بهره‌مندی از یک نمایشگر عالی می‌تواند تجربه‌ی استفاده از گوشی‌های هوشمند را بسیار لذت‌بخش کند. هر آنچه که با گوشی‌تان انجام می‌دهید، از جست‌و‌جو در فضای وب گرفته تا تماشای محتوای ویدئویی و انجام بازی‌، روی نمایشگر به نمایش درمی‌آید. تحقیقات و بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که برخی افراد به‌مدت بسیار زیادی در طول روز به نمایشگر گوشی خیره می‌شوند. با در نظر گرفتن این توضیحات، اگر به فکر خرید گوشی جدید هستید، باید نمایشگر باکیفیت را جزو اولویت‌های خرید قرار دهید تا تجربه‌ی کار با گوشی لذت‌بخش‌تر شود.

گوشی‌های هوشمند پرچمدار، نظیر محصولات جدید سامسونگ و دیگر شرکت‌ها، با بهره‌مندی از نمایشگرهایی نوآورنه همواره توانسته‌اند از لحاظ نمایش محتوای بصری، زبانزد خاص و عام باشند. در کنار این موضوع، مواردی نظیر وضوح 4K و استاندارد HDR به‌مرور در بین نمایشگر گوشی‌های پرچمدار در حال همه‌گیرتر شدن است و روزبه‌روز محصولات بیشتری توانایی نمایش محتوای بصری را با کیفیت بالاتری پیدا می‌کنند. در ضمن نمایشگر گوشی‌ها به مرور زمان به نرخ نوسازی بالاتری مجهز می‌شوند تا محتوای بصری در آن‌ها به‌شکل روان‌تری به‌نمایش درآید.

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

اگر به استفاده از محصولی علاقه دارید که نمایشگری باکیفیت و چشم‌نواز داشته باشد، لزوما مجبور نیستید پول زیادی را به‌منظور تهیه‌ی گوشی‌های پرچمدار خرج کنید. برخی از گوشی‌های غیرپرچمدار بازار از نمایشگری عالی بهره‌ می‌گیرند و قیمت آن‌ها نسبت به محصولات بالارده، پایین‌تر است.

برخی از گوشی‌های غیرپرچمدار، از نمایشگری عالی بهره‌مند هستند

از طرفی شماری از گوشی‌های هوشمند را داریم که پنل نمایشگر آن‌ها ممکن است LCD باشد، اما با بهره‌گیری از برخی فناوری‌های خاص و هوشمند، بیشترین کار را از نمایشگر می‌کشند تا همین پنل LCD بتواند محتوای بصری را به شکل چشم‌نوازی به‌نمایش درآورد.

در همین راستا تصمیم گرفتیم با انجام یک بررسی دقیق، نگاهی به نمایشگر برخی از گوشی‌های هوشمند غیرپرچمدار بیاندازیم تا به شما ثابت کنیم که برخی از این گوشی‌ها نیز نمایشگرهایی بسیار عالی دارند. در این مقاله، نمایشگر گوشی‌ها را از جوانب مختلفی نظیر دقت نمایش رنگ، گرمای رنگ‌ و گاما به‌شکل سخت‌گیرانه موردبررسی قرار می‌دهیم تا بفهمیم که هر کدام از آن‌ها چه در چنته دارد. این معیارها به‌خوبی مشخص می‌کنند که هر پنل چه عملکردی از خود در دنیای واقعی به‌نمایش می‌گذارد. در ضمن به‌خوبی می‌توانیم بفهمیم که این نمایشگرها، محتوای تصویری مختلف را به چه شکلی نمایش خواهند داد. افزون بر معیارهای یادشده، مواردی نظیر میزان روشنایی و وضوح نمایشگر را نیز موردبررسی قرار می‌دهیم؛ دو معیاری که اهمیت زیادی در استفاده‌ی روزمره از نمایشگر دارند.

شیائومی می ای 3 / Xiaomi Mi A3

قرار دادن داده‌های به‌دست‌آمده از این مقاله در کنار قیمت عرضه‌ی هر یک از گوشی‌ها نشان می‌دهد، برخی از محصولات بدون داشتن قیمت بسیار بالا، نمایشگرهایی بسیار باکیفیت دارند و می‌توانند محتوای بصری را به‌شکل جذابی به‌نمایش بگذارند. فهرست پایین شامل چند دستگاه است که قیمتی در حد و اندازه‌ی پرچمداران شناخته‌شده ندارند، اما از نمایشگر خوبی بهره می‌گیرند. در این مقاله، سعی کرده‌ایم گوشی‌های مختلف را با گلکسی نوت ۱۰ پلاس سامسونگ (که از نمایشگری فوق‌العاده بهره‌مند است) مقایسه کنیم.

۶ گوشی مجهز به نمایشگر باکیفیت که قیمتی در حد پرچمداران شناخته‌شده ندارند
ردیفنام گوشی
۱ گوگل پیکسل 3a
۲ اوپو ریل‌می ۳ پرو
۳ سامسونگ گلکسی A70
۴ وان‌پلاس 7T
۵ ایسوس ذن‌فون ۶
۶ ردمی K20 پرو

در ادامه می‌توانید اینفوگرافیک مربوط به امتیاز نمایشگر گوشی‌های یادشده در جدول بالا را مشاهده کنید.

 

همانطور که در اینوگرافیک بالا به‌وضوح می‌توان دید،‌ به‌منظور دستیابی به نمایشگری باکیفیت، مجبور نیستید پول زیادی برای تهیه‌ی محصولی نظیر پرچمدار جدید سامسونگ خرج کنید. گرچه گلکسی نوت ۱۰ پلاس در زمینه‌ی وضوح تصویر عملکردی بهتر از بقیه دارد،‌ اما دو گوشی دیگر کره‌ای‌ها یعنی گلکسی A70 و گلسی M30s در زمینه‌ی دقت نمایش رنگ‌ها و همچنین گاما، در کمال تعجب عملکردی بهتر از خود برجای می‌گذارند. دو محصول موردبحث، پرچمدار نیستند و در مقایسه با گلکسی نوت ۱۰ پلاس قیمت پایین‌تری دارند.

نکته‌ی جالب‌توجه این است که دو گوشی گوگل پیکسل 3a و ریل‌می ۳ پرو در مقایسه با پرچمدار گران‌قیمت سامسونگ عملکرد بهتری از خود در زمینه‌ی دقت نمایش رنگ بر جای می‌گذارند. افزون بر این موارد، به معیاری به نام میزان اشباع رنگ‌ها می‌رسیم. کاربران مختلف، نظر متفاوتی درباره‌ی این معیار دارند. برخی افراد ترجیح می‌دهند نمایشگر گوشی به‌جای نمایش واقع‌گرایانه‌ی رنگ‌ها، آن‌ها را سرزنده‌تر از آنچه که هستند به‌تصویر بکشد. در هر صورت نتایجی که در اینفوگرافیک بالا به‌دست آمده‌اند، به‌خوبی نشان می‌دهند که این روزها برای دستیابی به محصول مجهز به نمایشگر باکیفیت و دقیق، مجبور نیستید هزاران دلار پول خرج کنید.

گلکسی ای ۸۰ سامسونگ / Samsung Galaxy A80

البته نباید فراموش کنید که محصولی نظیر گلکسی نوت ۱۰ پلاس از نمایشگری بهره می‌گیرد که ویژگی‌های شاخص بسیاری دارد و عملکردی تحسین‌برانگیز از خود برجای می‌گذارد. روزنه‌ی دایره‌ای شکل بالای نمایشگر برای میزبانی از دوربین سلفی، لبه‌های خمیده و البته تراکم پیکسلی بالاتر، همگی مواردی هستند که نمایشگر نوت ۱۰ را به نمایشگری نوآورانه و بسیار عالی تبدیل کرده‌اند.

الگوریتم‌های نرم‌افزاری نیز روی کیفیت نهایی تصویر تأثیرگذارند

افزون بر این‌ها، باید به مواردی نظیر مقاومت در برابر خط‌و‌خش، بهینه‌بودن مصرف انرژی و طول عمر بالا نیز اشاره کرد. با این حال وقتی بحث به مواردی نظیر نمایش دقیق رنگ‌ها و عملکرد کلی در زمینه‌ی نمایش محتوای بصری می‌رسد، گوشی‌های دیگری نیز در بازار پیدا می‌شوند که عملکردی عالی از خود نشان دهند. 

برخی از گوشی‌های هوشمند به‌لطف بهره‌مندی از پنل‌‌هایی بالارده می‌توانند محتوای تصویری را به شکل بسیار باکیفیت نشان دهند، در عین حال برخی دیگر از گوشی‌ها هستند که به‌منظور بهتر کردن عملکرد کلی نمایشگر، از برخی الگوریتم‌های نرم‌افزاری بهره می‌گیرند. در جریان برگزاری نمایشگاه IFA 2019 بود که رسانه‌ی Android Authority به گفت‌و‌گو با نمایندگان شرکت پیکسل‌ورکس (Pixelworks) نشست و نمونه‌های آزمایشی بسیار جذابی را از برخی از این نمایشگرها مشاهده کرد. ظاهرا بسیاری از نمایشگرهای موردبحث، از مدتی قبل در برخی از گوشی‌های هوشمند قرار گرفته‌اند.

گلکسی ام ۳۰ سامسونگ / samsung galaxy M30

پیکسل‌ورکس در غرفه‌ی غرفه‌ی خود در ایفا ۲۰۱۹،‌ موارد جالبی را به‌نمایش گذاشته بود. این شرکت توانسته است به برخی الگوریتم‌های نرم‌افزاری ویژه دست پیدا کند که نمایشگرها می‌توانند با بهره‌گیری از آن‌ها، عملکرد بصری بهتری از خود به‌نمایش بگذارند. این الگوریتم‌ها شامل مواردی نظیر کالیبره‌سازی رنگ‌ها، تغییر نرخ فریم، بالا بردن وضوح نمایشگر، تبدیل محتوای SDR به HDR و... می‌شود. به‌طور کلی شرکت پیکسل‌ورکس در پی آن است تا بتواند کیفیت تصاویر را با انجام کارهایی نظیر بالا بردن دقت نمایش رنگ در پنل‌های ارزان‌قیمت LCD نیز بالا ببرد. در واقع این کار بر اساس معیارهایی نظیر محتوایی که در حال تماشای آن هستید صورت می‌پذیرد.

فناوری‌های شرکت پیکسل‌ورکس، تماشای محتوا در پنل‌های LCD را جذاب‌تر می‌کنند

الگوریتم‌های ویژه‌ی پیکسل‌ورکس که از آن‌ها با نام Soft Iris یاد می‌شود، برای اجراشدن متکی به پردازنده‌ی مرکزی گوشی (نظیر تراشه‌های اسنپدراگون شرکت کوالکام) هستند. از طرفی، این الگوریتم‌ها از برخی سخت‌افزار دیگر نیز بهره می‌گیرند و این درحالی است که مصرف انرژی بسیار کمی دارند. 

نویسنده‌ی رسانه‌ی Android Authority که توانسته نگاهی به برخی از نمونه‌های آزمایشی حاضر در غرفه‌ی پیکسل‌ورکس در نمایشگاه ایفا ۲۰۱۹ بیاندازد، می‌گوید این نمونه‌ها عملکردی بسیار تحسین‌برانگیز داشته‌اند. نخستین الگوریتم پیکسل‌ورکس، فناوری خاصی به نام MotionEngine است که سعی در بالابردن نرخ فریم دارد. این فناوری می‌تواند نرخ فریم ویدئوها را با نرخ فریم نمایشگر یکسان کند تا مشکلات احتمالی برطرف شوند. این فناوری همچنین روی تجربه‌ی بازی‌ها تأثیر می‌گذارد و در تلاش است تا از افت فریم آن‌ها جلوگیری کند. با در نظر گرفتن این حقیقت که گوشی‌سازان امروزه به استفاده از نمایشگرهای ۹۰ و ۱۲۰ هرتز تمایل بیشتری نشان می‌دهند، MotionEngine می‌تواند یک فناوری بسیار کاربردی باشد.

پی اسمارت ۲۰۱۹ هواوی / Huawei P Smart 2019

Local Contrast Enhancement و Dynamic Brightness نام دو فناوری اختصاصی دیگر پیکسل‌ورکس هستند که آن‌ها نیز عملکردی تحسین‌برانگیز از خود نشان می‌دهند. این دو فناوری همان‌طور که از نام‌شان پیدا است،‌ روی تقویت رنگ و جزئيات موجود در سایه‌ها تأثیر می‌گذارند، بدون اینکه تصویر نهایی فرمی غیرمعمول پیدا کند. این فناوری‌ها در همکاری با فناوری‌های دیگری باعث می‌شوند محتوای بصری حتی در شرایط نوری ضعیف، به شکلی جذاب به‌تصویر کشیده شوند.

برخی از گوشی‌های بازار به فناوری‌های پیکسل‌ورکس مجهز شده‌اند

در حال حاضر برخی از گوشی‌های هوشمند بازار از فناوری‌های مختلف شرکت پیکسل‌ورکس استفاده می‌کنند. این گوشی‌ها شامل مواردی نظیر نوکیا 7.2، نوکیا 6.2، نوکیا 7.1، پلکس TCL، اکسون ۹ پرو ZTE و همچنین گوشی‌های خانواده‌ی Asus ROG و Black Shark هستند. البته پیکسل‌ورکس تنهای شرکتی نیست که در این زمینه فعالیت می‌کند. شرکت آرم مدت‌ها است که پردازنده‌های نمایشگر اختصاصی خود را با نام Mali عرضه می‌کند؛ این پردازنده‌‌ها مجهز به فناوری‌هایی نظیر آپ‌اسکیل ویدئو و Assertive Display هستند.

تمام موارد بالا را گفتیم تا به شما اثبات کنیم، موارد مختلفی روی کیفیت نهایی تصویری که می‌بینید تأثیرگذار هستند؛ این یعنی بهره‌مندی یک گوشی از نمایشگر LCD لزوما به این معنی نیست که گوشی یادشده محتوای بصری را به شکل بدی نمایش می‌دهد. آپ‌اسکیل کردن محتوا، تغییر نرخ فریم و موارد مشابه، همگی در کیفیت نهایی تصویر تأثیر به‌سزایی دارند.

شیائومی می 9 تی / Xiaomi Mi 9T

هنگام انتخاب یک نمایشگر عالی، معیارهای زیادی پیش‌روی کاربر قرار می‌گیرند. کسی که روی گوشی‌اش زیاد کتاب می‌خواند و بیرون از خانه همیشه با متون سروکار دارد، بهتر است به‌جای دقت نمایش رنگ، روی معیاری نظیر میزان روشنایی نمایشگر متمرکز باشد. از طرفی افرادی که از گوشی‌شان استفاده‌ی زیادی برای تماشای محتوای ویدئویی دارند، بهتر است به مواردی نظیر دقت نمایش رنگ و گاما اهمیت دهند. البته معیار اصلی برای بسیاری از مصرف‌کنندگان دنیای موبایل، قیمت عرضه‌ی محصولات است. در واقع همین کاربران نیز می‌توانند بدون صرف هزینه‌ی زیاد، به محصولی دست پیدا کنند که نمایشگری بسیار عالی دارد.

دیدگاه شما کاربران زومیت در این زمینه چیست؟

قیمت به‌روز، مشخصات فنی و هر اطلاعاتی که برای خرید ارزان‌ و آگاهانه‌ی گوشی هوشمند نیاز دارید را در بخش محصولات زومیت بیابید. در این بخش، علاوه‌بر مشخصات فنی دقیق و پاسخ به سوالات شما، امکان مقایسه‌ی دو یا چند محصول درکنار گالری تصاویر رسمی محصولات دردسترس شما خواهد بود. شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی، هواوی و آیفون‌‌های اپل از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.





تاريخ : چهار شنبه 10 مهر 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |