وانت‌های کوچک را به طور روزمره می‌توان در بزرگراه‌های آمریکا دید. اما در اوایل 1950، این گونه ماشین وجود نداشت. "داتسون" درست اولین مدلش را در سال 1959 عرضه کرد. وانت 1000 داتسون ماشین نوپایی بود که از موتور کوچک 37 اسب بخاری (اچ پی)  با چهار سیلندر 1000 سی سی استفاده می‌کرد و ظرفیت حمل 500 پوندی را داشته است.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
وانت‌های آمریکایی غول پیکر برای کارهای واقعاً سنگین استفاده می‌شدند و بنابراین موقعیت برای ساخت وانت‌های کوچکتر و کارآمدتر نیز می‌توانسته فراهم آید. داتسون با مدل ماشین کوچکش 5 سال زودتر از رقیبش تویوتا به آمریکا وارد شد و نحوه عملکرد این ماشین را سرعت بخشید که در اواخرسال‌های 1970 و 1980 به اوج خود رسید و صدها هزار فروش در سال را به دنبال آورد.
 


اولین وانت با کابین سرنشینان: تراولت هاروستر اینترنشنال International Harvester Travelette 1957

امروزه ماشین وانت با کابین سرنشینان چهاردر در بازار چیره شده است اما وانت‌های اولیه بیشتر به صورت مدل تک کابین برای راننده طراحی شده بود که فقط فضا برای دو یا سه نفره برای نشستن در جلوی ماشین داشته است. هنگامیکه شرکت "اینترنشنال" اولین وانت خود را با سبک بدنه کابین سرنشینان وارد بازار کرد ابتکار خود را نشان داد. "تراولت" وانت شش سرنشینی در چند سال اول تولیدش به جای چهاردر از سه در استفاده می‌کرده است.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
اینترنشنال خودرویش را کاملاً از نو طراحی کرد و سرانجام وانتی با چهار در در سال 1961 عرضه کرد. سرانجام وانتی تولید شد که شش کارگر را به محل کار می‌توانست حمل کند. شرکت های "دوج" و "فورد" هم به زودی با مدل‌های خاص خود پس از آن عرضه شدند. در ابتدا وانت‌های سنگین وزن بیشتر اولویت داشته تا اینکه در سال 1990 وانت‌های سبک وزن غالب شدند و حق انتخاب بیشتری پیدا کردند و در نتیجه آن وانت با کابین سرنشینان از بین رفت.
 


اولین وانت با چهارچرخ در عقب: شورلتc/k 30 بیگ دولی1991-1973

امروز در قلب آمریکا گشت بزنید و اگر وانتی را دیدید که یک تریلر کله غازی سنگین یا تریلر پنج چرخه را یدک می‌کشد احتمالاً چرخ¬های دوقلو در عقب دارد. بار سنگین می‌تواند بر روی چهارچرخ به جای دو چرخ پخش شود و اگر یکی از آن چرخ‌ها بترکد، هنوز سه چرخ دیگر وجود دارد که بار را مستحکم نگهداری و حمل کند. شرکت شورلت (و شرکت مشابه آن شرکت وانت جنرال موتورز (جی ام سی)  از اولین تولیدکنندگانی بودند که چهارچرخ عقب را در وانتت دورۀ مدرن در سال 1973 مهندسی کردند.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
این موفقیت بسیار چشمگیری برای بکسل کردن شمرده می‌شده است. مدل "بیگ دولی" به میزان وزن ناخالص (جی وی دابلیو آر)  10000 پوند بوده است و می‌توانست با بلوک بزرگ 454 اینچ مکعبی (سید)  هشت سیلندر معروف کارگزاری شود. شورلت ویژگی دو دیفرانسیلی (4WD)   را در سال 1977 به بیگ دولی اضافه کرد و تا سطحی دیگر از توانمندی‌ها به این وانت افزوده شود. مدل رقیب از شرکت فورد، تا سال 1980 وانت با چرخ‌های دوقلو عقب را نداشت.
 


اولین وانت دو دیفرانسیل سبک وزن ساخت کارخانه: وانت ویلیز 1947 Willys

تعجبی ندارد که "ویلیز" به عنوان اولین وانت دو دیفرانسیل سبک وزن ساخت کارخانه پیشتاز بوده است. با این حال، شرکت با دانش قابل ملاحظه، موفقیت و شهرت به دست آمده پس از تولید ویلیز MB جنگی و پس از آن تولید CJ-2A غیر نظامی، تخصص لازم را در خصوص خودروهای دو دیفرانسیل پیدا کرده بود. بنابراین در سال 1947، ویلیز اولین وانت ساخت کارخانه را با شاسی سبک وزن به بازار عرضه کرد. (بله، نوع غیرنظامی "دوج پاورواگن" شدید وزن یک سال زودتر به بازار آمد، اما آن ماشین سنگین وزن بود).
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
ویلیز کوچک تنها با بیش از 3000 پوند از چهار سیلندر 63 اسب بخار متصل به دنده دستی سه سرعته استفاده کرد و قدرت را به محورهای مستحکم با سیستم انتقال دو سرعته انتشار می‌داد. در آن هنگام، وانت‌های ساخت شرکت شورلت و فورد باید توسط تولیدکنندگان ثالث مثل "مارمون-هرینگتون" به خودرو دو دیفرانسیل تبدیل می‌شدند. هنگامیکه فورد اولین وانت دو دیفرانسیل ساخت کارخانه¬اش را وارد بازار کرد ویلیز تقریباً 70% بازار را در دست داشت.
 

 
اولین وانت با سیستم تعلیق‌های جلویی مستقل: وانت شورلت 1960

قبل از سال 1960 رانندگی با کامیونت ها مانند وانت بود که این موضوع تا حد زیادی به خاطر استفاده از محورثابت و مستحکم در دو انتهای شاسی بود. محورهای ثابت (که هنوز مورد استفاده در روی تعلیق عقبی بیشتر وانت‌ها قرار می‌گیرد) قدرت بسیاری را به ماشین برای حمل بار می‌بخشد، اما آن‌ها به طور مستقل ساختاربندی نشده اند که انعطاف-پذیر یا واکنش پذیر باشند.
 
15 وانت که دنیا را عوض کردند 
 
بنابراین در سال 1960 شورلت وانت هایش را با سیستم تعلیق جلویی مستقل با میله پیچشی طراحی کرد و رقیبش "هاروستر" اینترنشنال را تا یک سال شکست داد که سالی نمونه شد. عمل نوی سیستم تعلیق در ماشین، پیشرفت بزرگی را در کیفیت رانندگی و کنترل پذیری ماشین ایجاد کرد. تا اواسط سال 1960 طراحی هر وانت دو چرخ متحرک ساخت کشور طوری بود که بتوان نرم¬تر با آن رانندگی کرد.
 


دیزل رولوشنری: دوج 350/250w کامینس 1993-1989 Cummins

در سال 1989 دوج، مدل "کامینس" سنگین وزن با دیزل توربینی را برای بزرگترین وانت هایش عرضه کرد. این اولین دیزل و وانت دیزلی نبوده و حتی دومین هم نبوده است، اما هنگامیکه دوج با کامینس متحد شد و 12 سوپاپ چهارساله، شش توربین بزرگ ردیفی (بی تی)  5/9 لیتری را در سنگین وزن ترین وانت هایش قرار داد، ماشینی افسانه ای پدید آمد. کامینس در اساس موتوری کم استهلاک بوده که حتی از رقبایش هم قوی تر بوده و برای عمر طولانی غیرقابل باوری طراحی شده بود.
 
15 وانت که دنیا را عوض کردند 
 
در سال 1989 شش سیلندر تقویت کننده توربو بزرگ، با 160 قدرت اسب بخار و نیروی گشتاوری معادل 400 پوند-فوت (آی بی- اف تی)  با کمتر از 1700 دور در دقیقه ) آر پی ام)  تولید شد که در آن هنگام از هر وانت دیزلی دیگر نیروی گشتاوری بیشتری داشت. این موتور فوق العاده نه تنها کمک به نجات تجارت عقب افتاده و کند وانت دوج کرد بلکه نیروی محرکی برای آن بود که موتورهای دیزلی را معروف کرد و کمک کرد تا در میان وانت‌های سنگین وزن به عنوان قدرت برتر و غالب شناخته شود.
 


اولین فلیت ساید بد: شورلت کامئو 1958-1955

"کامئو" ساخت سال 1995 به دو دلیل فوق العاده بود. اول، به خاطر ابتکار در طراحی. قبل از کامئو، وانت‌ها جای خواب در عقب داشتند که به صورت جعبه بار فلزی مستطیلی داخل جاسازی شده¬ای بود که در کنارش گلگیر روباز چرخ ماشین در قسمت بیرون ماشین بوده است. کامئو از ورقه‌های فایبرگلاس استفاده می‌کرد تا سپرهایش را که متعلق به زمان قدیم هستند محافظت کند و به وانتی صیقلی تبدیل کند و صاحب طراحی استاندارد در دهه‌های آتی باشد.
 
15 وانت که دنیا را عوض کردند 
 
کامئو نیز جزئی از ردیف وانت‌ها بوده که موتور 8 سیلندر بلوک سیلندر کوچک 256 CID تمام جدید را در خود قرار داده است. گرچه فرد، شورلت را با موتور 8 سیلندر جدیدش شکست جانانه ای داد اما جنرال موتورز با بلوک کوچکش موتور فوق العاده قدرتمندی شده بود که الهام بخش خودروسازان دیگر بوده تا موتورهای مشابه آن را بسازند. بلوک کوچک آنقدر خوب مهندسی شده بود که طراحی اصلی آن (گرچه بزرگ و مدرن شده) امروزه نیز انجام می‌شود.
 


وانت چهارچرخ متحرک غول پیکر اولین ماشین موفق با سیستم‌های معلق جلویی مستقل: فرد F-1501996-1980

فورد F-150 سال 1980 ماشین موفقی بوده است. این ماشین نه تنها نسبت به وانت‌های قبلی، سبکتر، مقرون به صرفه¬تر از لحاظ مصرف سوخت و ایرودینامیک¬تر بوده است بلکه برای اولین بار متهورانه با سیستم معلق جلویی جدید دو دیفرانسیل خود را به نمایش گذاشت.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
"فورد" محورهای جلویی ثابت استاندارد در صنعت را رها کرد و ازسیستم تعلیق مستقل برای محورهای جلویی جدید استفاده کرد که به عنوان اولین سیستم معلق آزاد دو دیفرانسیل موفق از لحاظ اقتصادی در وانت بزرگ بوده است. بله، جیپ، پیشتاز اول در کاربرد این ایده برروی وانت  "گلادیاتور" در سال 1960 بوده، اما چندان محبوب و پرطرفدار نبود و به مدت کمی انجام این ایده دیگر ادامه پیدا نکرد. سیستم ماشین فورد از دو بازوی بلند استفاده کرد که از وسط می‌چرخید. دیفرانسیل در بازوی سمت چپ قرار داشت. طراحی این سیستم تعلیق، جرم نامعلق را تا 50 پوند کاهش داد و رانندگی راحت¬تری ایجاد کرد.
 


اولین وانت ماشینی: رانچرو فورد 1979-1957

وانت مشابه ماشین با ویژگی رانندگی نرمش که تا به حال ساخته شده است تا حدی مدیون اولین رانچرو فرد بوده است. ماشین رانچرو که ترکیبی از مدل ماشین و وانت بوده مثل هر ماشین استیشن رانده می‌شده اما مانند یک وانت کوچک حمل وسیله می‌کرده است.
 
15 وانت که دنیا را عوض کردند 
 
در واقع بعضی از رانچروهای اولیه تنها مانند همتایان تمام وانتش می‌توانسته حجم زیادی بار با خودش حمل کند. رانچرو تعداد بسیار زیادی موتور عظیم در زیر کاپوتش داشته است که برگرفته از شش سیلندر پایین تا هشت سیلندر ماموت  بوده و سبک‌های بدنه متعددی را از هفت نسل پیشین اش اقتباس کرده است. رانچرو الهام¬بخش بسیاری از ماشین‌هایی بوده که پس از آن تولید شده اند که از جمله ماشین‌های "شورلت ال کامینو" (که تنها دو سال پس از آن وارد بازار شد)، "رابیت vw" کوچک، وانت‌های ماشینی "کریسلر ‘ک  ’سال 1980 و ماشین‌های متحول شده مدرن مانند "هوندا ریجلاین" را می‌توان نام برد.
 


اولین وانت دو دیفرانسیل کوچک: تویوتا هیلوکس 4*4   1983-1979

"داتسون" ممکن است که نسبت به تویوتا به خاطر اولین وانت کوچکش در بازار ترقی ناگهانی کرده باشد اما تویوتا در تولید دو دیفرانسیل پیشتاز بوده و وانت‌های آن شرکت باعث شد تا صنعت بازار قطعات یدکی خودرو دو دیفرانسیل تقویت و رشد کند. وانت‌های دو دیفرانسیل سال 1979 تویوتا محکم، به طور خارق العاده ای قابل اعتماد بوده و راندن سختی داشته است. این وانت‌های کوچک می‌توانستند به همراه جیپ‌هایی روی بدترین کوره راه‌های کشور به حالت معلق نگه داشته شود و به ندرت در مقایسه با آن‌ها خراب شود و به عنوان ماشین رفت و آمد کن استفاده شود.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
چهارسیلندر 22R معروف زیر کاپوت آن اقتصادی بودن سوخت عالی را دوباره احیا کرد و باعث شد تا مالکین دوم یا سوم این ماشین نیز صدها هزار مایل را با قدرت و بدون مشکل این ماشین بپیمایند. این وانت‌ها تنها معیاری استاندارد برای ماشین دو دیفرانسیل نبودند، بلکه کمک زیادی به تویوتا کردند تا به عنوان سازندۀ بعضی از قابل اعتمادترین ماشین‌های در دنیا مطرح شود.
 


اولین وانت ماسل: اکسپرس قرمز کوچک (ال آر تی)   دوج 1979-1978

تولیدکنندگان داخلی وانت از سال 1960 موتورهای بزرگی را در وانت‌هایشان جاسازی کرده بودند و اکسپرس قرمز کوچک (ال آر تی) اجرای این ایده را بیش از هر چیز دیگری استقبال کرد. این ماشین لوله‌های اگزوز دوقلو فوق العاده داشت که درست پشت سر جایگاه راننده به صورت رو به بالا قرار داشته و درست مانند کامیون 18 چرخه بوده است. از میان رسم‌های فنی ماشین خاص، LRT با جای خواب زیبای لبه چوبی و چرخ‌های شیاردار، سفارشی به نظر می‌رسیده است.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
اما زیر کاپوت این ماشین، ویژگی بود که آن ماشین را از میان دیگر وانت‌های زمان خودش متمایز می‌کرد. دوج از موتور v8360 اینچ مکعب به همراه میله سوپاپ سایشی به سبک ماشین پلیس، لوله چند شاخه ورودی به سبک ماشین پلیس ویژه و کاربراتور و چند قطعات بالابرنده نیروی دیگر استفاده کرد. درنتیجه آن، موتوری با 225 اسب بخار بوجود آمد که موقع گنجاندن چرخ دندگان با فشار قوی 3.55:1 در محور عقب آن، وانتی درست شد و مجله "ماشین و راننده" نقل کرد که آن از هر وسیله نقلیه دیگر در جاده با سرعت 100 مایل در هر ساعت سریع تر است.
 


اولین وانت: ماشین واگنی روباز کوچک T با بدنه وانت مدل فورد 1925

"فورد" همیشه سعی می‌کند تا مطمئن شود که آیا همه افراد اطلاع از پرفروش ترین ردیف وانت‌ها در آمریکا دارند یا خیر. اما هنگامیکه گونه جدید ماشینی را تولید می‌کنیم، متواضع بودن در برابر آن دشوار است. "فورد" درست اولین وانت خود را در سال 1925 عرضه کرد اما با چه قیمتی؟ فقط 281 دلار. فورد از وانت‌های کوچک 1400 پوندی‌اش در همان سال اول تولیدش 30000 دلار کسب درآمد داشت. از میان رنگ‌های سبز و مشکی می‌توانسید خودروی خود را انتخاب کنید.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
هنگامیکه فورد یک جای خواب وانتی به مدل T اضافه کرد، راهی جدید برای آمریکایی‌ها شد تا از آن طریق هر چیزی را حمل کنند. وانت‌ها در آن هنگام وسیلۀ عظیم الجثه و سنگینی وزنی بودند. در اینجا اولین مدل سبک وزن که راه اندازی¬اش راحت است نشان داده شد. این وانت بزرگی نبود و جای خوابش کمتر از 5 متر طول داشت، اما ماشینی بود که در نزد مزرعه داران و مالکین کسب و کار کوچک به طرز غیر قابل باوری محبوب شد.



اولین بیراهه¬نورد پرسرعت: راپتور فورد 2010

تا قبل از اینکه در سال 2010 راپتور فورد وارد جاده شود، هیچ تولید کننده دیگری موفق به ساخت وانتی نشده بود که بتواند با کنترل سرعت بالا در زمین صحرایی جنوب غربی آمریکا براند. گرایش و تمایل برای برابری جستن با ظاهر و عملکرد وانت‌های مسابقه 1000 "باجا" ریشه در سال 1980 داشته است. اما راپتور فورد سرانجام رویای داشتن کارخانه تولیدی وانتی با نحوه عملکرد "باجا" را به تحقق رساند. فورد دوباره تعلیق‌های F-150 را مهندسی کرد تا 2/11 اینچ از حرکت چرخ را بالا به سمت جلو و بیش از 13 اینچ آن را به سمت محور عقبی بفرستد.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
ضربه‌های وارد آمده بر راپتور در مسابقه که مخصوصاً توسط "فاکس" تنظیم شده کمک به راپتور کرد تا پس از پرش‌های نسبتاً خطرناک و بزرگ به نرمی روی زمین فرود آید. اولین راپتور 995/38 دلاری از موتور 8 سیلندر 5/4 لیتری با 320 اسب بخار استفاده کرد اما این مدل به زودی به موتور 2/6 لیتری با بیش از 400 اسب بخار ارتقا پیدا کرد. از انجا که راپتور ابتکار به خرج داد، دوج هم همان را بر روی ماشین خود با قطعات ساخته شدۀ "موپار" و نصب شده توسط فروشنده به نام "رم رانر" پیاده کرد. تویوتا یک ردیف کامل از وانت‌های "TRD Pro" را طراحی کرده است که مخصوصاً برای همان نوع زمین‌های صحرایی طراحی شده است و شورلت در آستانۀ عرضه کردن نوع توانمندتری از ماشین "کلرادو" خودش است.
 


اولین وانت سنگین وزن اختصاصی: سوپردیوتی فورد 1999

تا سال 1999 وانت‌های "نیم تنی" سبک وزن و مختص رانندگان تفریحی، مانند وانت‌های سنگین وزن تر 4/3 و 1 تن مورد استفاده پیمانکاران و کارگران تجاری، از همان بدنه و شاسی استفاده می‌کردند. فورد اولین شرکتی بود که تشخیص داد نیازهای این دو خریدار یعنی پیمانکاران و کارگران تجاری آن قدر متفاوت است که لازم به تولید دو نوع وانت کاملاً متفاوت است. بنابرآن در سال 1999 فورد وانت‌های سنگین وزن مخصوصی را تحت علامت "سوپردیوتی" با شاسی و بدنه خود تولید کرد و این وانت‌ها از هر بعد بزرگ تر بودند.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
شاسی سوپردیوتی محکم بوده و برای تعلیق جلویی مدل‌های دو دیفرانسیل از محور ثابت با دوام، تعلیق فنر شمشی استفاده کرده است. این وانت‌ها بدنۀ ماشین منحصر به فردی داشته که محکم به نظر می‌رسیده و با اضافه کردن چندین تن بر میزان وزن مرکب ناخالص (جی سی دابلیو آر)  وانت ها، به طور قابل توجهی ظرفیت بهتری از حمل را نسبت به وانت‌های قدیمی تر فراهم آورد. سوپردیوتی فرد در حال حاضر پرفروش ترین وانت  سنگین وزن است.
 


اولین وانت سایز متوسط: داکوتا دوج 2011-1987

وانتت کوچک در اواسط سال 1980 قرمز آتشین بود و دوج در حال فروش "رم 50"، نوعی میتسوبیشی از نو آرم گذاری شده، بود. اما شرکت نیاز داشت که وانت کوچک ساخت داخل کشورش را به همراه چیزی متفاوت تولید کند تا آن را از بقیه ماشین‌ها متمایز کند. ایده تولید داکوتا در سال 1987 ایجاد شد و از وانت‌های کوچکی که با آن‌ها رقابت می‌کرد بزرگتر و نیز از ماشین‌های غول پیکر کوچک تر بود. داکوتا در طیف وسیعی از شکل‌های جالب عرضه شد که از جمله مدل "شلبی" بسیار قدرتمند و حتی اتوموبیل کروکی بودند.
 
 15 وانت که دنیا را عوض کردند
 
در اوایل سال 1990 دوج یک موتور 8 سیلندری نصب کارخانه ای را ابتدا به یک وانت کوچک اضافه کرد. در نسل دوم وانت، دوج مدلی با کابین سرنشینان شیک و جادار در سال 2000 باز تولید کرد و شورلت و تویوتا را متحمل شکستی سنگین کرد. داکوتا به مدت 24 سال تولید می‌شد و گرچه امروز دیگر تولید نمی‌شود اما به عنوان تنها وانت سایز متوسط در زمانی که تمامی تولید کنندگان هنوز در حال تولید وانت‌های کوچک بودند، اثری ماندگار را از خود بر جای گذاشت. امروزه وانت‌های کوچک جدید در امریکا وجود ندارد- هر وانت کوچک سایز متوسط است و داکوتا ماشینی است که پیشگام در این روند بوده است.


تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
به‌رغم تمامی بدبیاری‌هایی که طی سالیان اخیر دامن‌گیر سازندگان بریتانیایی شده، ولی به‌جرئت می‌توان این خطه را یکی از مراکز اصلی لوکس سازان عالم به شمار آورد. 

سرزمینی که از بهترین استادکاران تا مبرزترین ویژه سازان را در دل خود جای داده و کماکان برق ساخته‌هایش نفس عشاق را به شماره می‌اندازد. رولزرویس، بنتلی، آستون مارتین، جگوار، رنجروور و… تنها معرف یک نام خشک و خالی نیستند بلکه کوله باری از تکنیک، فن‌آوری و تجربه را نیز با خود به یدک می‌کشند، تجربیاتی که بسیاری از سازندگان قدر و توانمند دنیا هم از خیر وجودشان بی‌بهره‌اند.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

بنا به مندرجات برخی از رسانه‌های چاپی، احتمالاً در آینده‌ای نزدیک، سه مدل از جگوار به نام‌های XE ،XF و XJ راهی سرزمینمان خواهند شد؛ به همین بهانه سعی نمودیم که نگاهی گذرا به ویژگی‌های هر یک از این سه داشته باشیم.

جگوار XE

کوچک‌ترین مدل در بین این سه‌گانه‌های جگوار،XE نام دارد. این خودرو یک سدان میان‌سایز است که برای نخستین بار، ماه مارس سال 2014 میلادی و در نمایشگاه خودروی ژنو پا به عرصه وجود نهاد. تولید آن نیز اندکی بعد و در ماه آوریل سال 2015 میلادی آغاز گردید. طرح بدنه این خودرو، امضای طراح بلندآوازه بریتانیایی به نام یان کالوم (IAN CALLUM) را در دل خود جای داده و اولین خودرویی از جگوار به شمار می‌آید که از شاسی مونوکوک آلومینیمی بهره می‌برد. در حال حاضر، این مدل تنها در گونه چهار درب سدان تولید می‌شود و در بازارهای جهانی با خودروهایی همچون مرسدس بنز کلاس C، بام و سری 3 و لکسس IS به رقابت و هماوردی می‌پردازد.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

هم‌اکنون، جگوار XE با نسخه‌های متفاوتی از پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی تولید می‌شود. پیشرانه‌های بنزینی این خودرو در انواع 4 سیلندر (2 لیتری توربو شارژ) و 6 سیلندر (3 لیتری سوپر شارژ) عرضه می‌شوند. در این میان، پیشرانه 2 لیتری بنزینی در دو نسخه 197 و 237 بخاری در دسترس خریدارانش قرار می‌گیرد و نیروی تولیدی پیشرانه 3 لیتری بنزینی هم معادل 335 اسب بخار است. 

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

پیشرانه دیزلی این خودرو 4 سیلندر بوده و 2 لیتر حجم دارد، این پیشرانه به سامانه توربو شارژ مجهز و در دو نسخه 161 و 178 اسب بخاری عرضه می‌شود. نیروی حاصل از پیشرانه، به واسطه گیربکس‌های 6 سرعته دستی و یا 8 سرعته اتوماتیک (ساخت ZF) به چرخ‌های عقب این خودرو منتقل می‌شود. در حال حاضر، جگوار XE فقط در کشور بریتانیا به تولید می‌رسد.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

سایت خودرویی «AUTOEXPRESS» بریتانیا، سواری و هندلینگ عالی XE و آلایندگی بسیار پایین پیشرانه‌اش را که موجب معافیت مالیاتی آن شده، جزو نکات مثبت این خودرو برشمرده و در مقابل، فضای داخل جگوار XE را کمی تنگ و سایز صندوق عقب آن را هم کوچکتر از رقبایش ارزیابی نموده است. در عین حال، کیفیت پایین برخی از قطعات موجود در کابین را نیز از دیگر نکات منفی آن دانسته است.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

با توجه به مقررات گمرکی موجود که تنها ورود خودروهایی با حجم پیشرانه زیر 2500 سی‌سی را به کشور مجاز دانسته.

به احتمال زیاد، تنها نسخه 2 لیتری آن راهی ایران‌زمین خواهد شود. در حال حاضر، بهای نسخه‌های دولیتری جگوار XE در بازار امارات بین 169 هزار الی 200 هزار درهم است.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

از آنجایی که شتاب و سرعت، از مختصات مورد علاقه بیشتر هم‌وطنانمان است، در این متن ارقام مربوط به شتاب و سرعت نسخه‌های 2 لیتری و 237 اسبی نصب شده در سه مدل XE،XF و XJ را ذکر نمودم. شتاب صفر تا صد نسخه 2 لیتری و 237 اسب بخاری جگوار XE، معادل 6.8 ثانیه و سقف سرعت نهایی آن که تازه محدود هم شده برابر با 250 کیلومتر بر ساعت است.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران



جگوار XF

جگوار XF یک سدان میان‌سایز اجرایی است که نخستین نسل از آن در فصل پاییز سال 2007 میلادی به نمایش درآمد، ولی نسل دوم و یا فعلی آن از ماه سپتامبر سال 2015 میلادی در معرض دید عموم نهاده شد. این خودرو نیز همچون برادر کوچکترش XE از شاسی تمام آلومینیمی بهره برده و طراحی بدنه آن نیز توسط یان کالوم صورت پذیرفته است.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

طیف پرشماری از پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی، چرخش چرخ‌های این مرکب اشرافی را عهده‌دار هستند. پیشرانه‌های بنزینی شامل انواع 4 سیلندر (2 لیتری مجهز به توربو شارژ) و 6 سیلندر (3 لیتری) هستند. توان خروجی پیشرانه 4 سیلندر بنزینی معادل 237 اسب بخار است و پیشرانه 6 سیلندر بنزینی هم در دو نسخه 340 و 381 اسب بخاری عرضه می‌شوند.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

 پیشرانه‌های دیزلی هم در انواع 2 و 3 لیتری عرضه می‌شوند. در این میان، پیشرانه 2 لیتری دیزلی تنها در دو نسخه متفاوت 163 و 179 اسب بخاری عرضه می‌شود و پیشرانه سه لیتری دیزلی هم تنها در یک نسخه 300 اسب بخاری. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، این خودرو از گیربکس‌های 6 سرعته دستی،6 و 8 سرعته اتوماتیک بهره می‌برد. در حال حاضر، این مدل در کشورهای همچون بریتانیا و هند به تولید می‌رسد و عمده رقبای آن نیز در بازارهای جهانی، خودروهایی همچون بام و سری 5، آئودی A6، مرسدس بنز کلاس E و لکسس GS هستند.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

سایت «AUTOEXPRESS» بریتانیا، مواردی از جمله استایل شیک، اصلاح فضای پا در ردیف عقب و هزینه‌های نگهداری پایین را از نکات مثبت جگوار XF برشمرده است؛ و در مقابل، این موارد را هم جز منفی‌های آن دسته‌بندی نموده است: کیفیت و کارایی پیشرانه باید بهتر از این باشد، برخی از متریال به کار رفته در این خودرو چندان پریمیوم نیستند، بهای آن گران‌تر از رقبایش است.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

نسخه‌های 2 لیتری این خودرو در بازار امارات، با بهایی بین 179 هزار الی 260 هزار درهم معامله می‌شوند. شتاب صفر تا صد نسخه 2 لیتری و 237 اسب بخاری جگوار XF معادل 7 ثانیه و سرعت نهایی آن معادل 248 کیلومتر بر ساعت است.



جگوار XJ

در میان این سه‌گانه‌های جگوار، هیچ‌کدام به اندازه XJ از مایه‌های تجمل، زیبایی و وقار بهره‌مند نیستند، این گربه با اصالت بریتانیایی، رقیبی قدر برای دیگر همتایان خود در سرتاسر عالم به شمار می‌آید و تنها نگاهی گذرا به مشخصات فنی آن، آتش هراس و تشویش را در دل هر برند پرمدعایی شعله‌ور می‌سازد.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

مدل XJ، سدانی فول سایز محسوب شده و سابقه‌ای نزدیک به نیم قرن را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است. نخستین نسل از آن در سال 1968 میلادی، پا به میدان رقابت‌های جهانی نهاد و همین مدل بود که نام جگوار را در سرتاسر عالم بلندآوازه نمود. 

نسل فعلی این خودرو، برای نخستین بار، در ماه جولای سال 2009 میلادی و در گالری ساعتچی (SAATCHI) شهر لندن و با حضور مشاهیری همچون جی لنو (JAY LENO) و الی مک‌فرسون (ELLE MACPHERSON) رونمایی شد.

 بدنه این خودرو، همچون دیگر برادرانش توسط شخص یان کالوم تراش خورده و در طراحی آن سعی شده که عناصری از نسل‌های پیشین XJ هم حفظ گردد. از لحاظ ابعادی، این نسخه پهن‌تر، بلندتر و به‌مراتب بزرگتر از اسلاف خود به نظر می‌رسد. در حال حاضر، جگوار XJ تنها در گونه چهار درب به تولید رسیده و در بازارهای جهانی با خودروهایی مثل بام و سری 7، مرسدس کلاس S و آئودی A8 به رقابت تنگاتنگی می‌پردازد.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

این مدل، با طیف متنوعی از پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی عرضه می‌شود. 

پیشرانه‌های بنزینی این خودرو در انواع 4 سیلندر (2 لیتری) با توانی معادل 237 اسب بخار،6 سیلندر (3 لیتری) با توانی معادل 340 اسب بخار و در نهایت 8 سیلندر (5 لیتری) هستند که البته پیشرانه 5 لیتری هم در دو نسخه 340 و 510 اسب بخاری عرضه می‌شود. پیشرانه دیزلی این خودرو هم نسخه‌ای 6 سیلندر (3 لیتری) با توانی معادل 275 اسب بخار است.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

سایت «AUTOEXPRESS» بریتانیا، نکات مثبت این خودرو را در مواردی همچون طراحی و استایل خارق‌العاده، تجربه رانندگی لذت‌بخش و کیفیت بالای کابین برشمرده است و سواری سفت و سخت، هزینه‌های نگهداری بالا و فضای کم سر در ردیف عقب را هم از نکات منفی آن ارزیابی نموده است.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

این مدل، در حال حاضر تنها در بریتانیا و هند به تولید می‌رسد. نسخه‌های 2 لیتری این خودرو با بهایی بین 259 هزار الی 320 هزار درهم در امارات به فروش می‌رسند. 

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

شتاب صفر تا صد نسخه 2 لیتری و 237 اسب بخاری جگوار XJ معادل 8.9 ثانیه و سرعت نهایی آن معادل 241 کیلومتر بر ساعت است، علت کندی عملکرد پیشرانه 2 لیتری در این خودرو نسبت به انواع مشابه آن در مدل‌های XE و XF، به سبب ابعاد بزرگ‌تر و وزن بالاتر مدل XJ است که همین عوامل خود موجبات تأخیر در امر شتاب‌گیری را فراهم می‌آورند.

نگاهی به سه‌گانه‌های احتمالی جگوار در ایران

 


تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

گواهینامه

پلیس راهنمایی و رانندگی نیویورک با استفاده از یک سیستم جدید شناسایی چهره توانسته بیش از 100 متخلف را از ماه ژانویه تاکنون دستگیر کند.

 به نقل از انگجت، این سیستم جدید به جای 64 نقطه، به بررسی 128 نقطه از چهره می‌پردازد که بطور چشمگیری شانس مطابقت تصاویر ثبت شده توسط دوربین‌های پلیس با تصاویر موجود در پایگاه داده راهنمایی و رانندگی افزایش می‌دهد.

این ارتقای نرم‌افزار در کنار حالت‌های مقایسه جدید مانند سیاه و سفید کردن تصویر یا همپوشانی می‌تواند به شناسایی سریع‌تر دزدان و کلاهبردارانی منجر شود که قصد دارند با گواهینامه تقلبی فرار کنند.

این فناوری اکنون در 39 ایالت دیگر آمریکا استفاده می شود. نسخه اولیه این فناوری نخستین بار در سال 2010 استفاده شد که دستگیری بیش از 3800 نفر را که از چندین گواهینامه غیرقانونی برخوردار بودند،‌ به دنبال داشت.



تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

گرمایش زمین

مطالعات نشان داده است تغییرات آب‌وهوایی در عصر صنعتی و از 180 سال پیش آغاز شده است.

 به نقل از نیچر، تغییرات آب‌وهوایی خیلی قبل تر از آنچه تصور می‌کنیم شروع شده است. بر اساس بررسی‌های انجام شده، این پدیده نگران‌کننده به دهه‌های 1830 و دوران صنعتی برمی‌گردد.

نتایج بررسی‌ها نشان داده است گرم شدن کره زمین در مناطق استوایی و نیمکره شمالی از سال 1830 شروع شده است، اما علت چیست؟

محققان اظهار کردند: شروع عصر صنعتی و افزایش قابل توجه گازهای گلخانه‌ای در جو منجر به تغییر آب‌وهوا و گرم شدن زمین شده است.

ابرام نریلی، نویسنده این بررسی اظهار کرد: آن چیزی که به عنوان گرم شدن زمین امروز با آن مواجه هستیم در حدود 180 سال پیش آغاز شده است.

این پژوهش که با همکاری 25 پژوهشگر از ایالات متحده، اروپا، آسیا و استرالیا انجام شده بر روی تغییرات آب‌وهوایی در 500 سال گذشته بوده و جدول تغییرات آب‌و هوایی مورد بررسی قرار گرفته است.

این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.



تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آتش سوزی پمپ بنزین

همه می‌دانیم که در لحظه سوختگیری باید موتور خودرو را خاموش کنیم، اما چرا سوختگیری با موتور روشن خطرناک است؟

 به نقل از ساینس دیلی، دکتر کارل کراشنکی کارشناس مسائل علمی اهل استرالیا در مورد اهمیت خاموش‌کردن خودرو در زمان سوختگیری عنوان کرد: در شرایط طبیعی برای تولید آتش به سه جزء یک مثلت یعنی سوخت، اکسیدکننده یا اکسیژن هوا و گرما یا منبع جرقه نیاز است. بنابراین برای تولید و روشن ماندن آتش تمامی این اجزاء باید به طور پیوسته فراهم شوند.

وی در ادامه افزود: آنچه که در فرایند سوختگیری در جایگاه‌های عرضه محصولات نفتی باعث تعجب است، این است که راننده هنگام سوختگیری باید خودروی خود را خاموش کند، اما خودروی پشت سر با فاصله کمتر از نیم متر با موتور روشن در صف منتظر است!

این محقق استرالیایی معتقد است که بخار حاصل سوخت که در فرایند پمپ سوخت به باک خودرو در هوا آزاد می‌شود به هیچ عنوان قابل اشتعال نیست. چرا که برای ایجاد اشتعال تراکم بخار سوخت باید به دو تا هشت درصد هوای اطراف برسد و این تراکم هیچوقت در لحظه‌ی سوختگیری بدست نمی‌آید.

با در نظر گرفتن اینکه در لحظه سوختگیری شما در کنار دو جزء مثلث آتش یعنی سوخت زیاد موجود در باک و اکسیژن موجود در هوا هستید، پس تنها عامل سوم یعنی جرقه یا گرما برای اشتعال سوخت کافی است.

دکتر کراشنکی اولین عامل تولید جرقه را همان مجموعه تولید جرقه برای احتراق سوخت در موتور خودرو می‌داند، اما مجموعه شمع و سیم‌های انتقال برق در خودرو کاملا عایق هستند و احتمال جرقه در فضای بیرون بسیار اندک است.

وی دومین عامل تولید ناگهانی جرقه را در اگزوز خودرو و در منبع کاتالیزور می‌داند، چرا که دمای کاتالیزور هنگام دوران موتور بین 750 تا 900 درجه سانتیگراد افزایش می‌یابد.

سومین عامل تولید جرقه در خودرو، پرش ناگهانی برق از پورت‌ها یا ترمینال‌های توزیع برق در قسمت‌های مختلف خودرو است.

با در نظر گرفتن اینکه در زمان سوختگیری، سوخت و هوا با غلظت مناسب برای ایجاد آتش در دسترس و تنها یک عامل یعنی جرقه یا گرما نیاز است،  پس از نظر عقلانی بهتر است تا در لحظه سوختگیری خودرو خاموش شده و سرنشینان پیاده شوند.



تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

تغییرات آب‌وهوایی

علم مدرن از بیماری‌های مرگباری مانند فلج اطفال جلوگیری کرده، اما گرم‌تر شدن جهان و ظهور بیماری‌های جدید در اثر تغییرات آب‌وهوایی می‌تواند پیشرفت جمعی انسان را نابود کند.

 به نقل از اینهبیتت، در اینجا به پنج بیماری مرگبار اشاره شده است که در نتیجه تغییرات آب‌وهوایی، گریبان مردم را گرفته است.

شایان ذکر است که گسترش بیماری‌های مرگبار جدید می‌تواند با توجه بیشتر به هشدارهای دانشمندان جوی و انجام اقدامات لازم برای کاهش تغییرات اقلیمی کنترل شود.

سیاه زخم

انتشار غیرقابل کنترل متان در جو، تنها نگرانی ناشی از ذوب لایه منجمد دائمی سیبری نیست. با ذوب شدن این لایه منجمد، بیماری‌های مرگباری که برای صدها هزاران سال در زیر آن‌ها مدفون شده بودند، ممکن است مجددا زنده شده و به سرعت به حیوانات و انسان‌ها شیوع یابند.

در ژوئیه امسال، لاشه یک گوزن شمالی بر اثر گرم شدن هوا از زیر یخ‌ها بیرون آمد و باعث نخستین شیوع سیاه زخم از سال 1941 تاکنون شد. این امر باعث از بین رفتن بیش از 2000 گوزن شمالی و بیمار شدن 13 نفر در سیبری شد.

زیکا

با افزایش دما در ارتفاعات بالا، بیماری‌هایی که زمانی به مناطق استوایی محدود بودند، اکنون از استوا به آمریکا و سایر بخش‌های جهان که با بیماری‌های ناشی از پشه مانند زیکا روبرو نبودند، منتقل شده‌اند. پشه‌های ناقل ویروس اکنون مرزهای آمریکا را رد کرده و در فلوریدای جنوبی نیز گسترش یافته‌اند که باعث ایجاد یک وضعیت اضطراری برای بهداشت عمومی شده‌اند.

موسسات ملی بهداشت اخیرا هشدار داده‌اند که احتمالا مقصد بعدی زیکا، تگزاس و لویی‌زیانا خواهند بود. به گفته دانشمندان جوی، هر چه هوا گرمتر می‌شود، رشد این پشه از درون تخم به بلوغ سریع‌تر شده و با سرعت بیشتری ویروس تولید می‌کنند.

بیماری منتقله از کنه

کنه‌ها یکی دیگر از  ناقل‌های بیماری مانند پشه‌ها هستند و احتمالا در اثر تغییرات آب‌وهوایی و طولانی‌تر و داغ‌تر شدن تابستان، به مناطق جدید مهاجرت کرده و فعال‌تر می‌شوند. بابزیوز یک بیماری منتقل شده از راه کنه است که شیوع آن اخیرا در آمریکا افزایش یافته است.

این عفونت تک‌یاخته‌ای بیشتر در شمال شرق و غرب میانه بالای آمریکا شیوع پیدا کرده است. در سال 2011 بیش از 1100 مورد بابزیوز در 15 ایالت آمریکا گزارش شد.

بیماری لایم یکی دیگر از بیماری‌های منتقل شده از راه کنه است که اگر گرمایش جهانی باعث شیوع ادامه‌دار آن شود، ممکن است به سمت ایالت‌های شمالی کشیده شود. کنه عامل این بیماری نوعی کنه پا سیاه آمریکایی است که به آن کنه گوزن نیز گفته می‌شود. به گزارش وزارت بهداشت مینه‌سوتا، شیوع بیماری لایم در این ایالت در سال‌های اخیر افزایش داشته که نشانگر مهاجرت این موجود به سمت شمال است.

بیماری‌های زامبی

بیماری‌های زامبی ویروس‌ مرگبار دیگری هستند که در زیر لایه منجمد قطبی مدفون شده‌اند، اما با ذوب شدن آن در اثر گرم شدن تدریجی جهان، ویروس‌های نئاندرتال، آبله یا سایر بیماری‌ها باستانی ممکن است پس از هزاران سال مجددا به محیط انتشار یابند.

محققان در سال 2015 یک ویروس غول‌پیکر را که در زیر لایه منجمد قطبی برای 30 هزار سال مدفون شده بود، پیدا کردند و دریافتند که هنوز عفونت‌زا است. البته این ویروس تنها می‌تواند آمیب‌ها را مبتلا کند و برای انسان خطرناک نیست. اما ممکن است ویروس‌های خطرناک دیگری برای انسان باشند که در زیر این لایه یخی منجمد شده‌اند. نئاندرتال‌ها و انسان‌ها تا 28 هزار سال قبل در سیبری زندگی می‌کردند و ممکن است برخی بیماری‌های خطرناک برای هر دو گونه در آنجا وجود داشته باشند.

وبا

شیوه بیماری مرگبار وبا می‌تواند با ادامه‌دار شدن تغییرات آب‌وهوایی تغییر کند زیرا این بیماری باکتریایی که باعث اسهال شدید و کم شدن آب بدن می‌شود،‌ به اقیلم‌های گرم و آب‌های گرم جذب می‌شود. وبا از طریق آب‌های آلوده شیوع پیدا کرده و ممکن است در کشورهای در حال توسعه دارای بهداشت ضعیف که در خط اول تغییرات آب‌وهوایی قرار دارند، گسترش پیدا کند.

دمای بالا و توفان‌های شدید ناشی از تغییرات آب‌وهوایی می‌تواند به بروز سیل‌هایی منجر شود که آب آلوده را در اطراف منتشر خواهند کرد. وبا هر ساله بیش از 100 هزار تن را در جهان از بین می‌برد.



تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

apple-event-september7-1.jpg

شرکت اپل در میان ابهامات موجود درباره آیفون 7 و ساعت اپل 2 ، فراخوانی را برای یک مراسم رونمایی در هفتم سپتامبر(17 شهریور) صادر کرده است.

 به نقل از گیزمگ، این فراخوان در یک جمله "منتظر دیدن شما در روز هفتم هستیم" بوده و  بسیار مختصر و کوتاه بوده و با دعوت عده اندکی همراه بوده است.
این فراخوان چیز عجیبی نیست زیرا شرکت اپل در چهار سال گذشته هر سال در ماه سپتامبر به معرفی محصولات جدید خود می‌پردازد. نکته عجیب ماجرا فقط اطلاع از جزئیات این محصولات جدید است.

تنها چیزی که ما از این مراسم می‌دانیم رونمایی از سری جدید گوشی‌های اپل و نسل دوم ساعت اپل است و هیچ اطلاعات رسمی از شرکت اپل منتشر نشده است.

تاکنون شایعات زیادی پیرامون امکانات و مشخصات آیفون 7 و آیفون 7 پلاس در فضای مجازی از حذف درگاه 3.5 میلیمتری هدفون‌ها گرفته تا حذف دکمه هوم ، افزوده شدن رنگ آبی در رنگ بندی و حذف خطوط آنتن در پشت دستگاه منتشر شده است.

 علاوه بر این اپل احتمالا از لنز بزرگتری در دوربین پشتی خود استفاده خواهد کرد. زیرا برآمدگی دوربین در تصاویر منتشر شده از بدنه آیفون 7 بزرگتر از مدل‌های قبلی است.

این مراسم در هفتم سپتامبر و در سانفرانسیسکو برگزار خواهد شد.

آیفون 6S اپل (Apple iPhone 6S) نیز سال گذشته در همین تاریخ رونمایی شده بود.

گوشی‌های آیفون شرکت اپل معمولا یک هفته پس از رونمایی وارد بازار جهانی می‌شوند.

 

  



تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

واکسن فلج اطفال

مدیر فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان از موفقیت محققان این دانشگاه در ساخت دستگاه تزریق دارو به بیمار از راه دور خبر داد.

دکتر نجم‌الله طایفه  با تاکید بر این‌که این طرح از سوی دکتر تحریری به همراه تیم تحقیقاتی وی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اجرایی شده است، گفت: این دستگاه چند کاناله برای تزریق دارو به بیمار کاربرد دارد.

وی اساس این دستگاه را کنترل از راه دور دانست و خاطرنشان کرد: عملکرد این دستگاه بر اساس سیستم موبایل است؛ به این معنی که پزشک از هر جای دنیا می‌تواند با کد دستوری که به دستگاه می‌دهد، وضعیت بیمار و آخرین آزمایش‌هایی که برای بیمار انجام شده را از طریق این دستگاه، دریافت و بر اساس نتایج آزمایش‌ها، داروهای مورد نیاز را تجویز کند.

طایفه اضافه کرد: داروهای تجویز شده از سوی پزشک به دستگاه وارد می‌شود و دستگاه به صورت اتوماتیک دارو را در اختیار  بیمار قرار می‌دهد.

وی با تاکید بر این که این دستگاه حتی می‌تواند در ساعات معینی از روز اطلاعات دارویی را دریافت و به بیمار تزریق کند، اضافه کرد: در حال حاضر نمونه اولیه این دستگاه که تنها برای داروهای تزریقی به کار می‌رود، تولید شده است.

مدیر فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر این که این دستگاه به صورت 4 کاناله طراحی و ساخته شده است، به بیان عملکرد این دستگاه پرداخت و توضیح داد: این دستگاه دارای مخزنی بر روی هر یک از کانال‌ها است و زمانی که تزریق دارو به پایان می‌رسد، سرنگ مجددا به داخل مخزن بر می‌گردد و دارو در آن پر می‌شود.



تاريخ : سه شنبه 9 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

دکمه خانه آیفون

گوشی هوشمند آیفون 7 که قرار است اواخر این ماه به بازار بیاید، بسیاری از تیترها را به گمانه‌زنی‌ها در مورد تغییرات احتمالی به خود اختصاص داده است. اما به نظر می‌رسد که گوشی سال آینده شرکت اپل تفاوت بسیار بزرگتری با نمونه‌های قبلی داشته باشد.

 به نقل از تک‌اینسایدر، این تغییر طراحی بزرگ برای آیفون 8 یا هر نام دیگری که اپل بر روی نسخه 2017 خود خواهد گذاشت، شامل حذف دکمه خانه آن است.

این گزارش‌ها توسط مارک گرومان، روزنامه‌نگار شبکه خبری بلومبرگ که اخبار موثقی در مورد اپل دارد، ارائه شده است. دستگاه‌های اندرویدی سال‌ها پیش از شر دکمه‌های فیزیکی خلاص شده بودند.

حذف این دکمه بزرگ از روی دستگاههای تلفن همراه اپل دو مزیت بزرگ بطور همزمان دارد که شامل نمایشگر بزرگتر و بدون بزرگ شدن سایز بدنه است.

آیفون‌ها از یک دکمه خانه فیزیکی بزرگ در پایین نمایشگر برخوردارند که فضای زیادی را اشغال کرده و این طراحی همیشه روی گوشی‌های اپل تکرار شده است. این امر باعث شده که آیفون در مقایسه با گوشی‌های اندروید از نمایشگر بسیار کوچکتری برخوردار باشند.

انتقال دکمه خانه به داخل نمایشگر باعث حذف یک نقطه ضعف بزرگ در گوشی‌های قدیمی‌تر خواهد شد. با قدیمی‌تر شدن گوشی، این دکمه اولین چیزی است که از کار می‌افتد.

اپل در زمان ارائه آیفون 6s، فناوری لمس سه‌بعدی را نیز معرفی کرد اما هیچ استفاده خاصی از آن نکرد. ممکن است از آن به عنوان دکمه روی نمایشگر بهره برد که تنها در زمان فشار دادن عمدی آن به کار می‌افتد. اگر اپل از فناوری لمسی مورد استفاده در تاچ‌پدهای مک‌بوک بهره ببرد، این دکمه روی نمایشگر ممکن است حتی ضربه‌ها را نیز احساس کند.

در مورد حسگر اثرانگشت نیز اپل یک درخواست ثبت اختراع با فناوری خوانش اثرانگشت توسط نمایشگر ارائه کرده و فناوری‌ها و اختراعات مرتبط شرکت‌های دیگر را نیز خریداری کرده است. اگر این فناوری به کار بیفتد، دیگر نیازی به استفاده از دکمه خانه نخواهد بود زیرا می‌توان به جای آن از هر بخش از نمایشگر به این منظور استفاده کرد.

گوشی آیفون فاقد دکمه خانه از طول عمر بیشتری نیز برخوردار خواهد بود.



تاريخ : دو شنبه 8 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 در هفته های اخیر بحث کامل کردن تحویل سامانه دفاع هوایی اس 300 در رسانه های گروهی مطرح شده و از طرفی خبر مربوط به تحویل اولین سری از موشک های این سیستم دفاعی به کشور نیز منتشر شد. بر اساس اعلام رسانه ای در نهایت مشخص شد که مدل وارد شده به جمهوری اسلامی ایران از گونه S_300PMU2 بوده است که بر اساس اطلاعات موجود حدود 200 کیلومتر برد دارد.
 
ماجرای سفارش و تحویل سامانه اس 300 از ابتدا تا به امروز شاید در حدود 1 دهه به طول انجامیده و همواره یکی از موارد بحث در روابط بین روسیه و ایران و همچنین روابط روسیه با آمریکا بوده است.
 
در جریان دیدار روز گذشته فرماندهی کل قوا حضرت آیت الله خامنه ای با فرماندهان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ارتش جمهوری اسلامی ایران ایشان به نکات مهمی درباره این سامانه و خرید آن اشاره کردند. ایشان فرمودند: "سامانه اس۳۰۰ ابزاری دفاعی است نه تهاجمی، اما آمریکایی‌ها تمام تلاش خود را کردند که جمهوری اسلامی از این امکان برخوردار نشود.
 
چرا اس 300 مهم است؟
 
سامانه پدافند هوایی اس 300 و خصوصا گونه PMU-2 آن که به ایران تحویل شده است یکی از پیشرفته ترین سامانه های دفاع هوایی حال حاضر در جهان محسوب می شود. ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به خوبی می دانستند که با ورود اس 300 به سازمان رزم پدافند هوایی ایران، احتمال غافلگیری و حمله موفق هوایی بسیار کمتر می شود. برد و ارتفاع درگیری بالا، مقاومت بسیار مناسب در برابر جنگ الکترونیک، تحرک بسیار زیاد و همچنین قابلیت شبکه شدن با سایر سامانه های راداری و تسلیحات پدافندی، همه و همه از اس 300 یک مدافع نیرومند می سازد.
 
فردو: اولین پاسگاه اس300
 
روز گذشته و برای اولین بار تصاویری از استفرار موشک های اس 300 و همچنین یک سامانه راداری در نزدیکی سایت اتمی فردو در استان قم از رسانه ملی منتشر شد. اما چرا این تاسیسات؟
 
تاسیسات فردو که در عمق زمین و در جنوب شهر مقدس قم واقع شده است یکی از تاسیسات غنی سازی اورانیوم کشور ما است که اعلام وجود آن در سال 2009 بسیاری را شگفت زده کرد. بر اساس اعلام آژانس انرژی اتمی ایران در این تاسیسات به غنی سازی 20 درصدی مشغول بوده است.
 
شاهکار نمادین متخصصان دفاعی ایران در استقرار اس 300/ از تهران تا خنداب تحت پوشش «پرنده بزرگ» +عکس 
پرتاب گر موشک های اس 300 در فردو 
 
ساخت این تاسیسات در زیر زمین به دلایل مشخص امنیتی و حفاظتی باعث شد تا هیاهوی تبلیغاتی فراوانی ضد این مرکز در رسانه های غربی شکل گرفته و از طرفی نیز لفاظی های زیادی درباره توسعه مهمات نفوذ گر برای حمله به این سایت هسته ای در غرب انجام شد. این تاسیسات قرار است بر اساس توافق هسته ای به مرکزی برای انجام تحقیقات هسته ای بدل شود.
 
اما نکته مهم درباره حضور اس 300 در این نقطه را به نوعی می توان با نگاهی به برد این سامانه حدس زد. برد سامانه S-300PMU2 در حدود 200 کیلومتر هست و با استقرار در منطقه فردو می تواند بخش های بسیار مهمی از کشور را پوشش دهد.
 
شاهکار نمادین متخصصان دفاعی ایران در استقرار اس 300/ از تهران تا خنداب تحت پوشش «پرنده بزرگ» +عکس
شعاع پوشش 200 کیلومتری به مرکزیت فردو 
 
همانطور که در تصویر مشخص است با استفرار این سامانه در آن نقطه، شهر اراک و تاسیسات آب سنگین اطراف آن، تهران به عنوان پایتخت کشور و همچنین شهر اصفهان که بخشی از تاسیسات اتمی ما در آنجا جضور دارد تحت پوشش این سامانه دفاعی قرار می گیرد.
 
کدام اجزاء اس 300 در فردو دیده شدند؟
 
بر اساس تصاویر منتشر شده از رسانه ملی پرتاب گرهای موشکی و همچنین رادار Big Bird یا «پرنده بزرگ» بود. لانچرهای موشکی مشخص شده در تصویر حامل دو کپسول موشکی بودند که البته این تعداد برای هر پرتابگر قابل ارتفاء تا عدد 4 نیز است.
 
همانطور که در بالاتر به آن اشاره شد موشک های سامانه S-300PMU2 تا برد 200 و ارتفاع 27 کیلومتری را پوشش می دهند. سرعت موشک های این سامانه بین 6 الی 7 برابر سرعت صوت است و می تواند بر علیه هواپیماهای رزمی، موشک های کروز و بالستیک تاکتیکی و پهپادها نیز وارد عمل شود.
 
رادار پرنده بزرگ به عنوان بخش دیگری که در تصاویر مربوط دیده شد یکی از اجزای مهم سامانه پدافند هوایی اس 300 محسوب می شود. این رادار که ملقب به «پرنده بزرگ» است به نوعی به عنوان سامانه ایجیس زمینی شناخته می شود و در حقیقت در کلاس رادار معروف نیروی دریایی آمریکا قرار دارد.
 
البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که میزان برون دهی این رادار در مقایسه با ایجیس آمریکایی 30 درصد بیشتر است. این رادار آرایه فازی از توان مقابله بسیار بالا در برابر جنگ الکترونیک برخوردار بوده و می تواند حدود 200 هدف را کشف کرده و همزمان هدایت موشک ها برای درگیری با 12 هدف را بر عهده بگیرد.
 
شاهکار نمادین متخصصان دفاعی ایران در استقرار اس 300/ از تهران تا خنداب تحت پوشش «پرنده بزرگ» +عکس 
پرتاب گر موشکی اس 300 و رادار پرنده بزرگ در فردو 
 
این رادار توان شناسایی تمام اهداف پرده اعم از هواپیماهای رزمی، پهپادها، موشک های کروز و بالستیک را نیز دارد. برد کشف هدف این سیستم در برابر هواپیماهای جدید با سطح مقطع پایین راداری در حدود 270 کیلومتر است.
 
با تاکتیک و برنامه ریزی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا و ستاد کل نیروهای مسلح، با یک گردان سامانه اس 300 هم اکنون بخش مهم و استراتژیکی از کشورمان تحت پوشش این سامانه قرار گرفته و قطعا با اضافه شدن عملیاتی سایر گردانها، اکثر نقاط جمهوری اسلامی ایران در این دایره سبز امن‌تر قرار می گیرد و در عین حال با اضافه شدن باور 373، آسمان و مرزهای ایران امن تر از همیشه معرفی خواهد شد.


تاريخ : دو شنبه 8 شهريور 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1877 1878 1879 1880 1881 ... 3356 صفحه بعد