اولین وانت با کابین سرنشینان: تراولت هاروستر اینترنشنال International Harvester Travelette 1957
امروزه ماشین وانت با کابین سرنشینان چهاردر در بازار چیره شده است اما وانتهای اولیه بیشتر به صورت مدل تک کابین برای راننده طراحی شده بود که فقط فضا برای دو یا سه نفره برای نشستن در جلوی ماشین داشته است. هنگامیکه شرکت "اینترنشنال" اولین وانت خود را با سبک بدنه کابین سرنشینان وارد بازار کرد ابتکار خود را نشان داد. "تراولت" وانت شش سرنشینی در چند سال اول تولیدش به جای چهاردر از سه در استفاده میکرده است.
اولین وانت با چهارچرخ در عقب: شورلتc/k 30 بیگ دولی1991-1973
امروز در قلب آمریکا گشت بزنید و اگر وانتی را دیدید که یک تریلر کله غازی سنگین یا تریلر پنج چرخه را یدک میکشد احتمالاً چرخ¬های دوقلو در عقب دارد. بار سنگین میتواند بر روی چهارچرخ به جای دو چرخ پخش شود و اگر یکی از آن چرخها بترکد، هنوز سه چرخ دیگر وجود دارد که بار را مستحکم نگهداری و حمل کند. شرکت شورلت (و شرکت مشابه آن شرکت وانت جنرال موتورز (جی ام سی) از اولین تولیدکنندگانی بودند که چهارچرخ عقب را در وانتت دورۀ مدرن در سال 1973 مهندسی کردند.
اولین وانت دو دیفرانسیل سبک وزن ساخت کارخانه: وانت ویلیز 1947 Willys
تعجبی ندارد که "ویلیز" به عنوان اولین وانت دو دیفرانسیل سبک وزن ساخت کارخانه پیشتاز بوده است. با این حال، شرکت با دانش قابل ملاحظه، موفقیت و شهرت به دست آمده پس از تولید ویلیز MB جنگی و پس از آن تولید CJ-2A غیر نظامی، تخصص لازم را در خصوص خودروهای دو دیفرانسیل پیدا کرده بود. بنابراین در سال 1947، ویلیز اولین وانت ساخت کارخانه را با شاسی سبک وزن به بازار عرضه کرد. (بله، نوع غیرنظامی "دوج پاورواگن" شدید وزن یک سال زودتر به بازار آمد، اما آن ماشین سنگین وزن بود).
قبل از سال 1960 رانندگی با کامیونت ها مانند وانت بود که این موضوع تا حد زیادی به خاطر استفاده از محورثابت و مستحکم در دو انتهای شاسی بود. محورهای ثابت (که هنوز مورد استفاده در روی تعلیق عقبی بیشتر وانتها قرار میگیرد) قدرت بسیاری را به ماشین برای حمل بار میبخشد، اما آنها به طور مستقل ساختاربندی نشده اند که انعطاف-پذیر یا واکنش پذیر باشند.
دیزل رولوشنری: دوج 350/250w کامینس 1993-1989 Cummins
در سال 1989 دوج، مدل "کامینس" سنگین وزن با دیزل توربینی را برای بزرگترین وانت هایش عرضه کرد. این اولین دیزل و وانت دیزلی نبوده و حتی دومین هم نبوده است، اما هنگامیکه دوج با کامینس متحد شد و 12 سوپاپ چهارساله، شش توربین بزرگ ردیفی (بی تی) 5/9 لیتری را در سنگین وزن ترین وانت هایش قرار داد، ماشینی افسانه ای پدید آمد. کامینس در اساس موتوری کم استهلاک بوده که حتی از رقبایش هم قوی تر بوده و برای عمر طولانی غیرقابل باوری طراحی شده بود.
اولین فلیت ساید بد: شورلت کامئو 1958-1955
"کامئو" ساخت سال 1995 به دو دلیل فوق العاده بود. اول، به خاطر ابتکار در طراحی. قبل از کامئو، وانتها جای خواب در عقب داشتند که به صورت جعبه بار فلزی مستطیلی داخل جاسازی شده¬ای بود که در کنارش گلگیر روباز چرخ ماشین در قسمت بیرون ماشین بوده است. کامئو از ورقههای فایبرگلاس استفاده میکرد تا سپرهایش را که متعلق به زمان قدیم هستند محافظت کند و به وانتی صیقلی تبدیل کند و صاحب طراحی استاندارد در دهههای آتی باشد.
وانت چهارچرخ متحرک غول پیکر اولین ماشین موفق با سیستمهای معلق جلویی مستقل: فرد F-1501996-1980
فورد F-150 سال 1980 ماشین موفقی بوده است. این ماشین نه تنها نسبت به وانتهای قبلی، سبکتر، مقرون به صرفه¬تر از لحاظ مصرف سوخت و ایرودینامیک¬تر بوده است بلکه برای اولین بار متهورانه با سیستم معلق جلویی جدید دو دیفرانسیل خود را به نمایش گذاشت.
اولین وانت ماشینی: رانچرو فورد 1979-1957
وانت مشابه ماشین با ویژگی رانندگی نرمش که تا به حال ساخته شده است تا حدی مدیون اولین رانچرو فرد بوده است. ماشین رانچرو که ترکیبی از مدل ماشین و وانت بوده مثل هر ماشین استیشن رانده میشده اما مانند یک وانت کوچک حمل وسیله میکرده است.
اولین وانت دو دیفرانسیل کوچک: تویوتا هیلوکس 4*4 1983-1979
"داتسون" ممکن است که نسبت به تویوتا به خاطر اولین وانت کوچکش در بازار ترقی ناگهانی کرده باشد اما تویوتا در تولید دو دیفرانسیل پیشتاز بوده و وانتهای آن شرکت باعث شد تا صنعت بازار قطعات یدکی خودرو دو دیفرانسیل تقویت و رشد کند. وانتهای دو دیفرانسیل سال 1979 تویوتا محکم، به طور خارق العاده ای قابل اعتماد بوده و راندن سختی داشته است. این وانتهای کوچک میتوانستند به همراه جیپهایی روی بدترین کوره راههای کشور به حالت معلق نگه داشته شود و به ندرت در مقایسه با آنها خراب شود و به عنوان ماشین رفت و آمد کن استفاده شود.
اولین وانت ماسل: اکسپرس قرمز کوچک (ال آر تی) دوج 1979-1978
تولیدکنندگان داخلی وانت از سال 1960 موتورهای بزرگی را در وانتهایشان جاسازی کرده بودند و اکسپرس قرمز کوچک (ال آر تی) اجرای این ایده را بیش از هر چیز دیگری استقبال کرد. این ماشین لولههای اگزوز دوقلو فوق العاده داشت که درست پشت سر جایگاه راننده به صورت رو به بالا قرار داشته و درست مانند کامیون 18 چرخه بوده است. از میان رسمهای فنی ماشین خاص، LRT با جای خواب زیبای لبه چوبی و چرخهای شیاردار، سفارشی به نظر میرسیده است.
اولین وانت: ماشین واگنی روباز کوچک T با بدنه وانت مدل فورد 1925
"فورد" همیشه سعی میکند تا مطمئن شود که آیا همه افراد اطلاع از پرفروش ترین ردیف وانتها در آمریکا دارند یا خیر. اما هنگامیکه گونه جدید ماشینی را تولید میکنیم، متواضع بودن در برابر آن دشوار است. "فورد" درست اولین وانت خود را در سال 1925 عرضه کرد اما با چه قیمتی؟ فقط 281 دلار. فورد از وانتهای کوچک 1400 پوندیاش در همان سال اول تولیدش 30000 دلار کسب درآمد داشت. از میان رنگهای سبز و مشکی میتوانسید خودروی خود را انتخاب کنید.
اولین بیراهه¬نورد پرسرعت: راپتور فورد 2010
تا قبل از اینکه در سال 2010 راپتور فورد وارد جاده شود، هیچ تولید کننده دیگری موفق به ساخت وانتی نشده بود که بتواند با کنترل سرعت بالا در زمین صحرایی جنوب غربی آمریکا براند. گرایش و تمایل برای برابری جستن با ظاهر و عملکرد وانتهای مسابقه 1000 "باجا" ریشه در سال 1980 داشته است. اما راپتور فورد سرانجام رویای داشتن کارخانه تولیدی وانتی با نحوه عملکرد "باجا" را به تحقق رساند. فورد دوباره تعلیقهای F-150 را مهندسی کرد تا 2/11 اینچ از حرکت چرخ را بالا به سمت جلو و بیش از 13 اینچ آن را به سمت محور عقبی بفرستد.
اولین وانت سنگین وزن اختصاصی: سوپردیوتی فورد 1999
تا سال 1999 وانتهای "نیم تنی" سبک وزن و مختص رانندگان تفریحی، مانند وانتهای سنگین وزن تر 4/3 و 1 تن مورد استفاده پیمانکاران و کارگران تجاری، از همان بدنه و شاسی استفاده میکردند. فورد اولین شرکتی بود که تشخیص داد نیازهای این دو خریدار یعنی پیمانکاران و کارگران تجاری آن قدر متفاوت است که لازم به تولید دو نوع وانت کاملاً متفاوت است. بنابرآن در سال 1999 فورد وانتهای سنگین وزن مخصوصی را تحت علامت "سوپردیوتی" با شاسی و بدنه خود تولید کرد و این وانتها از هر بعد بزرگ تر بودند.
اولین وانت سایز متوسط: داکوتا دوج 2011-1987
وانتت کوچک در اواسط سال 1980 قرمز آتشین بود و دوج در حال فروش "رم 50"، نوعی میتسوبیشی از نو آرم گذاری شده، بود. اما شرکت نیاز داشت که وانت کوچک ساخت داخل کشورش را به همراه چیزی متفاوت تولید کند تا آن را از بقیه ماشینها متمایز کند. ایده تولید داکوتا در سال 1987 ایجاد شد و از وانتهای کوچکی که با آنها رقابت میکرد بزرگتر و نیز از ماشینهای غول پیکر کوچک تر بود. داکوتا در طیف وسیعی از شکلهای جالب عرضه شد که از جمله مدل "شلبی" بسیار قدرتمند و حتی اتوموبیل کروکی بودند.
سرزمینی که از بهترین استادکاران تا مبرزترین ویژه سازان را در دل خود جای داده و کماکان برق ساختههایش نفس عشاق را به شماره میاندازد. رولزرویس، بنتلی، آستون مارتین، جگوار، رنجروور و… تنها معرف یک نام خشک و خالی نیستند بلکه کوله باری از تکنیک، فنآوری و تجربه را نیز با خود به یدک میکشند، تجربیاتی که بسیاری از سازندگان قدر و توانمند دنیا هم از خیر وجودشان بیبهرهاند.
بنا به مندرجات برخی از رسانههای چاپی، احتمالاً در آیندهای نزدیک، سه مدل از جگوار به نامهای XE ،XF و XJ راهی سرزمینمان خواهند شد؛ به همین بهانه سعی نمودیم که نگاهی گذرا به ویژگیهای هر یک از این سه داشته باشیم.
جگوار XE
کوچکترین مدل در بین این سهگانههای جگوار،XE نام دارد. این خودرو یک سدان میانسایز است که برای نخستین بار، ماه مارس سال 2014 میلادی و در نمایشگاه خودروی ژنو پا به عرصه وجود نهاد. تولید آن نیز اندکی بعد و در ماه آوریل سال 2015 میلادی آغاز گردید. طرح بدنه این خودرو، امضای طراح بلندآوازه بریتانیایی به نام یان کالوم (IAN CALLUM) را در دل خود جای داده و اولین خودرویی از جگوار به شمار میآید که از شاسی مونوکوک آلومینیمی بهره میبرد. در حال حاضر، این مدل تنها در گونه چهار درب سدان تولید میشود و در بازارهای جهانی با خودروهایی همچون مرسدس بنز کلاس C، بام و سری 3 و لکسس IS به رقابت و هماوردی میپردازد.
هماکنون، جگوار XE با نسخههای متفاوتی از پیشرانههای بنزینی و دیزلی تولید میشود. پیشرانههای بنزینی این خودرو در انواع 4 سیلندر (2 لیتری توربو شارژ) و 6 سیلندر (3 لیتری سوپر شارژ) عرضه میشوند. در این میان، پیشرانه 2 لیتری بنزینی در دو نسخه 197 و 237 بخاری در دسترس خریدارانش قرار میگیرد و نیروی تولیدی پیشرانه 3 لیتری بنزینی هم معادل 335 اسب بخار است.
پیشرانه دیزلی این خودرو 4 سیلندر بوده و 2 لیتر حجم دارد، این پیشرانه به سامانه توربو شارژ مجهز و در دو نسخه 161 و 178 اسب بخاری عرضه میشود. نیروی حاصل از پیشرانه، به واسطه گیربکسهای 6 سرعته دستی و یا 8 سرعته اتوماتیک (ساخت ZF) به چرخهای عقب این خودرو منتقل میشود. در حال حاضر، جگوار XE فقط در کشور بریتانیا به تولید میرسد.
سایت خودرویی «AUTOEXPRESS» بریتانیا، سواری و هندلینگ عالی XE و آلایندگی بسیار پایین پیشرانهاش را که موجب معافیت مالیاتی آن شده، جزو نکات مثبت این خودرو برشمرده و در مقابل، فضای داخل جگوار XE را کمی تنگ و سایز صندوق عقب آن را هم کوچکتر از رقبایش ارزیابی نموده است. در عین حال، کیفیت پایین برخی از قطعات موجود در کابین را نیز از دیگر نکات منفی آن دانسته است.
با توجه به مقررات گمرکی موجود که تنها ورود خودروهایی با حجم پیشرانه زیر 2500 سیسی را به کشور مجاز دانسته.
به احتمال زیاد، تنها نسخه 2 لیتری آن راهی ایرانزمین خواهد شود. در حال حاضر، بهای نسخههای دولیتری جگوار XE در بازار امارات بین 169 هزار الی 200 هزار درهم است.
جگوار XF
جگوار XF یک سدان میانسایز اجرایی است که نخستین نسل از آن در فصل پاییز سال 2007 میلادی به نمایش درآمد، ولی نسل دوم و یا فعلی آن از ماه سپتامبر سال 2015 میلادی در معرض دید عموم نهاده شد. این خودرو نیز همچون برادر کوچکترش XE از شاسی تمام آلومینیمی بهره برده و طراحی بدنه آن نیز توسط یان کالوم صورت پذیرفته است.
طیف پرشماری از پیشرانههای بنزینی و دیزلی، چرخش چرخهای این مرکب اشرافی را عهدهدار هستند. پیشرانههای بنزینی شامل انواع 4 سیلندر (2 لیتری مجهز به توربو شارژ) و 6 سیلندر (3 لیتری) هستند. توان خروجی پیشرانه 4 سیلندر بنزینی معادل 237 اسب بخار است و پیشرانه 6 سیلندر بنزینی هم در دو نسخه 340 و 381 اسب بخاری عرضه میشوند.
پیشرانههای دیزلی هم در انواع 2 و 3 لیتری عرضه میشوند. در این میان، پیشرانه 2 لیتری دیزلی تنها در دو نسخه متفاوت 163 و 179 اسب بخاری عرضه میشود و پیشرانه سه لیتری دیزلی هم تنها در یک نسخه 300 اسب بخاری. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، این خودرو از گیربکسهای 6 سرعته دستی،6 و 8 سرعته اتوماتیک بهره میبرد. در حال حاضر، این مدل در کشورهای همچون بریتانیا و هند به تولید میرسد و عمده رقبای آن نیز در بازارهای جهانی، خودروهایی همچون بام و سری 5، آئودی A6، مرسدس بنز کلاس E و لکسس GS هستند.
سایت «AUTOEXPRESS» بریتانیا، مواردی از جمله استایل شیک، اصلاح فضای پا در ردیف عقب و هزینههای نگهداری پایین را از نکات مثبت جگوار XF برشمرده است؛ و در مقابل، این موارد را هم جز منفیهای آن دستهبندی نموده است: کیفیت و کارایی پیشرانه باید بهتر از این باشد، برخی از متریال به کار رفته در این خودرو چندان پریمیوم نیستند، بهای آن گرانتر از رقبایش است.
نسخههای 2 لیتری این خودرو در بازار امارات، با بهایی بین 179 هزار الی 260 هزار درهم معامله میشوند. شتاب صفر تا صد نسخه 2 لیتری و 237 اسب بخاری جگوار XF معادل 7 ثانیه و سرعت نهایی آن معادل 248 کیلومتر بر ساعت است.
جگوار XJ
در میان این سهگانههای جگوار، هیچکدام به اندازه XJ از مایههای تجمل، زیبایی و وقار بهرهمند نیستند، این گربه با اصالت بریتانیایی، رقیبی قدر برای دیگر همتایان خود در سرتاسر عالم به شمار میآید و تنها نگاهی گذرا به مشخصات فنی آن، آتش هراس و تشویش را در دل هر برند پرمدعایی شعلهور میسازد.
مدل XJ، سدانی فول سایز محسوب شده و سابقهای نزدیک به نیم قرن را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است. نخستین نسل از آن در سال 1968 میلادی، پا به میدان رقابتهای جهانی نهاد و همین مدل بود که نام جگوار را در سرتاسر عالم بلندآوازه نمود.
نسل فعلی این خودرو، برای نخستین بار، در ماه جولای سال 2009 میلادی و در گالری ساعتچی (SAATCHI) شهر لندن و با حضور مشاهیری همچون جی لنو (JAY LENO) و الی مکفرسون (ELLE MACPHERSON) رونمایی شد.
بدنه این خودرو، همچون دیگر برادرانش توسط شخص یان کالوم تراش خورده و در طراحی آن سعی شده که عناصری از نسلهای پیشین XJ هم حفظ گردد. از لحاظ ابعادی، این نسخه پهنتر، بلندتر و بهمراتب بزرگتر از اسلاف خود به نظر میرسد. در حال حاضر، جگوار XJ تنها در گونه چهار درب به تولید رسیده و در بازارهای جهانی با خودروهایی مثل بام و سری 7، مرسدس کلاس S و آئودی A8 به رقابت تنگاتنگی میپردازد.
این مدل، با طیف متنوعی از پیشرانههای بنزینی و دیزلی عرضه میشود.
پیشرانههای بنزینی این خودرو در انواع 4 سیلندر (2 لیتری) با توانی معادل 237 اسب بخار،6 سیلندر (3 لیتری) با توانی معادل 340 اسب بخار و در نهایت 8 سیلندر (5 لیتری) هستند که البته پیشرانه 5 لیتری هم در دو نسخه 340 و 510 اسب بخاری عرضه میشود. پیشرانه دیزلی این خودرو هم نسخهای 6 سیلندر (3 لیتری) با توانی معادل 275 اسب بخار است.
سایت «AUTOEXPRESS» بریتانیا، نکات مثبت این خودرو را در مواردی همچون طراحی و استایل خارقالعاده، تجربه رانندگی لذتبخش و کیفیت بالای کابین برشمرده است و سواری سفت و سخت، هزینههای نگهداری بالا و فضای کم سر در ردیف عقب را هم از نکات منفی آن ارزیابی نموده است.
این مدل، در حال حاضر تنها در بریتانیا و هند به تولید میرسد. نسخههای 2 لیتری این خودرو با بهایی بین 259 هزار الی 320 هزار درهم در امارات به فروش میرسند.
شتاب صفر تا صد نسخه 2 لیتری و 237 اسب بخاری جگوار XJ معادل 8.9 ثانیه و سرعت نهایی آن معادل 241 کیلومتر بر ساعت است، علت کندی عملکرد پیشرانه 2 لیتری در این خودرو نسبت به انواع مشابه آن در مدلهای XE و XF، به سبب ابعاد بزرگتر و وزن بالاتر مدل XJ است که همین عوامل خود موجبات تأخیر در امر شتابگیری را فراهم میآورند.
پلیس راهنمایی و رانندگی نیویورک با استفاده از یک سیستم جدید شناسایی چهره توانسته بیش از 100 متخلف را از ماه ژانویه تاکنون دستگیر کند.
به نقل از انگجت، این سیستم جدید به جای 64 نقطه، به بررسی 128 نقطه از چهره میپردازد که بطور چشمگیری شانس مطابقت تصاویر ثبت شده توسط دوربینهای پلیس با تصاویر موجود در پایگاه داده راهنمایی و رانندگی افزایش میدهد.
این ارتقای نرمافزار در کنار حالتهای مقایسه جدید مانند سیاه و سفید کردن تصویر یا همپوشانی میتواند به شناسایی سریعتر دزدان و کلاهبردارانی منجر شود که قصد دارند با گواهینامه تقلبی فرار کنند.
این فناوری اکنون در 39 ایالت دیگر آمریکا استفاده می شود. نسخه اولیه این فناوری نخستین بار در سال 2010 استفاده شد که دستگیری بیش از 3800 نفر را که از چندین گواهینامه غیرقانونی برخوردار بودند، به دنبال داشت.
مطالعات نشان داده است تغییرات آبوهوایی در عصر صنعتی و از 180 سال پیش آغاز شده است.
به نقل از نیچر، تغییرات آبوهوایی خیلی قبل تر از آنچه تصور میکنیم شروع شده است. بر اساس بررسیهای انجام شده، این پدیده نگرانکننده به دهههای 1830 و دوران صنعتی برمیگردد.
نتایج بررسیها نشان داده است گرم شدن کره زمین در مناطق استوایی و نیمکره شمالی از سال 1830 شروع شده است، اما علت چیست؟
محققان اظهار کردند: شروع عصر صنعتی و افزایش قابل توجه گازهای گلخانهای در جو منجر به تغییر آبوهوا و گرم شدن زمین شده است.
ابرام نریلی، نویسنده این بررسی اظهار کرد: آن چیزی که به عنوان گرم شدن زمین امروز با آن مواجه هستیم در حدود 180 سال پیش آغاز شده است.
این پژوهش که با همکاری 25 پژوهشگر از ایالات متحده، اروپا، آسیا و استرالیا انجام شده بر روی تغییرات آبوهوایی در 500 سال گذشته بوده و جدول تغییرات آبو هوایی مورد بررسی قرار گرفته است.
این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.
همه میدانیم که در لحظه سوختگیری باید موتور خودرو را خاموش کنیم، اما چرا سوختگیری با موتور روشن خطرناک است؟
به نقل از ساینس دیلی، دکتر کارل کراشنکی کارشناس مسائل علمی اهل استرالیا در مورد اهمیت خاموشکردن خودرو در زمان سوختگیری عنوان کرد: در شرایط طبیعی برای تولید آتش به سه جزء یک مثلت یعنی سوخت، اکسیدکننده یا اکسیژن هوا و گرما یا منبع جرقه نیاز است. بنابراین برای تولید و روشن ماندن آتش تمامی این اجزاء باید به طور پیوسته فراهم شوند.
وی در ادامه افزود: آنچه که در فرایند سوختگیری در جایگاههای عرضه محصولات نفتی باعث تعجب است، این است که راننده هنگام سوختگیری باید خودروی خود را خاموش کند، اما خودروی پشت سر با فاصله کمتر از نیم متر با موتور روشن در صف منتظر است!
این محقق استرالیایی معتقد است که بخار حاصل سوخت که در فرایند پمپ سوخت به باک خودرو در هوا آزاد میشود به هیچ عنوان قابل اشتعال نیست. چرا که برای ایجاد اشتعال تراکم بخار سوخت باید به دو تا هشت درصد هوای اطراف برسد و این تراکم هیچوقت در لحظهی سوختگیری بدست نمیآید.
با در نظر گرفتن اینکه در لحظه سوختگیری شما در کنار دو جزء مثلث آتش یعنی سوخت زیاد موجود در باک و اکسیژن موجود در هوا هستید، پس تنها عامل سوم یعنی جرقه یا گرما برای اشتعال سوخت کافی است.
دکتر کراشنکی اولین عامل تولید جرقه را همان مجموعه تولید جرقه برای احتراق سوخت در موتور خودرو میداند، اما مجموعه شمع و سیمهای انتقال برق در خودرو کاملا عایق هستند و احتمال جرقه در فضای بیرون بسیار اندک است.
وی دومین عامل تولید ناگهانی جرقه را در اگزوز خودرو و در منبع کاتالیزور میداند، چرا که دمای کاتالیزور هنگام دوران موتور بین 750 تا 900 درجه سانتیگراد افزایش مییابد.
سومین عامل تولید جرقه در خودرو، پرش ناگهانی برق از پورتها یا ترمینالهای توزیع برق در قسمتهای مختلف خودرو است.
با در نظر گرفتن اینکه در زمان سوختگیری، سوخت و هوا با غلظت مناسب برای ایجاد آتش در دسترس و تنها یک عامل یعنی جرقه یا گرما نیاز است، پس از نظر عقلانی بهتر است تا در لحظه سوختگیری خودرو خاموش شده و سرنشینان پیاده شوند.
علم مدرن از بیماریهای مرگباری مانند فلج اطفال جلوگیری کرده، اما گرمتر شدن جهان و ظهور بیماریهای جدید در اثر تغییرات آبوهوایی میتواند پیشرفت جمعی انسان را نابود کند.
به نقل از اینهبیتت، در اینجا به پنج بیماری مرگبار اشاره شده است که در نتیجه تغییرات آبوهوایی، گریبان مردم را گرفته است.
شایان ذکر است که گسترش بیماریهای مرگبار جدید میتواند با توجه بیشتر به هشدارهای دانشمندان جوی و انجام اقدامات لازم برای کاهش تغییرات اقلیمی کنترل شود.
سیاه زخم
انتشار غیرقابل کنترل متان در جو، تنها نگرانی ناشی از ذوب لایه منجمد دائمی سیبری نیست. با ذوب شدن این لایه منجمد، بیماریهای مرگباری که برای صدها هزاران سال در زیر آنها مدفون شده بودند، ممکن است مجددا زنده شده و به سرعت به حیوانات و انسانها شیوع یابند.
در ژوئیه امسال، لاشه یک گوزن شمالی بر اثر گرم شدن هوا از زیر یخها بیرون آمد و باعث نخستین شیوع سیاه زخم از سال 1941 تاکنون شد. این امر باعث از بین رفتن بیش از 2000 گوزن شمالی و بیمار شدن 13 نفر در سیبری شد.
زیکا
با افزایش دما در ارتفاعات بالا، بیماریهایی که زمانی به مناطق استوایی محدود بودند، اکنون از استوا به آمریکا و سایر بخشهای جهان که با بیماریهای ناشی از پشه مانند زیکا روبرو نبودند، منتقل شدهاند. پشههای ناقل ویروس اکنون مرزهای آمریکا را رد کرده و در فلوریدای جنوبی نیز گسترش یافتهاند که باعث ایجاد یک وضعیت اضطراری برای بهداشت عمومی شدهاند.
موسسات ملی بهداشت اخیرا هشدار دادهاند که احتمالا مقصد بعدی زیکا، تگزاس و لوییزیانا خواهند بود. به گفته دانشمندان جوی، هر چه هوا گرمتر میشود، رشد این پشه از درون تخم به بلوغ سریعتر شده و با سرعت بیشتری ویروس تولید میکنند.
بیماری منتقله از کنه
کنهها یکی دیگر از ناقلهای بیماری مانند پشهها هستند و احتمالا در اثر تغییرات آبوهوایی و طولانیتر و داغتر شدن تابستان، به مناطق جدید مهاجرت کرده و فعالتر میشوند. بابزیوز یک بیماری منتقل شده از راه کنه است که شیوع آن اخیرا در آمریکا افزایش یافته است.
این عفونت تکیاختهای بیشتر در شمال شرق و غرب میانه بالای آمریکا شیوع پیدا کرده است. در سال 2011 بیش از 1100 مورد بابزیوز در 15 ایالت آمریکا گزارش شد.
بیماری لایم یکی دیگر از بیماریهای منتقل شده از راه کنه است که اگر گرمایش جهانی باعث شیوع ادامهدار آن شود، ممکن است به سمت ایالتهای شمالی کشیده شود. کنه عامل این بیماری نوعی کنه پا سیاه آمریکایی است که به آن کنه گوزن نیز گفته میشود. به گزارش وزارت بهداشت مینهسوتا، شیوع بیماری لایم در این ایالت در سالهای اخیر افزایش داشته که نشانگر مهاجرت این موجود به سمت شمال است.
بیماریهای زامبی
بیماریهای زامبی ویروس مرگبار دیگری هستند که در زیر لایه منجمد قطبی مدفون شدهاند، اما با ذوب شدن آن در اثر گرم شدن تدریجی جهان، ویروسهای نئاندرتال، آبله یا سایر بیماریها باستانی ممکن است پس از هزاران سال مجددا به محیط انتشار یابند.
محققان در سال 2015 یک ویروس غولپیکر را که در زیر لایه منجمد قطبی برای 30 هزار سال مدفون شده بود، پیدا کردند و دریافتند که هنوز عفونتزا است. البته این ویروس تنها میتواند آمیبها را مبتلا کند و برای انسان خطرناک نیست. اما ممکن است ویروسهای خطرناک دیگری برای انسان باشند که در زیر این لایه یخی منجمد شدهاند. نئاندرتالها و انسانها تا 28 هزار سال قبل در سیبری زندگی میکردند و ممکن است برخی بیماریهای خطرناک برای هر دو گونه در آنجا وجود داشته باشند.
وبا
شیوه بیماری مرگبار وبا میتواند با ادامهدار شدن تغییرات آبوهوایی تغییر کند زیرا این بیماری باکتریایی که باعث اسهال شدید و کم شدن آب بدن میشود، به اقیلمهای گرم و آبهای گرم جذب میشود. وبا از طریق آبهای آلوده شیوع پیدا کرده و ممکن است در کشورهای در حال توسعه دارای بهداشت ضعیف که در خط اول تغییرات آبوهوایی قرار دارند، گسترش پیدا کند.
دمای بالا و توفانهای شدید ناشی از تغییرات آبوهوایی میتواند به بروز سیلهایی منجر شود که آب آلوده را در اطراف منتشر خواهند کرد. وبا هر ساله بیش از 100 هزار تن را در جهان از بین میبرد.
شرکت اپل در میان ابهامات موجود درباره آیفون 7 و ساعت اپل 2 ، فراخوانی را برای یک مراسم رونمایی در هفتم سپتامبر(17 شهریور) صادر کرده است.
به نقل از گیزمگ، این فراخوان در یک جمله "منتظر دیدن شما در روز هفتم هستیم" بوده و بسیار مختصر و کوتاه بوده و با دعوت عده اندکی همراه بوده است.
این فراخوان چیز عجیبی نیست زیرا شرکت اپل در چهار سال گذشته هر سال در ماه سپتامبر به معرفی محصولات جدید خود میپردازد. نکته عجیب ماجرا فقط اطلاع از جزئیات این محصولات جدید است.
تنها چیزی که ما از این مراسم میدانیم رونمایی از سری جدید گوشیهای اپل و نسل دوم ساعت اپل است و هیچ اطلاعات رسمی از شرکت اپل منتشر نشده است.
تاکنون شایعات زیادی پیرامون امکانات و مشخصات آیفون 7 و آیفون 7 پلاس در فضای مجازی از حذف درگاه 3.5 میلیمتری هدفونها گرفته تا حذف دکمه هوم ، افزوده شدن رنگ آبی در رنگ بندی و حذف خطوط آنتن در پشت دستگاه منتشر شده است.
علاوه بر این اپل احتمالا از لنز بزرگتری در دوربین پشتی خود استفاده خواهد کرد. زیرا برآمدگی دوربین در تصاویر منتشر شده از بدنه آیفون 7 بزرگتر از مدلهای قبلی است.
این مراسم در هفتم سپتامبر و در سانفرانسیسکو برگزار خواهد شد.
آیفون 6S اپل (Apple iPhone 6S) نیز سال گذشته در همین تاریخ رونمایی شده بود.
گوشیهای آیفون شرکت اپل معمولا یک هفته پس از رونمایی وارد بازار جهانی میشوند.
مدیر فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان از موفقیت محققان این دانشگاه در ساخت دستگاه تزریق دارو به بیمار از راه دور خبر داد.
دکتر نجمالله طایفه با تاکید بر اینکه این طرح از سوی دکتر تحریری به همراه تیم تحقیقاتی وی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اجرایی شده است، گفت: این دستگاه چند کاناله برای تزریق دارو به بیمار کاربرد دارد.
وی اساس این دستگاه را کنترل از راه دور دانست و خاطرنشان کرد: عملکرد این دستگاه بر اساس سیستم موبایل است؛ به این معنی که پزشک از هر جای دنیا میتواند با کد دستوری که به دستگاه میدهد، وضعیت بیمار و آخرین آزمایشهایی که برای بیمار انجام شده را از طریق این دستگاه، دریافت و بر اساس نتایج آزمایشها، داروهای مورد نیاز را تجویز کند.
طایفه اضافه کرد: داروهای تجویز شده از سوی پزشک به دستگاه وارد میشود و دستگاه به صورت اتوماتیک دارو را در اختیار بیمار قرار میدهد.
وی با تاکید بر این که این دستگاه حتی میتواند در ساعات معینی از روز اطلاعات دارویی را دریافت و به بیمار تزریق کند، اضافه کرد: در حال حاضر نمونه اولیه این دستگاه که تنها برای داروهای تزریقی به کار میرود، تولید شده است.
مدیر فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر این که این دستگاه به صورت 4 کاناله طراحی و ساخته شده است، به بیان عملکرد این دستگاه پرداخت و توضیح داد: این دستگاه دارای مخزنی بر روی هر یک از کانالها است و زمانی که تزریق دارو به پایان میرسد، سرنگ مجددا به داخل مخزن بر میگردد و دارو در آن پر میشود.
گوشی هوشمند آیفون 7 که قرار است اواخر این ماه به بازار بیاید، بسیاری از تیترها را به گمانهزنیها در مورد تغییرات احتمالی به خود اختصاص داده است. اما به نظر میرسد که گوشی سال آینده شرکت اپل تفاوت بسیار بزرگتری با نمونههای قبلی داشته باشد.
به نقل از تکاینسایدر، این تغییر طراحی بزرگ برای آیفون 8 یا هر نام دیگری که اپل بر روی نسخه 2017 خود خواهد گذاشت، شامل حذف دکمه خانه آن است.
این گزارشها توسط مارک گرومان، روزنامهنگار شبکه خبری بلومبرگ که اخبار موثقی در مورد اپل دارد، ارائه شده است. دستگاههای اندرویدی سالها پیش از شر دکمههای فیزیکی خلاص شده بودند.
حذف این دکمه بزرگ از روی دستگاههای تلفن همراه اپل دو مزیت بزرگ بطور همزمان دارد که شامل نمایشگر بزرگتر و بدون بزرگ شدن سایز بدنه است.
آیفونها از یک دکمه خانه فیزیکی بزرگ در پایین نمایشگر برخوردارند که فضای زیادی را اشغال کرده و این طراحی همیشه روی گوشیهای اپل تکرار شده است. این امر باعث شده که آیفون در مقایسه با گوشیهای اندروید از نمایشگر بسیار کوچکتری برخوردار باشند.
انتقال دکمه خانه به داخل نمایشگر باعث حذف یک نقطه ضعف بزرگ در گوشیهای قدیمیتر خواهد شد. با قدیمیتر شدن گوشی، این دکمه اولین چیزی است که از کار میافتد.
اپل در زمان ارائه آیفون 6s، فناوری لمس سهبعدی را نیز معرفی کرد اما هیچ استفاده خاصی از آن نکرد. ممکن است از آن به عنوان دکمه روی نمایشگر بهره برد که تنها در زمان فشار دادن عمدی آن به کار میافتد. اگر اپل از فناوری لمسی مورد استفاده در تاچپدهای مکبوک بهره ببرد، این دکمه روی نمایشگر ممکن است حتی ضربهها را نیز احساس کند.
در مورد حسگر اثرانگشت نیز اپل یک درخواست ثبت اختراع با فناوری خوانش اثرانگشت توسط نمایشگر ارائه کرده و فناوریها و اختراعات مرتبط شرکتهای دیگر را نیز خریداری کرده است. اگر این فناوری به کار بیفتد، دیگر نیازی به استفاده از دکمه خانه نخواهد بود زیرا میتوان به جای آن از هر بخش از نمایشگر به این منظور استفاده کرد.
گوشی آیفون فاقد دکمه خانه از طول عمر بیشتری نیز برخوردار خواهد بود.
.: Weblog Themes By Pichak :.