ورود اوبونتو به بازار تلفن‌هاي هوشمند

 


هفته گذشته، كانونيكال كه به توسعه محبوب‌ترين توزيع لينوكس مي‌پردازد، ورود خود را به‌ دنياي تلفن‌هاي هوشمند اعلام كرد. گرچه بسياري از وب‌سايت‌ها به اين خبر پرداخته‌اند، اما بهتر است به اين سيستم‌عامل كه قرار است علاوه بر نرم‌افزار اوبونتو براي اندرويد (كه قابليت‌هاي سيستم‌عامل اوبونتو را در گوشي‌هاي هوشمند اندرويدي اضافه مي‌كند) اوايل سال 2014 در گوشي‌ها به‌بازار عرضه شود، نگاهي جزئي‌تر بيندازيم.اما اين سيستم‌عامل جديد كه به عقيده وب‌سايت TechCrunch كمي دير به اين بازار پيوسته است و حداقل به هفت تا هشت نسل از گوشي‌هاي مختلف نياز دارد تا خود را به سطح قابل قبولي از مقبوليت عام برساند، چه ويژگي‌هايي دارد؟ در ويدئويي كه مارك شاتل‌ورث، مديرعامل كانونيكال براي معرفي اين سيستم‌عامل در وب‌سايت اوبونتو قرار داد، مي‌توان به بخش‌هاي عمده‌اي از قابليت‌هاي اين گوشي پي برد.

نگاه كلي

اين سيستم‌عامل قرار است دسترسي به محتوا و نرم‌افزارهاي موجود در تلفن را ساده‌تر كند و مدل كاركردن با گوشي را تغيير دهد. هر گوشه از صفحه لمسي كار خاصي انجام مي‌دهد. نمايش تمام نرم‌افزارها، نمايش‌نرم‌افزارهاي باز، كنترل سيستم‌عامل و مديريت نرم‌افزارها بدون بازگشت به صفحه اصلي قابل انجام است و گوشي اوبونتو مي‌تواند بسادگي در كنار ديگر اعضاي خانواده سيستم‌عامل اوبونتو از جمله PC و TV قرار بگيرد.

نرم‌افزارهاي محبوب

با لمس صفحه از گوشه چپ به راست، فهرستي از نرم‌افزارهاي محبوب گوشي نشان داده مي‌شود. اين نوار كه شباهت زيادي به نوار نرم‌افزارهاي رابط كاربري يونيتي در اوبونتوي دسكتاپ دارد، مي‌تواند مستقيما از هر جاي سيستم‌عامل به باز‌كردن نرم‌افزار خاص بپردازد و براي اجراي نرم‌افزار نيازي به خروج از وضع فعلي و لمس آيكون برنامه در صفحه برنامه‌ها نيست.

هميشه در حال اجرا

با ورق‌زدن صفحه لمسي، مي‌توان نرم‌افزارها و محتواي مورد استفاده را مشاهده كرد. با لمس كامل از چپ به راست، مي‌توان تمام نرم‌افزارهاي باز را مشاهده كرد، در حالي كه اگر از راست به چپ لمس شود، به‌ترتيب تاريخ، آخرين نرم‌افزارهاي باز سيستم شروع به چرخش مي‌كند و مي‌توان بسادگي بين برنامه‌هاي باز سوئيچ كرد.

بازگشت

لمس سمت راست صفحه باعث مي‌شود آخرين نرم‌افزار باز گوشي نشان داده شود. باز بودن نرم‌افزارها يكي از قابليت‌هاي طبيعي استفاده از اين تلفن‌هاست. به‌همين دليل اوبونتو از ابتدا براي انجام چند وظيفه طراحي شده است و هيچ‌يك از سيستم‌هاي عامل ديگرمانند iOS، اندرويد و ويندوز فون8 اجازه چرخش ميان برنامه‌هاي باز، آن هم با اين سرعت را نمي‌دهد.

محتوا مهم‌تر است

با لمس از پايين به بالاي لبه پاييني صفحه لمسي، مي‌توان منوي هر نرم‌افزار را باز كرد. بسته يا باز‌كردن اين منو كار سريعي است و در نتيجه، نيازي نيست اين نرم‌افزارها فضايي اشغال كند. از اين رو در نمايشگرهاي كوچك گوشي‌هاي تلفن همراه، بيشتر مي‌توان روي محتوا تمركز كرد.

نرم‌افزارهاي متنوع

نرم‌افزارهاي وب، تفاوتي با نرم‌افزارهاي مخصوص اوبونتو ندارد. آنها مي‌توانند به بخش اطلاع‌رساني‌هاي سيستم دسترسي داشته باشند. از اين رو از همين حالا، برنامه‌هايي چون فيس‌بوك، توييتر، گوگل مپس، جيميل و اسپاتيفاي قابل دسترسي بوده و از آنجا كه APIهاي نرم‌افزارهاي تحت وب اوبونتو آماده است، صاحبان وب‌سايت‌ها مي‌توانند بسرعت نسخه مخصوص اين سيستم‌عامل را توليد كنند.اما اوبونتو تنها به HTML5 محدود نشده است. نرم‌افزارهاي مخصوص اوبونتو با سرعت خارق‌العاده‌اي اجرا مي‌شود و مي‌تواند تمام قابليت‌هاي سخت‌افزاري و گرافيكي گوشي را به‌كار گيرد. كيت توسعه يا SDK اين توزيع نيز قابل دسترسي، آسان و ساده است.اجراي نرم‌افزارهاي محلي اوبونتو، يا اجراي نرم‌افزارهاي ويندوزي از راه دور روي چنين گوشي ميسر مي‌شود. اين گوشي در حقيقت بهترين Thin Client ممكن براي سازمان‌ها و شركت‌ها خواهد بود. تلفن اوبونتو مي‌تواند با ابزارهاي استاندارد مديريت سازماني اوبونتو كه براي مديريت سرورها، زيرساخت‌هاي رايانش ابري و دسكتاپ‌ها مديريت شود.

تشخيص صوت

كافي است به تلفن بگوييم دنبال چه هستيم و نتيجه را ببينيم. اگر نام فرد را بگوييم، داده‌هاي مرتبط با ايميل، تماس‌هاي فيس‌بوكي و توييترش نشان داده مي‌شود. اگر به‌دنبال شنيدن موسيقي هستيم، اوبونتو علاوه بر گوشي، به‌دنبال وب‌سايت‌هاي آنلاين آن مي‌گردد و گزينه‌هاي بسيار مناسبي را بدون وارد‌كردن يك حرف پيش روي كاربر مي‌گذارد.

گوشي، آينه شخصيت كاربر

در صفحه خوشامدگويي (چيزي كه كانونيكال به‌جاي صفحه قفل از آن ياد كرده است) مي‌توان هر گرافيكي را كه مورد نظر است، قرار داد. اين صفحه ساده مجموعه‌اي از پيچيده‌ترين اطلاعات ممكن را در اختيار كاربر مي‌گذارد و هر چه بيشتر از تلفن استفاده شود، اطلاعاتي كه مي‌توان در صفحه خوشامدگويي دريافت كرد، بيشتر خواهد بود.

صندوق بهينه شده

اوبونتو صندوق پيام‌هاي دريافتي كاربر را بهينه كرده است. دسترسي به تمام ايميل‌ها، پيامك‌ها، تماس‌ها، ارسال‌هاي فرد در شبكه‌هاي اجتماعي در يك مكان قرار گرفته است. پاسخ هر پيامي را كه مي‌آيد مي‌توان در يك صفحه مشاهده كرد. كافي است بخش اطلاع‌رساني را باز كرده و فيس‌بوك، توييتر، ايميل، پيامك يا تماس‌هاي تلفني را پاسخ دهيم.

گالري ساده

مدل طراحي گالري تصاوير اين سيستم‌عامل به‌گونه‌اي است كه دسترسي و به ‌اشتراك‌گذاري تصاوير را آسان‌تر مي‌كند. هر تصوير در لحظه به حساب رايانش ابري شخصي كاربر (Ubuntu One) ارسال شده و در تمام دستگاه‌هاي ديگر از جمله iOS، ويندوز و اندرويد قابل دسترسي است.

هر چيزي كه انتظار داريم

اوبونتو نرم‌افزارهاي اصلي خود را به كاربري‌هاي پايه اختصاص داده است. تماس تلفني و پيام صوتي، پيامك و پيام چندرسانه‌اي، ايميل، مرور وب، تصويربرداري، موسيقي و ويدئو. اما باز هم نرم‌افزارهاي بيشتري را مي‌توان يافت كه قابليت استفاده در اين سيستم‌عامل را دارد.

طراحي فوق‌العاده حتي در ضعيف‌ترين گوشي‌ها

اوبونتو تجربه‌اي سريع و به‌يادماندني از خود به‌جا مي‌گذارد و سخت‌افزار گرانقيمت نمي‌خواهد. طراحي آن به‌گونه‌اي است كه نيازي به سرآيند Jave VM نداشته باشد و به‌همين ترتيب، تمام نرم‌افزارها با سرعت فوق‌العاده و با كمترين ميزان مصرف حافظه اجرا مي‌شود. از اين رو رابط كاربري بدون آن كه فشاري به سخت‌افزار بياورد، در بهترين حالت خود اجرا خواهد شد.

تلفني با قلب رايانه

گوشي‌هاي هوشمند امروزي مغزي با قدرت لپ‌تاپ‌هاي فوق سبك دارد. اوبونتو به‌طور خاص پايه‌گذار شاخه جديدي از دستگاه‌هاست. تلفني كه مي‌تواند با اتصال به مانيتور و كيبورد، به يك رايانه كامل يا Thin Client تبديل شود. اپراتورهايي كه به‌دنبال جذب بازار سازماني هستند، مي‌توانند گزينه‌فوق‌العاده‌اي به مشتريانشان ارائه كنند. نرم‌افزارهاي ويندوزي را از طريق LTE و از ديتاسنترهاي خود به اين گوشي‌ها بفرستند و بهترين سرويس‌ممكن را ارائه كنند.از طرف ديگر هر شركتي مي‌تواند اوبونتو را مطابق با سرويس‌ها، محتوا، نرم‌افزارها و لوگوي خود ارائه كند بدون آن كه اكوسيستم نرم‌افزاري اوبونتو را به هم بزند. كانونيكال همچنين اعلام آمادگي كرده است كه مي‌تواند براي ايجاد قابليت‌هاي خاص و سفارشي با هر اپراتوري وارد مذاكره شود.





تاريخ : چهار شنبه 27 دی 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |