تحقیقات جدید محققان نشان میدهد که با بررسی تغییرات در شبکیه چشم افراد میتوان بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه آن شناسایی کرد.
به نقل از گیزمگ، محققان تنها با استفاده از یک آزمایش چشم ساده و ارزان قیمت موفق به تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون قبل از بروز علایمی مانند لرزش و سفتی عضلات شدند.
محققان در کالج دانشگاهی لندن (UCL) از موشها برای آزمایش یک تکنیک تصویربرداری جدید به نام DARC و یا تشخیص سلول های شبکیه استفاده کردند.
در حال حاضر در آزمایشهای بالینی، DARC از یک رنگ فلورسنت برای به تصویر کشیدن سلولهای شبکیه چشم که بیمار یا در حال مرگ هستند استفاده میکند.
عملکرد این تکنیک جدید به گونهای است که این تغییرات در سلولهای مورد نظر به صورت لکههای سفید فلورسنت در شبکیه چشم دیده میشود و تعداد این لکهها نشان دهنده میزان پیشروی بیماری است.
هر چه میزان این لکهها بیشتر باشد به این معنی است که این بیماری پیشرفتهتر و فعالتر شده است.
محققان با استفاده از این تکنیک تصویربرداری در مدلهای حیوانی دریافتند که تغییرات در شبکیه چشم نشان دهنده علائم واضحی از این بیماری بوده و نشان میدهد که 70 درصد از سلولهای تولید کننده دوپامین مغز بر اثر این بیماری از بین میروند.
محققان همچنین دریافتند که بررسی تغییرات در شبکیه چشم میتواند به عنوان یک شاخص از درمان موفقیت آمیز (قبل از اینکه بیماری بر روی مغز تاثیر بگذارد) استفاده شود.
محققان این پژوهش امیدوارند که با استفاده از این یافتهها بتوان بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه شناسایی کرد و درمانهای نوینی را برای این بیماری صعب العلاج که یک میلیون نفر در آمریکا و هفت میلیون نفر در سراسر جهان را دچار کرده پیدا کرد.
آنها در حال حاضر به دنبال دریافت مجوز برای ثبت این روش نوین هستند.
این پژوهش در مجله Acta Neuropathologica Communications به چاپ رسیده است.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه جهاد دانشگاهی ابنسینا با اشاره به جزییات عملکرد واکسن سرطان در بدن گفت: آنتی ژنهای تولید شده برای این سرطان به گونهای است که میتواند به سلولهای کُشنده بدن آموزش دهد که به سلولهای سرطانی حمله کند.
دکتر حجتالله ربانی در نشست خبری امروز مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه مطالعه در زمینه تولید واکسنی برای سرطان از 15 سال قبل در دستور کار این پژوهشگاه قرار گرفت، افزود: بیماری سرطان از جمله بیماریهایی است که موجب اضطراب و نگرانی در جامعه میشود که علت اصلی آن به دلیل زجر فراوانی است که از سوی مبتلایان تحمل میشود.
وی با بیان اینکه برای این بیماری درمان قطعی ارائه نشده است، ادامه داد: یکی از دلایل عدم موفقیت بشر در ارائه روشهای درمانی برای این بیماری عدم تعریف درست از این بیماری است. محققان به این نتیجه رسیدهاند که بسیاری از سرطانها، از نوع سلولهای بنیادی است.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه از سال 1990 سلولهای بنیادی سرطانی شناسایی شدند، اضافه کرد: براساس مطالعات انجام شده، میتوان نتیجهگیری کرد که سلولهای سرطانی، سلولهای بنیادی هستند از این رو این سلولهای سرطانی از بدو تولد همراه با فرد وجود دارد.
ربانی با بیان اینکه سلولهای سرطانی در موجودات پُرسلولی وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این رو سرطان یک نوع بیماری تلقی نمیشود، بلکه یک پدیده برای پایان دادن به زندگی فرد محسوب میشود.
وی با بیان اینکه براساس شواهد از 102 میلیون سال قبل بیماری سرطان وجود داشته است، خاطرنشان کرد: در گذشته این بیماری تنها در افراد مسن مشاهده میشد ولی امروزه به دلیل مصرف مواد شیمیایی و تغییر سبک زندگی این بیماری در افراد جوان نیز بروز پیدا کرده است.
محقق پروژه ملی واکسن سرطان با اشاره به جزییات این طرح توضیح داد: پروتئینهایی که در سلولهای نرمال بیان می شود، با پروتئینهایی که در سلولهای سرطانی تولید میشود متفاوت است. از این رو در این پروژه براساس مطالعاتی که بر روی ساختار پروتئین در این دو نوع سلول کردیم، توانستیم ابزاری را طراحی کنیم تا قادر به شناسایی سلولهای سرطانی باشد.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا این ابزار را آنتی بادی منوکلونال دانست و ادامه داد: این مواد، پروتئینهایی هستند که بدن بر ضد هر نوع آنتی ژن و میکرو ارگانیسم خارجی از خود تولید میکند.
ربانی اضافه کرد: در این مطالعات ما با الگوبرداری از نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدنی، آنتی بادی منوکلونالهایی را تولید کردیم که قادر به شناسایی پروتئینهای تولید شده در سلولهای سرطانی و سلولهای سالم هستند.
وی استفاده از این روش را یکی از ایمنترین روشهای درمانی برای بیماری سرطان توصیف کرد و یادآور شد: در واکسن تولید شده روشی را ارائه کردیم که قادر است ساختار پروتئینی سرطانی را از پروتئینهای تولید شده در سلولهای سالم تشخیص دهد.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به دستاوردهای این مطالعات خاطرنشان کرد: در فاز حیوانی ما ثابت کردیم که روش ارائه شده روش ایمن برای از بین بردن سلولهای سرطانی است چرا که برای تولید این واکسن بیش از 100 نوع آنتی بادی تولید و از میان آنها بهترین آنتی بادی برای تولید واکسن انتخاب شد.
ربانی اضافه کرد: ما ادعا داریم که 7 آنتی ژن مختلف وجود دارد که به طور اختصاصی سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند و آنتی بادی تولید شده نیز به طور اختصاصی سلولهای سرطانی را از بین میبرد.
به گفته وی، برخی از 7 آنتی ژن تولید شده قادر هستند که به سلولهای کشنده بدن آموزش دهند که به سلولهای سرطانی حمله کنند.
سرپرست مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه پتنت این طرح در اروپا و آمریکا به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: در سال 86 نیز واکسن این طرح به عنوان یک پروژه ملی تایید شد و از سوی معاونت علمی وقت نیز 400 میلیون تومان به آن اختصاص یافت.
ربانی در پایان اضافه کرد: علاوه بر آن در سال جاری وزارت بهداشت اعطای یک میلیارد تومان به این طرح را تایید کرد که تاکنون 250 میلیون تومان آن محقق شده است.
محققان مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه جهاددانشگاهی ابنسینا با دستیابی به دانش فنی تولید واکسن سرطان توانستند تومورهای سرطانی پستان را در فاز حیوانی از بین ببرند و امیدوارند با حمایت مسؤولان این تحقیقات بر روی بیماران داوطلب بر روی نمونههای انسانی آغاز شود.
ایده ساخت واکسنی به منظور پیشگیری یا درمان سرطان از زمان کشف اولین واکسنها همواره ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است. در این راستا از 15 سال قبل برای اولین بار ایده ساخت واکسن سرطان در پژوهشگاه ابنسینا شکل گرفت.
نوع نگاه متفاوت و غیرمرسوم به مقوله سرطان به عنوان یک امر طبیعی و پایاندهنده حیات پستانداران یکی از وجوه تمایزی بود که در سرلوحه تحقیقات محققان پژوهشگاه ابن سینا قرار گرفت.
در این راستا این محققان سعی کردند تا با طراحی هوشمندانه و روش آزمون و خطا در بدو امر بتوانند مولکولهای هدفی را پیدا کنند که به صورت اختصاصی در سلولهای بنیادی سرطان بیان میشدند و سلولهای بنیادی طبیعی آنها را نیز بیان نمیکردند.
این تیم تحقیقاتی با کشف مولکولهای پروتئینی مخصوص سلولهای بنیادی سرطان و تولید برخی آنتیبادیهای مناسب برای شناسایی این مولکولها گام اولیه و مهم این پروژه را برداشتند.
محققان مرکز تحقیقات سرطان پژوهشگاه جهاددانشگاهی ابنسینا در ادامه مولکولهای پروتئینی طراحی شده را به منظور ارزیابی عملکرد مناسب و بررسی عوارض جانبی آن به عنوان یک واکسن کاربردی به موش تزریق کردند.
دراین طرح 120 موش آزمایشگاهی ماده با سن 6 تا 7 هفته در 12 گروه 10 تایی تقسیم شدند و به هرکدام 5 میلیون سلول سرطانی پستان موش موسوم به 4T1 تزریق شد.
پس از رشد این سلولها و ظهور تومور به این موشها 12 نوع واکسن تزریق شد که از این تعداد 7 واکسن توانایی از بین بردن تومور را به طور کامل دارا بودند، ضمن آنکه 3 واکسن نیز به صورت 50 درصد حجم تومور را کاهش داده و 2 واکسن در این زمینه کارا نبودند و از مطالعه حذف شدند.
آزمایش بر روی موشهای آزمایشگاهی به گونهای دیگر تکرار شد؛ بدین صورت که ابتدا موشها با 12 واکسن ساخته شده ایمن شدند، سپس به موشها سلول سرطانی پستان تزریق شد و در نهایت این محققان مشاهده کردند که در 7 گروه از موشها تومور رشد نکرد، در سه دسته از موشها تومور حدود 50 درصد رشد داشته و در 2 دسته دیگر از موشها تومور رشد کرده است.
موشهای کنترل که به آنها تنها سلول سرطانی پستان موش تزریق شده بود، پس از گذشت 25 تا 36 روز از تزریق این سلولها، از بین رفتند؛ چراکه سلول سرطانی پستان موش یک سلول بسیار مهاجم است که پس از رشد، تمامی اندامهای موش را درگیر کرده و باعث مرگ حیوان میشود.
این نتایج، تیم تحقیقاتی را امیدوار کرد که این دارو عملکرد دوگانه دارد که هم برای پیشگیری و هم برای درمان قابل کاربرد است، ضمن آنکه در یک دوره 9 ماهه از زمان آزمایشهای اولیه هیچگونه عوارض جانبی در موشها مشاهده نشد.
این تیم تحقیقاتی برای توسعه مطالعات خود بر روی دیگر ردههای سلولی سرطان مانند مغز، کبد، مثانه و روده آزمایشات را بر روی بیماران داوطلب در دستور کار دارند.
محققان امیدوارند در صورت حمایت نهادهای مربوط از طرح ملی واکسن سرطان، میتوان به ورود این واکسن برای درمان سرطان پستان در مرحله اول و در دیگر سرطانهای شایع مانند پروستات، روده و خون طی یک دوره 5 ساله امیدوار بود.
از دیگر پروژههای این محققان تولید داروی "زوالین" است. این دارو به همت سازمان گسترش وزارت صنعت در پژوهشگاه ابن سینا در حال اجرا است. این دارو برای درمان بیماران لنفوم خون که به درمانهای رایج پاسخ نمیدهند، پاسخ میدهد.
این دارو در حال حاضر با خروج هزاران دلار ارز از کشور وارد میشود و دانش فنی آن انحصارا در اختیار کشور آمریکا است. این دارو یک آنتی بادی منوکلونال موشی ضد مولکول CD20 است که به ماده رادیو اکتیو ایتریوم 90 متصل شده است.
به گزارش ایسنا، سرطان خون گروهی از انواع سرطان است که معمولاً از مغز استخوان شروع میشود و باعث شکلگیری تعداد زیادی گلبول سفید غیرطبیعی میشود. نشانههای این بیماری شامل مشکلات خونریزی و کبودشدگی، احساس خستگی شدید، تب و خطر افزایش عفونت میشود که این نشانهها به دلیل نبود سلولهای خونی نورمال ایجاد میشوند. سرطان خون دارای 3 نوع سرطان خون لوکمی یا لوسمی (Leukemia)، سرطان خون لنفومی (Lymphoma)، سرطان خون میلوما (Myeloma) است.
سرطان خون لنفوم خون دارای دو نوع «هوچکین» و «غیر هوچکین» است.
سیستم لنفاوی قسمتی از سیستم ایمنی بدن است که به دفاع بدن در برابر بیماری و عفونت کمک میکند. سیستم لنفاوی شامل شبکهای از عروق ظریف لنفاوی است که همانند عروق خونی به داخل بافتهای سرتاسر بدن پخش شده است. عروق لنفاوی، لنف را حمل میکنند. لنف، مایع بیرنگی است که حاوی سلولهای دفاعی بدن در برابر عفونت که لنفوسیت نام دارند، است.
همراه این شبکه عروقی، نقاط کوچکی وجود دارند که غدد لنفاوی نامیده میشوند. غدد لنفاوی بهصورت خوشههایی زیر بغل، کشاله ران، گردن، سینه و شکم یافت میشوند. قسمتهای دیگر سیستم لنفاوی طحال، تیموس، لوزهها و مغز استخوان است. بافت لنفاوی همچنین در قسمتهای دیگر بدن همانند معده، روده و پوست یافت میشود.
در بیماری هوچکین سلولهای سیستم لنفاوی غیرطبیعی شده و رشد و تکثیر این سلولها بدون کنترل و نامنظم میشود. از آنجایی که بافت لنفاوی در سراسر بدن وجود دارد، بیماری هوچکین میتواند در همه جای بدن دیده شود.
توسعهی خودروهای عظیم امری بسیار دشوار است زیرا عموما تولیدکنندگان موفق به ارایهی طراحی نهایی جذابی نمیشوند. اما مرسدس بنز با خودروی مفهومی میباخ ۶ توانایی خود را در این زمینه به رخ رقبا کشیده است. این خودرو از طراحی بینظیری بهره میبرد و ظاهر تهاجمی آن نظر هر بینندهای را به خود جلب خواهد کرد.
دماغهی کشیده در کنار بخش انتهایی کوتاه این خودرو یادآور مرسدس AMG GT و چراغهای باریک جلو و عقب نیز شباهت زیادی به خودروی مفهومی ویژن گرن توریسمو دارد. جلوپنجرهی این خودرو نیز همانند AMG GT R از خطوط عمودی تشکیل شده که بر اساس گفتهی مرسدس بنز از طرح کت و شلوارهای لوکس الهام گرفته شده است. مرسدس بنز همچنین از رینگهای ۲۴ اینچی با پوششهای شفاف بهره برده است که علاوه بر زیبایی، بهبود آيرودینامیکی خودرو را نیز به همراه دارد. دربهای این خودرو نیز از نوع گالوینگ هستند.
در بخش قوای حرکتی، میباخ ۶ از چهار موتور الکتریکی با توان کل ۷۳۸ اسب بخار بهره میبرد که بدین ترتیب این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به تنها ۴ ثانیه زمان احتیاج خواهد داشت. بستهی باتری ۸۰ کیلووات ساعتی نیز برای طی مسافت ۳۲۲ کیلومتر کافی خواهد بود. این خودرو همچنین از فناوری شارژ سریع نیز بهره میبرد که به آن قابلیت شارژ کافی باتری برای طی مسیر ۱۰۰ کیلومتر را تنها در ۵ دقیقه میدهد. میباخ ۶ از شارژرهای بیسیم و معمولی پشتیبانی میکند. اگر آمار و ارقام اعلامی مرسدس بنز صحت داشته باشد، میباخ ۶ یکی از توانمندترین خودروهای الکتریکی بازار خواهد بود.
مرسدس میباخ ۶ در کابین خود از قابلیتهای منحصر به فردی بهره میبرد. در این خودرو از کیلومتر شمار آنالوگ استفاده شده است تا حال و هوای خودروهای کلاسیک در آن حفظ شود. مرسدس بنز همچنین از نمایشگر لمسی سراسری در بخش جلوی کابین استفاده کرده است که به نمایش اطلاعات مورد نیاز سرنشینان میپردازد. شیشهی جلوی خودرو نیز شباهت زیادی به نمونههای موجود در فیلمهای علمی تخیلی دارد و توانایی نمایش برخی از اطلاعات را دارد. در صندلیهای خودرو نیز سنسورهای متعددی به کار گرفته شده تا به صورت کامل توانایی تشخیص وضعیت جسمانی سرنشینان را دارد تا به نورپردازی و ماساژ سفارشی برای آنها بپردازد.
هنوز مرسدس بنز هیچ برنامهای برای تولید و عرضهی این خودرو را ندارد. حتی برای برند سوپر لوکسی مانند میباخ، تولید خودروی میباخ ۶ دور از ذهن به نظر میرسد. البته پیشتر و زمانی که میباخ به صورت مستقل فعالیت میکرد و زیر پرچم مرسدس بنز قرار نداشت، این شرکت کوپهی فوقالعادهی اگسلرو رو تولید و عرضه کرد. امیدواریم مرسدس بنز نیز همانند میباخ دست به تولید کوپهی زیبای میباخ ۶ بزند.
مرسدس میباخ ۶ در مراسم Pebble Beach در معرض نمایش عموم قرار میگیرد.
فقط با این تفاوت که الان میتوانید خود بهتری از خود بسازید.در اینجا ده روش خوب را به شما معرفی میکنیم:
۱- دراز بکشید، خلاقتر باشید.
بر اساس گفته دکتر دارن لیپنیکی، استاد دانشگاه ملی استرالیا، درازکشیدن میتواند به خلاقیت بیشتر منجر شود.او میگوید: «ممکن است خلاقانهترین افکار زمانی به ذهن ما برسد که به پشت دراز کشیدهایم. یکی از دلایل این موضوع این میتواند باشد که ماده شیمیایی نورآدرنالین در زمانی که ایستادهایم بیشتر آزاد میشود و این ماده مانع توانایی ما در تفکر خلاقانه است.» اکنون شما بهانه بسیار خوبی برای درازکشیدن و تفکر دارید.
۲- دستانتان را به سینه بزنید، مصممتر باشید.
به اندازه کافی عجیب است که دست به سینه بودن باعث میشود که شما مدت بیشتری را برای یک مساله غیرقابل حل اختصاص دهید و عملکرد بهتری در زمینه مسائل قابل حل داشته باشید. این موضوع واقعا جالب است؛ چون مقاومت، همان ویژگیست که بیشتر کارآفرینان موفق به شدت به آن احتیاج دارند.هر وقت که احساس گرفتاری کردید، دستانتان را به سینه بزنید. و سپس به حرکت رو به جلو ادامه دهید.
۳- مانند سوپرمن بایستید، اعتماد به نفس به دست آورید.
با توجه به گفته امی کادی، استاد دانشگاه هاروارد، دو دقیقه ایستادن در موضع قدرت –صاف ایستادن، دستان را به سمت آسمان گرفتن و یا مانند سوپرمن دست به کمر ایستادن- سطح اعتماد به نفس را به طور ویژهای افزایش میدهد.این کار را قبل از ورود به جایی که میدانید در آن احساس اضطراب، ناامنی و ترس خواهید داشت، انجام دهید (فقط مطمئن شوید که کسی شما را نمیبیند.)من همیشه این کار را پیش از هر مصاحبهای انجام میدهم؛ چون واقعا کارساز است.
۴- عضلاتتان را سفت کنید، عزم راسخ به دست آورید
میدانید که چطور قبل از تزریق آمپول خودتان را سفت میکنید. این روش بدن شما برای کمترکردن درد است.فشردن عضلات همچنین به شما کمک میکند تا در هنگام شنیدن جواب منفی متمرکزتر شوید. این کار حتی میتواند توانایی شما در مقاومت در برابر خوردن غذاهای وسوسهکننده را نیز افزایش دهد. (به نظر میرسد که ما در طول روز همیشه باید به فشردن عضلات مشغول باشیم)
۵- لبخند بزنید، استرس را کاهش دهید
اخمکردن، شکلکدرآوردن و دیگر نشانههای ظاهری منفی به مغز فرمان میدهند که هرکاری که مشغول انجام آن هستید دشوار است. بنابراین بدن شما با آزاد کردن کورتیزول واکنش نشان میدهد که باعث افزایش استرس شما میشود.استرس موجب استرس بیشتر میشود… موجب استرس بیشتر میشود…. و در زمان کوتاهی تبدیل به کوهی از آتش میشوید.
راه حل اینجاست: خودتان را مجبور کنید که لبخند بزنید. حتی اگر هیچ چیز در آن شرایط تغییر نکند باز هم شما استرس کمتری خواهید داشت.
و پاداشتان در این است: زمانی که لبخند بزنید، دیگر مردم نیز استرس کمتری را احساس خواهند کرد که البته باعث کاهش سطح استرس شما میشود. بنابراین هر دو استرس را با یک لبخند از بین ببرید.
(به هرحال، لبخندزدن، ورزشکردن را نیز آسانتر میکند. به عنوان مثال شما دارید با وزنههای سنگین کار میکنید، به صورت طبیعی صورتتان را در هم میکشید. اما اگر خودتان را مجبور کنید که لبخند بزنید، میبینید که میتوانید یک یا دو وزنه بیشتر بزنید. این کار را انجام دهید اما خود را برای نگاههای عجیب افراد حاضر در باشگاه آماده کنید!)
۶- به آرامی تعظیم کنید، خودتان را در آسایش قرار دهید
خمکردن آرام سرتان به سمت جلو در هنگام ملاقات با دیگران تفاوت و فروتنی را به رخ میکشد و به از بینبردن هرگونه تفاوت جایگاه پیش فرض کمک میکند.دفعه بعدی که شخصی را ملاقات کردید، به آرامی سرتان را به جلو خم کنید، لبخند بزنید، ارتباط چشمی برقرار کنید و نشان دهید که آن ملاقات موجب افتخار شما شده است.
همه ما افرادی را که دوستمان دارند، دوست داریم، بنابراین اگر من به شما نشان دهم که واقعا دوستتان دارم، به سرعت شروع به دوستداشتن من میکنید و نشان میدهید که مرا دوست دارید… و این موضوع به من کمک میکند تا اعصابم را آرام کنم و سعی کنم خودم باشم.
۷- از دیگران تقلید کنید، احساساتشان را درک کنید
به نظر عجیب میرسد اما تحقیقات نشان داده است که تقلید از اظهارات غیرکلامی دیگران میتواند به شما کمک کند تا احساساتی را که تجربه میکنند، درک کنید.از آنجایی که ما احساساتمان را به صورت غیرکلامی نشان میدهیم، تقلید از آن نشانهها به دلیل یک «مکانیسم بازخورد تو بر» بر احساسات خودمان تاثیر میگذارد.
به طور خلاصه: از احساساتم تقلید کن تا بهتر درک کنی که چه احساسی دارم؛ یعنی بهتر میتوانی به من کمک کنی تا از پس آن احساسات برآیم. علاوه بر این، تقلید از حالات صورت (کاری که معمولا آن را بدون فکر انجام میدهیم) به دیگران این حس را میدهد که انگار آن تعامل مثبت بوده است.
۸- در یک زاویه بایستید، دعوا را کاهش دهید
زمانی که تنشها در اوج خود قرار دارند، ایستادن روبروی یکدیگر احساس مقابله به مثل میدهد.اگر چیزی که میخواهید بگویید ممکن است طرف دیگر را به چالش بکشد، به آرامی از جا برخیزید و در یک گوشه بایستید یا بنشینید و اگر با شما مقابله شد، عقبنشینی نکنید.تنها به آن گوشه تغییر مکان بدهید. شما به طور مشخصصی هرگونه مقابله پیشفرض را کاهش دهید و ممکن است مکالمه را کمتر خصمانه نشان دهید.
۹- از دستانتان استفاده کنید، حافظه را بهبود ببخشید
تحقیقات نشان داده است که به صحبت واداشتن کودکان حین یادگیری تاثیری بر افزایش یادگیری ندارد؛ بلکه به حرکت واداشتن آنها کمک میکند تا اطلاعاتی را که کسب میکنند، در ذهن خود نگه دارند.اگر این موضوع برای کودکان اثبات شده، در مورد ما نیز صدق میکند. طبق گفته یک پژوهشگر «ادا در آوردن، نقش سببی در یادگیری دارد، شاید به دلیل این که راه جایگزین و مجسمی به یادگیرندگان میدهد تا ایدههای جدید را ارائه دهند.»از نظر من شیوه خوبیست.
۱۰- آدامس بجوید، هشیارتر باشید و در حالت بهتری قرار داشته باشید
درست است، شاید آدامس جویدن کاری حرفهای به نظر نرسد. با این حال تعدادی از مطالعهها نشان میدهد که جویدن آدامس میتواند به هشیاری بیشتر شما بینجامد.و زمان واکنش نشاندادن شما را ارتقا دهد.و توجه انتخابی و پایدارتان را بهبود بخشد.و مزاجتان را بهبود دهد.
یک راه حل: دفعه بعدی که خواستید مساله دشواری را حل کنید، دراز بکشید، دستانتان را به سینه بزنید و یک آدامس بجوید. شاید، تنها شاید، این ترکیب برندهای باشد که برای رسیدن به موفقیت بعدیتان نیاز دارید.
از دههی ۱۹۳۰ بود که فیزیکدانها موفق شدند دهها عنصر جدید شیمیایی را شناسایی کنند. اما سوال اینجا است که آیا این کشفیات قرار است تا همیشه ادامه پیدا کنند؟
در ۳۰ دسامبر ۲۰۱۵ دقیقا ۴ عنصر جدید به طور رسمی وارد دنیای شیمی شد. اتحادیهی بینالمللی شیمی محض و کاربردی (آیوپاک) ساخت ۴ عنصر جدیدی را که در محیط آزمایشگاهی تولید شده بودند را تایید کرد.
بعضی از گزارشها حاکی از آن است که این عنصرها روند تناوبی جدول تناوبی را تکمیل کرده و به پایان میرساند. هر چند که این ادعا اشتباه است. چرا که پس از اتمام آخرین دسته از عنصرها باز هم میتوانید با اطمینان خاطر منتظر ساخت عنصرهای بیشتری باشید. با این حال روند کشف این عنصرها سختتر بوده و مستلزم زمان بیشتری است.
این عنصرهای جدید ساخته شده ردیف هفتم جدول تناوبی را تکمیل کردهاند. چنانچه عنصرهایی با اعداد اتمی ۱۱۹ یا ۱۲۰ ساخته شوند، ردیف بعدی در جدول، شکل خواهد گرفت.
هیچ کس نمیداند که عنصرهای جدید تا کجا این جدول را ادامه خواهند داد. بعضی گمانهزنیها محدودیتی برای این گستردگی قائل نمیشوند. برخی دیگر هم این نکته را مد نظر قرار میدهند که عنصرها حجم محدودی از اتمها را میتوانند تحمل کنند و چنانچه عنصری از تعداد اتم بالایی برخوردار شود، ناپایدار شده و در اثر آشفتگی رادیواکتیویته از هم پاشیده خواهد شد.
با این حال واضح است که حتی اگر دست به ساخت عنصرهایی بزنیم که روند سنگینتر شدن را طی میکنند، راهکارهایی برای جلوگیری از فروپاشی آنها هم پیدا خواهیم کرد.
مقدمهای دربارهی عنصرها
عنصرها، بلوکهای اساسی در دنیای شیمی هستند. در واقع هر عنصر به تنهایی مادهای است که تنها شامل یک نوع خاص از اتم میشود. از این رو ساخت عنصر جدید به معنای ایجاد نوع جدیدی از اتم است.
هر عنصر عدد اتمی خاص خود را دارد. به عنوان مثال عدد اتمی کربن ۶ است. عدد اتمی یک مقدار یا برچسب قراردادی نیست و اهمیت اساسی در شناسایی ویژگیهای عنصر دارد. این عدد تعداد پروتونها، نوع ذرات و ظرفیت تعداد اتمها را مشخص میکند.
پروتونها ذراتی با بار الکتریکی مثبت هستند که در مرکز اتم تجمع پیدا کردهاند. در مقابل، الکترونها ذرات بسیار سبکتری هستند که با داشتن بار منفی تعادل را با پروتون برقرار ساخته و به صورت ابر الکترونی به دور هسته میچرخند.
به غیر از اتمهای هیدروژن، هستههای اتمی باقی عنصرها حاوی نوع دیگری از ذرات به نام نوترون هستند که جرم آنها تقریبا معادل پروتون بوده و فاقد بار الکتریکی هستند. اتمهای یک عنصر میتوانند تعداد نوترونهای متفاوتی داشته باشند و بر اساس این تفاوت در تعداد نوترون، ایزوتوپ نامیده میشوند. نوترونها در اتم نقش نوعی چسب را ایفا میکنند تا پروتونها را به هم پیوند دهند. بدون وجود نوترونها، بارهای الکتریکی مثبت پروتونها باعث ایجاد نوعی دافعه میشوند.
اتمهای فوق سنگین
با این وجود، در هستهی اتمهای بسیار سنگین مانند اورانیوم، پروتونها حتی با وجود نوترونها نمیتوانند بر دافعهی متقابل خود غلبه کنند. از این رو این نوع اتمها دچار فرآیندی به نام "تجزیهی رادیواکتیو" شده که باعث واپاشی ذرات و انرژی آنها خواهد شد.
هنگامی که یک اتم دچار واپاشی میشود، تعداد پروتونهای موجود در هستهی آن تغییر پیدا میکند. از این رو فروپاشی رادیواکتیو میتواند یک عنصر را به عنصر دیگری تبدیل کند. شاید این موضوع کمی عجیب و غریب به نظر برسد اما در واقعیت این پدیده دائم در حال رخ دادن است. حتی خیلی از اتمهای موجود در بدن ما هم این فرآیند را تجربه میکنند.
هر هستهی اتمی دارای نسبت بهینهای از الکترونها و پروتونها است. بنابراین حتی اگر اتمی کوچک باشد اما تعداد نوترونها در آن کمتر یا بیشتر از حد لازم باشد، این اتم دچار واپاشی و تجزیه خواهد شد.
برای عنصرهای سبکی مانند کربن و اکسیژن این نسبت پایدار ۱:۱ است. در مقابل عنصرهای سنگینتر به نوترون بیشتری نیاز دارند.
فرآیندهای طبیعی جهان تنها میتوانند عنصرها را با وزن خاصی تولید کنند. هیدروژن، هلیوم، لیتیوم، بریلیوم و بور سبکترین عنصرهای جدول تناوبی بودند که در انفجار بزرگ (بیگ بنگ) ایجاد شدند. باقی عنصرهایی که سنگینتر بودند در فضای داخل ستارهها شکل گرفتند. شرایط دما و فشار بالا در این محیطها باعث درهم آمیختگی عنصرها به یکدیگر شد. از این پدیده به عنوان "همجوشی هستهای" یاد میشود. ستارههای بزرگتر میتوانند عنصرهای سنگینی مانند جیوه تولید کنند که تعداد پروتونهای هستهی آنها به ۸۰ میرسد.
با این حال بسیاری از عنصرهای موجود در جدول تناوبی حاصل انفجار ستارهای "ابرنواختر" (supernova) هستند. انرژیهای عظیم حاصل از این نوع انفجارها میتواند انواع جدیدی از همجوشیهای اتمی را تولید کند که منجر به ساخت عنصرهای سنگینی مانند اورانیوم با ۹۲ پروتون در هسته میشود.
از آن جا که هستههای اتمی با بار مثبت یکدیگر را دفع میکنند برای برقراری این همجوشی به مقادیر زیادی انرژی نیاز است. یک هسته برای ادغام با هستهی دیگر باید سرعت بسیار زیادی داشته باشد تا بتواند سد اتصال را بشکند.
به عنوان یک نتیجه، اورانیوم سنگینترین عنصر موجود در جهان است که در مقادیر قابل توجهی وجود دارد. تا کنون هیچ فرآیند طبیعی نتوانسته عنصری سنگینتر از اورانیوم را بسازد.
از این رو وقتی دانشمندان سعی در ساخت عنصرهای جدید دارند، از شتابدهندههایی استفاده میکنند که بتواند یک دهم سرعت نور را فراهم کند.
رقابت برای ساخت عنصرهای جدید
در سال ۱۹۳۹ بود که اولین آزمایش در این زمینه صورت گرفت. دانشمندان، حین کار در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی عنصری با عدد اتمی ۹۳ ساختند که اکنون با نام "نپتونیوم" در جدول تناوبی شناخته شده است.
دو سال بعد، همین تیم تحقیقاتی با بمباران عنصر اورانیوم با هستهی "هیدروژن سنگین"، به عنصری با عدد اتمی ۹۴ دست یافتند که اکنون با نام "پلوتونیوم" در جدول تناوبی وجود دارد.
آنها به زودی متوجه شدند که عنصر پلوتونیوم هم مانند اورانیوم میتواند خود به خود طی یک فرآیند "شکافت هستهای" دچار واپاشی شود. هستهی عظیم این عنصر در این فرآیند به دو نیم تقسیم شده و مقدار بسیار زیادی انرژی آزاد میکند.
این یافته به سرعت مورد استفاده قرار گرفت. به طوری که در اوت ۱۹۴۵ بود که پلوتونیوم ساخته شده در بمب هستهای "فت من" (Fat Man) به کار برده شد و شهر ناکازاکی ژاپن بمباران شد. تا مدتها بعد از جنگ جهانی دوم، کشف پلوتونیوم به عنوان یک راز نظامی باقی ماند.
پس از پایان جنگ، فیزیکدانان تلاش جدید خود را برای ساخت عنصرهای جدید شروع کردند.
در طول چند دهه، برکلی، مرکز اصلی ایالات متحده آمریکا در تحقیقات مربوط به این زمینه بود، اما امروزه، بسیاری از این فعالیتها در ۴۰ کیلومتری آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور صورت میگیرد. در سال ۱۹۵۶ هم روسها اقدام به برپایی موسسهی تحقیقات مشترک هستهای دوبنا (JINR) در مسکو کردند.
در ابتدا آمریکاییها پیشتاز این بازی بودند. به طوری که سه عنصر سنتز شده با اعداد اتمی ۹۵، ۹۷ و ۹۸ به نامهای آمریکیوم، برکلیم و کالیفرنیم شناخته شد.
عنصرهای جدید بعدی طی راههای کاملا متفاوتی ساخته شد. در دههی ۱۹۵۰ بود که آنها از بقایای موجود از آزمایشهای بمبهای هیدروژنی در آمریکا شناسایی شدند. این عنصرها، ناشی از همجوشیهای شکل گرفته حاصل از انفجار اورانیوم شکل گرفته بودند.
این بار دیگر از اسم مکانها برای نامگذاری عنصرها استفاده نشد و نام چهرههای برجسته مورد توجه قرار گرفت. برای مثال عنصر "انشتانیم" از نام "آلبرت انیشتین و "فرمیم" از نام "انریکو فرمی" اقتباس شد.
با اوج گرفتن جنگ سرد بین آمریکا و شوروی، رقابت در این زمینه بین دو کشور بالا گرفت. مابین اواخر دههی ۱۹۵۰ و اوایل دههی ۱۹۷۰ بود که بین تیم برکلی JINR اختلافی صورت گرفت. هر دو گروه ادعا داشتند که آنها عنصرهای ۱۰۲، ۱۰۴، ۱۰۵ و ۱۰۶ جدول تناوبی را ساختهاند. آیوپاک داوری این دعوا را به عهده گرفت و سرانجام در سال ۱۹۹۷ جایزهی ساخت"رادرفوردیوم" (عنصر ۱۰۴) را به تیم برکلی و جایزهی ساخت عنصر "دوبنیوم" (عنصر ۱۰۵) را به JINR اعطا کرد.
از طرفی دعوای مشابه دیگری بین JINR و آزمایشگاه تحقیقاتی یونهای سنگین با نام اختصاری (GSI) واقع در دارمشتات آلمان بر سر عنصر ۱۰۷ صورت گرفت. در نهایت اعتبار این کشف بین هر دو گروه تقسیم شد.
در حالی که اوایل روش کار ساخت عنصرهای مصنوعی به این صورت بود که برای ساخت عنصر جدید، از بمباران اتمهای سنگین توسط اتمهای سبکتر استفاده شود، آزمایشگاه GSI راهکار جدیدی را انتخاب کرد. به عنوان مثال GSI توانست با شلیک یونهایی چون روی، نیکل و کروم روی هدفهای سرب و بیسموت، دو اتم با هستهی متوسط را با هم ادغام کند. بدین وسیله، عنصر ۱۰۸ با نام "هاسیم" برای اولین بار در GSI ساخته شد.
این روزها ساخت عنصرها کمی مشارکتیتر انجام میشود. به طوری که وقتی موضوع ساخت ۴ عنصر جدید مطرح شد، آمریکاییها، روسها و آلمانیها منابع خود را به اشتراک گذاشتند.
آیوپاک در این خصوص میگوید: "اولین سنتز قانع کننده که مربوط به ساخت عنصرهای ۱۱۵ و ۱۱۷ بود، با همکاری مشترک JINR و آزمایشگاه ملی اوک ریج در تنسی و لیورمور بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ انجام شد. همکاری جداگانهی لیورمور با JINR هم منجر به ساخت عنصر ۱۱۸ شد.
مقاله مرتبط:
با این وجود، باز هم روسها از این که جایزهی ساخت عنصر ۱۱۳ به تیم ژاپنی ریکن (RIKEN) در شهر سایتاما اختصاص یافت ناراضی هستند. ضمن این که ممکن است نام "ژاپنیکیوم" به این عنصر نسبت داده شود.
روسها ادعا میکنند که این عنصر نخستین بار در سال ۲۰۰۳ با تصادم دو عنصر کلسیم بر آمریکیوم در موسسهی JINR ساخته شد و ژاپنیها یک سال بعد با شلیک یون بر روی بیسموت به آن رسیدند.
هر چند که کارشناسان آیوپاک در حال بررسی این اختلاف هستند اما هنوز به نتیجهی روشنی دست پیدا نکردهاند.
در ابتدا که عنصرهای جدید ساخته میشوند، همه دارای یک نوع اتم هستند اما پس از مدتی دچار واپاشی رادیواکتیو میشوند. از آنجا که ایزوتوپهای هر عنصر روند واپاشی متفاوتی دارند، هر کدام با نرخ مختلفی تجزیه میشوند. ضمن این که نیمه عمر آنها هم با یکدیگر فرق دارد. از این رو قضاوت در مورد این که ادعای کدام گروه درست است، کار راحت و سادهای نیست.
پوستهها و الکترونها
با این حال ممکن است اینطور به نظر برسد که در گسترش جدول تناوبی با محدودیت اندازهی اتمی مواجه باشیم. در حالی که هنوز دلیل خوبی برای افزودن ردیف هشتم جدول تناوبی داریم. چرا که چشمانداز ردیف جدید به علت رویارویی با عنصرهای متفاوت با دیگر عنصرها از جذابیت بالایی برخوردار است.
الکترونهای مستقر در اتمها در گروههایی به نام "پوسته" سازمان یافتهاند. هر پوسته ظرفیت متفاوتی دارد و پوسته است که شکل و رفتار اتم در جدول تناوبی را تعیین میکند.
اولین پوسته، تنها دو الکترون را در خود جای میدهد. عنصر هیدروژن دارای یک الکترون و هلیم دارای دو الکترون است. پوستهی دوم پذیرای ۸ الکترون است. به همین دلیل ردیف دوم جدول تناوبی داری ۸ عنصر است. به دنبال آن پوستههای بعدی الکترونهای بیشتری را در خود جای میدهند.
۴ عنصر جدید، آخرین اعضای باقی مانده از ردیف هفتم هستند. چنانچه عنصر ۱۱۹ کشف شود، اولین عضو ردیف هشتم به شمار خواهد آمد. ضمن این که اولین عنصری است که الکترون آن وارد پوستهی هشتم شده است.
عنصرهای هر ستون جدول، خواص شبیه به یکدیگر دارند. چرا که خارجیترین پوستهی هر کدام تعداد الکترون برابر دارد.
به عنوان مثال، تمام عنصرهای موجود در ستون اول سمت چپ جدول تناوب، فلزات واکنش پذیر هستند. همهی آنها یک الکترون در پوستهی بیرونی خود دارند که باعث ناپایداری آنها شده است و تمایل دارند که آن تک الکترون را از دست بدهند.
در مقابل، پوستهی خارجی عنصرهای موجود در ستون راست جدول دارای حداکثر ظرفیت الکترون هستند. از این رو هیچ تمایلی به واکنش ندارند و از آنها به عنوان"گازهای بیاثر" یاد میشود.
با این حال این قوانین شناخته شده در مورد عنصرهای فوق سنگین چندان صدق نمیکند.
رد پای نسبیت خاص
الکترونهایی که نزدیک به هسته هستند به علت نیروی جاذبه بین بارهای مثبت و منفی، پیوند محکمی با آن دارند لذا دامنهی حرکت آنها محدود است. این الکترونها سرعت بسیار بالایی دارند و در اینجا فرضیهی نسبیت خاص انیشتین خود را نشان میدهد که در سرعتهای نزدیک به سرعت نور جرم هم افزایش پیدا میکند.
از این رو الکترونهای داخلی سنگینتر هستند. بنابراین الکترونهای لایهی بیرونی هستند که خواص و ویژگیهای هر عنصر را تعیین میکنند. چرا که جنبش و حرکت آنها فقط به لطف بار الکتریکی شان صورت میگیرد.
آخرین نتیجهای که میتوان از "نسبیت گرایی" استنباط کرد این است که یک عنصر فوق سنگین آن طور که انتظار میرود، رفتار نمیکند. با این حال بررسی چنین رفتارهای دور از انتظاری، عملیات طاقتفرسایی محسوب میشود. چرا که باید رفتار شیمیایی و چند ثانیهای تعداد محدودی اتم خاص را مورد مطالعه قرار داد.
از طرفی عنصرهای فوق سنگین هر چه سنگینتر میشوند تمایل بیشتری به واپاشی هر چه سریعتر دارند. بنابراین مشکلات این بررسی تنها محدود به بحث شیمی نمیشود.
با این همه، امکان بررسی نحوهی پایدار ساختن هستههای بزرگتر وجود دارد و مدت پایداری آنها در حدی است که بتوان این موضوع را دربارهی آنها مورد مطالعه قرار داد. از این رو هیچ دلیلی وجود ندارد که به ردیف هشتم جدول تناوبی جهش نکنیم.
پایداری اتمهای فوق سنگین
در واقع، عنصرهای فوق سنگین همیشه در کمترین سطح پایداری نیستند و پایداری آنها به تعداد پروتونها و نوترونهای موجود در آنها بستگی دارد.
فیزیکدانان هستهای راهکاری پیدا کردهاند که پروتونها و نوترونهای موجود در هسته را همانند الکترونهای چرخان، به وسیله پوسته سازماندهی کنند. با نسبت دادن "اعداد جادویی" به هر پوسته میتوان هستهای با ثبات ایجاد کرد.
هستههای عنصرهایی چون هلیم، اکسیژن، کلسیم، قلع و سرب دارای پوستهای پر شده از پروتون است و همین موضوع منجر به ثبات ساختار آنها شده است. پوستههای پر شده از نوترون هم ممکن است نقشی در این ثبات ایفا کنند. برای مثال پوستههای ایزوتوپ سرب ۲۰۸ با هر دو نوع ذرات پروتون و نوترون پر شدهاند.
برای هستهی عنصرهای فوق سنگین پیدا کردن اعداد جادویی کار سختتری است از این رو پایدارسازی آنها سختتر صورت میگیرد.
زمانی تصور میشد که دو ایزوتوپ عنصر ۱۱۴ که به افتخار "گئورکی فلرو" (دانشمند هستهای روسی) فلروویوم نام گرفته است به علت پر شدن لایههای مربوط به اعداد جادویی پایدار هستند. این ایزوتوپها به ترتیب ۱۸۴ و ۱۹۶ نوترون داشتند و به عنوان فلروویوم ۲۹۸ و فلروویوم ۳۱۰ شناخته شده بودند.
هر چند که این احتمال وجود دارد که ثبات فلروویوم را بتوان به اثرات پوسته- هسته نسبت داد. نیمه عمر فلروویوم ۲۹۸ حدود ۱۷ روز برآورد شده است که در مقایسه با نیمه عمر استاندار عنصرهای فوق سنگین عدد بزرگی محسوب میشود. تاکنون، طولانیترین نیمه عمر به ایزوتوپ فلروویوم ۲۸۹ تعلق داشت که تنها ۲.۶ ثانیه بود. با این حال به نظر میرسد که جزیرهی ثبات تا زمان کشف عنصر ۱۲۲ تحقق پیدا کند.
هنوز مشخص نیست که آیا عنصرهای فوق سنگین میتوانند به اندازهی کافی بقا داشته باشند تا بتوانند تشکیل تودههای قابل ملاحظه بدهند یا خیر. هر چند که بعید به نظر میرسد. تنها کورسوی امیدی که وجود دارد این است که تعداد کمی اتم این امکان را دارند که برای چند روز در اطراف یکدیگر چسبندگی برقرار کنند.
ساخت عنصرها تا کجا؟
سوالی که ممکن است مطرح شود این است که چه زمانی اتمهای یک عنصر آن قدر سنگین میشوند که دیگر احتمال برقراری عنصر از بین میرود؟
"ریچارد فاینمن" فیزیکدان آمریکایی در خصوص این نکته بررسیهایی انجام داده است. وی با انجام یک محاسبهی کلی و سریع نشان میدهد که نمیتوان اتمی با ۱۳۷ پروتون در هسته ساخت و در چنین شرایطی اتم دچار واپاشی خواهد شد. چرا که تعادل چرخشی الکترونهای نزدیک به هسته را بر هم میزند. به بیانی دیگر، هستهای با ۱۳۷ پروتون نمیتواند الکترونها را در اطراف خود نگه دارد.
با این حال، محاسبهی فاینمن بر اساس تقریب صورت گرفته است و اندازهی هسته در آن صفر فرض شده که در واقع چنین نیست. وقتی این محاسبات به شکل دقیقتری انجام شد، نشان داد تا زمانی که عدد اتمی به ۱۷۳ برسد هیچ پیامد نامطلوبی مشاهده نخواهد شد. البته بالاتر از این عدد هم اتم پایدار باقی میماند اما رفتارهای غیر منتظرهای از خود نشان خواهد داد.
توجیه با کمک کوانتوم
مانند دیگر مقیاسهای کوچک، این مورد را هم باید رهسپار مکانیک کوانتومی کرد! مکانیک کوانتومی امکان جفت شدن خواص مکانیکی دو ذرهی کاملا مجزا را در نظر میگیرد که میتوانند از هیچ به وجود بیایند و یکی ضد دیگری باشد. برای مثال یک ذره، الکترون است که به دنبال آن یک پوزیترون تولید میشود. به طور معمول، پس از برخورد دو ذره، هر دو نابود خواهند شد.
از این رو نامتعادل و غیرمعمول بودن الکترونهای داخلی عنصری با عدد اتمی ۱۷۳ ممکن است در اثر بیرون کشیده شدن به وسیلهی ذرات مجازی باشد. چنانچه یکی از این الکترونها توسط پراش اشعهی ایکس، از پوستهی خود جدا شود یک حفرهی خالی بر جای میگذارد. این حفره میتواند توسط ذرهی الکترونی ایجاد شده از هیچ، پر شود. ضمن این که برای شکلگیری این الکترون، یک پوزیترون هم باید تشکیل شود که توسط اتم شکل خواهد گرفت. به عبارت دیگر، ابر الکترونی این عنصرهای واقعا بزرگ، به ذرات ضد ماده تبدیل شود.
بنابراین اگر هیچ پایانی برای جدول تناوبی وجود نداشته باشد، باید چشم انتظار موارد عجیب و غریبی باشیم. ضمن این که ساخت عنصرهای باقی مانده خود داستان دیگری است.
گوگل در هفتهای که گذشت نسخهی نهایی اپلیکیشن ارتباط ویدیویی خود را منتشر کرد. Google Duo که در جریان برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان گوگل رونمایی شده بود، هم اکنون از نظر تعداد دانلود در صدر لیست اپلیکیشنهای رایگان گوگل پلی قرار دارد.
براساس اطلاعات ارائه شده، Google Duo در صدر لیست اپلیکیشنهای رایگان گوگل پلی قرار دارد و موفق شده تا در همین مدت کوتاه بازی پوکمون گو و مسنجر فیسبوک را پشت سر بگذارد. در ردههای بعدی بیشتری اپلیکیشنهای دانلود شدهی گوگل پلی در آمریکا میتوان نام اپلیکیشنهای دیگری نظیر فیسبوک و اسنپچت را در کنار یوتیوب موزیک مشاهده کرد.
با توجه به رقبای موجود در این لیست، میتوان مشاهده کرد که اپلیکیشن ارتباط ویدیویی گوگل موفق شده تا نظر کاربران را به خود جلب کند. همچنین در کنار داشتن بیشتری تعداد دانلود، Duo از نظر امتیازدهی نیز وضعیت بسیار خوبی دارد، چراکه موفق شده تا چهار و نیم ستاره را از کاربران دریافت کند، در حالی که اپلیکیشن فیسبوک چهار ستاره را به خود اختصاص داده است.
پس از انتشار Duo بسیاری شانس کمی را برای موفقیت این اپلیکیشن در برابر رقبایی نظیر واتساَپ، فیسبوک مسنجر و فیستایم برای این اپلیکیشن قائل بودند. Google Duo در ابتدا بصورت محدود منتشر شد، اما هم اکنون برای کاربران اندروید در تمام نقاط جهان در دسترس است.
البته باید دید که آیا Google Duo میتوان شروع خوب را ادامه داده و تعداد کاربران فعال خود را نیز در ردهی بالا نگه دارد. به طور حتم کیفیت خوب مکالمات ویدیویی در کنار اضافه شدن امکانات جدید میتوان حداقل کاربران اندروید را برای استفاده از این اپلیکیشن که تاکید زیادی روی سادگی کاربری آن وجود دارد، راضی نگه دارد. غول جستجو اعلام کرده که در آینده امکان برقراری مکالمات صوتی را نیز فراهم خواهد کرد.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که از سیستم عامل اندورید (Android) استفاده میکنید، احتمالا روزانه با اپلیکیشنهای مختلفی در دستگاه موبایل خود، تبلت و یا هر دستگاه اندرویدی دیگر سر وکار دارید که ممکن است نسبت به همهی آنها اطلاعات کافی نداشته باشید و یا حتی استفاده نکنید. در این میان تعدادی از برنامهها هستند که حتی نامشان هم به گوشتان نخورده است و در عین حال بسیار کاربردی هستند.با زومیت همراه شوید تا با تعدادی از این اپلیکیشنهای جذاب اندرویدی بیشتر آشنا شویم.
امروزه حتی طرفداران پروپا قرص اندورید هم اذعان دارند که این سیستم عامل نیاز به ارتقا و اپلیکیشنهای به روز دارد. با توجه به نظرات اعضای جامعهی اندرویدی وبسایت Reddit، در این مقاله به معرفی تعدادی از اپهای جدید و جذاب اندوریدی که ممکن است تا به حال هم نشنیده باشید، میپردازیم. در ادمه با اطلاعاتی در خصوص نحوهی کار و قیمت تعدادی از این اپلیکیشنهای اندوریدی که تا بهحال کمتر مورد استفاده قرار گرفتهاند، آشنا میشویم.
دیکشنری معکوس(Reverse Dictionary)
احتمالا شما هم این تجربه را داشتهاید که کلمهای برنوک زبانتان باشد و هر قدرهم که تلاش میکنید آن را به یاد نمیآورید، در حالیکه ممکن است حتی واژهی سختی هم نباشد. اینجا است که دیکشنری وارونه به کمکتان میآید. نحوهی کار بسیار ساده است، توضیحی در ارتباط با لغت مورد نظر خود وارد کنید و اپلیکیشن به طور خودکار تعدادی از معانی مرتبط را پیشنهاد میدهد. به عنوان مثال اگر عبارت "صاحبان مشاغل کوچک" را وارد کنید نتایجی مانند" کارآفرین" و یا "مالک" را دریافت میکنید.
قیمت : 1.15 دلار
اپلیکیشن میانبرهای قفل صفحهی نمایش (Lock Screen Shortcuts Pro)
با استفاده از اپلیکیشن قفل صفحه بهراحتی میتوانید بدون هیچ محدودیتی به تمامی اپلیکیشنهای محبوبتان مستقیما از طریق قفل صفحهی نمایش دسترسی داشته باشید. میانبرهای قفل صفحه این امکان را به شما میدهند که تعداد ۱۵ اپ را به صفحه نمایش خود اضافه کنید. این برنامه با دستگاههایی سازگار است که امکان اضافه کردن ویدجتها به قفل صفحهی نمایش آنها وجود داشته باشد (ویدجتها همان برنامههای کوچک و گرافیکی هستند که موارد مربوط به زمان (ساعت)، ماشین حساب و یا پیشبینی آب و هوا هستند که شما بر روی صفحهی زمینهی خود قرار میدهید). با این حال بهتر است قبل از نصب آن، نسبت به سازگاری مدل گوشیتان با این نرم افزار اطلاع داشته باشید.
قیمت : 0.90 دلار
اپ شماره گیر (App Dialer)
اگر شما هم جزو آن دسته از کاربرانی هستید که به هزار و یک در میزنند تا برنامهای برای مدیریت اپلیکیشنهای خود پیدا کنند، بهتر است App Dialer را هم امتحان کنید.
اگر بر روی شمارههای ۲ و ۴ که حاوی حروف C وH هستند، کلیک کنید، اپلیکیشن میتواند حدس بزند که احتمالا هدف جستجوی شما مرورگر کروم (Chrome) بوده است (دو حرف اول این کلمه در زیر شمارههای ۲ و ۴ هستند). این نرم افزار با توجه به میزان استفادهی شما از برنامههای مختلف آنها را اولویت بندی میکند. در نتیجه بهراحتی میتوانید به برنامههای مورد علاقهی خود دسترسی داشته باشید بدون اینکه نیاز باشد به دنبال اپهای محبوبتان در پوشههای مختلف سرگردان شوید!
قیمت: رایگان و با قابلیت خرید اختیاری اپلیکیشنها
اپلیکیشن SuperBeam PRO
سوپر بیم پرو نرم افزار انتقال فایل از طریق وایرلس در اندروید است که امکان انتقال فایلهای حجیم با فرمت فشردهی زیپ (zip) را در سریعترین و راحتترین روش ایجاد میکند. این برنامه امکان اتصال دو دستگاه اندوریدی را از طریق NFC، کد اسکن QR و یا هر افزونهی اشتراکی دیگری، برقرار میکند. به این ترتیب شما میتوانید فایلهای بین دو دستگاه را به آسانی از طریق Wi-Fi انتقال دهید. نسخهی PRO از مدل نسخهی رایگان آن بهتر است چرا که در این ورژن شما از هجوم پیامهای تبلیغاتی در امانید و امکان دسترسی به کلیدهای دستی اشتراکگزاری مهیاست و به این ترتیب امکان انتقال فایلها به دستگاههایی که به گزینهی NFC مجهز نیستند هم فراهم میشود.
قیمت : 1.99 دلار
سیستم هوشمند کنترلی IR
به نظر میرسد که این نرم افراز یکی از چشمگیرترین برنامههای کنترل از راه دوری است که تا به حال در گوشیهای هوشمند دیده ایم. این برنامه توسط اپلیکیشن Color Tiger که یک برنامهی جهانی کنترل از دور است و بیش از ۷۰۰ هزار کنترل از راه دور را پوشش میدهد، به شما این امکان را میدهد که از گوشی اندوریدی خود به عنوان یک کنترل از راه دور برای تلویزیون،
دستگاه گیرنده دیجیتال تلویزیون، پخش صدای استریو و حتی امکانات بیشتر استفاده کنید. این اپلیکیشن نسبت به سایر نرم افزارهای مشابه قیمت بالاتری دارد. اگر از داشتن مجموعه ای از نرم افزارهای کنترلی که عمر باتریتان را نیز به طرزچشمگیری کاهش میدهند خسته شدهاید، میتوانید به جای آنها از نرم افزار کنترلی هوشمند IR استفاده کنید که به طرز قابل توجهی باعث صرفه جویی در زمان هم میشود.
قیمت: 6.99 دلار
در طول این سالها، آزمایشهایی انجامشده است که تأثیرات سوئی بر روی طبیعت داشته است اما خطر این ۵ آزمایش موجود در لیست حاضر، به حدی بوده است که احتمال نابود کردن دنیای ما را داشتهاند!
حفاری چاه کولا
طی یک پروژه، روسیه چاه عمیقی حفر کرد و وقتی به عمق حدود ۱۲ کیلومتر رسید، مجبور شد کار را متوقف کند. از آن زمان تاکنون، این چاه بهعنوان عمیقترین نقطه موجود در سطح زمین بهوسیله بشر شناختهشده است.
این آزمایش که در ۲۵ تیر ۱۳۲۴ انجام شد، نخستین انفجار یک سلاح هستهای بهوسیله ارتش امریکا بود. به گفته دانشمندان ازلحاظ تئوری این احتمال وجود داشت که اتمسفر موجود طی شکافت هستهای خودبهخود آتش بگیرد اما بعدها معلوم شد که احتمال وقوع این مسئله بسیار ناچیز بوده است.
بزرگترین برخورددهنده ذرات در یک مقر زیرزمینی، در نزدیکی شهر ژنو راهاندازی گردید. این آزمایش که در تونلی ۲۷ کیلومتری انجام شد به دانشمندان این امکان را داد تا تأثیر فیزیک ذرات را بر پرتوهای خلاف جهت مطالعه کنند. احتمالی که مطرح شد این بود که این آزمایش ممکن بود سیاهچالی ایجاد کند و زمین را به درون خود ببلعد!
ایالاتمتحده یک کلاهک هستهای را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری سطح زمین در ۳۱ کیلومتری جزیره جانستون (مقر آزمایشهای هستهای ایالاتمتحده امریکا از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۵۴) منفجر کرد. قدرت این انفجار معادل ۱.۴ مگاتن تی.ان.تی بود.
SETI یا جستجوی هوش فرازمینی، بهمنظور کشف حیات موجودات بیگانه در مریخ به تحقیق و بررسی پرداخته است. تئوریهای زیادی وجود دارد که بهشدت بر جستجوی حیات موجودات بیگانه تأکیددارند؛ اما این هشدار نیز وجود دارد که این موجودات بیگانه جنگجو بوده و کشف آنها منجر به یک حمله جهانی شود!
ساحل پنهان جزایر ماریتا در زیر سطح زمین، ساحلی ناشناخته با آب های بسیار شفاف است که گردشگران هم از طریق شنا کردن و هم توسط قایقرانی در امتداد یک تونل آبی طویل می توانند به آن برسند.
معماری نئوگوتیک خیره کننده ی بنای مقدس Las Lajas قابل تقدیر است. این بنا در مرز میان کلمبیا و اکوادور یک دره ی تنگ را قطع می کند. قبل از دیدن فضاهای داخلی باشکوه این بنا، منظره های زیبای آن در بالای رودخانه میان صخره های سرسبز و آبشارها چشم را به حیرت وا می دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.