه‌گذاران معمولا در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که به تکنولوژی جدیدی یا روش کار تازه‌ای دست پیدا کرده باشند و این سرمایه‌گذاران در برابر پولی که سرمایه‌‌گذاری می‌کنند، سهام آن شرکت نوظهور را تصاحب می‌کنند و از این طریق تولید پول و درآمد می‌کند. این شرکت‌های نوظهور یا استارت‌آپ‌ها برای بقا در بازار پر خطری که کار می‌کنند، باید ساختار هوشمند و به روزی داشته باشند و شاید به همین دلیل هم هست که اغلب شرکت‌های تکنولوژی نوپا به سرعت می‌توانند این سرمایه گذاری‌های خطرپذیر را جذب کنند.البته سرمایه‌گذاران مختلف به‌طور مساوی در یک شرکت سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و همچنین با وجود افزایش تعداد شرکت‌ها تکنولوژی نوظهور، سرمایه‌گذارانی که حاضر به سرمایه‌گذاری خطرپذیر باشند نسبتا کم است. در همین راستا مجله Business Insider به تازگی به بررسی و انتخاب بهترین سرمایه‌گذاران خطرپذیر در حوزه تکنولوژی پرداخته است. در این بررسی عواملی مانند موفقیت‌های گذشته، تجربه و میزان استقبال موسسان استارت‌آپ‌ها از این سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده است. به این ترتیب بهترین سرمایه‌گذاران خطرپذیر حوزه تکنولوژی عبارتند از:


بن هورویتز با شرکت Andreessen Horowitz
او یکی از موسسان و شریک اصلی شرکت سرمایه گذاری «اندرسن هورویتز» است که به خوبی در دنیای تکنولوژی شناخته می‌شود. وبلاگ او یکی از پر خواننده‌ترین وبلاگ‌های صنعت تکنولوژی است. یکی از شرکت‌هایی که او در آنها سرمایه‌گذاری کرده شرکت Nicira است که در زمینه نرم‌افزارهای مجازی‌سازی فعالیت می‌کرد. این شرکت در سال گذشته میلادی با قیمت 26/1 میلیارد دلار به شرکت VMware فروخته شد که رقم قابل توجهی در این حوزه به حساب می‌آید و درآمد حدود 100 میلیون دلاری در سال را برای مدیران آن فراهم می‌کند. او در حال حاضر در شرکت‌های دیگری مانند Asana، Capriza، Jawbone، GoodData، Okta، SnapLogic و Tidwmark هم سرمایه گذاری کرده است. بن هورویتز به همراه «مارک اندرسن» شرکت Opsware را تاسیس کردند که در سال 2007 توسط HP خریده شد. قبل از آن هورویتز با کمک به اجرای اولین پلت‌فرم تجارت الکترونیک AOL به راه‌اندازی صنعت تجارت الکترونیک کمک بزرگی کرد.


آنیل هوسیری با شرکت Greylock
او در دنیای سرمایه‌گذاری به خوبی شناخته می‌شود. هوسیری هم یک سرمایه گذار و هم یک موسس است. شرکت WorkDay یکی از شرکت‌هایی است که او سهم زیادی در سرمایه‌گذاری آن داشته است که با ورود به بورس در سال 2012، بزرگ‌ترین ورود اولیه یک شرکت تاسیس شده با سرمایه‌گذاری خطرپذیر به بورس را رقم زد. اگرچه او یکی از مدیران اصلی شرکت سرمایه گذاری Greylock است، اما در فهرست بلندی از استارت‌آپ‌هایی که در آنها سرمایه‌گذاری کرده است مانند Cloudera، Okta، Pure Storage، Tidemark و Zuora، حضور دارد. او قبلا در شرکت‌هایی مانند ServiceNow (که یک ورود بزرگ به بازار بورس را در سال گذشته داشت)، PolyServe (که با قیمت 200 میلیون دلار به HP فروخته شد)، OutlookSoft (که توسط شرکت SAP خریداری شد) و Data Domain (که به تازگی وارد بازار بورس شده است) هم سرمایه‌گذاری کرده است.


وینود کوسلا با شرکتKhosla Ventures
او به عنوان سرمایه گذار افسانه‌ای شناخته می‌شود، چون در پشت تمام شرکت‌های موفق از دهه 1980 تا حالا قرار داشته است. او یکی از موسسان شرکت Sun Microsystems بود و در سال 1986 در شرکت Kleiner Perkins سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام داد. یک سرمایه‌گذاری سودآور در یک شرکت تکنولوژی کوچک در سال 2004 منجر به تاسیس شرکت Khosla Ventures شد. او در شرکت‌های مختلفی مانند Contrail (که در سال 2012 با قیمت 176 میلیون دلار توسط شرکت Juniper خریداری شد) و Xsigo Systems (که توسط شرکت Oracle) خریده شد) هم سرمایه‌گذاری کرده است.


پیتر لوین با شرکتAndreessen Horowitz
بهترین لحظه لوین در زمان خرید شرکت XenSource که او مدیر عاملش بود، با قیمت 500 دلار توسط شرکت Citrix در سال 2007 رخ داد. شرکت Andreessen Horowitz اولین حضور او در یک شرکت به عنوان سرمایه‌گذاری خطرپذیر نبود، بلکه او قبل از پیوستن به XenSource یکی از مدیران Mayfield بوده است. او در حال حاضر در استارت‌آپ‌هایی مانند Actifio، Bromium، Convergent، DataGravity، GitHub، Instart Logic و Mixpanel هم سرمایه‌گذاری خطرپذیر کرده است.


باری اگرز با شرکت Lightspeed Venture Partners
او یک شهروند کالیفرنیایی نسل چهارمی است که در سیلیکون ولی یا دره تکنولوژی بزرگ شده است. او در دهه 1990 وارد شرکت بزرگ Cisco شد و به یکی از کارمندان کلیدی این شرکت برای توسعه استراتژی معروف M&A این شرکت کمک کرد که به خرید استارت‌آپ‌های کوچک توسط این شرکت کمک زیادی کرد. او در شرکت‌هایی مانند Calista Technologies (که توسط مایکروسافت خریداری شد)، Arbor Networks (که توسط Danaher خریداری شد)، Growth Networks (که توسط Cisco خریداری شد) و Metasolv Software (که توسط Oracle خریداری شد) سرمایه گذاری کرده است.


اسکات ساندل با شرکت NEA
او قبل از آنکه یک سرمایه‌گذار خطرپذیر باشد، در شرکت مایکروسافت  کار می‌کرد و در آن زمان کمک زیادی به ارائه ویندوز 95 هم کرد. او یکی از اولین سرمایه‌گذاران شرکت WorkDay بود که بزرگ‌ترین ورود اولیه به بورس یک شرکت تاسیس شده با سرمایه‌گذاری خطرپذیر را رقم زد. او همچنین در شرکت‌هایی مانند Nicira (که با قیمت 26/1 میلیارد دلار توسط شرکت VMware خریده شد)، Tableau Software، CloudFlare، Blue Jeans Network، BloomReach و MuleSoft سرمایه‌گذاری کرده است.


جیم گوئتز با شرکت Sequoia Capital
او یکی دیگر از سرمایه‌گذاران خطرپذیر شناخته شده در صنعت تکنولوژی است. او در تعداد زیادی از شرکت‌های نوظهور فعال در عرصه لوازم مصرفی الکترونیک سرمایه گذاری کرده است. او همچنین در شرکت‌هایی مانند AdMob(که در سال 2010 با قیمت 750 میلیون دلار به گوگل فروخته شد)، Jive (که در سال 2011 وارد بازار بورس شد)، Plus Ruckus Wireless و Palo Alto Networks (که هر دو در سال 2012 وارد بازار بورس شدند) سرمایه‌گذاری کرده است. او همچنان به سرمایه‌گذاری خطرپذیر در استارت‌آپ‌های تکنولوژی علاقه دارد و فعالیت این شرکت‌های نوظهور را دنبال می‌کند.


ماتئو هوارد با شرکت Norwest Venture Partners
او در اغلب حوزه‌های تکنولوژی که این روزها با سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر متحول می‌شوند مانند موبایل، امنیت، رایانش ابری و ذخیره سازی سرمایه‌گذاری کرده است. او یکی از سرمایه‌گذاران مهم در شرکت‌هایی مانند Airespace (که توسط Cisco خریده شد)، Reconnex (که توسط McAfee خریده شد)، Spinnaker Networks (که توسط Network Appliance خریده شد)، Summit Microelectronics (که توسط Qualcomm خریده شد)، Swan Labs (که توسط F5 Networks خریده شد) و Webstacks (که توسط Extreme Networks خریده شد) بوده است.


پیتر فنتون با شرکت Benchmark
او بیشتر به خاطر سرمایه‌گذاری خطرپذیر در شبکه اجتماعی بزرگ و مشهور Twitter وقتی این شرکت تنها 25 نفر کارمند داشت، شناخته می‌شود. او هنوز یکی از اعضای هیات‌مدیره Twitter است و به عنوان یکی از سرمایه‌گذاران اصلی شرکت Yelp هم در هیات‌مدیره آن حضور دارد. او همچنین در شرکت SpringSource هم سرمایه‌گذاری کرد و به فروش 420 میلیون دلاری آن به شرکت VMware هم کمک زیادی کرد.


پینگ لی با شرکت
Accel Partners
او به عنوان یک موسس یا مهندس با تجربه در سیلیکون ولی شناخته می‌شود. او با سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری به تاسیس شرکت Accel Partners در سال 2011 کمک کرد. او در بسیاری از شرکت‌های نوظهور و استارت‌آپ‌های موفق و پر سود تکنولوژی سرمایه گذاری کرده است.





تاريخ : جمعه 21 تير 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |