گوگل مپ

کاربران گوگل مپس می‌توانند مکان‌های مورد علاقه‌‎شان در نقشه را پررنگ کنند.

 به نقل از اینگجتس- تیم سازندهgoogle maps در آخرین آپدیت این نرم‌افزار در تمامی سیستم عامل‌های ویندوز(windows) ، آی او اس (ios) و اندروید (android) علاوه بر  تغییراتی که در ظاهر و مرتب‌سازی آن ایجاد کرده قابلیتی جدید افزوده‌ است که کاربر به وسیله آن می‌تواند مکان‌های مورد علاقه خود را پر رنگ کند.

این مکان‌ها که با رنگ نارنجی پررنگ می‌شوند، مکان‌های شلوغی می‌توانند باشند؛ مانند مناطق کاری و محله‌های  مردمی. بر اساس آنچه که در وب سایت google maps آورده شده، این مکان‌ها بر اساس یک روند الگوریتمی هستند و کاربر قادر خواهد بود مکان‌های مهمی از جمله رستوران‌ها و بازارها را پررنگ کند. البته میزان رفت‌وآمدهای انسانی در مکان‌های شلوغ در پررنگتر شدن آنها نیز اهمیت دارد؛ مکان‌های شلوغی مانند محله‌های شهر نیویورک.

علاوه بر این ویژگی جدید، تیم google mapsدر حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی قابلیتی جدید در رنگ‌های این نرم‌افزار است که با استفاده از آن تشخیص دادن پارک‌ها و مکان‌های طبیعی از بیمارستان‌ها و بزرگراه‌ها آسان‌تر خواهد شد. در بروزرسانی دیگر این نرم‌افزار، قابلیت شناسایی مسیرهای چندگانه به روشی آسان در نسخه تلفن‌های همراه اضافه شده است و همچنین کیفیت تصاویر نقشه در نمایش ماهواره‌ای بهبود یافته است.



تاريخ : جمعه 15 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

هولوگرام

محققان موسسه فناوری ماساچوست تکنیک چاپ تصاویر هولوگرام با چاپگر معمولی و بر روی صفحات شفاف را معرفی کردند.

 به نقل از میل آنلاین، برای تولید تصاویر هولوگرام ابتدا باید از سوژه موردنظر اسکن‌ سه‌بعدی تهیه کرد. سپس با اصلاح و چاپ روی صفحات پلاستیکی شفاف، تصویر شگفت‌انگیز هولوگرام بدست می‌آید. 

برای تولید تصاویر هولوگرام با روش معمولی تجهیزات بزرگ و سنگین مثل لنز و پایه‌ نیاز است.

محققان موسسه MIT با ابداع الگوریتم پردازش تصاویر هولوگرام با نام Lumii's ابتدا اسکن بدست امده از سوژه را به چند لایه قابل چاپ با چاپگر جوهرافشان تقسیم می‌کنند، سپس با چاپ سوژه بر روی چند صفحه شفاف تصویر هولوگرام آماه می‌شود.

پس از چاپ لایه‌های تصویر بر روی صفحات شفاف پلاستیکی باید آنها را به ترتیب روی هم قرار داد، سپس با استفاده از یک منبع نور از پشت، تصاویر هولوگرام با کیفیت و سه‌بعدی تولید می‌شود.

نرم‌افزار Lumii طوری طراحی شده است که اسکن سه‌بعدی را به لایه‌های مختلف قابل چاپ تقسیم می‌کند. این نرم‌افزار در سایت اختصاصی موسسه به آدرس lumiidisplay.com قابل دانلود است.



تاريخ : جمعه 15 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 همیشه به نزدیکی تابستان که می‌رسیم، از همان ابتدا دغدغه برنامه‌ریزی تعطیلات برای سفر رفتن در سرمان غوغا می‌کند؛ به‌ویژه کسانی که در ایام نوروز به دلایلی امکان سفر برای‌شان فراهم نشده است. اگر شما نیز قصد سفر دارید و هنوز  تصمیمی نگرفته‌اید، ما در ادامه شما را با نقاط دیدنی ایران و تورهای طبیت گردی ایران که در فصل تابستان بسیار زیبا و خنک هستند، آشنا خواهد کرد.

کرمانشاه و طبیعت تحسین‌برانگیز آن

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!

 

شاید به جرات بتوان گفت کرمانشـاه در این فصل یکی از بهترین گزینه‌‌ها برای سفر می‌تواند باشد. آب و هوای خوب و معتدل و داشتن آثار باستانی و تفرجگاه‌های بی‌شمار در شهر کرمانشـاه و همین‌طور طبیعت بکر همراه مردمان ‌مهمان‌نواز آن باعث انتخاب این شهر توسط بسیاری افراد به عنوان مقصد گردشگری شده است.

 

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


 این تعطیلات کوتاه فرصت خوبی را برای بودن در طبیعت فراهم خواهد کرد؛ ضمن اینکه می‌توانید از مناطق دیدنی شهر مانند تکیه معاون‌الملک، تکیه بیگلربیگی، بازارسنتی کرمانشـاه، باغ پرندگان کرمانشـاه، باغ گل کرمانشـاه، پارک کوهستان، سراب نیلوفر، پارک ساحلی رود قره‌سو، سراب قنبر، طاق بستان، بیستون، مسجد عمادالدوله، حمام حاج شهبازخان و. . . دیدن کنید.



طبیعت زیبای خداوند در حاشیه رود ارس و جلفای آذربایجان

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


منطقه آزاد ارس به‌قدری تنوع در طبیعت و سایت‌های طبیعی دارد که گردشگران در انتخاب مسیر یا مقصد گردشگری به‌سختی می‌توانند تصمیم بگیرند و معمولا همه دوست دارند که به دلیل تفاوت و تنوع از همه بخش‌های این منطقه دیدن کنند. یکی از مواردی که ارس را به عنوان یک منطقه ایده‌آل برای طبیعت‌گردان معرفی می‌کند، کثرت مناطقی است که ‌مهمانان با طیب‌خاطر و احساس امنیت می‌توانند چادر زده و یک یا چند روز را در دامان طبیعت بگذرانند. کمپ‌های چادرزنی در داخل و خارج از شهر جلفا همگی مجهز به امکانات رفاهی و بهداشتی بوده و از امنیت بسیار بالایی برخوردارند. اکثر این مناطق توسط نیروهای انتظامی و مرزبانی مورد کنترل بوده و امنیتی مثال‌زدنی دارند.

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


از سایت‌های طبیعی اطراف این شهر برای کسانی که قصد دارند یک روز زیبا را در کنار طبیعت رقم بزنند، می‌توان به پارک ساحلی درنا و حاشیه رود ارس و همچنین مجموعه تاریخی کردشت، منطقه و سد خداآفرین و طبیعت بکر آسیاب خرابه  و همین‌طور طبیعت زیبای کلیسا سنت استپانوس اشاره کرد.



فومن (ماسوله و قلعه رود‌خان) بهشت خدا روی زمین

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


آب و هوای مناسب، جنگل‌ها و کوه‌های پوشیده از درختان، چشمه‌های متعدد، بقاع متبرکه و امکان تاریخی فرهنگی (ماسوله و قلعه رودخان) فومن را به یکی از قطب‌های گردشگری گیلان و حتی کشور تبدیل کرده است. می‌گویند ماسوله عروس شمال، بهشت خدا روی زمین، زیبایی محض، صفا و صمیمیت و سادگی، هوای پاک با مردمانی پاک و پاک‌نژاد  دارد. پس بی‌شک جای خوبی برای چند روز استراحت و در کنار خانواده بودن است.



چهارمحال بختیاری (شهرکرد) معروف به  بام ایران 

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


شهرکرد مرتفع‌ترین مرکز استان در ایران است و به همین دلیل به بام ایران شهرت دارد. وجود آثار تاریخی همچون قلعه‌ها و همین‌طور اماکن سیاحتی و زیارتی و آب و هوای مطبوع شمار زیادی از گردشگران را رهسپار استان چهارمحال و بختیاری به‌خصوص شهرکرد، مرکز این استان می‌کند. جاذبه‌های طبیعی فراوانی در نزدیکی شهرکرد وجود دارد که معروف‌ترین آنها عبارتند از: گردشگاه چشمه زنه هفشجان و ارتفاعات جهان، پل زمان خان، چشمه کوهرنگ، تونل و آبشار کوهرنگ، دشت لاله‌های واژگون، تالاب بین‌المللی چغاخور و تالاب گندمان.



اردبیل (سرعین) معروف به چشمه‌های آبگرم 

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


سرعین دارای ده‌ها چشمه آب گرم معدنی است که از کوه سبلان سرچشمه می‌گیرند. این شهر به علت چشمه‌های آبگرم فراوان شهرت دارد و یکی از مناطق گردشگری در استان اردبیل است.

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


این منطقه همه‌ساله اواخر بهار و فصل تابستان پذیرای ایرانگردان و جهانگردان فراوان است. در این شهر کلی هتل - هتل آپارتمان و ‌مهمانسرا وجود دارد ولی علاوه بر این، مردم منطقه خانه‌های مسکونی و ویلاهای خود را به عنوان ‌مهمانپذیر اجاره می‌دهند.

خنک ترین نقاط دیدنی ایران برای سفرهای تابستانی!


مناطق بالا تنها بخشی از طبیعت زیبای سرزمین زیبای ماست که فرصت کشف زیبایی‌های بیشتر آن می‌تواند برای تمام اعضای خانواده شیرین و به‌یادماندنی باشد؛ البته پیش از این سفر درباره مجهز بودن خودرو به وسایل لازم و همراه داشتن تجهیزات ضروری مطمئن شوید. این سفر دو روزه و کوتاه فرصت خوبی برای شما فراهم خواهد کرد تا در دل طبیعت باشید؛ ضمن اینکه می‌توانید زمان بیشتری را با خانواده خود سپری کنید. برای‌تان سفری خاطره‌انگیز را آرزومندیم.



تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گلکسی نوت ۷ به عنوان جدیدترین پرچمدار سامسونگ دیروز ساعت ۱۹:۳۰ طی مراسمی در نیویورک معرفی شد. ما نیز در زومیت این مراسم را به صورت همزمان و ویدیویی پوشش دادیم. اگر نتوانستید به صورت زنده این مراسم را مشاهده کنید در ادامه می‌توانید ویدیوی کامل آن را تماشا کنید:

 

دانلود 360P | دانلود 720P | دانلود 720P از شاتل لند



تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سامسونگ دیروز گلکسی نوت ۷ را به عنوان جدیدترین پرچمدار خود معرفی کرد. این گوشی دارای ۴ گیگابایت رم بوده و مجهز به پردازنده‌ای مشابه با گلکسی اس ۷ یعنی اکسینوس ۸۸۹۰ شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاه نزدیک ویدیویی به محصول جدید شرکت کره‌ای داشته باشیم:

 

دانلود 360P | دانلود 720P | دانلود 720P از شاتل لند | تماشا در یوتیوب



تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 ویروس‌های کامپیوتری مدت‌هاست که بلای جان کاربران هستند، در این بین ویروس‌هایی نیز هستند که دردسرهای بیشتری ایجاد می‌کنند، به همین منظور قصد داریم نگاهی به خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری تاریخ داشته باشیم.

 
با خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری تاریخ آشنا شوید!
 
حضور کامپیوتر در چند دهه اخیر باعث شد تا تحولات شگرفی را در بسیاری از زمینه‌های زندگی شاهد باشیم، این تغییرات به اندازه‌ای است که به جرات می‌توان گفت دیگر نمی‌توان بسیاری از کارها را به شیوه سنتی ده سال پیش انجام داد. تمام این موارد به لطف حضور کامپیوترها مسیر شده است.
 
هر کجا که اثری از انسان‌ها باشد، خوب و بد هم حضور دارد، در دنیای کامپیوتر و فناوری‌های نوین هم شاهد افراد خوب و بد هستیم، حضور افراد خوب باعث شده تا امروز به راحتی از امکاناتی که کامپیوتر‌ در اختیار ما قرار داده استفاده کنیم. اما این سکه روی دیگری نیز دارد و افراد بدی هم در دنیای فناوری‌های نوین هستند که با ایجاد ویروس‌، بدافزار و سایر تهدیدات رایانه‌ای روزگار بسیاری از کاربران و شرکت‌های بزرگ را سیاه کرده‌اند. در این بین ویروس‌هایی هم هستند که اثر مخرب‌تری داشته‌اند و به همین دلیل نام آنها بیشتر بر سر زبان‌هاست.
 
در اینجا قصد داریم نگاهی به خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری داشته باشیم.
 
۱. ویروس ILOVEYOU
 
با خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری تاریخ آشنا شوید!
 
به جرات می‌توان گفت ویروس ILOVEYOU، یکی از مهلک‌ترین ویروس‌هایی است که تاریخ علوم کامپیوتری شاهد آن بوده است. بد نیست بدانید این ویروس بد ذات توانسته بود حدود ۱۰ درصد از کامپیوترهایی را که به اینترنت متصل هستند آلوده کند. ویروس ILOVEYOU در مجموع حدود ۱۰ میلیارد دلار به کامپیوترهای سراسر دنیا صدمه وارد کرده است. سازندگان این ویروس از حربه جالبی برای نفوذ در سیستم کاربران استفاده کرده بودند،‌ این ویروس از طریق ایملیلی که عنوان ILOVEYOU داشت برای کاربر ارسال می‌شد، کاربر نیز با دیدن عنوان ایمیل فکر می‌کرد نامه فدایت شوم برایش ارسال شده و اشتیاق بیشتری برای باز کردن ایمیل پیدا می‌کرد. پس از باز کردن ایمیل نیز با محتوای ضمیمه‌ای روبرو می‌شد که انگیزه کاربر را برای باز کردن این محتوا بیشتر می‌کرد. در نهایت با باز کردن محتوای ضمیمهشده به ایمیل، ویروس ILOVEYOU فعال می‌شد و به لیست تماس‌های کاربر در ویندوز دسترسی پیدا می‌کرد، از آنجا نیز این ویروس به راحتی برای ۵۰ کاربر موجود در این لیست تماس‌ها ارسال می‌شد تا به حیات خود ادامه دهد.
 

 
۲. ویروس مِلیسا (Melissa)
 
با خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری تاریخ آشنا شوید!
 
ششم فروردین ماه سال ۱۳۷۸ در تمامی شبکه‌های خبری بزرگ شاهد اخبار انتشار ویروس ملیسا بودیم. اگر از قدیمی‌های دنیای فناوری باشید به احتمال زیاد به خاطر دارید که در آن زمان ایمیل تازه رواج پیدا کرده بود. ویروس ملیسا ساخت دست دیوید اِل (David L) بود و از طریق فایلی با پسوند list.doc که به ایمیل ضمیمه شده خود را وارد کامپیوتر قربانی می‌کرد. زمانی که کاربر فایل ضمیمه شده را باز می‌کرد ویروس ملیسا فعال می‌شد و پس از دسترسی به آدرس‌های ایمیل ذخیره شده در آوت‌لوک، به ۵۰ کاربر دیگر ‌ایمیل میشد. در ایمیل ارسالی نیز ذکر شده بود که این مستندات به درخواست شما ارسال شده است؛ لطفا آنرا به سایر افراد نشان ندهید، استفاده از این عبارت‌ها باعث میشد افرادی که ایمیل را دریافت کرده‌اند کنجکاو شده و پس از باز کردن فایل الصاق شده، کامپیوتر به ویروس ملیسا آلوده میشد. بد نیست بدانید مدتی بعد، اف‌.‌بی‌.آی موفق شد دوید اِل را دستگیر و دادگاه وی را برای ساخت و انتشار این ویروس مخرب مبلغ ۵ هزار دلار جریمه کرد.
 

 
۳. ویروس My Doom
 
با خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری تاریخ آشنا شوید!
 
حدود ده سال پیش ویروس My Doom باز هم از طریق ایمیل توانست سیستم‌های تعداد زیادی از کاربران را آلوده کند. جالب است بدانید ویروس My Doom در آن زمان حدود ۲ میلیون دستگاه کامپیوتر شخصی را آلوده کرد. ویروس My Doom خود را از طریق ایمیل به کامپیوترهای قربانی منتقل می‌کرد. در متن پیامِ ایمیلِ حاویِ این ویروس نیز سعی شده بود از عبارت‌های سوال برانگیز استفاده شود تا کاربر برای باز کردن ایمیل بیشتر ترغیب شود. پس از باز کردن ایمیل نیز فایل الصاق شده به ایمیل در قالب یک کرم رایانه‌ای خود را به آدرس‌های ایمیل ذخیره شده در آدرس‌بوک کاربر می‌رساند و به راحتی به سایر کامپیوترهای منتقل می‌شد. شاید باور نکنید فرآیندی به این سادگی باعث تخریب بسیار زیادی در کامپیوترهای کاربران شود، کارشناسان صدمات وارده ویروس My Doom را حدود ۳۸ میلیارد دلار تخمین زده‌اند.
 

 
۴. ویروس Code Red
 
با خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری تاریخ آشنا شوید!
 
نام این ویروس در سال ۱۳۸۰ لرزه بر اندام هر مدیر شبکه‌ای می‌انداخت، ویروس Code Red توانست از نقاط ضعف Microsoft Internet Information Server استفاه کند و درمیان سرو‌رها گسترش پیدا کند. ویروس Code Red بر خلاف این که مانند سایر ویروس‌‌‌های مخرب هم دوره خود از طریق ایمیل خود را تکثیر و به خرابکاری بپردازند، برای آلوده کردن سیستم‌ها به اتصال اینترنت فعال نیاز داشت، به این ترتیب پس از اینکه کاربر در کامپیوتر آلوده به این ویروس وارد وب سایت‌های مختلف می‌شد، عبارت Hacked By Chinese را مشاهده می‌کرد. این ویروس نابکار توانست در بیشتر از یک میلیون دستگاه کامپیوتر نفوذ پیدا کند. سرعت گسترش ویروس Code Red نیز در آن زمان بسیار سریع بود. جالب‌ است بدانید در کمتر از یک هفته Code Red توانست بیشتر از ۴۰۰ هزار سرور را آلوده کند، جالب‌تر اینکه یکی از این سرورها نیز مربوط به کاخ سفید بود.
 

 
۵. کرم بدافزار ساسر (Sasser)
 
با خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری تاریخ آشنا شوید!
 
اگر از قدیمی‌های دنیای کامپیوتر باشید به احتمال زیاد ساسر گریبان شما را هم گرفته است. این کرم اینترنتی در سال ۱۳۸۳ عرصه را به کامپیوترهای آن زمان تنگ کرد. رفتار کرم اینترنتی ساسر به گونه‌ای بود که سرعت کامپیوتر را بیش از اندازه کند می‌کرد، به این ترتیب گاهی اوقات به اندازه‌ای به کامپیوتر فشار وارد می‌شد که ناخواسته ریست می‌شد. به جرات می‌توان گفت میلیون‌ها دستگاه کامپیوتر در سراسر دنیا به این کرم اینترنتی آلوده شدند. در کنار کامپیوترهای شخصی، کرم اینترنتی ساسر توانست خود را به زیرساخت شبکه‌های کامپیوتری ادارات و سازمان‌های دولتی نیز برساند،‌در آن زمان، زیر ساخت شبکه بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها و مراکز حمل و نقل عمومی زیادی به کرم اینترنتی ساسر آلوده شدند.
 
در اینجا به پایان لیست خطرناک‌ترین ویروس‌های کامپیوتری رسیدیم، احتمال زیادی وجود دارد که ویروس‌های کامپیوتری گریبان شما را هم گرفته باشد، با این حساب اگر تجربه‌ای از آلوده شدن سیستم‌ کامپیوتر خود به ویروس دارید، آن‌را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.


تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شایعات مختلفی در ارتباط با بازگشت کمپانی نوکیا به بازار گوشی‌های هوشمند شنیده می‌شود. به بهانه این رویداد مهم، در دو بخش قبلی این مقالات، شما را با تعدادی از گوشی‌های نوستالژیک این کمپانی آشنا کردیم. در بخش نهایی، گروه دیگری از گوشی‌های معروف این شرکت را معرفی خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


کمپانی فنلاندی نوکیا زمانی تأسیس شد که فنلاند جزو روسیه (شوروی سابق) بود. در سال ۱۸۶۵ میلادی (۱۲۴۴ ه.ش) Fredrik Idestam (مهندس معدن) شرکت تولیدی کاغذ را تأسیس کرد. زمانی که فردریک بخش دوم شرکت خود را در بخش رودخانه Nokianvirta  تأسیس کرد، نام نوکیا بوجود آمد. تا سال ۱۹۲۲ میلادی (۱۳۰۱ ه.ش)، نوکیا وارد کار‌های تولید کابل و لاستیک شد.

  این شرکت کار‌های مختلفی از قبیل تولید کاغذ، تایر، کفش، کابل‌های ارتباطی، ماشین‌های تولید الکتریسیته، ربات، خازن، پلاستیک، آلومینیوم و مواد شیمیایی را انجام داد. همچنین این شرکت، وسایل ارتباطی نظیر Sanomalaite m/90 و m61 را برای ارتش فنلاند تولید کرد. در دهه ۸۰ میلادی، نوکیا توجه خود را معطوف تکنولوژی مخابراتی کرد و آنچه که در ادامه به آن دست یافتند، به گفته مدیران این شرکت، تاریخ را ساخت.

آنچه امروزه ما از نوکیا می‌دانیم، مربوط به تولید گوشی‌های این شرکت در طول سه دهه اخیر است. در دو مقاله قبلی شما را با گوشی‌های معروفی مانند ۱۱۰۰، ۶۶۰۰، ۳۳۱۰ و گوشی‌های اولیه سری N آشنا کردیم. در بخش نهایی این مقاله، گوشی‌های معروف دیگری از این کمپانی بزرگ را می‌شناسید که باعث شدند، نوکیا برای همیشه در یادها باقی بماند.

Nokia N91

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت:
 ۲۰۰۵ (۱۳۸۴ ه.ش)

گوشی N91 در زمان عرضه، قدرتمند‌ترین گوشی نوکیا از نظر اجرای موسیقی بود. این گوشی، اولین گوشی بازار باحافظه داخلی ۴ گیگا‌بایت بود (نسخه ۸ گیگا‌بایت نیز در ادامه عرضه شد) که قابلیت ذخیره ۳۰۰۰ آهنگ بر روی آن وجود داشت. دکمه‌های پخش موسیقی بر روی گوشی قرار داشتند که کشویی بودند و با پایین کشیدن این قسمت، صفحه کلید گوشی نمایان می‌شد. این گوشی دارای جک ۳.۵ میلی‌متری صدا بود و برای رقابت با آیپاد اپل، عرضه شد. گوشی N91، عنوان برترین گوشی خلاقانه سال و پیشرفته‌ترین گوشی سال را از آن خود کرد.

ویژگی‌های اصلی:


  • سیستم عامل سیمبین ۹.۱ نسخه سوم سری ۶۰
  • ۴ گیگا‌بایت حافظه داخلی (۸ گیگا‌بایت در نمونه‌ای که بعداً معرفی شد)
  • دکمه‌های مستقل پخش موسیقی و جک ۳.۵ میلی‌متری صدا
  • بدنه فلزی و طراحی کشویی صفحه کلید
  • صفحه نمایش ۲.۱ اینچ با قابلیت نمایش ۲۵۶۰۰۰ رنگ
  • دوربین اصلی ۲ مگا‌پیکسل
  • وزن : ۱۶۴ گرم
  • باتری ۹۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia N93

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت:
 ۲۰۰۶ (۱۳۸۵ ه.ش)

گوشی هوشمند نوکیا N93، در زمان عرضه، پیشرفته‌ترین دوربین موبایلی را در بین گوشی‌های نوکیا داشت. دوربین ۳.۱۵ مگا‌پیکسل این گوشی از زوم اپتیکال 3x در کنار فوکوس خودکار و فلش ال‌ای‌دی بهره می‌برد و برای زوم و فیلمبرداری می‌شد از دکمه کناری گوشی استفاده کرد که حس و حال دوربین‌های فیلمبرداری را داشت. گوشی N93، طراحی خاصی داشت و صفحه نمایش ۲.۴ اینچ چرخان آن، قبلیت نمایش ۲۵۶۰۰۰ رنگ را داشت.

ویژگی‌های اصلی:


  • دوربین ۳.۱۵ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس و زوم اپتیکال 3x همراه با فوکوس خودکار ، فلش ال‌ای‌دی و لرزشگیر دیجیتال
  • سیستم عامل سیمبین ۹.۱ نسخه سوم سری ۶۰
  • صفحه نمایش ۲.۴ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۲۵۶۰۰۰ رنگ
  • صفحه نمایش دوم ۱۲۶×۳۸ پیکسل
  • وزن : ۱۸۰ گرم
  • باتری ۱۱۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia N95


گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۰۷ ( ۱۳۸۶ ه.ش)  - قیمت در زمان عرضه : ۳۰۰۰۰ روپیه هند (۴۵۰ دلار)

نوکیا N95 که در سال ۲۰۰۷ عرضه شد، کامل‌ترین گوشی زمان خود بود. این گوشی از سیستم عامل سیمبین نسخه سوم سری ۶۰ استفاده می‌کرد. N95 از ویژگی‌هایی مانند دوربین ۵ مگا‌پیکسل، وای‌فای، جی‌پی‌اس، بلوتوث، جک ۳.۵ میلی‌متری صدا و درگاه اینفرارد بهره می‌برد. همچنین این گوشی از دو طرف کشویی بود که دسترسی به صفحه کلید و دکمه‌های مستقل موسیقی را ممکن می‌کرد. این گوشی مربوط به زمانی است که نوکیا در اوج بود و N95 مانند آیفون، در زمان حال بود.

ویژگی‌های اصلی:

  • صفحه نمایش ۲.۶ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  • حافظه داخلی ۱۶۰ مگا‌بایت – درگاه کارت میکرو اس‌دی (پشتیبانی تا ۸ گیگا‌بایت)
  • پردازنده ARM 11 با کلاک ۳۳۲ مگا‌هرتز، پشتیبانی از گرافیک سه بعدی HW
  • ۶۴ مگا‌بایت رم
  • وای‌فای، بلوتوث، اینفرارد و پورت مینی یو‌اس‌بی
  • دوربین ۵ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس و فوکوس خودکار
  • سیمبین ۹.۲ نسخه سوم سری ۶۰
  • وزن : ۱۲۰ گرم
  • باتری ۹۵۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia 5800

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۰۸ (۱۳۸۷ ه.ش)

نوکیا ۵۸۰۰ با نام رمز Tube در سال ۲۰۰۸ به بازار عرضه شد و به سرعت تبدیل به یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های تاریخ کمپانی نوکیا شد. این گوشی لمسی از سیستم عامل سیمبین ۹.۴ نسخه پنجم سری ۶۰ استفاده می‌کرد. در سال اول، ۸ میلیون دستگاه از این گوشی هوشمند به فروش رسید. گوشی ۵۸۰۰ از دوربین ۳.۱۵ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس همراه با ال‌ای‌دی دوگانه و فوکوس خودکار بهره می‌برد. پردازنده ARM 11 با کلاک ۴۳۴ مگا‌هرتز و رم ۱۲۸ مگا‌بایت، وظایف پردازشی این گوشی را بر عهده داشتند.

ویژگی‌های اصلی:

  • صفحه نمایش لمسی ۳.۲ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  • پردازنده ARM 11 با کلاک ۴۳۴ مگا‌هرتز
  • وای‌فای، بلوتوث نسخه ۲ و درگاه میکرو یو‌اس‌بی
  • وزن : ۱۰۹ گرم
  • باتری ۱۳۲۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia E71

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۰۸ (۱۳۸۷ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۲۰۰۰۰ روپیه هند (۳۰۰ دلار)

در حالی که گوشی N95 در حال رقابت با گوشی آیفون اپل بود، کمپانی نوکیا گوشی بدنه فلزی E71 را برای رقابت با بلک‌بری، عرضه کرد. این گوشی از سیمبین ۹.۲، کیبورد QWERTY، برنامه Quick Office برای کار با فایل های ورد، اکسل و پاور‌پوینت، بهره می‌برد. برنامه Nokia Maps نیز یکی دیگر از برنامه‌های کاربردی این گوشی بود زیرا برنامه Map بلک‌بری در بسیاری از کشور‌ها قابل استفاده نبود.

ویژگی‌های اصلی:

  • صفحه نمایش ۲.۴ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  • حافظه داخلی ۱۱۰ مگا‌بایت و درگاه میکرو اس‌دی
  • پردازنده ARM 11 با کلاک ۳۶۹ مگا‌هرتز و ۱۲۸ مگا‌بایت رم
  • وای‌فای، بلوتوث و درگاه اینفرارد
  • دوربین ۳.۱۵ مگا‌پیکسل
  • سیستم عامل سیمبین ۹.۲ نسخه ۳.۱ سری ۶۰

 



Nokia N8

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۱۰ (۱۳۸۹ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۲۵۰۰۰ روپیه هند (۳۷۵ دلار)

بعد از چند گوشی لمسی ضعیف، نوکیا اولین گوشی خود با صفحه نمایش خازنی را عرضه کرد. ویژگی‌های این گوشی، صفحه نمایش ۳.۵ اینچی و دوربین ۱۲ مگا‌پیکسلی با بزرگ‌ترین سنسور موبایلی (در زمان خود) بود. به جز ویژگی‌های عکسبرداری قدرتمند، گوشی نوکیا N8 از صفحه نمایش آمولد ، صدای دالبی، خروجی HDMI، پشتیبانی از OTG، رادیو اف‌ام و جی‌پی‌اس، بهره می‌برد. این گوشی مانند چاقوی ارتشی سوئیسی دنیای موبایل بود. تنها نکته منفی آن، استفاده از پلتفرم قدیمی سیمبین بود.

ویژگی‌های اصلی:


  • صفحه نمایش آمولد ۳.۵ اینچ
  • دوربین ۱۲ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس
  • پردازنده ARM 11 با کلاک ۶۸۰ مگا‌هرتز
  • حافظه داخلی ۱۶ گیگا‌بایت
  • پلتفرم سیمبین ^۳
  • وزن : ۱۳۵ گرم
  • باتری ۱۲۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia N9

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۱۱ (۱۳۹۰ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۳۰۰۰ روپیه هند (۴۵۰ دلار)

بعد از اینکه نوکیا متوجه شد که پلتفرم قدیمی سیمبین، نمی‌تواند با اندروید و آی‌او‌اس رقابت کند، اولین گوشی این شرکت با سیستم عامل MeeGo عرضه شد. پلتفرم موبایلی که بر اساس لینوکس ساخته شده بود و حاصل تلاش مشترک اینتل و نوکیا بود. N9 اولین گوشی نوکیا بود که از بدنه پلی‌کربنات و صفحه نمایش خمیده استفاده می‌کرد. این گوشی به دلیل رابط کاربری و طراحی زیبای خود، نقد‌های مثبت زیادی دریافت کرد. اگرچه به دلیل معامله‌ی مایکروسافت و خرید نوکیا توسط این شرکت، عرضه گوشی N9 بسیار محدود بود.

ویژگی‌های اصلی:

  • صفحه نمایش ۳.۹ اینچ آمولد با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
  • پردازنده کورتکس A8 با کلاک ۱ گیگا‌هرتز و تراشه گرافیکی Power VR SGX 530
  • ۱۶ یا ۶۴ گیگا‌بایت حافظه داخلی – ۱ گیگا‌بایت رم
  • دوربین ۸ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس و قابلیت فیلمبرداری اچ‌دی ۳۰ فریم در ثانیه
  • پلتفرم MeeGo نسخه ۱.۲
  • وزن : ۱۳۵ گرم
  • باتری ۱۴۵۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia Lumia 800

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۱۱ (۱۳۹۰ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۲۶۰۰۰ روپیه هند (۴۰۰ دلار)

به دلیل نداشتن اعتماد به نفس برای ساخت اکو سیستم شخصی، نوکیا از پلتفرم موبایلی جدید مایکروسافت، استقبال کرد. محصول اولیه این شراکت، لومیا ۸۰۰، یک محصول خوب با مشخصات طراحی N9 و رابط کاربری ویندوز‌فون مایکروسافت بود. این اولین محصول نوکیا بود که در روان بودن سیستم عامل، رقیب آیفون می شد. اگرچه به دلیل یک سری محدودیت‌ها، این گوشی فروش خوبی را در بازار‌های جهانی تجربه نکرد.

ویژگی‌های اصلی:

  • صفحه نمایش لمسی خازنی ۳.۷ اینچ آمولد
  • پردازنده اسنپدراگون S2 با کلاک ۱.۴ گیگا‌هرتز - تراشه گرافیکی آدرنو ۲۰۵
  • ۱۶ گیگا‌بایت حافظه داخلی – ۵۱۲ مگا‌بایت رم
  • دوربین ۸ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس
  • پلتفرم ویندوز‌فون ۷.۵
  • وزن : ۱۴۲ گرم
  • باتری ۱۴۵۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia 808 PureView

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۱۲ (۱۳۹۱ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه ۳۲۰۰۰ روپیه هند (۴۸۰ دلار)

دو سال بعد از عرضه N8، نوکیا گوشی ۸۰۸ را با دوربین قدرتمند ۴۱ مگا‌پیکسل عرضه کرد. این گوشی ۴ اینچی از تمام تکنولوژی‌هایی که نوکیا در چند سال اخیر اختراع کرده بود، بهره می‌برد. با وجود اینکه دوربین این گوشی بسیار قدرتمند بود، اما نقد‌های منفی زیادی در ارتباط با پلتفرم Belle ( که با نام سیمبین Belle نیز شناخته می‌شد) وجود داشت.

ویژگی‌های اصلی:

  • دوربین ۴۱ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس همراه با f/2.4 ، فوکوس خودکار و فلش زنون
  • پردازنده ARM 11 با کلاک ۱.۳ گیگا‌هرتز و تراشه گرافیکی BroadCom BCM 2763
  • ۱۶ گیگا‌بایت حافظه داخلی – پشتیبانی از کارت‌های میکرو اس‌دی تا ۳۲ گیگا‌بایت
  • وای‌فای، بلوتوث نسخه ۳، NFC، گیرنده اف‌ام،جی‌پی‌اس، پورت HDMI و پشتیبانی از OTG
  • پلتفرم نوکیا Belle
  • وزن : ۱۶۹ گرم
  • باتری ۱۴۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

 



Nokia Lumia 1020

گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش آخر)


سال ساخت: ۲۰۱۲ (۱۳۹۱ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۴۰۰۰۰ روپیه هند (۶۰۰ دلار)

پرچمدار نوکیا، لومیا ۱۰۲۰، ویندوز‌فون ۸ و دوربین ۴۱ مگا‌پیکسلی را با طراحی جذاب همراه کرده بود. دوربین این گوشی پیشرفت‌هایی را نسبت به ۸۰۸ داشت و از سنسور BSI و تکنولوژی لنز شناور بهره می‌برد. مونتاژ ۶ لنز این گوشی با همکاری کارل زایس انجام شده بود. همچنین این گوشی با برنامه حرفه‌ای دوربین عرضه شده بود که توسط آن می‌شد پارامتر‌هایی مانند سرعت شاتر، Exposure، بالانس رنگ سفید و ایزو را تنظیم کرد.

ویژگی‌های اصلی:

  • صفحه نمایش ۴.۵ اینچ آمولد با تکنولوژی ClearBlack و تراکم پیکسلی ۳۳۴ ppi
  • گوریلا گلس ۳ با گوشه‌های خمیده، افزایش قابلیت صفحه نمایش در نور آفتاب
  • دوربین اصلی ۴۱ مگا‌پیکسل با لنز کارل زایس و فوکوس خودکار
  • امکانات دوربین : لرزشگیر اپتیکال، سنسور BSI، طراحی با ۶ لنز
  • اندازه سنسور : ۱/۱.۵ اینچ، f/2.2، فاصله کانونی دوربین : ۲۶ میلی‌متر
  • پردازنده کوالکام اسنپدراگون S4 با کلاک ۱.۵ گیگا‌هرتز ، ۲ گیگا‌بایت رم
  • سیستم عامل ویندوز فون ۸
  • وزن : ۱۵۸ گرم
  • باتری ۲۰۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی


در بخش آخر این مقاله، شما را با تعدادی از گوشی‌های معروف سری N  و لومیا نوکیا آشنا کردیم. در منبع اصلی تنها به تعداد محدودی از گوشی‌های معروف و نوستالژیک نوکیا اشاره شده بود. اما به دلیل خاطرات خوب کاربران ایرانی از گوشی‌های مختلف برند نوکیا، تصمیم بر این شد که تعدادی از گوشی‌های دیگر این کمپانی نیز معرفی شود. به دلیل اینکه نمی‌خواستیم تعداد مقالات بیشتر شود، گوشی‌هایی مانند N97، N900 و چندین گوشی دیگر را معرفی نکردیم. امیدواریم که این مقاله برای تمامی کاربران، جذاب و کاربردی باشد.

آیا شما هم جزو کاربران گوشی‌های نوکیا بوده‌اید؟ کدام‌یک از گوشی‌های معرفی شده در این مقاله برای شما خاطره‌انگیز است؟ به نظر شما چه گوشی‌های دیگری می‌توانستند در این فهرست قرار بگیرند؟



تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 تفنگ گونه‌ای سلاح گرم دستی و انفرادی است. تفنگ معمولا دارای قنداق است و کاربرد آن مستلزم استفاده از دو دست و شانه تیرانداز است. برخی تفنگ‌ها گلوله را با انفجار مهمات به بیرون می رانند، در مقابل نوع دیگری به نام تفنگ بادی وجود دارد که با فشار هوا به صورت مکانیکی این کار را انجام می‌دهد.
 
تفنگ‌های دارای مهمات هم دو نوع اصلی تفنگ دارند: تفنگ ساچمه‌زنی و تفنگ گلوله‌زنی. در تفنگ ساچمه‌زنی تعدادی ساچمه فلزی در اثر فشار گاز باروت که در فشنگ ایجاد می‌شود از لوله تفنگ به بیرون پرتاب می‌شود. در تفنگ گلوله زنی فقط یک گلوله از لوله به بیرون می‌رود. تفنگ گلوله‌زنی معمولاً دارای لوله خاندار است که به همین دلیل دقت تیراندازی و برد آن بسیار بیشتر از تفنگ ساچمه‌ای است. در سال ۲۰۱۳ شرکت آمریکایی ترکینگ پوینت از نوعی تفنگ شکاری رونمایی کرد.
 
میدان دید و هدف‌گیری این سلاح رایانه‌ای است و مجهز به نرم افزارهای هدف‌گیری و سیستم مسافت‌یاب لیزری است. تجهیزات کامپیوتری این تفنگ به منظور نشانه‌گیری بسیار دقیق تعبیه شده است. کاربران مبتدی نیز به راحتی می‌توانند با این تفنگ شکاری به هدف مشخص شلیک کنند.
این سلاح مجهز به سامانه وای-فای است و قادر می‌باشد مختصات هدف گیری و تاریخ شلیک را ثبت کند.  تکنولوژی این سلاح امکان پی‌گیری جرائم را به مراجع قانونی و حقوقی داده و کار آنها را برای کشف جرم و زمان رویداد تخلف آسان می‌کند.
 
انواع تفنگ
 
تفنگ ها پیشرفت چشم گیری داشتند که در نوع اولیه آنها مانند تپانچه از باروت استفاده می شد. تفنگ pistol یا کمری تفنگ هایی با تعداد تیر کم هستند که وزن کم قدرت متوسط و به سادگی جا به جا می شوند تفنگ های smg تفنگ هایی هستند که حالت رگبار دو تیر تیک تیر نیز دارند یعنی به سه حالت بالا شلیک می کنند مانند یوزی uzi تفنگ های shotgun شاتگان تفنگی پر قدرت که می تواند تیرهای بزرگ یا 6تیر را هم زمان شلیک کند Rifle اسلحه ای پر قدرت دقیق اما به صورت تک تیر است نام دیگر ان تک تیر است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

؛ تامین خودروهای مجاز هیبریدی توسط خودروسازان ایرانی از جمله سیاست‌هایی است که در جهت رفع مشکلات آلودگی‌های زیست‌محیطی در نظر گرفته شده اما تاکنون در رابطه با این مبحث که از سال‌های پیش، مطرح شده، اقداماتی صورت نگرفته است و تنها به فعالیت‌هایی که برخی از خودروسازان یا پروژه‌های دانشگاهی به آن پرداخته‌اند، بسنده شده است.

 
با وجود اینکه اخبار بسیاری در رابطه با آینده این خودروها که از منبع انرژی جدید برخوردارند شنیده می‌شود و حتی برای وسایل حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شده‌اند، اما آنچنان استقبالی از آنها نشده است. در حال حاضر تنها تعداد معدودی از این خودروها توسط افراد خاص به کشور وارد شده‌ و به نظر می‌رسد، این خودروها که اصولاً لوکس هم هستند، در میزان آلایندگی محیط زیست اثری نداشته باشند و بیشتر از جنبه زیبایی و بهره‌‌ بردن از خودروهای آخرین مدل استفاده می‌شوند.
 
 خودرو های هیبریدی در ایران فروش ندارد
 
با این حال اگرچه بسیاری از کارشناسان معتقدند ورود خودروهای الکتریکی و هیبریدی به کشور زمینه‌ساز کاهش مشکلات زیست‌محیطی است و استفاده از آنها برای حل مشکلات تنفسی در کلانشهرها و کاهش منابع سوختی مفید است اما در مقابل کارشناسان دیگری هستند که حضور این خودروها را برای کشور به صرفه نمی‌دانند چراکه همچنان زیرساخت‌های لازم برای این وسایل نقلیه از جمله جایگاه مناسب برای شارژ این خودرو‌ها، عرضه باتری‌هایی مناسب و... در کشور فراهم نیست و این خود بی‌اقبالی به این خودروها و به تعویق افتادن تولید آنها را در پیش داشته است. حتی برخی از کارشناسان اظهار می‌کنند چندسالی زمان لازم است تا بتوانیم از این خودروها در سطح کشور استفاده کنیم.
 
اما به تازگی تحقیقاتی در این زمینه انجام شده که نشان می‌دهد این مساله همچنان قابل پیگیری است. این گزارش که به هدف بررسی مسائل و مشکلات موجود بر سر راه‌اندازی زیرساخت‌های مناسب برای بهره‌بری از این خودروها صورت گرفته است، اعلام کرده مهم‌ترین دلیل عدم استقبال از تولید این خودروها، قیمت تمام‌شده بالای این محصولات، نبود تضمین لازم برای وجود تقاضای مشتریان و نبود متولی واحد برای تولید آنها بوده است. پس در صورتی که بتوانند تقاضای مشتریان را بالا ببرند، شرکت‌ یا سازمانی مسوولیت تولید این خودروها را که نیاز به انرژی‌های جدید دارند، بر عهده می‌گیرد. چراکه بر اساس این گزارش، شرکت‌های خودروسازی ادعا کرده‌اند که اگر مشکلات در خصوص تضمین مشتریان برطرف شود، توانمندی‌ تولید این نمونه از خودروها در کشور وجود دارد.
 
اما آیا در این زمینه اقدامات و مشوق‌هایی برای ایجاد انگیزه در میان مشتریان ایجاد می‌‌شود؟ آیا این وسیله نقلیه مورد اقبال عموم مشتریان قرار می‌گیرد؟ یا اینکه مانند سایر طرح‌های دولت در سال‌های گذشته بدون تاثیر می‌ماند؟ همان‌طور که شاهدیم، دولت در گذشته طرح‌هایی در زمینه گازسوز کردن خودروها برای کاهش معضلات آلایندگی محیط زیست انجام داده که تاثیر آنچنانی نداشته‌اند و تنها هزینه‌های بالایی به اقتصاد کشور تحمیل شده است.
 
حتی در این زمینه اقداماتی مانند در نظر گرفتن تعرفه ناچیز برای واردات خودروها انجام شده اما به نظر می‌رسد به دلیل قیمت بالایی که این محصولات دارند، واردات این خودروها نیز محدود مانده است. دراین زمینه به گفت‌وگو با امیرحسن کاکایی، عضو هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران پرداختیم. او می‌گوید: اصولاً خودرو هیبریدی از چند منظر در ایران به‌صرفه نیست.
 
اولاً هزینه سوخت در کشور نسبت به دیگر هزینه‌ها نازل است. همچنین هزینه‌های خرید این نوع خودروها حتی بدون گمرک بالا خواهد بود. از آن مهم‌تر مساله تعمیر و نگهداری است. همچنین او معتقد است: طبیعی است که با این اوصاف تمایل مشتریان به این نوع خودروها و حتی خودروهای الکتریکی در حد صفر است. همین جا اشاره کنم که دردسرهای خودروهای الکتریکی برای مردم بسیار بیشتر از خودروهای هیبریدی خواهد بود و حداقل تا پنج سال آینده اصلاً نمی‌توان به آن فکر کرد.
 
 خودرو های هیبریدی در ایران فروش ندارد
 
مزیت ناشناخته

 مصطفی جعفری*: در سال 1982، ریدلی اسکات با نمایش عمومی یک فیلم علمی-تخیلی سیاه و بدبینانه با موضوع لس‌آنجلس سال 2019 توجه اصحاب هنر و سینما‌دوستان را جلب کرد و نهایتاً اثرش در فهرست 100 فیلم برتر تاریخ سینما قرار گرفت. فیلم بلید رانر، موفقیتش را علاوه بر حضور درخشان هریسون فورد و کارگردانی کم‌نظیر ریدلی اسکات، به خلق یک کاراکتر جذاب دیگر نیز مدیون بود.
 
خودرو پلیس نمایش داده‌شده در این فیلم، با قابلیت پرواز عمودی و ده‌ها امکان تجهیزاتی و عملیاتی در انجام ماموریت‌های محوله، بخشی از تصورات رایج در اوایل دهه 80 میلادی در مورد پیشرفت‌های تکنولوژیک خودروهای سواری در هزاره سوم میلادی را منعکس می‌کرد. تصوراتی که بخش قابل توجهی از آنها امروز به وضوح، رنگ واقعیت به خود نگرفته‌اند. خودروهای سواری و انواع دیگر خودروها به عنوان محصولات صنعت جهانی خودروسازی، در حوزه طراحی و در بخش تولید از دستاوردهای علمی و تکنولوژی‌های جدید بسیار بهره برده‌اند.

ظهور خودروها با منابع انرژی جدید

این صنعت با توجه به ماهیت مبتنی بر سرمایه و تجهیزات تولید و با توجه به هزینه‌های بالای راه‌اندازی، از دستاوردهای تکنولوژیکی بیشتر در جهت افزایش بهره‌وری و راندمان تولید و کاهش هزینه‌های سربار بهره برده است و به‌رغم مرکزیت بهره‌برداری از فناوری‌های جدید در بحث پویایی‌های بازار و رقابت میان شرکت‌های بزرگ، هنوز ساختار محصول و چارچوب استفاده و به نوعی تجربه کاربری، در نتیجه به‌کارگیری فناوری‌های جدید دچار تغییرات بنیادین نشده است. تنها نقطه عطف صنعت خودروسازی از این منظر را می‌توان استفاده از منابع انرژی جدید و ظهور خودروهای برقی و هیبریدی دانست و در طی سال‌های آتی در صورت موفقیت خودروهای خودران شرکت گوگل، برگ جدیدی در حوزه تغییر تجربه کاربری خودروهای سواری رقم خواهد خورد.

طراحی خودروهای برقی و هیبریدی و معرفی مدل‌های متنوعی از این محصولات طی قرن بیستم همواره در دستور کار موسسات تحقیقاتی و واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌های خودروسازی بوده است. اما به دلیل شتاب پایین، هزینه تمام‌شده بالای این محصولات و محدودیت مسافت استفاده از آنها، هیچ‌گاه شاهد عرضه موفق این نوع خودروها پیش از دهه‌های پایانی قرن بیستم نبوده‌ایم.
 
افزایش قیمت نفت خام در دهه‌های 70 و 80 میلادی زمینه‌ساز توجه مصرف‌کنندگان در جوامع مختلف به این نوع خودروها شد به طوری که در نمایشگاه خودرو لس‌آنجلس در سال 1990 نمونه اولیه نسل جدید و کاراتر خودروهای برقی و هیبریدی توسط غول‌های خودروسازی در معرض بازدید عموم قرار گرفت. با عرضه تویوتا پریوس در سال 1997 و هوندا اینسایت در سال 1999 به عنوان موفق‌ترین خودروهای هیبریدی بازار جهانی خودرو، این محصولات وارد شبکه فروش و توزیع خودرو در اقصی نقاط دنیا شدند.
 
خودرو های هیبریدی در ایران فروش ندارد
 
اقبال از خودروهای هیبریدی در بازار ایران

چند سالی است که در کشور ما هم، در مورد مزایا و معایب عرضه انبوه این خودروها و آینده خودروهای هیبریدی در بازار مباحث مختلفی در رسانه‌های عمومی و نشریات تخصصی مطرح می‌شود. اخبار مربوط به آغاز تولید اتوبوس و خودروهای سواری هیبریدی و برقی به نقل از مدیران و مسوولان صنعت کشور، بارها در سال‌های گذشته در رسانه‌های مختلف انعکاس و با حذف تعرفه واردات این خودروها در سال 1393، گمانه‌زنی‌ها در مورد حضور جدی این محصولات در بازار کشور افزایش یافته است.

خوش‌بینی در مورد آینده درخشان خودروهای برقی و هیبریدی در بازار ایران با توجه به تجربه جهانی این محصولات مورد مناقشه است. در سال 2015، با فروش قریب به 2 /1 میلیون دستگاه خودرو هیبریدی در بیش از 20 کشور دنیا، سهم اندکی از یک درصد از فروش جهانی خودروهای سواری به این نوع از خودروها اختصاص یافت. به واسطه استفاده از پاره‌ای از قطعات و مجموعه‌های خاص همچون باتری لیتیومی، شبکه بخش و تبدیل انرژی الکتریکی، ژنراتور و سیستم انتقال قدرت متفاوت، خودروهای هیبریدی از هزینه تمام‌شده و در نتیجه قیمت خرده‌فروشی بالاتری نسبت به خودروهای متعارف برخوردار هستند.

مطالعه صورت‌گرفته بر روی 45 مدل مختلف خودروهای هیبریدی موجود در بازار آمریکا نشان می‌دهد، حداقل چهار هزار دلار اختلاف قیمت میان نمونه هیبریدی و معمولی در یک مدل مشخص وجود دارد. به طور متوسط 30 درصد افزایش قیمت خودروهای هیبریدی نسبت به مدل‌های بنزین‌سوز کاملاً طبیعی است. این مساله با توجه به ماهیت کاملاً کشش‌پذیر تقاضای خودرو در بخش‌های پایینی بازار نسبت به قیمت، در کنار کمبود زیرساخت‌های لازم و فقدان دانش فنی در شبکه خدمات پس از فروش، باعث کاهش سهم بازار این محصولات در کشورهای مختلف شده است.
 
این اختلاف قیمت و دغدغه‌های مورد اشاره، در بازار کشور ما هم می‌تواند مانع از رونق فروش و همه‌گیری مصرف این نوع خودروها شود. اگر به این مسائل، پایین بودن قیمت نسبی سوخت‌های فسیلی را که به واسطه بهره‌مندی کشورمان از منابع عظیم نفت و گاز کاملاً امری طبیعی است و موجب حذف انگیزه اصلی استفاده از خودروهای هیبریدی در سطح خرد و خانوارها می‌شود، نیز بیفزاییم، دورنمای توسعه بازار خودروهای برقی و هیبریدی کاملاً ناامیدکننده است.
 
خودرو های هیبریدی در ایران فروش ندارد

مشوق‌های لازم برای توسعه استفاده از این خودروها

با وجود تمامی شبهات اقتصادی وارد به تصمیم استفاده از خودروهای هیبریدی و نگرانی‌های موجود در این خصوص در سطح خرد، با در نظر گرفتن کلیه هزینه‌های پنهان پیامدهای استفاده از سوخت‌های فسیلی در خودروهای سواری، در سطح کلان حمایت از ترویج استفاده از این محصولات کاملاً توجیه‌پذیر است. اعمال محدودیت‌های سختگیرانه در حوزه آلایندگی خودروها، ارائه تسهیلات مالی به شرکت‌های خودروسازی برای سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه، ارائه تسهیلات به مصرف‌کنندگان برای خرید خودروهای برقی و هیبریدی، حذف عوارض و مالیات این وسایل نقلیه و تقبل بخشی از هزینه خرید آنها، مجموع سیاست‌هایی هستند که در سال‌های اخیر در کشورهایی همچون ژاپن، آمریکا و حتی چین به منظور ترویج استفاده از خودروهای مبتنی بر انرژی‌های جدید توسط دولت‌ها اتخاذ شده‌اند.
 
نمونه بارز این مساله را در کشور چین و سایت‌های دولت این کشور در حمایت از یکی از بزرگ‌ترین سازندگان خودروهای برقی و هیبریدی و باتری‌های لیتیومی دنیا، بی‌وای‌دی می‌توان یافت. به‌رغم حذف تعرفه واردات خودروهای هیبریدی در ایران، هرگونه آینده‌ای برای این محصولات در بازار ایران، بدون وجود سیاست‌های مشابه در کشور، قابل تصویر نیست. علاوه بر سرمایه‌گذاری در حوزه ترویج مصرف، ایجاد زیرساخت‌های لازم و گسترش دانش فنی نیز نیازمند توجه و برنامه‌ریزی دولت است.
 
خودرو های هیبریدی در ایران فروش ندارد
 
بلوغ کامل خودروهای هیبریدی

در انتهای دهه 90 میلادی و ابتدای هزاره سوم، با توجه به شکاف تکنولوژیک موجود میان غول‌های خودروسازی دنیا و کشورهای در حال توسعه، سرمایه‌گذاری روی تولید خودروهای مبتنی بر انرژی‌های نو در دستور کار بسیاری از شرکت‌های نوظهور خودروسازی قرار گرفت. تکامل فرآیندهای تولید و فناوری‌های به کار رفته در خودروهای هیبریدی و پیچیدگی اجزا و مجموعه‌های خاص این محصولات، در حال حاضر به بلوغ کامل رسیده است و تصور امکان جبران عقب‌ماندگی و سرآمدی در حوزه طراحی و تولید خودروهای هیبریدی، با توجه به تعداد بالای گواهی‌های ثبت‌شده حق بهره‌برداری انحصاری از فناوری‌های مورد استفاده در این حوزه توسط غول‌های بین‌المللی، کمی دور از ذهن به نظر می‌رسد.

راه‌اندازی شرکت‌های سرمایه‌گذاری مشترک و مونتاژ خودروهای هیبریدی به همراه داخلی‌سازی تدریجی قطعات و اجزای این خودروها، در میان‌مدت می‌تواند ضمن کاهش قیمت این محصولات، زمینه‌ساز انتقال تکنولوژی و دانش فنی شود. نیاز شبکه حمل و نقل عمومی کشور به بهره‌مندی از وسایل نقلیه برقی و هیبریدی بر کسی پوشیده نیست و هرگونه سرمایه‌گذاری در تولید و گسترش بازار این محصولات، در بلندمدت با کاهش قیمت و افزایش دسترسی به خدمات و زیرساخت‌های مورد نیاز و در نتیجه سهولت استفاده از این خودروها در شبکه حمل و نقل عمومی، از ریسک پایین و نرخ بازگشت قابل قبول برخوردار است.


تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ابزار تشخیص

یک ابزار تشخیصی جدید می‌تواند به شناسایی آسان‌تر و ارزان‌تر عفونت "زیکا" در بیماران ساکن مناطق دورافتاده آمریکای مرکزی و لاتین کمک کند.

 به نقل از ورج، این فناوری جدید توسط محققان چندین دانشگاه از جمله موسسه فناوری ماساچوست، هاروارد، تورنتو و کرنل ساخته شده و قرار است در شصت و هشتمین نشست سالانه و نمایشگاه آزمایشگاه بالینی در فیلادلفیا ارائه شود.

اگرچه در حال حاضر ابزار تشخیصی زیادی برای شناسایی ویروس زیکا وجود دارد، اما ابزار جدید به دلیل پرتابل و ارزان بودن آن برجسته شده است.

این فناوری که جزئیات آن در مجله Cell منتشر شده، به متخصصان اجازه می‌دهد تا نمونه بزاق، ادرار یا خون را آزمایش کنند. این دستگاه سپس می‌تواند نمونه‌ها را برای تشخیص وجود ژنوم زیکا و مبتلا بودن فرد تحلیل کند. در صورت تشخیص ویروس، کاغذ حاوی حسگرهای بیومولکولی مصنوعی تغییر رنگ خواهد داد.

این ابزار جدید به ارائه یک شیوه تشخیص بسیار دقیق می‌پردازد که معمولا در آزمایشگاههای تخصصی شهرهای بزرگ در درسترس قرار دارند. اکنون این تخصص به مناطق روستایی و دورافتاده نیز منتقل شده است. دقت این دستگاه از ابزارهای تشخیصی که خون بیمار را به دنبال آنتی‌بادی‌های ضد زیکا بررسی می‌کنند بیشتر است چرا که آن‌ها در صورت ابتلای پیشین فرد به تب دانگ، نتایج اشتباه را نشان می‌دهند.

نتایج این آزمایش که تنها یک دلار هزینه دارد، طی دو تا سه ساعت آماده می‌شود. از آنجایی که تست تشخیص مبتنی بر کاغذ این ابزار قابل خشک کردن است، می‌توان آن را بدون مشکل ذخیره و منتقل کرد. همچنین می‌توان از این فناوری برای تشخیص همه سویه‌های جهانی ویروس زیکا و متمایز کردن انواع موجود در آفریقا، آسیا و آمریکا استفاده کرد.

محققان اکنون در حال افزایش بودجه برای آغاز یک کارآزمایی میدانی در اکوادور، کلمبیا و برزیل هستند. از فناوری مشابه این ابزار می‌توان در آینده برای تشخیص ژنوم سایر پاتوژن‌ها مانند ابولا و حتی شناسایی مقاومت آنتی‌بیوتیکی یا اچ‌.آی‌.وی استفاده کرد.



تاريخ : چهار شنبه 13 مرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1904 1905 1906 1907 1908 ... 3356 صفحه بعد