نمایشگاه بینالمللی رادیو برلین(IFA 2016) که از 12 تا 17 شهریور در آلمان برگزار میشود، فناوریهای گوناگون و خلاقانهای را به نمایش گذاشته است.
به نقل از دیجیتال ترندز، در این نمایشگاه بزرگترین شرکتهای فناوری از سامسونگ، لنوو و الجی گرفته تا شارپ، فیلیپس و زدتیای و سایرین شرکت دارند.
در اینجا به برترین فناوریهای IFA 2016 از نگاه سایت دیجیتال ترندز اشاره شده است.
لنوو یوگا بوک
در سالهای اخیر همه طراحان و آیندهنگران در رویای دستگاهی با یک نمایشگر لمسی بزرگ بودند که به عنوان صفحهکلید هم بتوان از آن استفاده کرد. دستگاه یوگا بوک لنوو چنین قابلیتی را واقعی کرده است.
در حقیقت صفحه لمسی 1920x1200 پیکسلی این دستگاه علاوه برای قابلیت استفاده به عنوان صفحه کلید، میتواند با انگشت و قلم نیز به کار گرفته شود. قیمت این دستگاه نازک و سبک با سیستم عامل اندروید 500 دلار و با ویندوز 10 حدود 550 دلار اعلام شده است.
هدفون iSine 10
شرکت اودیزی از یک هدفون فوقالعاده قدرتمند موسوم به iSine 1 رونمایی کرده که نخستین هدفون توگوشی مسطح مغناطیسی است. قیمت این فناوری 400 دلار اعلام شده است.
لنوو یوگا 910
شرکت لنوو حدود چهار سال پیش به مفهوم یوگا دست یافت و اکنون نتبوک لنوو یوگا 910 را به بازار عرض کرده که ترکیبی از فناوریهای بسیار است. از جمله این فناوریها میتواند به پردازشگر Corei7 اینتل، نمایشگر دارای حاشیه نازک، وضوح تصویر 4k و یواسبی نوع C اشاره کرد.
قطر این نت بوک کمتر از 15 میلیمتر است و قیمت آن 1300 دلار اعلام شده است.
دوربین پهپادی
در نمایشگاه بزرگ رادیو برلین همچنین نخستین دوربین پهپادی 4K شرکت Yuneec رونمایی شد که گزینه سلفی گرفتن با پهپاد را برای کاربر ارائه میکند.
این دوربین که Breeze نام دارد دارای مجموعهای از حالتهای پروازی خودکار مانند پیگیری کاربر، چرخش در هوا، ثبت سلفی و غیره است که معمولا توسط سختافزارهای بسیار پرهزینه ارائه میشوند اما این پهپاد با قیمت مناسبتری همه این حالتها را بطور یکجا تامین میکند.
اسکنر سهبعدی Botscan
این دستگاه یکی از پیشرفتهترین اسکنرهای سهبعدی جهان بوده و شامل یک محفظه استوانهای با دیوارهایی از جنس نور و مجموعهای از دوربینهای وضوح بالای DSLR است.
اسکنر Botscan با استفاده از تکنیک فتوگرامتری میتواند به سرعت اسکنهای دقیقی از همه چیز، انسان، محصولات و حتی خودرو ثبت کند. این اسکنها را سپس میتوان برای مدلسازی سهبعدی، ساخت پروتز، خرید مجازی و حتی معماری استفاده کرد.
یخچال InstaView Signature الجی
شرکت الجی یک یخچال هوشمند در این نمایشگاه معرفی کرد که به سیستمعامل ویندوز ۱۰ مجهز است. سطح مات این یخچال هوشمند با لمس به شکل شفاف در میآید و اجازه میدهد تا قبل از باز کردن در، در مورد گزینه مورد نظر خود تصمیم بگیرید. با این فناوری میتوان تاریخ انقضای محصولات مختلف موجود در یخچال را وارد و یک تایمر برای آنها تنظیم کند. همچنین میتوان نکات سلامتی و رژیمی یا یادداشتهایی برای دیگر اعضای خانواده را نیز در این پلتفرم ذخیره کرد و حتی به گشت زنی در اینترنت پرداخت.
دریچه رادیاتور هوشمند Netatmo
شرکت Netatmo برای کمک به افرادی که گرمایش خانههای آنها از رادیاتور تامین می شود، از یک دریچه هوشمند رونمایی کرده که دستگیره رادیاتور را با یک سختافزار مرتبط با ترموستات Netatmo جایگزین میکند. این دریچه از طریق تلفن همراه قابل دستیابی بوده و میتوان آن را تنظیم کرد.
تلویزیون اُالایدی 4k فیلیپس
سال گذشته شرکت پاناسونیک از یک تلویزیون اُالایدی رونمایی کرد و امسال شرکت هلندی فیلیپس به این جریان اضافه شده است. تلویزیون 55 اینچی 901F از وضوح تصویر فوق اچدی 4k، دامنه دینامیک بالا (HDR)، سیستم بلندگوی دالبی و پلتفرم اندروید با یک پردازشگر چهار هستهای بر خوردار است. قیمت این فناوری 4500 دلار اعلام شده است.
ساعت هوشمند Gear S3 سامسونگ
شرکت سامسونگ پس از معرفی ساعت هوشمند Gear S2 در سال گذشته، امسال نسخه بعدی آن را در نمایشگاه IFA 2016 ارائه کرده است که پیشرفتهای قابل توجهی نسبت به نمونه قبلی کرده است. این شرکت کرهای برای طراحی این فناوری پوشیدنی با ساعتسازان سوئیسی مشورت کرده بود تا ساعتی با ظاهر کلاسیک اما با کارایی هوشمند بسازد.
این ساعت هوشمند دارای یک نمایشگر همیشه فعال و ظواهر مختلف است و از جمله قابلیتهای آن میتوان به پرداخت موبایلی، اینترنت نسل چهارم (LTE)، اسپیکر داخلی و مکانیاب اشاره کرد.
گروهی از کارشناسان برای تعیین نیازهای پزشکی فضانوردان در حال همکاری با ناسا هستند.
به نقل از ایندین اکسپرس، آنها با شناخت نیازهای فضانوردان در فضا و ایجاد شرایطی برای اقدامات اضطراری میخواهند نیازهای آنها را در سفرهای بلند مدت فضایی برطرف کنند.
با توسعه فناوریهای پزشکی، در زمان وقوع مشکلاتی مانند حملات قلبی آنها به سرعت میتوانند به فضانوردان کمک رسانی کنند.
با طولانیتر شدن و عمیقتر شدن سفرهای فضایی نیاز به تشخیص و درمان تروما و بیماریهای عمده ای که در فضانوردان حاد میشود افزایش یافته است.
کارشناسان این پروژه اعلام کردند: با وجود ماموریتهای طولانی مدت مانند ماموریت مریخ باید روشها و اقداماتی را برای ایمنی بیشتر فضانوردان در نظر گرفت.
آنها در حال توسعه راههایی برای ارتقا سلامت فضانوردان در طول ماموریتهای اکتشافی اعماق فضا هم از راه دور و هم در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) هستند.
در حال حاضر، اگر یک فضانورد در فضا دچار یک مشکل جدی شود، حدود 12 ساعت طول میکشد تا به زمین برسد.
هدف نهایی آنها توسعه آزمایشات و دستورالعمل های بهتر برای حمایت از فضانوردان در زمان وقایعی مانند حملات قلبی است.
با این کار فضانوردان ناسا حتی در زمانی که ارتباطشان را با زمین از دست داده باشند میتوانند از خدمات پزشکی بهرهمند شوند.
محققان با بررسی قطرات اشک زیر میکروسکوپ دریافتند شکل این قطرات بر اساس نوع آنها تغییر میکند.
دانشمندان دانشگاه میشیگان با موفقیت نشان دادهاند که میتوان یک لیزر کاربردی را با استفاده از خون ساخت که تومورها را به شکل دقیقتری در بدن انسان شناسایی میکند.
به نقل از گیزمودو، لیزر معمولا به عنوان دستگاهی تعریف میشود که یک پرتوی باریک و متمرکز از نور را ساخته و تقویت میکند. لیزرهای مختلفی وجود دارند که از آن جمله میتوان به لیزرهای نیمهرسانا در اشارهگرهای لیزری و دستگاههای پخش دی.وی.دی یا لیزرهای دیاکسیدکربن با قابلیت ذوب کردن اجسام اشاره کرد.
برای سخت لیزر تنها باید دو آینه در دوی سوی یک حفره خالی قرار داده شود که یکی از آنها تا نیمه به نقره آغشته شده و مقداری از نور را بازتاب کرده، مقداری دیگر را عبور میدهد. آینه دوم به عنوان رسانه لیزری عمل میکند. این رسانه میتواند یک بلور مانند یاقوت و لعل یا نوعی گاز یا مایع باشد. حتی دانشمندان در دهه 1970 توانسته بودند نخستین لیزر خوراکی را با 12 طعم مختلف بسازند.
اکنون این محققان از رنگ فلورسنت ICG که معمولا برای عکسبرداری پزشکی به خون تزریق میشود، برای ساخت لیزری از خون بهر ه بردهاند. ترکیب رنگ با پروتئینهای درون پلاسمای خون باعث انتشار نور شده و خون را به یک رسانه لیزری تبدیل میکند.
از آنجایی که این رنگ در رگهای خونی انباشته میشود و تومورها نیز دارای رگهای خونی بسیار هستند، این روش میتواند به تشخیص سادهتر تومورها در بدن کمک کند. به این معنی که میتوان مقداری رنگ فلورسنت ICG را به بدن تزریق کرده و سپس لیزر را روی پوست بتابانند. یک دوربین مادون قرمز نیز به ثبت درخشش بدستآمده میپردازد.
تاباندن نور یا برق به رسانه باعث افزایش انرژی اتمها و رساندن آنها به حالت "برانگیخته" میشود. سپس فوتونها به درون حفره پمپاژ میشوند. اگر ضربهای به اتم برانگیخته وارد شود، به حالت اولیه خود بازگشته و فوتون ثانویهای را با فرکانس و جهت مشابه منتشر میکند. این فوتونها سپس سایر اتمهای پرانرژی را هدف قر ار داده و فوتونهای بیشتری آزاد میکنند. نتیجه نهایی یک انفجار ناگهانی از نور منسجم یا همان پرتوی لیزر خواهد بود چرا که همه اتمها در یک واکنش زنجیرهای سریع، تخلیه میشوند. به این امر، انتشار تحریکشده میگویند.
در سالهای اخیر، دانشمندان به دنبال راههایی برای تبدیل سلولها به لیزرهای کاربردی بودند. برای مثال، آنها سلولهای چربی را به همراه رنگ فلورسنت به پوست خوک تزریق کرده و سپس به آنها لیزر تاباندند تا زیر نور بدرخشند. در سال 2011 نیز، محققان دانشگاه هاروارد با استفاده از سلولهای کلیه انسان که پروتئین مهندسی شده "عروس دریایی" حاوی رنگ سبز درخشان به آن تزریق شده بود، یک لیزر ساختند. محققان دانشگاه میشیگان نیز چندی پیش توانستند راهی برای تبدیل کلروفیل گیاهان به پرتوی لیزر پیدا کنند.
در این نمایشگاه همچنین فناوریهای پیشرفته، بومی و دانشبنیان که محصول تلاش، ابتکار و دانش محققان و متخصصان داخلی بود نیز به نمایش گذاشته شده و وزارت دفاع گزارشی درخصوص بخش راداری سامانهی پدافند و تولید داخلِ «باور 373» نیز به رهبر انقلاب ارائه کردند؛ این سامانه قابلیتهای بالاتری نسبت به مشابه خارجی دارد.
{در همین زمینه بخوانید:: "باور 373"؛ اولین محصول ورتیکال لانچ ایرانی/ پدافند هوایی در کمین پرندههای متخاصم (کلیک کنید)}
** منظور از مشابه خارجی سامانه موشکی بربلند باور 373، همان سامانه موشکی اس 300 تولید کشور روسیه است
دستاوردهایی وزارت دفاع در زمینه طراحی و ساخت انواع سامانهها و تجهیزات پیشرفته «موشکی»، «راداری»، «دریایی»، «اپتیکی»، «زرهی»، «پهپاد»، «مراکز ارتباطاتی»، «انواع سونارهای پیشرفته شناورهای سطحی»، سامانههای راداری در انواع «مراقبت، کنترل شکاری و کنترل آتش الکترواپتیکی»، «سیستم عامل بومی نیروهای مسلح»، «رایانه امن و ضدبدافزار ملی»، «افزایش دقت و نقطهزنی موشکهای بالستیک»، «ارتباطات برد بلند و دیجیتال امن»، «پیشرفتهای ماهوارهای»، «تجهیزات جنگ الکترونیک پیشرفته» و «موشکهای دوشپرتاب»، از جمله مواردی بود که درباره آنها به فرمانده معظم کل قوا گزارش داده شد و ایشان حضورا از این دستاوردها بازدید کردند.
پس از این بازدید 2 ساعته، حضرت آیتالله خامنهای در جمع وزیر، معاونین و متخصصان وزارت دفاع به سخنرانی پرداخته و در خلال سخنانشان نکتهای بسیار مهم به مسئولان وزارت دفاع گفتند، نکتهای که احتمالا یک "دستور نظامی" بود.
فرمانده معظم کل قوا در این دیدار فرمودند: "برای تأمین امنیت ملت، کشور و آینده، باید علاوه بر توان دفاعی،توان تهاجمی را نیز افزایش داد." (لینک)
این جمله برای اولین بار است که توسط رهبر انقلاب به کار برده میشود و ایشان تاکنون مشابه این جمله را شاید بهکارنبرده بودند.
** جملات مشابه رهبر انقلاب
1- ما در مقابل تهدید، تهدید میکنیم. هر کسی فکر تجاوز به جمهوری اسلامی ایران در مخیلهاش خطور کند، باید خود را آمادهی دریافت سیلیهای محکم و مشتهای پولادین کند (90/8/19 ) لینک
2- چرا غلط زیادی میکنند؟ میگوید اگر چنین نشود، چنان نشود، ممکن است ما حملهی نظامی به ایران بکنیم؛ اوّلاً که غلط میکنید؛ ثانیاً من در زمان رئیسجمهور قبلی آمریکا - آنوقت هم تهدید میکردند - گفتم دوران بزنودررو تمام شده است. اینجور نیست که شما بگویید میزنیم و درمیرویم؛ نخیر، پاهایتان گیر خواهد افتاد و ما دنبال میکنیم. اینجور نیست که ملّت ایران رها کند کسی را که بخواهد به ملّت ایران تعرّضی بکند؛ ما دنبال خواهیم کرد(94/2/16)لینک
حالا رهبر معظم انقلاب با این جمله، یک "استراتژی جدید" را وارد چرخه دفاعی کشور کردهاند که شامل افزایش توان تهاجمی نیروهای مسلح برای تامین امنیت کشور و ملت میشود. برای تحقق این دستور فرماندهی معظم کل قوا، بهنظر میرسد که 3 حوزه جزو الزامات اصلی برای محقق شدن این فرمان بسیار مهم است.
1- افزایش توان هوایی کشور
- نیروی هوایی امروزه در همهی کشورهای جهان جزو اولویتها و اولین راهبردهای تهاجمی به شمار میرود و کشورها مختلف از جمله در غرب، سرمایهگذاری ویژهای روی این بخش کرده و شاید بتوان گفت که یکی از اصلیترین حوزههایی که همواره مورد توجه نیروهای مسلح در سایر کشورها قرار میگیرد، حوزه هوایی به خصوص تولید و یا خرید جنگندههای پیشرفته است.
در کشور ما، از سالیان دراز با توجه به استراتژی بسیار مناسبی که برای پاسخ به حملات احتمالی به کشور با توجه به تجربیات جنگی تحمیلی وجود داشت، "تقویت بنیه موشکی" به درستی مورد توجه قرار گرفته و تا امروز، دستاوردها بسیار خوبی در این حوزه دست یافتهایم که موجبات حیرت بسیاری از کارشناسان نظامی و رسانههای جهان شده است.
اما با استراتژی جدیدی که از روز گذشته وارد ادبیات نظامی ایران شد، یعنی افزایش توان تهاجمی و با توجه به داشتههای کشور در حوزه موشک و توان بسیار بالای نیروی هوافضای سپاه در این حوزه، اصلیترین حوزه پس از موشکی، بهنظر میرسد که اولین حوزه برای افزایش توان تهاجمی، افزایش چشمگیر توان هوایی کشور باشد.
جمهوری اسلامی ایران هماکنون توان نسبتا خوبی در حوزه هوایی داشته و با در اختیار داشتن جنگندههای متعددی از جمله اف 14، میگ 29، سوخو 24، سوخو 25، اف 4، اف 5، صاعقه و . . . . و همچنین بالگردهای قابلی همچون کبرا، نیروی هوایی و هوانیروز قابل قبولی در اختیار دارد اما این توان برای تحقق دستور رهبر انقلاب برای افزایش توان تهاجمی، کافی نیست.
از این رو به نظر میرسد که ساخت و تولید انبوه یک جنگنده بومی و خرید تعداد بالای جنگنده خارجی با تمام پشتیبانیهای پس از خرید، میتواند توان کشور را برای محقق شدن این فرمان مهم، به شدت افزایش دهد، چیزی که مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان بازوی کارشناسی مجلس در قالب یک پیشنهاد، آن را به مجلس ارائه کرده است.
البته ناگفته نماند که جمهوری اسلامی ایران حتما به تولید یک هواپیمای سنگین بمبافکن نیز نیاز جدی دارد، چیزی که در دستور کار ساخت نیز قرار دارد.
{در همین زمینه بخوانید:: کلید حل مشکلات نهاجا در برنامه ششم/ خرید جنگنده الزامی میشود؟ کلیک کنید}
2- افزایش توان دریایی
یکی از مهمترین دستور کارهای نیروی مسلح در سالیان گذشته، افزایش توان نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران بوده است تا جایی که فرمانده معظم کل قوا، دستور حضور در آبهای بینالمللی را صادر کرده و ناوهای نداجا نیز از آن زمان تاکنون سفرهای متعددی به نقاط مختلف دنیا داشتهاند.
اما با این وجود، توان تهاجمی ناوهای نداجا نیازمند افزایش و بهروز رسانی است چه اینکه تاکنون نیز چنین بوده و نداجا در آخرین مورد، ناوگان خود را بهروز کرده و افزایش داده است و همچنین توان کروزی خود را با دریافت کروزهای قدیر، به برد 300 کیلومتر رسانده است. (لینک)
اما این توان باید در حوز زیرسطحیها، هوادریا، هاورکرافتها و . . . نیز گسترش یابد، چرا که یکی از اصلیترین حوزههای تهدید، حوزه دریاست و حتما باید سرمایهگذاری بیشتری در این حوزه بهمنظور تحقق فرمان فرمانده برای "افزایش توان تهاجمی" صورت بگیرد.
شاید اولویت اول در افزایش توان دریایی کشور برای تولید قدرت تهاجمی، داشتن شناورها و زیرسطحیهای مطمئنی است که بتوانند از خودشان دفاع خوبی کنند. میتوان در این حوزه، اولویت بعدی دریایی کشور را افزودن توان پرتاب کروزهای برد بلند، افزودن توان شلیک موشک بالستیک، افزایش توان اژدری و . . . توسط شناورها و زیرسطحیها قرار داد.
3- افزایش توان زرهی و زمینی
انسان روی خشکی زندگی میکند و هر کس که قصد حمله و یا تهاجم به کشور دیگری را داشته باشد، حتما باید روی زمین، نیروها و تجهیزات موثری داشته باشد. یکی از تهدیدات کشور، تهدید روی زمین است و این میطلبد که کشور توان دفاعی و تهاجمی قابل ملاحظهای در این حوزه داشته باشد.
هماکنون، نیروهایی مسلح کشورمان در قالب 3 نیروی بسیج، ارتش و سپاه، استعداد بسیار قابلی در حوزه زمینی داشته و از تجهیزات قابل قبولی در این حوزه برخوردارند اما توان کشور در تهاجم و دفاع در حوزه زمینی، "نیازمند توجه بسیار بیشتری است."
البته وزارت دفاع با تولید ادوات زرهی مختلفی به خصوص تانک پیشرفته کرار به عنوان محصولی کاملا ایرانی که میتواند توان کشور را در حوزه زرهی و تهاجمی بسیار افزایش دهد، گام بلندی در این زمینه برداشته است که حتما باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گرفته و این حوزه (تولید ادوات زرهی داخلی) در اولویت قرار گیرد.
البته این کافی نیست و حتما باید توان زرهی و غیر زرهی کشور (اعم از سلاحها و تجهیزات انفرادی، خودروهای تاکتیکی، توپخانه و . . .) در حوزه نیروهای زمینی نیز افزایش قابل ملاحظهای یابد تا نتیجتاً شاهد افزایش توان تهاجمی کشور، باشیم.
** نتیجه:
دستور جدید رهبر انقلاب در جمع وزیر، مسئولان و متخصصا وزارت دفاع بیان شده و این به معنای آن است که حتما وزارت دفاع اولین مخاطب این دستور است و باید گامهای بلندی در این حوزه بردارد.
اگر همانند آنچه که فرمانده معظم کل قوا درباره اولویتدار بودن پدافندی هوایی فرموده و این جمله باعث ایجاد تحول در حوزه پدافند هوایی کشور شد، به دستور رهبری انقلاب مبنی بر اینکه "باید توان و قدرت تهاجمی را افزایش داد تا قدرتهای زورگو، احساس تهدید کنند" یا این جمله که ""برای تأمین امنیت ملت، کشور و آینده، باید علاوه بر توان دفاعی، توان تهاجمی را نیز افزایش داد"، نیز توجه جدی شود، حتما در آینده نه چندان دور، شاهد تقویت بنیه تهاجمی کشور خواهیم بود، چیزی که نتیجهاش این خواهد بود که کشورهای زورگو اعم از ارتجاع عرب و جبهه استکبار، هرگز فکر تهاجم به کشورمان را این بار نهبخاطر توان دفاعی ایران اسلامی، بلکه به خاطر توان تهاجمی کشور و از بیم "پاسخ تهاجمی"، نخواهند کرد.
آلمان بیشک یکی از بزرگترین قطبهای صنعت خودروی دنیا است. در این کشور تعدادی زیاد از ابر خودروسازها، با هم رقابت شدیدی دارند. این رقابت تا جایی پیش رفته که، علاوه بر نوآوری در خودروها، به ابداع و ساخت کلاسهای جدید پرداختهاند. به تازگی اخبار جدیدی از گرفتن چراغ سبز، توسط یکی از این کلاسهای جدید برای تولید، به گوش میرسد.
مدتها است که مرسدس بنز بازار را با مشتقات کلاس اس خود قبضه کرده است. این سود کلان در کلاسی از خودرو که نمونهی دیگری ندارد، باعث شد تا خودروسازان دیگر سریعا در این کلاس نمونههای مخصوی خود را عرضه کنند. لکسوس با کوپهی بزرگ LC، بیامو با کوپهی کلاس ۸، و کادیلاک با اسکالا کوپه سعی در کسب سهمی از این بازار دارند.
حالا نوبت به آئودی رسیده است. آئودی مدها است که به فکر ارائه یک کلاس بالای سدان لوکس A8 است. ایدههای متفاوتی برای این کلاس که میتوانست A9 باشد ارائه شد. آئودی بی سر و صدا در حال توسعهی این خودروی جدید است و حالا آمادهی تولید آن است. روپرت استادلر (Rupert Stadler) مدیرعامل آئودی، این خودرو را اینگونه توصیف میکند.
خودرویی در کلاس A8، که تا جای ممکن عالی شده!
یک نشریهی انگلیسی این خودرو را نرم و سدان شبه کوپه توصیف کرده که از سیستم چهارچرخ (Quattro) و محرکهی الکتریکی استفاده میکند. به نظر میرسد، سیستم محرکهی خودرو، همان نسخه موجود در آئودی Q6 e-tron باشد. اگر چنین باشد، یعنی در این خودرو از باتری بزرگ ۹۵ کیلووات ساعتی لیتیوم-یونی استفاده میشود، که با یک بار شارژ، مسافتی حدود ۴۸۰ کیلومتر را میپیماید.
آئودی Q6 e-tron
احتمالا نام این خودرو A9 e-tron خواهد بود و در اواخر این دهه به بازار میرسد. این خودرو از سیستم کنترل خودران بهتری از نمونهی کنونی ارائه شدهی آئودی استفاده میکند. سال آینده آئودی A8 از سطح ۳ این ویژگی استفاده خواهد کرد، که به آن اجازهی رانندگی در بسیاری از شرایط را خواهد داد. احتمالا این خودرو با سیستم خودکار سطح ۴ آئودی معرفی خواهد شد، که قادر به رانندگی در تمام شرایط آب و هوا و زمین خواهد بود.
البته رقبایی چون مرسدس، پورشه، و تسلا، از حالا دست به کار برای ارائه خودروهای الکتریکی با کیفیت شدهاند، تا با این خودرو رقابت کند.
طرفداران سری گوشیهای کامپکت سونی قطعا لحظات خوبی را در پیشرو دارند. این شرکت به تازگی جدیدترین گوشی این رده را با نام اکسپریا ایکس کامپکت (Xperia X Compact) رونمایی کرد. این گوشی هوشمند نیز مانند محصولات پیشین این رده، قابلیتهای سختافزاری پرچمدارها را در اندازهی کوچکتری برای کاربران به ارمغان میآورد.
ایکسپریا ایکس کامپکت در کنار برادر بزرگتر خود، اکسپریا XZ معرفی شد و در ویژگیهای مشترک زیادی نیز دارد. این گوشی از نمایشگر ۴.۶ اینچی با رزولوشن 720p بهره میبرد. البته شاید این بخش برای طرفداران گوشیهای هوشمند سایز کوچک ناامید کننده باشد. اما با توجه به رزولوشون 1080p اکسپریا XZ چندان هم نمیتوان به پیکسلهای کمتر اکسپریا ایکس کامپکت خورده گرفت.
گوشی هوشمند جدید و کوچک سونی از پردازندهی کوالکوم اسنپدراگون ۶۵۰ استفاده میکند. این پردازنده در کنار ۳ گیگابایت حافظهی رم توان مناسبی را در اختیار کاربران قرار خواهد داد. ۳۲ گیگابایت حافظهی داخلی نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده است که متاسفانه به دلیل نبود درگاه کارت میکرو اسدی، تنها گزینهی پیشرو کاربران خواهد بود. باتری ۲۷۰۰ میلیآمپری نیز وظیفهی تامین نیروی مورد نیاز اکسپریا ایکس کامپکت را برعهده خواهد داشت.
با وجود سختافزاری ضعیفتر، اکسپریا ایکس کامپکت از بدنهای با کیفیت بالا و مشابه با اکسپریا XZ بهره میبرد. طراحی این گوشی در حاشیههای خود با انحنا روبرو است که پیش از این در گوشیهای نوکیا و مایکروسافت دیده بودیم و سونی از آن با نام Loop Design نام میبرد. لبههای بالا و پایین اکسپریا ایکس کامپکت نیز طراحی صافی دارد.
یکی از نقاط قوت جدیدترین عضو خانوادهی سری کامپکت سونی، دوربین ۲۳ مگاپیکسلی آن است که مشابه با نمونهی به کار رفته در اکسپریا XZ است. این دوربین از سنسور Exmor Rs ساخت سونی با اندازهی ۱/۲.۳ اینچ بهره میبرد. ترکیب سنسور مذکور با موتور پردازش تصویر بایونز (Bionz) و لنز سری G سونی، نوید ثبت عکسهای باکیفیتی را میدهد. دوربین این گوشی همچنین از تکنولوژی از دریافت نور و پردازش سه مرحلهای آن بهره میبرد تا جزئیات بیشتری در عکسهای ثبت شود. سونی از فوکوس خودکار لیزری برای فوکوس سریعتر در کنار سنسور اینفرارد RGB در دوربین گوشیهای جدید خود استفاده کرده است.
اکسپریا ایکس کامپکت در واقع تلفیقی از مشخصات سختافزاری اسکپریا ایکس و دوربین اکسپریا XZ و تعبیهی آنها در بدنهای با نمایشگر ۴.۷ اینچ است. متاسفانه گوشیهای سری کامپکت سونی از قیمت رقابتی برخوردار نبودهاند. امیدوارم شاهد این مشکل اکسپریا ایکس کامپکت نباشیم.
در ادامه میتوایند مشخصات فنی اکسپریا ایکس کامپکت را در کنار اکسپریا XZ مشاهده کنید.
تعداد کشورهای مقصد |
نام کشور (ها) |
رتبه |
177 |
آلمان |
1 |
176 |
سوئد |
2 |
175 |
فنلاند، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس |
3 |
174 |
بلژیک، دانمارک، هلند، آمریکا |
4 |
173 |
اتریش، ژاپن، سنگاپور |
5 |
172 |
کانادا، ایرلند، کره جنوبی، لوکزامبورگ، نروژ، پرتغال، سوئیس |
6 |
171 |
یونان، نیوزیلند |
7 |
169 |
استرالیا |
8 |
168 |
مالت |
9 |
167 |
مجارستان، جمهوری چک، ایسلند |
10 |
تعداد کشورهای مقصد |
نام کشور(ها) |
رتبه |
25 |
افغانستان |
1 |
29 |
پاکستان |
2 |
30 |
عراق |
3 |
31 |
سومالی |
4 |
32 |
سوریه |
5 |
36 |
لیبی |
6 |
37 |
ایران، اریتره، اتیوپی، نپال، فلسطین، سودان |
7 |
38 |
کوزوو، سودان جنوبی، یمن |
8 |
39 |
بنگلادش، کنگو، لبنان، سری لانکا، |
9 |
42 |
بروندی، کره شمالی، میانمار |
10 |
ساخت شورولت کامارو به سالها پیش باز میگردد. اولین بار در ژوئن سال ۱۹۶۶ این خودرو معرفی شد؛ ولی نسخههای اولیه این خودرو چند ماه بعد به دست مشتریان رسید. از همان زمانی که کامارو معرفی شد، تنهای یک هدف داشت، رقابت با فورد موستانگ. این رقابت شاید قدیمیترین رقابت بین دو خودرو در جهان باشد. کامارو نیز مانند هر خودروی دیگری، حقایق و نکات بسیار جذابی در طول حیات خود داشته است که کمتر کسی از آنها اطلاعا دارد. در ادامه با برخی از جالبترین حقایق این خودروی عضلانی آشنا میشود.
۱- نام کامارو قرار بود پنتر (PANTHER) باشد
این خودرو در داخل کارخانه هنگام تولید، اسمش پانتر بود؛ حتی حدود ۲۰۰۰ اسم دیگر برای آن در نظر گرفته شده بود و در سال رونمایی نیز شایعه شده بود که اسم این خودرو شورولت پانتر است.
۲- مراسم رونمایی از شورولت کامارو، اولین گردهمایی بزرگ از راه دور بود
در ۲۸ ژون ۱۹۹۶ تیم شورولت و رسانههای مختلف، در هتلهایی در ۱۴ شهر آمریکا برای این رونمایی جمع شده بودند. این اولین گردهمایی در این مقیاس در آن زمان بود و مهندسان زیادی برای صحت برگزاری این کنفرانس تلاش کرده بودند.
۳- هیچکس در آن زمان معنای کلمه کامارو را نمیدانست
این یک اصطلاح فرانسوی به معنای رفاقت و دوستی بود، ولی مدیران ارشد جنرال موتور گفتند: «این یک حیوان کوچک است که اسبهای وحشی (MUSTANG) را میخورد.» بعدها این شایعه از حیوان تبدیل به یک مریضی شد، که اسبها را میکشد. ولی در واقع به خاطر شروع شدن تمام خودروهای شورولت با C در آن زمان، از آن نام استفاده شده بود.
۴- قبل از این که این خودرو آغاز به کار بکند، یک نسخهی استیشن واگن از آن وجود داشت
۵- تیم طراحی، طرحهای بیشتری از کامارو استیشن را در چندسال بعد دادند
این عکسهایی که می بینید، نسخههای استیشن همان کاماروی اصلی است. در واقع در آن سالها، مانند خودروسازی خودمان، جنرال موتورز هر خودرویی که میساخت یک نمونهی استیشن از آن را هم عرضه میکرد که در زیر پوسته همان خودرو بود.
۶- دقیقا ۷ انتخاب مختلف برای پیشرانه، درزمان رسیدن کامارو به بازار وجود داشت
در گذشته خودروهای آمریکایی انتخاب های بیشتری در بخش پیشرانه داشتند، ولی در حال حاضر به ۳ یا ۴ نمونه بسنده میکنند. پیشرانههای قدرتمند و حجیم همین خودروها تبدیل به نقطهی قوت آنها نسبت به رقبای اروپایی شده بود.
۷- برای یکی از این پیشرانهها کد عجیبی وجود داشت که بیشتر مردم نمیدانستد
جنرال موتور برای رقابت با موستانگ، یک نسخه از کامارو مخصوص پیست و مسابقه طراحی کرده بود که با کد Z/28 شناخته میشد.
۸- برای راضی کردن مدیر شورولت، در آن زمان تیم اجرایی مجبور شدند که یک مدل کانورتیبل از Z/28 بسازند
مدیر وقت برگزاری و رونمایی از مراسم شورولت، Pete Estes، خصلت بسیار خاصی داشت. او کلا هر خودرویی که سقف باز نبود را، خودرو به حساب نمی آورد! برای همین تیم شورولت کامارو، مجبور شدند یک مدل روباز یا کانورتیبل Z/28 با تمام تجهیزات را تنها برای او بسازند، تا راضی شود در مراسم رونمایی کامارو، از این مدل اسپرت رونمایی کند. این خودرو تنها مدل ساخته شده از Z/28 بود که تا سالها در خیابانها می تاخت. تقریبا دو دهه طول کشید تا سقف کانورتیبل مدل Droptop برای این خودرو ارائه شد.
۹- کامارو در مسابقات SCCA-Am Racing فقط مدتی بعد از رونمایی، قهرمان شد
تیم افسانهای کامارو سال های ۱۹۶۸ و ۱۹۶۹، این مسابقات را تسخیر کرده بودند.
۱۰- مدل copo هیچوقت به صورت رسمی برای فروش ارائه نشد
یک نسخه از کامارو با حجم پیشرانه حجیمتر، به نام مدل copo وجود داشت، که در هیچکدام از پکیجهای رسمی این شرکت وجود نداشت. شما برای سفارش آن، باید میدانستید که به چه کسی در گروه جنرال موتور زنگ بزنید. کوپو مخفف دستور تولید اداره مرکزی (central office production order) بود و تقریبا دو برابر قیمت کاماروی عادی قیمت داشت. این مدل یکی از ارزشمندترین مدلهای خودروهای کلکسیونی حال حاضر در بین خودروهای آمریکایی است.
۱۱- نسل دوم کامارو به شدت از فراری الهام گرفته بود
در آن زمان یک مدل از فراری وجود داشت که افراد زیادی از جمله طراحان جنرال موتورز از آن استفاده میکردند و عاشق آن بودند. این مدل Ferrari lusso 250 GT بود. این نسل از کامارو به شدت از فراری ۲۵۰ لوسو تاثیر گرفته بود.
۱۲- مسابقات بینالمللی قهرمانی تنها از کامارو از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۹ استفاده کرد
در این مسابقات از خودروهای یکسانی استفاده میشد تا مهارت رانندهّا به خوبی سنجیده شود. مسئولین مسابقات نیز برای ۱۴ سال از شورولت کامارو استفاده کردند.
۱۳- یک مدل neiman marcus از کامارو وجود داشت
یک مدل ۲۰۱۱ کانورتیبل با قرمز رنگ با خطوط مسابقهای و قیمت حدود ۷۵ هزار دلار وجود داشت که در مدت زمان ۳ دقیقه فروخته شد. نیمن مارکوس شرکتی با تمرکز بر اجناس لوکس سفارشی است.
۱۴- مهندسان آن چنان درباره کاهش وزن مدل Z/28 حساس بودند که در نسل پنجم، ۰.۳ میلیمتر از شیشه عقب را تراشیدند
فقط ۴۰۰ گرم با کم کردن قطر شیشه از ۳.۵ به ۳.۲ میلی متر کاهش پیدا کرد. بقیه کارهای عجیب و غریب این گروه در رابطه با کاهش وزن، مربوط به کم کردن استفاده از فوم در صندلیهای عقب و حذف کامل کولر از این خودرو بود!
۱۵- به جز کامارو و کوروت خودوری دیگری بعد از سال ۲۰۰۴، خودروی رسمی رژهی مسابقات Indianapolis500 نبوده است
کامارو افتخار ۸ بار افتخار انتخاب به عنوان خودروی رژه مسابقات ایندیاناپلیس را دارد که مقام دوم پس از کوروت را با ۱۱ بار به همره دارد.
۱۶- در لیست خودورهای مسابقهای پلیس دوبی، یک مدل z/28 نیز وجود دارد
به گزارش زومیت،نیروی پلیس امارات متحده علاقهی زیادی به استفاده از خودروهای سوپراسپرت و گران قیمت دارد تا علاوه بر جنبهی تبلیغاتی، قدرت بالایی برای تعقیب مجرمان داشته باشد. شورولت کامارو نیز در کنار خودروهای خاص چندین میلیون دلاری در این ناوگان قرار دارند.
مهندسان صنایع تولیدی ماشینآلات کشاورزی Case IH برای اولینبار تراکتور هوشمندی تولید کردند که تمام مراحل کشاورزی نظیر کاشت و برداشت را بدون نیاز به حضور کشاورز در زمین انجام میدهد.
به نقل از میل آنلاین، تراکتور هوشمند برای جهتیابی، شناسایی زمین و انجام عملیات کاشت و برداشت هوشمندانه متکی بر فناوری بهینهسازی شده رادار و لایدار است.
هدف شرکت سازنده از تولید تراکتور هوشمند، نگاهی خوشبینانه به وضعیت آینده کشاورزی جهان است. با توجه به پیشرفتهای بدون توقف در صنایع طراحی و تولید ماشینآلات کشاورزی، باور به این مهم که تا چند سال آینده دیگر نیازی به حضور فیزیکی کشاورز در زمین نیست، جای تعجب نخواهد داشت.
مسؤول واحد تحقیقات شرکت سازنده تراکتور خودران عنوان کرد: باید در نظر داشت که برای استفاده از تراکتور هوشمند نباید یک متخصص برنامهریزی و رباتیک باشیم، در واقع محققان واحد طراحی و برنامهنویسی ربات، با تولید نرمافزار رابط هوشمند و کاملا کاربردی به کشاورز اجازه میدهند تا به سادهترین شکل ممکن تراکتور را مطابق با سلیقه خود برنامهریزی کنند.
اندرا کلوزر، مدیر شرکت ایتالیایی Case IH عنوان کرد: در بیشتر نقاط جهان به ویژه در مناطقی که کشاورزی رونق زیادی دارد، پیدا کردن نیروی کار ماهر و با دستمزد مناسب در زمان اوج برداشت تقریبا غیرممکن است. بنابراین همواره بخشی از محصولات کشاورزان به علت سرعت کم در فرایند برداشت از بین میرود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با تولید تراکتورهای هوشمند باری از دوش کشاورزان برداشته خواهد شد، چرا که حتی نمونه آزمایشی تراکتور خودران میتواند عملیات شخمزنی، کاشت، علفکشی و برداشت را بدون نیاز به کشاورز و یا با نظارت توسط دستگاه کنترل از راهدور انجام دهد.
.: Weblog Themes By Pichak :.