ساخت سنسور دود برای تشخیص مونوکسیدکربن و آلاینده‌ها
1445856518379_nano sensor.jpg

محققان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با استفاده از فناوری IR و جذب اسپکتروسکوپی سنسورهایی برای تشخیص گاز مونوکسید کربن حاصل از بخاری‌های خانگی عرضه کردند که قادر به تشخیص گاز مونوکسیدکربن (CO) و آلاینده‌های هوا است.

 

امیر شیخی‌هامقدم، مجری طرح  شاخه تحقیقات فیزیک تجربی و نظری را محور اساسی فعالیت‌های خود دانست و اظهار کرد: در حوزه فیزیک تجربی، تمرکز تحقیقات ما در زمینه اسپکتروسکوپی و طیف نگاری بوده که منجر به تولید محصولات گسترده‌ای در زمینه‌های طیف‌نگاری در ناحیه جذبی و نشری شده است که از آن جمله می‌توان به ساخت سنسورهای تشخیص مواد اشاره کرد.

 

وی تولید سنسورهای کم‌هزینه برای تشخیص گاز سمی مونوکسیدکربن (CO) را از دستاوردهای این حوزه اعلام و تصریح کرد: در سال‌های اخیر که کاربرد گاز وسیع‌تر شده و تقریبا همه کشور به شبکه گاز متصل ‌شده است، مجهز کردن تجهیزات گازسوز خانگی و صنعتی به سنسورهای تشخیص گاز سمی مونوکسید کربن از ضروریات است.

 

وی سنسورهای CO را دارای دقت بالا دانست و یادآور شد: این سنسورها قادر به تشخیص کمترین ذرات منتشر شده در محیط است، از این رو موجب جلوگیری از تلفات انسانی و هدر رفت منابع می‌شود.

 

شیخی‌هامقدم خاطرنشان کرد: در این راستا اقدام به تولید سنسور دود با قابلیت کاربردهای شهری کردیم که خط تولید این سنسورها نیز به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

 

وی سنسورهای دود را مبتنی بر فناوری IR و جذب اسپکتروسکوپی دانست و گفت: مولکول‌های گازی موجود در جو در حوزه نور مرئی سایه ندارند، ولی در حوزه فرابنفش و مادون قرمز دارای سایه هستند؛ این سایه‌دار بودن مولکول‌های گاز رمز طراحی سنسورهایی است که می‌تواند گازها و آلاینده‌ها را تشخیص دهد.

 

مجری طرح با تاکید بر این که سنسورهای تولید شده با عنوان سنسور دود ILIYA-DBin و سنسور تشخیص CO عرضه شده است، تصریح کرد: بر اساس قوانین، تمامی ساختمان‌های بیش از پنج طبقه موظف به تجهیز ساختمان به سنسورهای دود هستند.





تاريخ : سه شنبه 11 اسفند 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |