محققان آمریکایی برای اولین بار از پروتئین موجود در شیرخام، پوشش بستهبندی و نگه دارنده مواد غذایی قابل خوردن تولید کردند.
به نقل از ساینس دیلی، با اینکه سالهاست که دانشمندان و محققان خطرات استفاده از مواد پلاستیکی در پوشش صنایع غذایی را هشدار میدهند، اما متاسفانه تقریبا همه شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی بیتوجه به توصیههای مطرح در این زمینه حتی از پلاستیکهای نامرغوب نیز در پوشش مستقیم مواد غذایی مثل لبنیات استفاده میکنند.
طبق آخرین تحقیقات انجمن شیمی ایالات متحده، بعضی از پلاستیکها که به صورت مستقیم با مواد غذایی در ارتباط هستند، محتویات شیمیایی بسیار خطرناکی را به مواد غذایی منتقل میکنند.
پروفسور پگی توماسولا، عضو انجمن شیمی آمریکا و سرپرست گروه تولید کننده پوشش بستهبندی از پروتئین شیر عنوان کرد: پس از سالها مطالعه بالاخره روش اقتصادی جداسازی پروتئینهای مقاوم از شیر ابداع شد. پوششهای پروتئینی مانند پلاستیک سد ایمنی در برابر نفوذ اکسیژن هستند و بنابراین از فساد مواد غذایی جلوگیری میکنند.
این شیمیدان باتجربه معتقد است که بستهبندی مواد غذایی از چند جنبه مثل رعایت بهداشت، ظاهر جذاب و حفظ محیط زیست قابل بررسی است. در شرایط فعلی تمامی شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی از پوششهای پایه نفتی در بستهبندی مستقیم موادغذایی استفاده میکنند که این مسئله نه تنها خطر ورود مواد شیمیایی خطرناک عامل سرطان را به موادغذایی افزایش میدهد، بلکه باعث پراکنده شدن میلیونها تن زباله پلاستیکی غیرقابل جذب در طبیعت میشود.
توماسولا و دستیارانش برای تولید پوشش بستهبندی بهداشتی، خوراکی و قابل جذب در طبیعت از پروتئین کازئین موجود در شیر استفاده کردند. پوشش کازئینی تا 500 برابر بهتر از پلاستیک از ورود اکسیژن به موادغذایی جلوگیری میکند.
پوشش مواد غذایی ساخته شده از پروتئین کازئین قابل خوردن است، اما مزه خاصی ندارد، بنابراین در نمونه بعدی مقداری طعمدهنده به آن افزوده میشود تا تمایل مردم برای خرید محصولات با بستهبندی کاملا بهداشتی، خوراکی و دوستدار محیطزیست افزایش یابد.








نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از گذشته تا به امروز فراز و نشیبهای زیادی را گذراندند به طوری که در زمان رژیم پهلوی به طور کامل وابسته به کشورهای غربی بودند و تمام تجهیزات خود را از آنها و با صرف مبالغ زیادی خریداری میکردند و هیچ بهایی به متخصصان داخلی نمیدادند.
این روند ادامه داشت تا پس از پیروزی " انقلاب اسلامی " و سقوط رژیم پهلوی نیروهای مسلح ایران که دچار دگرگونی و تحول شده بودند دست به کار شدند و توانستند در زمان و بعد از " جنگ تحمیلی " با غنیمتهایی که از جنگ گرفته بودند و با روش " مهندسی معکوس " تجهیزات خود را بازسازی و یا از نو بسازند تا اینکه نیروهای متخصص، جوان و انقلابی ایران دست به کار عظیمی زدند و طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی را در دستور کار خود قرار دادند.
در همین راستا این جوانان توانستند در ابتدا کار طراحی انواع جنگندهها، تانکها، نفربرها را در پیش بگیرند و پس از آن هم کار ساخت آنها را آغاز کردند که نتیجه آن تولید جنگندههای " آذرخش " و " صاعقه " در نیروی هوایی، تانکهای " کرار "، " ذوالفقار " و " صمصمام " در نیروی زمینی و انواع قایقهای تندرو و ناوشکن در نیروی دریایی قوای مسلح ایران بود اما در این میان جای خالی یک سامانه پدافندی برای ایجاد یک آسمان امنتر از قبل احساس میشد که نیروهای مسلح کشور این نیاز را حس کردند و کار طراحی و ساخت آن را آغاز کردند که نتیجه آن طراحی سامانه " باور 373 " بود.

** مشخصات سامانه " باور 373 "
" باور 373 " که در زمره سامانههای موشکی برد بلند است و در کشف و رهگیری اهداف مورد نظر توانمندیهای خوبی دارد و همه مراحل آن را نیروهای بومی و علمی کشور طراحی و تولید کردهاند در 29 فروردین 1394 و در سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران از آن رونمایی شد و در حضور وابستگان خارجی که در مراسم حضور داشتند از مقابل جایگاه رژه رفت که این کار موجب تعجب همگان شد.

این مسئله کارشناسان نظامی جهان را وادار به واکنش و اظهار نظر درباره این سامانه کرد که به رغم این کارشناسان سامانه موشکی " باور 373 " ایرانی بسیار پیشرفته تر از " اس300 "روسی است. با طراحی، ساخت و تولید انبوه پروژه "باور 373 "، در آیندهای نزدیک صاحب سامانهای خواهیم شد که برتر از پیشرفتهترین سامانه های روز دنیا مانند " اس 300 " و " پاتریوت " خواهد بود. در پروژه " باور 373 " بسیار تلاش شده است با توجه به تغییر تهدیدات به سامانهای دست پیدا کنیم که علاوه بر تاکتیکی بودن، پاسخگوی تهدیدات در کوتاه برد، میانبرد و بلندبرد باشد.
سامانه "باور 373 " از هر لحاظ پیشرفتهتر از سامانههای همچون " اس 300 " بوده اما نکته قابل توجهی که این سامانه را از بقیه متمایز میکند " توانایی حمل و شلیک " انواع موشکها در بردهای مختلف است به گونهای که اگر " اس 300 " در برخی موضوعات خلأ داشت، در طرح بومی این سامانه، این خلأها برطرف شده و طراحی مفهومی بسیار خوبی روی آن انجام گرفته و در همین راستا " وزارت دفاع " در خصوص موشکهای آن نیز پیشبینی کرده که این سامانه با دو یا سه نوع موشک در لایههای مختلف بتواند وارد عمل شود که با نگاهی به ویژگیهای " باور 373 "، دقیقا مشخص میشود که در طراحی این سلاح دفاعی، ویژگیهای برتر سامانههای مشابه ساخته شده در دنیا مورد مطالعه دقیق قرار گرفته و در نتیجه سامانهای با امکانات متنوع از نظر مأموریتی پدید آمده که به طور خاص در مقایسه با سامانه " اس 300 " مورد سفارش ایران، " باور 373 " توانایی درگیری با اهداف متنوعی را دارد که این به دلیل ماهیت متفاوت تهدیدات پیش روی ایران در قیاس با روسیه است.

** باوری که در نیروهای مسلح باور شد
پس از اینکه اولین نمونه از سامانه پدافند هوایی ایرانی رونمایی شد مسئله مطرح انتخاب نامی مناسب برای این سامانه بود البته در ابتدا برخیها به آن سامانه " اس 300 " ایرانی میگفتند که این کار اشتباه بود چرا که این سامانه از " اس 300 " پیشرفتهتر است و به همین دلیل کار انتخاب نام برای پداهند ایرانی را سخت کرد تا این که قرار شد تا این سامانه را با نام سامانه " باور 373 " معرفی کنند که در همین راستا امیر " فرزاد اسماعیلی " فرمانده قرارگاه " پدافند هوایی خاتمالانبیا " در خصوص نام سامانه بومی جایگزین " اس 300 "، گفت: نام سامانه بومی "باور 373 " از القاب " رسولالله " (صلواتاللهعلیهوآله) در حروف ابجد بوده و " باور " نیز یعنی ما باور داریم که این کار انجام میشود.

** سامانه موشکی " S300 " یار کمکی " باور 373 " در دفاع از ایران
" S300 " یک سامانه موشکی سطح به هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاعهاست که در اواخر دهه 1970 توسط شرکت همکاریهای صنعتی " آلماز " برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد. مدلهای مختلف این موشک در نامگذاری ناتو با نامهای " سام 10 "، " سام 12 " و " سام 20 " شناخته میشوند.
اولین مدل این موشک با نام " S300-P " برای نخستین بار در سال 1979 در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال 1969 به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد 75 کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود. این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشکهای کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشکهای بالستیک نیز به آن افزوده شد.

از جدیدترین مدل های این سامانه می توان به سامانه " S300-PMU " اشاره کرد که یکی از پیشرفته ترین موشکهای زمین به هواست و توانایی آن را دارد تا اهدافی واقع در ارتفاع حداکثر 27 کیلومتری را منهدم سازد.
این سامانه توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری همزمان با 12 هدف را دارد. زمان آمادهسازی آن حدود 5 دقیقه و موشکهای آن از نوع انبارشونده است که مانند مهمات معمولی نیاز به هیچگونه نگهداری در مدت عمر مفید خود ندارند.
اما نکته مهمی باید مورد توجه قرار بگیرد همان طور که گفته شد قابلیت " باور 373 " از سامانههای مشابه مانند " اس 300 " بسیار بیشتر است و همین امر موجب میشود تا بتوان عنوان یار کمکی را به سامانه " اس 300 " برای کمک به " باور 373 " برای در دفاع از ایران و امن کردن آسمان کشور داد.

** رونمایی از " باور 373 " در " روز صنعت دفاعی "
31 مرداد در تقویم چند سالی به عنوان " روز صنعت دفاعی " نامگذاری شده که دلیل آن هم این است " وزارت دفاع و پشتیبانی " نیروهای مسلح در چنین روزی تشکیل شده و برای همین زمانی مناسب هم برای تجلیل از برخی نفرات نخبه در امور نظامی است و هم در این روز از توانمندهای این وزارتخانه رونمایی میشود و برگ زرین دیگری بر اقتدار ایران اسلامی درخشش پیدا میکند.

تاکنون در " روز صنعت دفاعی " دستاوردهای بزرگی همچون " جنگنده صاعقه 2 "، بالگردهای تولید داخل کشور، انواع پهبادها و انواع قایقهای تندرو که توسط جوانان ایران طراحی و تولید شده بود رونمایی شد اما بیشک یکی از پرافتخارترین این روزها را میتوان " روز صنعت دفاعی " کشور دانست چرا که در این روز از اولین سامانه پدافندی ایران با نام " باور 373 " رونمایی شد که ایران را در عرصه بینالمللی یک گام دیگر به جلو حرکت داد البته در کنار این دستاورد از " اولین موتور توربوجت " در داخل کشور ساخته شده رونمایی شد که گام بزرگی در صنعت هوایی کشور محسوب میشود.




اکنون با توجه به دستاوردهای که جمهوری اسلامی ایران در زمینه نظامی تولید کرده جایگاهش بیش از پیش ارتقا خواهد یافت و باید منتظر ماند و دید در سالهای آینده جوانان انقلابی ایران دست به چه کار عظیمی خواهند زد .
بیشک از ۴ سال قبل که مسابقات المپیک ۲۰۱۲ در لندن برگزار شد، تا امروز، تکنولوژی پیشرفتهای شگرفی داشته و با سرعت وصفناشدنی تبدیل به بخش مهمی از زندگی روزمره ما شده است. بیتردید حالا که در روزهای پایانی رقابتهای المپیک ۲۰۱۶ ریو قرار داریم، فرصت مناسبی است تا پیشرفتهای صورت گرفته در بخش تکنولوژیهای موجود در این رقابتها را نسبت به ۴ سال گذشته بسنجیم. پیشرفت تکنولوژی حتی در عملکرد شرکتکنندگان و تجربهی تماشاگران این رقابتها تاثیر بسزایی دارد.
در ادامه به بررسی نوآوریهای فناورانهای میپردازیم که به جذابتر شدن المپیک ریو ۲۰۱۶ کمک میکند.
Challenge یا ویدیو چک در مسابقات والیبال و والیبال ساحلی
حتما طی سالهای اخیر بارها اصطلاح ویدیو چک یا به عبارت درستتر Challenge را در جریان مسابقات والیبال شنیدهاید. با اینکه به تازگی از فناوری چشم عقاب نیز استفاده میشود، ولی المیپک ریو ۲۰۱۶ را باید اولین المپیکی بدانیم که تیمها میتوانند به لطف بررسیهای ویدیویی از صحنههای مشکوک، نظر داور را به نفع خود تغییر دهند. داور دوم همراه با تیم فنی ویدیو چک، به بررسی صحنهها و امتیازات مشکوک میپردازند. در پایان نیز صحنهی مورد نظر به صورت اسلوموشن یا صحنهی آهسته روی نمایشگر بزرگی که در سالن قرار دارد، نمایش داده میشود تا تیمها و تماشاگران از نظر نهایی داوران مسابقه مطلع شوند.
کریستیانا فیگوئرا، مدیر کمیته سازماندهی رقابتهای والیبال در المپیک ریو ۲۰۱۶ در این باره گفته است که «بیشک نفس جمعیت حاضر در سالن تا مشخص شدن نتیجه در سینه حبس خواهد شد. بعد از اعلام رای باید منتظر واکنشهای مختلفی باشیم. برخی شاد هستند و برخی ناراحت خواهند شد.
ویدیو چک در مسابقات والیبال ساحلی نیز بهکار گرفته میشود.
شمارندهی تعداد دور در مسابقات شنا
حتی در بین شرکتکنندگان درجه یک رقابتهای شنا که باید در برخی رشتهها مسافت زیادی را طی کنند، ممکن است ورزشکار تعداد دورها پیموده شده را فراموش کند. در المپیک ۲۰۱۶ ریو، کمپانی امگا که در زمینهی تولید و عرضهی نمایشگرهای مختلف در رقابتهای ورزشی سابقه طولانی و درخشانی دارد، شمارندهی دیجیتالی در نظر گرفته است که از آن در رقابتهای شنای آزاد ۸۰۰ و ۱۵۰۰ متر استفاده میشود.
این شمارندهی دیجیتال در کف استخر، زیر هر خط از مسابقات شنا و در نزدیکی خط برگشت نصب شده است و شمارندهی آن با رسیدن شناگر به خط برگشت و لمس دیوارهی استخر، به طور خودکار بروز میشود.
ادواردو گایوتو، مدیر مسابقات شنا در ریو ۲۰۱۶ میگوید: «این شمارندهی دیجیتال کمک میکند شناگر بتواند تمرکز بهتری روی عملکرد خود داشته باشد. بلافاصله بعد از لمس دیوارهی استخر در خط برگشت، ورزشکار میتواند تعداد دور پیموده شده را مشاهده کند.
البته این سیستم برای اولین بار در رقابتهای جهانی کازان ۲۰۱۵ و رقابتهای آزمایشی ریو ۲۰۱۶ در ماه می مورد استفاده قرار گرفته بود.
استفاده از GPS در قایقرانی سرعت کانو و روئینگ
بهرهگیری از فناوری GPS باعث شده تا طرفداران بتوانند رقابتهای کانو و روئینگ را با جرئیات بهتری نسبت به گذشته در المپیک ریو ۲۰۱۶ دنبال کنند. تمامی اتفاقات در یک نمایشگر بزرگ به صورت لحظهای نمایش داده میشود. به لطف دستگاههای GPS که در هر مسیر نصب شده، تماشاگران میتوانند اطلاعات مهمی چون سرعت و مسیر حرکت را مشاهده کنند. این سیستم سال گذشته در رقابتی آزمایشی در منطقهی جنوبی ریو به نام Lagoa Rodrigo de Freitas مورد استفاده قرار گرفته بود.
سباستین کاترین، مدیر رقابتهای روئینگ در المپیک ریو ۲۰۱۶ میگوید:
استفاده از GPS باعث شده تا تجربهی تماشاچیان از این رقابتها کاملا تغییر کند. به لطف نمایشگرهای بزرگ امکان مشاهدهی تاکتیکهای مختلف که توسط تیمهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد نیز فراهم میشود.
امتیازدهی الکترونیکی در رقابتهای تیروکمان
رقابتهای تیروکمان یکی از قدیمیترین مسابقات رویداد المپیک است که در المپیک ریو ۲۰۱۶ از سیستم امتیازدهی الکترونیک به جای قضاوت داوران استفاده شده است. در حالی که شاید اهداف کاغذی همچنان مانند گذشته به نظر برسند، ولی در واقع شما تنها صفحهی روی هدف را میبینید که پشت آن از جدیدترین سیستمهای مجهز به انواع سنسور استفاده شده است که تجربهای نو را در اختیار تماشاگران قرار میدهد.
لوییز ادواردو آلمیدا، مدیر بخش رقابتهای تیروکمان المپیک ریو ۲۰۱۶ در این باره گفته است:
زمانی که تیر به هدف اصابت میکند، سیستم الکترونیکی امتیاز کسبشده را بلافاصله در صفحهای بزرگ نمایش میدهد. این سیستم نه تنها خیلی دقیق است بلکه فوقالعاده سریع عمل میکند.
سیستم جدید میتواند بعد از اصابت تیر به هدف امتیاز دقیق را با دقت ۰.۲ میلیمتر ثبت کند که خیلی دقیقتر از چشم انسان است. امتیاز کسب شده تنها یک ثانیه بعد از برخورد تیر با هدف نشان داده میشود.
هدف الکترونیکی در مسابقات تیراندازی
از المپیک ۲۰۰۸ پکن به بعد، در مسابقات تیراندازی از اهداف الکترونیکی استفاده میشود. اما در رقابتهای ریو ۲۰۱۶ این سیستم امتیازدهی به آخرین تکنولوژیهای ارتقا یافته و سیستم جدید جایگزین سیستم آکوستیک قبلی شده است.
اریکسون آندریاتا، مدیر بخش تیراندازی المپیک ریو ۲۰۱۶ در این باره میگوید «ما به کمک سیستم جدید میتوانیم امتیازات را به صورت دقیق و میلیمتری محاسبه کنیم.»
همچنین این تکنولوژی پیشرفته به بهبود ایمنی در ورزش نیز کمک میکند. تگهای تشخیص فرکانسهای رادیویی (RFID) روی تمامی اسلحههای استفاده شده در ریو ۲۰۱۶ نصب شده است تا مسئولان رقابتها دقیقا و به صورت لحظهای محل هر اسلحه را مشخص کنند.
تصویربرداری لحظهای از حرکات وزنهبردار
وزنهبرداری یکی از جذابترین مسابقات در المپیک است که شاید ساده به نظر برسد، ولی در واقع وزنهبردار باید با استفاده از توانایی و قدرت خود، محدودیتها را کنار بزند. در مسابقات ریو ۲۰۱۶ دوربینهایی در نظر گرفته شده است که تمامی حرکات وزنهبردار را به صورت لحظهای ثبت میکند تا تجربهای جدید در اختیار تماشاگران قرار گیرد.
ادواردو ویلانوا، مدیر بخش عملیات فنی رقابتهای وزنهبرداری در المپیک ریو ۲۰۱۶ میگوید:
به لطف دوربینهای جدید میتوانیم تمامی حرکات وزنهبردار را ثبت کنیم. به طور طبیعی باید از زوایای کناری یا از جلو، لحظات را ثبت کرد، ولی ما میتوانیم تمام زوایا را به طور همزمان پوشش دهیم.
شاید اگر از تمام زوایا هم به رقابتهای وزنهبرداری ۱۰۵+ کیلوگرم المپیک نگاه کنیم، طلای ریو ۲۰۱۶ از آن بهداد سلیمی بود!
واقعیت مجازی
واقعیت مجازی بخش قابل توجهی از پخش رسانهای بازیهای المپیک ۲۰۱۶ را به خود اختصاص داده است. برای اولین بار سرویسهای پخش رقابتهای المپیک تصاویر اچدی را با استفاده از واقعیت مجازی در نماهای نزدیک و دور پخش میکنند.
به همین منظور کمپانی سامسونگ ویدیوی واقعیت مجازی ۳۶۰ درجهی خود را با نام Vanuatu Dreams منتشر کرد که امکان تماشای آن با استفاده از عینکهای واقعیت مجازی این غول کرهای فراهم شده است. این فیلم سه دقیقهای از دو بازیکن والیبال ساحلی (میلر پاتا و لینلین ماتائوتو) در جزایر واناتو در اقیانوس آرام ثبت شده است که در رقابتهای انتخابی المپیک ریو ۲۰۱۶ شرکت کردهاند.
پوشیدنیها
کمپانی ویزا که در زمینهی تراکنشهای مالی و سیستم پرداخت فعال است، به عنوان شریک تجاری بانک برزیلی Bradesco، دستبند خلاقانهای را در اختیار شرکتکنندگان قرار داده است که با استفاده از آن میتوانند پرداخت کارتی بدون تماس، سرویس و کالاهای مورد نظر خود را خریداری کنند. این دستبند از تراشهی NFC برای انجام تراکنشها استفاده میکند. تمامی ۴ هزار پایانهای که در المپیک ریو ۲۰۱۶ در نظر گرفته شده با تراشهی NFC نیز کار میکنند.
ویزا علاوه بر دستبند جدید خود، دستگاه مبتنی بر NFC دیگری را در ریو معرفی کرده است در واقع یک حلقهی مخصوص برای کار با حساب ویزا است. این حلقه در اختیار تمامی ۴۵ ورزشکاری قرار گرفته است که ویزا در المپیک ریو ۲۰۱۶، حامی مالی آنها بوده است. این حلقه نیازی به باتری یا شارژ مجدد ندارد و از آنجا که به صورت ضد آب طراحی شده تا عمق ۵۰ متری امکان استفاده از آن وجود دارد.
تکنولوژی سبز
Atos شریک رسمی بازیهای المپیک در بخش IT است. این کمپانی بسیاری از عملیات خود را به صورت ابری انجام میدهد و نیاز به سرورها و دیگر ملزومات را تا حد امکان کاهش داده است. Atos در مقایسه با المپیک لندن ۲۰۱۲ که از ۷۱۹ سرور استفاده کرده بود، تعداد سرورها را در ریو ۲۰۱۶ به ۲۵۰ دستگاه رسانده است.
Atos در ماه می سه روز کامل تکنولوژیهای مورد استفاده در ریو ۲۰۱۶ را آزمایش کرده است. سیستم آنها تمامی تستهای لازم شامل امنیت سایبری در مقابل حملات و بلایای طبیعی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. در مجموع ۵۰۰ نفر در ۳۷ مرکز در این دورهی آزمایشی فعالیت کردند.
میشل هایرون، مدیر کمپانی Atos در بازیهای المپیک اعلام کرده است که تیم آنها کاملا برای رقابتهای ریو ۲۰۱۶ آماده شدهاند. تمامی مراکز پشتیبانی در محل خود نصب شدهاند و همه چیز بعد از تستهای نهایی آمادهی این رقابت بزرگ است.
بازیهای المپیک ریو ۲۰۱۶ تا چند روز دیگر به پایان میرسد و باید منتظر باشیم ببینیم ژاپن از چه فناوریهایی در توکیو ۲۰۲۰ استفاده خواهد کرد.
این فسیل بزرگترین، گرانترین و حفظشدهترین فسیل یک تیرانوسور رکس است که تاکنون یافت شدهاست. در سال 1902، دیرینه شناسی به نام بارنوم براون اولین تیرکس جهان را پیدا کرد.

نبراسکا
نبراسکا پر از مکانهای باستان شناسی است، یکی از این محلها به خانهی دو گربه ما قبل تاریخ اختصاص دارند که توسط دیرینه شناس «Loren Eiseley» در طول جنگ، کشف شد. این تصویر هنری که در بالا میبینید معروف به گربههای «شمشیردنداننمایان» هستند که آن زمان در شمال آمریکا بسیار رایج بود.

ایکتیوسور یک خزنده دریایی غول پیکری شبیه ماهی و دلفین بوده و در طول دوره دوم زمین شناسی (دوران میانزیستی) تکامل زیادی داشتند. بر اساس شواهد سنگوارهای، آنها تقریباً 65 تا 248 میلیون سال پیش منقرض شدند. دانشمندان در نوادا، اسکلت کامل یک خزنده دریایی باستانی، معروف به «ماهی خزنده سان» را کشف کردند.

در سال 1787 اولین ساعت زنگ دار مکانیکی جهان، توسط فرد آمریکایی به نام «Levi Hutchens» اختراع شد. این ساعت به همراه چرخ دندههای مکانیکیاش، درون یک جعبه از جنس کاج قرار داشت. زمانی که ساعت شروع کوک میکرد باعث میشد که در یک زمان دقیق به زنگ آید.

دبلیو جیسون مورگان، استاد علوم در دانشگاه پرینستون، تعریف جدیدی از صغحات تکتونیکی ارائه داد، که سطح زمین از صفحاتی که در اطراف آن در حال حرکت هستند تشکیل شده است. این صفحات بهصورت مداوم در حال حرکت هستند و براثر برخورد این صفحات پدیدههایی همچون زلزله، آتشفشانها، تشکیل کوهها، تشکیل درازگودالها و دیگر پدیدهها حاصل میشوند.

نیو مکزیکو
اولین آزمایش بمب اتمی در لوس آلاموس نیومکزیکو بود، که موفقیت آمیز بودن این آزمایش، جهان را به عصر هستهای سوق داد. بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی، دو عملیات اتمی بودند که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام گرفتند

انرژی تولید شده توسط این بمب برابر با انرژی حاصل از 16 هزارتن تیانتی بود. فعل و انفعالات اتمی در مرکز این بمب باعث گرمایی حدود چندین میلیون درجه سانتیگراد شد. این گرمای عظیم هر چیزی را تا شعاع یک و نیم کیلومتری مرکز اصابت بمب بطور کلی ذوب نمود. مردمی که از دور دست انفجار «پسر کوچک» را در آسمان هیروشیما مشاهده کردند، میگفتند که خورشید دیگری را در آسمان دیدهاند.
نیویورک
در سال 1910، توماس هانت مورگان محقق دانشگاه کلمبیا، نظریه وراثت کروموزومی، را که در پیوند صفات خاص به کروموزومها نقش داشت، اثبات کرد. این زیستشناس آمریکایی به خاطر پی بردن به نقش کروموزمها در وراثت برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال 1933 شد. بعدا یکی از شاگردان او طی پژوهشی برای اولین بار نقشهی ژنتیکی را ساخت که علم ژنتیک را متحول کرد.

ارویل رایت و ویلبر رایت، دو برادر آمریکایی اهل اوهایو، که به «برادران رایت» شهرت دارند، به خاطر اختراع اولین هواپیمای قابل کنترل موتوردار و سنگین تر از هوا در تاریخ ۱۹۰۳ مشهور شدند. آنها سالها بر روی گلایدرها و وسایل نقلیه مشابه، قبل از نخستین پروازشان کار میکردند. آنها همچنین بخاطر ابداع اولین روش منطقی برای هدایت هواپیما شهرت دارند.

داکوتای شمالی
دانشمندان آمریکایی فسیلهای گونه تازه از دایناسور را کشف کردند که بدنش از پر پوشیده بوده و در شمال آمریکا زندگی میکرده است. این دایناسور عجیب منقار تیغهای استخوانی، بر بالای سر و دمی دراز مثل بزمجه داشته است. محققان به این دایناسور لقب «مرغ جهنم»دادهاند، مرغی که پرواز نمیکرده است اما بسیاری از رفتارهای پرندگان را داشته، پرندهای که بخوبی برای جنگیدن و کشتن مجهز بوده است.

اوهایو
گودیر تایر، شرکت تایر و لاستیکسازی آمریکایی است، که در سال ۱۸۹۸ توسط «فرانک سیبرلینگ»، در شهر اکران، اوهایو تاسیس شد. گودیر تولید کننده انواع لاستیکها، برای خودرو، کامیونهای تجاری، کامیونهای سبک، اتومبیلهای مسابقه، هواپیما، تجهیزات کشاورزی و همچنین کلیه لاستیکهای ماشینآلات سنگین، میباشد.

این شرکت موفقترین تولیدکننده تایر در تاریخ مسابقات فرمول یک است و رکورد گودیر در این مسابقات، دستنیافتنی میباشد. مسابقات فرمول یک فصل ۱۹۹۸، آخرین دورهای بود، که شرکت گودیر، در مسابقات فرمول یک حضور داشت و درحال حاضر، تنها منبع تایر، برای سری نسکار میباشد.
اکلاهما
لباسهای فضایی امروزی، از زمان ساخت اولین پیش نمونه آن توسط خلبانی به نام وایلی پست در سال 1934، راه درازی را برای تکامل خود پیمودهاند. «پست» لباسی را که خودش طراحی کرده بود پوشید تا یک حد نصاب ارتفاع بجای بگذارد؛ اما وقتی در ارتفاع 50000 پایی پرواز میکرد، موفق به کشف "جریان جت” شد.

اورگن
گروهی از غارنوردان مبتدی موفق به کشف گونه جدیدی از عنکبوت، در غاری در کوهستانهای جنوبی اورگان شدند که دانشمندان به دلیل وجود پنجههای جلویی مهیب، آنها را تراگلورپتر «Trogloraptor marchingtoni» یا دزد غاری نامیدند.

پنسیلوانیا
سالک در سال 1939 از مدرسه پزشکی دانشگاه نیویورک فارغ التحصیل شد و خیلی زود کار در بیمارستانی در نیویورک را آغاز کرد. او خیلی زود هوش و ذکاوتش در امر تحقیقات پزشکی را نشان داد به طوریکه از سوی دانشگاه میشیگان برای ادامه تحقیقات پزشکی مورد نظرش مورد قبول واقع شد.

سالها طول کشید تا واکسن مورد نظر سالک تولید شود. این اتفاق تاریخی در سال 1955 روی داد. در این سال و پس از گذشت یک سال از آغاز آزمایشات بر روی یک میلیون کودک 6 تا 9 سال، اثرگذاری واکسن فلج اطفال مورد تأیید قرار گرفت. سالک نه تنها درخواستی برای ثبت اختراعش نداد بلکه پولی نیز برای این پروژه طلب نکرد در عوض زندگی سالم میلیون ها کودک در سراسر جهان را به عنوان پاداش کار خود انتخاب کرد.
تعدا بیمارانی که به فلج اطفال مبتلا بودن در سال 1952، 22000 هزار نفر گزاش شده بود که این تعداد در سال 2015، به 69 رقم کاهش پیدا کرد.
رود آیلند
دانشمندان ناسا در مارس سال 2015، با استفاده از دادههای به دست آمده از مدارگرد شناسایی کننده مریخ اعلام کردند که در برخی فصول این سیاره مرموز، آب جاری وجود دارد، هر چند این آب خالص نبوده و به میزان قابل توجهی ترکیبات نمکی در خود دارد.

مدارگرد شناسایی کننده مریخ، قابلیت آنالیز دقیق عوارض جغرافیایی با عرض کمتر از ۱۸ متر را ندشت اما دانشمندان ناسا با استفاده از روشی منحصربفرد موفق به تجزیه و تحلیل دقیق رگه هایی در مریخ شده بودند که تنها ۵ متر پهنا داشتند.
کارولینای جنوبی
نوترینوها یک از رایجترین ذرات موجود در جهان است که تقریبا تشخیص آنها غیر ممکن است. این ذرات که برای اولین بار در سال 1956 در کارولینای جنوبی کشف شدند، جرم بسیار ناچیزی داشته، و به سرعت نور نزدیک هستند. به همین دلیل به «ذرات ارواح» معروف هستند. این ذرات ممکن است، علت تشکیل جهان از ماده را، توضیح دهند.

داکوتای جنوبی یک کشور پر از یافته های ماقبل تاریخ است. و محل کامل ترین اسکلت T. Rex که تاکنون کشف شده، میباشد. اخیرا دانشمندان رپتور جدیدی پیدا کردهاند و نام «Dakotaraptor steini» را به آن اختصاص دادهاند.

تنسی
پرومتیوم در سال 1945 توسط مارینسکی، گلندنین و کریل در تنسی کشف شد. نام این عنصر از کلمه پرومتس (کسی که در اسطوره های یونانی آتش را از خدا دزدید) گرفته شده است.

تگزاس
در سال ۱۹۶۹ وقتی که نییل آرم استرانگ قدم بر ماه گذاشت و برخی از معروفترین جملات قرن بیستم را بر زبان آورد، مردمی که مخاطب این پیام بودند درست همین جا در مرکز فضایی جانسون ناسا (NASA’s Johnson Space Center) بودند.

یوتا
یکی از کشفیات ما قبل تاریخ که در این منظقه صورت گرفته، مربوط به دایناسوری با بینی بزرگ و شاخدار به نام «Nasutoceratops titusi» است. این موجود گیاهخوار که از خویشاوندگان تریسراتوپس هستند، 66 میلیون سال پیش در جنوب یوتا، می زیستهاند.

ویلسون بنتلی در 9 فوریه سال 1865 در شهر جریکو در آمریکا متولد شد. او پی برد که بلورهای برف 6 شاخه هستند البته تعداد کمی هم 3 شاخه هستند. در هر دانه برف همهی شاخهها شبیه یکدیگر بودند، ولی هر یک از دانههای برف شکل منحصر به فرد خود را دارد .

در سن 17 سالگی خانواده او تمام پس اندازشان را صرف خرید دوربین مورد نیاز او کردند و بعد از سالها تلاش در سال 1900، موفق به گرفتن تصویری از دانههای برف شد و در سن 66 سالگی کتاب ویلی به چاپ رسید. با توجه به عدم وجود تکنیکهای امروزی و با توجه به اینکه دانههای برف بلافاصله آب میشدند، باید به اهمیت تلاش این کاشف پی برد .
ویرجینیا
دانشمندان در ایالات متحده مجموعهای از از عروق لنفاوی را در مغز کشف کردند که سیستم ایمنی بدن را به مغز متصل میکند، چیزی که قبلا دانشمندن در صحت آن تردید داشتند. این کشف نه تنها میتوانست باعث بازبینی کتابهای درسی شود، بلکه در فهم چگونگی تاثیر سیستم ایمنی، در رفتار و مغز ما، تاثیر بسزایی داشت.

دکتر هنری جی هیملیچ «Henry J.Heimlich» پزشک آمریکایی که بهخاطر ابداع روش فشارش شکمی یا مانور هیملیچ، برای خارج نمودن اشیا خارجی بلعیده شده از درون حلق بیمار، شناخته شده است.

ویرجینیای غربی
رابرت فولتون (Robert Fulton) متولد سال ۱۷۶۵ میلادی، مهندس و مخترع آمریکایی بود. او اگرچه تحصیلات عالی و مدرک دانشگاهی نداشت، اما صنعتگری مبتکر و صاحب ایده بود. بر همین اساس وی اولین کسی بود که برای حرکت کشتیها به فکر استفاده از نیروی بخار افتاد و چندین سال به تحقیقات و آزمایشات خود در این زمینه ادامه داد.

با وجود ایدههای عالی این دو مخترع و صنعتکار در طرح مفهومی حمل و نقل دریایی به وسیله نیروی بخار، عملا نام این دو نفر هیچگاه به عنوان مخترعان کشتی بخار ذکر نمیشود. کشتی بخار طراحی شده توسط رابرت فولتن، حدود ۲۰ سال پس از تلاشهای فیتچ و رامسی توانست با موفقیت دل دریاها را بگشاید و آینده متفاوتی را به بشریت عطا کند. رابرت فولتن همان شخصی است که امروزه همه ما او را به عنوان پدر کشتی بخار میشناسیم.
ویسکانسین
در سال 1988 جیمز تامسون، در یکی از آزمایشگاههای ویسکانسین، سلول های بنیادی جنین انسان را جدا و در آزمایشگاه رشد داد که در آن زمان یکی از بزرگترین مباحث اخلاقی علم مدرن، محسوب میشد. بعدا در سال 2007، در همان آزمایشگاه، روشی ابداع شد که بدون نیاز به سلولهای جنین انسان، سلولهای معمولی انسان را به سلولهای بنیادی تبدیل میکرد.

بیشتر اکتشافاتی که در خصوص دایناسورها انجام شده مربوط به همین ایالت است، دایناسورهای گیاهخواری مانند: آلوزاروس، استگوزاروس، کاماراسور، دیپلودکس و آپاتوزاروس در همین محل کشف شدند. فسیلهای کشف شده به قدی زیاد بودند که آنها «کابین فسیل» را، به عنوان یک جاذبهی کنار جادهای احداث کردند. به خاطر 5000 فسیلی که در این محل یافت شده، این محل نام "قدیمی ترین ساختمان جهان” را به خود اختصاص است.

محققان موفق به طراحی و ساخت یک کوله پشتی شدند که با بلوتوث کار کرده و بر وسایل شخصی کاربران نظارت میکند.
به نقل از بیزینس اینسایدر، این کوله پشتی که KliFit نام دارد ، دارای قفل بلوتوثی بوده و نظارت دقیقی بر روی وسایل شما دارد به طوریکه در صورت کم شدن یک وسیله فورا به شما اطلاع خواهد داد.
سیستم قفل این کوله پشتی شامل سه بخش است: یک بند محکم کمربند مانند، یک چفت و یک دستگیره قفل شونده.
برای قفل کردن این کیف، کافیست تا چفت فلزی را از یک محفظه مخفی در پوشش کوله پشتی قرار دارد را بکشید و آن را به کمربند متصل کنید .هنگامی که چفت کیف به دستگیره آن متصل شده و قفل میشود، زیپ آن دیگر باز نخواهد شد.
این کوله پشتی به یک اپلیکیشن متصل بوده و وقتی که حضور گوشی شما را در نزدیکی خود احساس کند، به طور خودکار قفل گشایی خواهد شد .شما همچنین میتوانید آن را از طریق این اپلیکیشن باز کنید.
اگر گوشی شما در دسترس نباشد میتواند از طریق "کد رنگ" آن را باز کنید. به این معنی که با استفاده از ضربات کوتاه یا بلند مدت بر روی قفل آن، درب کیف را باز کنید.
هنگامیکه شما بر روی قفل ضربه میزنید، یک نور داخلی که در درون کیف تعبیه شده شروع به چشمک زدن میکند و شما از طریق ضربات کوتاه میتوانید رنگ آن را تغییر داده و با ضربات طولانی رنگ مورد نظر را انتخاب کنید.
کوله پشتی KliFit همچنین مجهز به سه تگ بلوتوثی است که کاربران میتوانند آن را به وسایل خود متصل کنند. سپس این کیف بر وسایل داخل خود نظارت کرده و در صورت کم شدن و نبود هر یک از آنها از طریق اپلیکیشن به کاربر هشدار می دهد.
این کیف هوشمند همچنین دارای تعدادی جیب کوچک اضافی و یک باتری داخلی است که از طریق آن میتوانید گوشی خود را در حال حرکت شارژ کنید.
در حال حاضر این کوله پشتی برای جمعآوری منبع مالی بر روی سایت کیک استارتر قرار گرفته است.
اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، این فناوری جدید تا آوریل 2017 با قیمت 300 دلار به بازار عرضه خواهد شد.
محققان سازمان تحقیقات نیروی دریایی آمریکا با استفاده از باکتریهای تراریخته برای اولینبار جریان برق را بدون نیاز به سیم فلزی رسانا انتقال دادند.
به نقل از ساینس دیلی، با توجه به افزایش روزافزون تولید تجهیزات الکترونیکی انجام برخی از بروزرسانیها برای کاهش مقیاس مدارهای الکترونیکی در کنار افزایش سرعت انتقال اطلاعات امری ضروری به نظر میرسد.
دکتر درک لاولی، متخصص میکروبشناسی از دانشگاه ماساچوست و سرپرست تیم مطالعاتی مرکز ONR عنوان کرد: نسل جدید نانوسیم بیولوژیک کاملا رسانا بوده و هزاران برابر نازکتر از موی انسان است.
وی در ادامه افزود: استفاده از سیم رسانای بیولوژیک در وسایل نوین الکترونیکی نه تنها وزن و مقیاس تراشهها را کاهش، بلکه سرعت پردازش اطلاعات را نیز به طور چشمگیری افزایش میدهد.
محققان برای دستیابی به دانش تولید نانوسیمهای بیولوژیک باکتریهای مختلف موجود در خاک را مورد بررسی قرار دادند. سرانجام پس از تحقیقات بسیار باکتری Geobacter برای تولید نانو رشتههای پروتئینی رسانا بین اکسیدآهن انتخاب شد.
ژئوباکتر در حالت طبیعی مقداری الکتریسیته برای حیات خود تولید میکند، اما این جریان برای انسان کارایی ندارد و تنها با الکترود قابل تشخیص است.
دکتر درک لاولی با همکاری تیمی زبده از متخصصان ژنتیک توانست ذخیره ژنی ژئوباکتر را برای تولید نانورشتههای رسانا بهینهسازی کند. در نتیجه میزان رسانایی نانو رشتههای بیولوژیک تا 2000 برابر افزایش یافت و همچنین دوام آنها نیز در مقایسه با رشتههای طبیعی باکتری بهبود یافت.
نانو رشتههای پروتئینی تولید شده توسط ژئوباکتر تراریخته حدود 1.5 نانومتر قطر دارند. برای درک اندازه این رشتهها بهتر است بدانید که یک نانومتر معادل یک میلیاردیم یک متر است.
دانشجویان موسسه فناوری فلوریدا در زمان اوج بارش شهابی برساووشی در تابستان امسال با استفاده از چند دوربین زاویه باز در اطراف جهان توانستهاند تصویر زیبایی تولید کنند.
به نقل از گیزمودو، این تصویر ترکیبی زمانگریز، توسط شبکهای از 58 دوربین SkySentinel Allsky ثبت شده که در آمریکا، کانادا، تایوان، هند، برزیل، استرالیا و سایر کشورها قرار دارند.
این دوربینها بطور 24 ساعته در هفت روز هفته به ثبت تصویر میپردازند و همه دادهها را در یک سرور در دانشگاه آپلود میکنند. دوربینهای مذکور توسط آزمایشگاههای ملی ساندیا برای نظارت بر شهابسنگها و سایر رویدادهای جوی مستقر شدهاند.
دانشجویان همچنین از این فعالیت برای کمک به ارتقای نرمافزار سیستم دوربین به منظور بهبود دقت آن استفاده کردند.
این تصویر به ارائه بینش تازهای از بارش شهابی برساووشی پرداخته که معمولا از زمین ناظر آن هستیم.
بارش شهابی برساووشی یکی از مهمترین بارشهای شهابی سالیانه است. بیشینه نرخ ساعتی سرسویی این بارش غالبا در حدود ۱۰۰ است. این بارش شهابی از توده ذرات برجایمانده از دنبالهدار سوئیفتتاتل به وجود میآید و معمولاً از ۲۷ تیر تا سوم شهریور (بیش از یک ماه) فعال است که بازه زمانی بلندی برای یک بارش شهابی بهشمار میآید.
اوج این بارش شهابی معمولاً هرساله در حدود 22 مرداد روی میدهد. کانون این بارش در صورت فلکی ذاتالکرسی و در نزدیکی مرز آن با صورت فلکی برساووش واقع شدهاست، ولی در گذشته که اندازهگیری و سنجش دقیق مکان نورباران بارشهای شهابی میسر نبود، اخترشناسان مکان کانون این بارش را در برساووش میدانستند و به همین دلیل آن را برساووشی نامگذاری کردند. به دلیل سنت پابرجایی نامها در اخترشناسی، این نام نیز همچون بسیاری موارد دیگر تا به امروز حفظ شده و باقیماندهاست.
اطلاعات شما در آینده میتواند در یک معدن سنگ آهک دورافتاده یا در زیر دریا ذخیره شود.
به نقل از انگجت، فناوری دیجیتالی اکنون سراسر جهان را فراگرفته و دانشمندان به شدت در تلاش برای شناسایی راههای بهتر به منظور ذخیره مقادیر زیاد داده برای زمان طولانیتر هستند. آنها به دنبال مواد جدید برای ذخیره اطلاعات و همچنین روشهای جدید برای چاپ داده بر روی رابط منتخبشان هستند.
برخی شرکتها اکنون در تلاش برای ذخیره داده در کف اقیانوس بوده و برخی دیگر، رویای آسمانخراشهای غولپیکر را برای ذخیره اطلاعات در سر دارند. با ظهور نوآوریهای فراوان مختلف در دوره زمانی نسبتا کوتاه، رقابت برای ممکن ساختن ذخیره داده تقریبا بی حدومرز به شدت ادامه دارد. در این مطلب شش فناوری ذخیره اطلاعات در آینده را بررسی خواهیم کرد.
دیسکهای شیشهای پنج بعدی
ذخیره اطلاعات به شکل سهبعدی در نانوساختارهای درون دیسکهای شیشهای میتواند موج بعدی در ثبت سوابق باشد. محققان مرکز تحقیقات اوپتوالکترونیک دانشگاه ساوثهمپتون یک نمونه اولیه از این دیسک را به اندازه یک سکه کوچک ساختهاند که میتواند 360 ترابایت داده را ذخیره کند و به دمای تا 190 درجه سانتیگراد مقاوم است. محققان بر این باورند که ابداع آنها میتواند اطلاعات را برای 13.8 میلیارد سال(به اندازه سن کنونی جهان) حفظ کند، زیرا برخلاف سیدیها و دیویدی ها که دادههای را روی سطح خود نگهداشته و در معرض خراش قرار دارند، دیسکهای پنجبعدی شیشهای از اطلاعات در داخل ساختار خود نگهداری میکنند که در برابر ضربه و خراش ایمن است.
مراکز داده زیر آب
شرکت مایکروسافت چندین تن داده دارد که باید ایمن نگهداری شوند و سال گذشته پروژه ذخیره دادههای رایانش ابری را در زیر آب آزمایش کرد. در پروژه "Natick" سرورهای داده در یک کپسول غولپیکر زیردریایی محصور و در زیر آبهای اقیانوس اطلس در نزدیکی واشنگتن غرق شدند. دو ماه بعد، این کانتینر فولادی 17 تنی به سطح آورده شد و محتوای آن شامل مرکز دادهای با قدرت محاسباتی 300 رایانه رومیزی، سالم و خشک باقی مانده بود. نتایج این آزمایش میتواند در آینده منجر به تاسیس مراکز داده زیردریایی بیشتر توسط مایکروسافت شود.
آسمانخراش ذخیره داده ایسلند
آسمانخراش غولپیکر ذخیره داده که هنوز در مرحله مفهومی قرار دارد، قرار است در ایسلند ساخته شود. این ساختمان مانند یک مادربورد استوانهای عظیم با مرکز توخالی عمل خواهد کرد که هوای سرد ایسلند بطور طبیعی سرورهای داده را خنک نگه میدارد. زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر این کشور نیز نشان میدهند که نیروی برج مذکور با 100 درصد انرژی پاک تامین خواهد شد. این طرح مفهومی توانست جایگاه سوم را در رقابت آسمانخراش eVolo 2016 بدست آورد. البته هنوز مشخص نیست این مفهوم چه زمان به واقعیت خواهد پیوست.
دیسک شیشه کوارتز هیتاچی
شرکت الکترونیک هیتاچی یک نسخه دیگر از ذخیره داده شیشهای پنجبعدی را در سال 2012 تولید کرد. محققان با استفاده از کد باینری، 40 مگابایت داده را درون یک شیشه کوارتز به اندازه یک اینچ مربع ذخیره کردند. هر شیشه با قطر تقریبا دو میلیمتر میتواند میزان داده مشابه یک سیدی را در خود جای دهد و در برابر دمای 1000 درجه سانتیگراد و نشت آب و مواد شیمیایی مقاومت کند. دادههای این شیشهها با استفاده از یک میکروسکوپ نوری قابل بازیابی بوده و کاملا شفاف است.
کنسول معلق برای دستگاههای کم انرژی
یک تیم تحقیقاتی بینالمللی در کره جنوبی و اسکاتلند، نمونه ای را برای نوع جدیدی از ذخیره داده ایجاد کردهاند که بر یک کنسول شناور برای دستگاههای کوچکی مانند تلفن همراه و دستگاه پخش امپی3 متکی است. این کنسول خودران به جریانهای الکتریکی درون دستگاه برای تبدیل این اطلاعات الکتریکی به کد باینری واکنش نشان میدهد و سریعتر و کارآمدتر از فناوری موجود است. اگرچه این فناوری هنوز به دنیای الکترونیک مصرفی وارد نشده، اما امکان دارد بتواند به دستگاههای ذخیره داده بسیار کارآمدتر در آینده منجر شود.
معادن دورافتاده به عنوان مراکز داده
در حالیکه بسیاری از محققان تلاش میکنند تا دستگاههای جدید ذخیره داده بسازند، برخی دیگر به دنبال مکانهای بهتر برای قرار دادن سرور هستند. برخی زیر زمین را بهترین جا برای آن میدانند. معادن دورافتاده آهک میتواند به محلی عالی برای مراکز داده زیرزمینی تبدیل شود. یک مرکز ذخیره داده کارآمد دارای دمای خنک و سطح رطوبت ثابت است که بر روی زمین به انرژی زیادی برای استفاده نیاز دارد. اما در درون یک معدن، شرایط ایدهآل است. شرکت معماری کالیسون اکنون یک معدن قدیمی را به مرکز داده زیرزمینی در شمال شرق آمریکا تبدیل کرده، اما مکان آن محرمانه باقیمانده است.
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران در تحقیقات اخیر خود کامپوزیت سیمانی منعطف مقاوم در برابر زلزله و انفجار عرضه کردند که قادر است سازهها را در برابر زلزله مقاومسازی کند.
حمیدرضا پاکروان، دانشآموخته دکتری رشته مهندسی نساجی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و پژوهشگر دوره پسا دکتری این دانشگاه اخیرا موفق به تولید کامپوزیت سیمانی منعطف مقاوم در برابر زلزله و انفجار شده است. تحقیقات تخصصی وی در زمینه تقویت محصولات پایه سیمانی با استفاده از الیاف و منسوجات است و نتایج آن در چندین مقاله علمی شامل مجلات معتبر خارجی و داخلی منتشر شده است.
وی هدف از اجرای این طرح تحقیقاتی را ساخت و توسعه کامپوزیت سیمانی شکلپذیر تقویت شده با الیاف پلیمری و بهبود خصوصیات شکلپذیری آن عنوان و اظهار کرد: در این پروژه همگام با محققان دنیا بر روی بهبود خصوصیات شکل پذیری یک نوع کامپوزیت سیمانی توانمند و شکلپذیر حاوی الیاف پلیمری (کامپوزیت سیمانی مهندسی شدهECC) مطالعه شده است.
پاکروان با بیان اینکه این کامپوزیت سیمانی با نام کامپوزیت سیمانی مهندسی شده ECC در دنیا شناخته شده است، توضیح داد: بیشترین نوع الیاف پلیمری که به صورت تجاری برای ساخت این نوع کامپوزیت سیمانی استفاده میشود، الیاف پلی وینیل الکل (PVA) بوده که دانش تولید آن منحصر به چند کشور محدود در دنیا است.
مجری طرح یادآور شد: در این تحقیقات استفاده از ترکیب الیاف پلی وینیل الکل و الیاف پلیمری تولید داخل جهت بهبود خصوصیات شکل پذیری کامپوزیت سیمانی مهندسی شده و همچنین کاهش مصرف الیاف پلی وینیل الکل مورد توجه قرار گرفته است.
وی درباره جزییات این فرایند اظهار کرد: در این تحقیق، الیاف پلی وینیل الکل و الیاف پلی پروپیلن (PP) را با ویژگیها و خصوصیات مناسب به صورت مخلوط و به عنوان تقویت کننده در کامپوزیت سیمانی مورد استفاده قرار دادیم که نتایج به دست آمده، نشانگر بهبود شکلپذیری کامپوزیتهای سیمانی تولید شده نسبت به نمونههای مشابه خارجی حاوی یک جزء الیاف پلی وینیل الکل است.
این پژوهشگر با تاکید بر این که قیمت محصول کامپوزیت سیمانی جدید به دلیل جایگزینی نسبتی از الیاف پلی وینیل الکل با الیاف پلی پروپیلن که از قیمت پایینتری برخوردار هستند، کاهش یافته است، گفت: کامپوزیت سیمانی با قابلیت شکلپذیری و جذب انرژی بیشتر در برابر بارهای خارجی نسبت به نمونههای پیشین، تولید شده است که ضمن کاهش وزن سبک، از مقاومت بالایی برخوردار است.
مجری طرح در تشریح مزایا و کاربردهای محصول نهایی این طرح گفت: این محصول کامپوزیتی به دلیل وجود الیاف با ویژگیهای مناسب و همچنین مواد ترکیبی تشکیل دهنده، دارای مقاومت بسیار زیاد و قابلیت شکل پذیری مناسب در برابر بارهای خمشی و کششی است که با توجه به خصوصیات مکانیکی و جذب انرژی بالا در برابر بارهای خارجی، کاربردهای ضربهای، انفجاری و ارتعاشی ویژهای دارد.
وی قابلیت استفاده به صورت لایههای نازک جهت مقاوم سازی سازهها را از دیگر مزیتهای این محصول کامپوزیتی برشمرد و تاکید کرد: این محصول کامپوزیتی میتواند برای مقاوم سازی سازهها در برابر زلزله مورد استفاده قرار گیرد.
پاکروان ضمن مقایسه نمونه داخلی تولید شده در این طرح با نمونههای خارجی به ذکر تفاوتهای آنها پرداخت و افزود: پیش از این ساخت نمونههای کامپوزیت سیمانی مهندسی شده ECC توسط محققان محدود در دنیا مورد توجه قرار گرفته و در کشور آمریکا نیز به ثبت جهانی رسیده است؛ اما در کامپوزیتهای سیمانی آنها تنها از یک جزء الیاف شامل الیاف پلی وینیل الکل استفاده شده، درحالیکه ما در پروژه خود از ترکیب الیاف پلی وینیل الکل و الیاف پلی پروپیلن همراه با بهبود خصوصیات جذب انرژی و شکلپذیری محصول کامپوزیتی استفاده کردهایم.
وی یادآور شد: همچنین در مطالعاتی که انجام دادیم، پتانسیل الیاف پلیمری تولید داخل (الیاف پلی پروپیلن) جهت کاربرد در تقویت محصولات سیمانی شناسایی شد که میتوانند عملکرد مناسبی به صورت مخلوط در ساخت بتنهای تقویت شده داشته باشند.
پاکروان در بیان جنبههای ابتکاری طرح تحقیقاتی خود گفت: در این طرح برای اولین بار استفاده از مخلوط الیاف پلیمری با توجه به ویژگیهای مورد نیاز در ساخت کامپوزیت سیمانی مورد توجه قرار گرفت و این مخلوط الیاف توانست به مقدار قابل توجهی خصوصیات شکلپذیری کامپوزیت سیمانی را افزایش دهد. همچنین در این طرح، از مخلوط الیاف استفاده شده که این امر تا دو برابر افزایش شکلپذیری کامپوزیت را در پی داشته است.
این طرح با همکاری مسعود لطیفی از محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر مسعود جمشیدی از دانشگاه علم و صنعت ایران انجام گرفته است و فاز تکمیلی آن نیز همچنان در دوره پسادکتری پاکروان ادامه دارد تا ویژگیها و قابلیتهای بیشتری از این نوع کامپوزیت سیمانی تولید شده، مورد بررسی و استفاده قرار گیرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.