با هدف ایجاد تغییر بزرگ برای دارندگان کارت‌های گرافیک AMD، انویدیا در گفت‌و‌گو با رسانه‌ی حوزه‌ی فناوری، TFTCentral، تأیید کرده است نمایشگرهایی که در آینده همراه‌با قابلیت جی‌سینک (G-SYNC) عرضه می‌شوند، توانایی نمایش محتوای تولیدشده‌ی کارت‌های گرافیک رقیب را نیز خواهند داشت.

در سال ۲۰۱۹، انویدیا نگرش خود به سرویس جی‌سینک این شرکت را تغییر داده است. اول از همه شرکت مذکور از برنامه‌ی خود برای سازگاری سرویس جی‌سینک در رویداد CES 2019 خبر داده و قابلیت سینک (همگام‌سازی) انطباقی استاندارد VRR (نرخ نوسازی متغیر) VESA را برای استفاده در کارت‌های گرافیک انویدیا اضافه کرد. البته ویژگی یادشده فقط در دستگاه‌های دارای پورت DisplayPort کاربردی است. DisplayPort رابطِ نمایشگر دیجیتالی است که کنسرسیومی از تولید‌کنندگان رایانه‌های شخصی و تراشه‌سازان آن را تولید و انجمن استانداردهای ویدئویی الکترونیکی (VESA) استانداردسازی کرده است.

ال جی G-SYNC

قابلیت سینک انطباقی نیز که نرخ نوسازی مانیتور را روی خروجی به‌دست‌آمده از پردازنده‌ی گرافیکی قفل می‌کند، باعث می‌شود سکانس‌های اکشن به‌شکل روان‌ و بدون لگ اجرا شوند. این فناوری امروزه یکی از حیاتی‌ترین ویژگی‌ها برای رایانه‌های گیمینگ پرچم‌دار به‌شمار می‌آید. درادامه‌ی روندی که انویدیا برای سازگاری سرویس جی‌سینک در پیش گرفته، تعداد نمایشگرهایی که با فناوری جی‌سینک سازگاری یافته‌اند، در طول سال افزایش پیدا کرده است و به‌تبع آن، کاربران نیز توانسته‌اند آزادانه‌ بدون تأیید انویدیا، فناوری مذکور را به‌صورت دستی در صفحات نمایش دارای سینک انطباقی فعال و استفاده کنند.

 

با‌این‌حال همان‌گونه که پیش‌تر گفته شد، دارندگان نمایشگرهایی با قابلیت سینک انطباقی VRR که دستگاهشان از پورت HDMI استفاده می‌کند، نمی‌توانند از جی‌سینک استفاده کنند. دلیل چنین ادعایی این است که قابلیت جی‌سینک از دیرباز فقط در نمایشگرهای دارای پورت DisplayPort پشتیبانی می‌شود. البته چنین روندی به‌صورت ناگهانی تغییر کرد و در سپتامبر سال جاری میلادی، این غول تراشه‌سازی اعلام کرد با همکاری ال‌جی فناوری سازگار و اعتبارسنجی‌ شده‌ی جی‌سینک را برای تلویزیون‌های باکیفیت OLED شرکت مذکور عرضه می‌کند؛ تلویزیون‌هایی که جایزه‌ی بهترین تلویزیون سال را برده‌‌اند. چنین قابلیتی به‌لطف به‌روز‌رسانی فرم‌ور ال‌جی و به‌روز‌رسانی درایور انویدیا از اکتبر سال جاری دردسترس دارندگان دستگاه‌های مذکور است. علاوه‌بر تلویزیون‌های OLED، انویدیا فناوری جی‌سینک را برای نمایشگرهایی با قابلیت سینک انطباقی VRR فعال کرده است که دستگاهشان از پورت HDMI استفاده می‌کند. صاحبان دستگاه‌های یادشده می‌توانند شانس خود را امتحان کنند و ببیند آیا نمایشگرشان با ویژگی جی‌سینک کار می‌کند یا خیر.

g-sync جی سینک freesync فری سینک

پیش از پایان سال ۲۰۱۹، هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد انویدیا تغییرات مذکور را اعمال کند. با‌این‌حال، همان‌گونه که در ابتدای مقاله گفته‌ شد، سازگاری نمایشگرهای جی‌سینک هنگام اتصال به کارت‌های گرافیک AMD، باردیگر جامعه‌ی سخت‌افزار را شگفت‌زده کرد. به بیان دقیق‌تر، انویدیا در گفت‌و‌گو با TFTCentral گفته است نمایشگرهای جی‌سینکی که در آینده با ماژول‌های اختصاصی انویدیا عرضه خواهند‌ شد، قابلیت سینک انطباقی VRR و هر دو پورت HDMI و DisplayPort را خواهند داشت؛ درنتیجه نمایشگرهای مذکور نه‌تنها از کارت‌های گرافیک AMD، بلکه به‌صورت بالقوه‌ای از کنسول‌های بازی نیز پشتیبانی خواهند کرد.

درحالی‌که پلی‌استیشن ۴ سونی از سینک انطباقی VRR پشتیبانی نمی‌کند، کنسول ایکس‌باکس One X هم‌اکنون از VRR پشتیبانی می‌کند. اگرچه می‌توان مطمئن بود نسل بعدی هر دو کنسول هنگام عرضه در تعطیلات سال ۲۰۲۰، از سینک انطباقی VRR پشتیبانی خواهند کرد. گیمرهایی که از کامپیوترهای خانگی استفاده می‌کنند، بدون اینکه اکوسیستم محدودشان کند، در آینده‌ی نزدیک درزمینه‌ی نمایشگرها و کارت‌های گرافیک خود آزادی انتخاب خواهند داشت.





تاريخ : دو شنبه 11 آذر 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |