این روزها در بازار در محدوده متنوع سدانها شاهد مدلهای متنوعی هستیم. از مدلSتسلا تا مرسدس قدرتمندAMG S65هیچ کمبودی در حوزه ساخت سدان و گونههای مختلف آن دیده نمیشود. با این حال سدانها در محدودههای گوناگون، با سرعت قدرت و گزینههای مختلف ارائه میشوند و هر یک نیازهای گروه خاصی را برآورده میسازند.
سدانها معمولا قدرت زیادی در حرکت از خود نشان میدهند اما همه آنها توان دستیابی به سرعت بیش از 320کیلومتر در ساعت را ندارند. این میزان تقریبا مشابه سرعتی است که یک ابرخودروی اسپورت یا مسابقهای به آن میرسد. در حال حاضر در بازار 4 سدان سریع و جادار وجود دارند که میتوانند به محض خروج از کارخانه و بدون وجود هیچ تقویت اضافهای با سرعت 320 کیلومتر در ساعت حرکت کنند. با وجود محدودیتهای زیاد و ویژه در بزرگراههای جهان که هر روزه به دلیل امنیت سرنشینان سختگیرانهتر میشود، هیچ کدام از این سدانهای سریع و سرشناس رده پرفورمنس و سریع آلمانی نیستند. حتی نباید توقع داشته باشید این سدانها تحت مالکیت ژاپن یا ایتالیا باشند.
بنتلی فلایینگ اسپورW12 S
بنتلی تاکنون نسخههای مختلفی از کانتینتال با سرعت 320 کیلومتر در ساعت را تولید کرده است. گروه مهندسی این کارخانه برای کراساوورها بنتایاگا نیز چنین سرعتی را خلق کردهاند. اما مدلهای ارتقاء یافته سدانهای اخیر فلایینگ اسپور نیز این قابلیت را دارا هستند. جزئیات مدلهایW12 Sاین خودرو به تازگی منتشر شده است و نشان میدهد که سرعت زمینی این خودروها تا مرز 320 کیلومتر پیش میرود.
این سرعت مدیون یک موتور 12 سیلندر دوقلوی توربو و 6 لیتری است که در قلب تپنده فلایینگ اسپور قرار گرفته است. این موتور با گشتاور 820 نیوتن متر بازدهی برابر 620 اسب بخار ارائه دهد. با وجود سنگینی این خودرو، فلایینگ اسپور در 4.2 ثانیه به شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت میرسد و با بیشینه سرعت 325 کیلومتر بر ساعت به حرکت خود ادامه میدهد.
استون مارتین رپیدS
فلایینگ اسپور تنها خودروی انگلیسی تباری نیست که میتواند با سرعت بیش از 320 کیلومتر در ساعت براند. آخرین مدلهای رپیدSاز استون مارتین نیز نمونهای از این سریعها هستند. نسخههای چهار در از آخرین خروجیهایDB9به موتورهایV12و 6 لیتری تنفس طبیعی مجهز شدهاند که توان این خودرو را به بیش از 552 اسب بخار میرساند. این خروجی باعث میشود تا خودرو در 4.4 ثانیه به شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت رسیده و با بیشینه سرعت 326 کیلومتر به حرکت خود ادامه دهد.
کادیلاکCTS-V
دیتروت خودش را به عنوان یک تولید کننده سدانهای پرفورمنس در برابر بهترین رقبای اروپایی با ارائه بهترین مدل کادیلاکCTS-Vاثبات کرد. این کادیلاک پرفورمنس به یک موتور 4.4 لیتری دوقلوی توربو یا مدلهای 6.2 لیتریV8سوپرشارژ مجهز میشود که با گشتاور 854 نیوتنمتر، بازده و توان 640 اسب بخار را برایش رقم میزند. این خودرو در 3.7 ثانیه به شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت میرسد و با بیشینه سرعت 320 کیلومتر میراند.
دوجچارجرهلکتSRT
دوجSRTچارجر هلکت مجهز به پیشرانه جدید و معروف هشت سیلندر 6.2 لیتری مجهز به سوپرشارژر است که 707 اسب بخار نیرو و 881 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. دوج این خودرو را سریعترین، پرشتابترین و قدرتمندترین سدان تولید انبوه جهان میداند. با چنین نیرویی، شتاب صفر تا صد 2.9 ثانیهای به دست خواهد آمد. زمان طی 400 متر نیز، تنها 11 ثانیه میباشد. نهایت سرعتی که با این خودرو به آن دست خواهید یافت 328 کیلومتر بر ساعت میباشد.این خودرو تا کنون سریعترین سدان جهان لقب گرفته است.
یک شرکت خردهفروشی چندملیتی آمریکایی قصد دارد در آینده از چرخهای خرید خودران در فروشگاههای خود استفاده کند که بصورت خودکار از محل پارک خود خارج شده و در اختیار خریدار قرار میگیرند.
به نقل از سیانان، شرکت والمارت به تازگی یک گواهی ثبت اختراع از دولت دریافت کرده که شامل چرخهای خرید مجهز به موتورهای جداشونده، حسگر و دوربینهای ویدیویی است.
خریدار میتواند با استفاده از یک دستگاه رابط کاربر مانند تلفن هوشمند از دستگاه درخواست کمک کند. سپس یک موتور با برداشتن یکی از چرخها، آن را به خریدار میرساند.
در این حالت دیگری نیازی به جستجو برای چرخهای رها شده در فروشگاهها نیست زیرا این موتورها به محض مشاهده چرخهای بیاستفاده، آنها را به جای خود بازخواهند گرداند.
همچنین ممکن است این سیستم بتواند درخواست خریدار برای داشتن یک محصول خاص را دریافت کرده و با جستجو در پایگاه داده موجودی، چرخ را به سمت قفسه مذکور بفرستد.
هنوز زمانی برای استفاده از این سیستم تعیین نشده است.
نتایج یک پژوهش جدید نشان داده که رانندگان خودروهای "بنز" و "بی.ام.و" دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان و آب مروارید هستند.
به نقل از میلآنلاین، محققان موسسه بینایی بوکسر واچلر در لسآنجلس با استفاده از نورسنج قابل حمل پرتوی فرابنفش دریافتند که شیشههای جانبی برخی مدلهای خودروهای بنز و بی.ام.و کمتر از 60 درصد این پرتوها را مسدود میکنند.
چندین دهه تحقیق نشان داده که مواجهه طولانیمدت با نور فرابنفش حتی در روزهای ابری بطور چشمگیری خطر آسیب به چشم فرد یا ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
اگرچه شیشه جلوی خودرو تا 98 درصد از رانندگان در برابر این پرتوها محافظت میکند، اما این میزان محافظت در شیشههای جانبی خودروها بطور چشمگیری متفاوت است.
آزمایشات بر روی 29 خودروی 19 سازنده اتومبیل نشان داد که خودروهای لکسوس بهترین محافظت را ارائه کرده و شیشههای جانبی آن بین 92 تا 96 درصد از مواجهه با پرتوی فرابنفش جلوگیری میکنند.
بدترین خودرو از این لحاظ، بنز E550 بود که تنها 44 درصد پرتوهای فرابنفش را در شیشههای جانبی مسدود میکرد. برخی از مدلهای جدید بیامو نیز تنها به ارائه محافظت 55 درصدی در شیشههای جانبی میپردازند اما این میزان در شیشه جلو تا 96 درصد است.
خودروی پورشه توربو S نیز با وجود محافظت 96 درصد در شیشههای جلو، تنها 56 درصد از اشعه فرابنفش را در شیشههای کناری مسدود میکرد. شیشههای جانبی خودروی آئودی نیز تنها جلوی 64 درصد نور فرابنفش را میگرفت.
تحقیقات پیشین نشان داده بود که قرار گرفتن یک سمت صورت در برابر نور فرابنفش میتواند خطر ابتلا به آب مروارید و سرطان را در آن ناحیه افزایش دهد.
محققان همچنین دریافتند که تیره بودن شیشهها باعث نمیشود که حفاظت بیشتری در برابر این نور ارائه شود زیرا تنها جلوی نور مرئی را میگیرد.
یک عکاس صربستانی با استفاده از دوربین خود توانسته تصاویر جالبی از کشورهای مختلف را درون قطرات آب ثبت کند.
به نقل از میلآنلاین، "دوسان استوجانکویک" 15 سال پیش این کار را در خانه خود در بلگراد آغاز کرد.
وی در تصاویر بسیار کوچک خود نشان داده که چگونه میتوان سازههای بزرگ جهان را به اندازه یک قطره آب، کوچک کرد.
این عکاس با تنظیم لنز ماکروی دوربین خود بر روی قطرات آب، تصاویر ساختمانهای مورد نظر خود را در برابر آن قرار میداد تا در نهایت این مناظر را روی قطرههای کوچک ثبت کند. این تکنیک هم در شب و هم در روز قابل استفاده بوده است.
از جمله ساختمانهای ثبت شده در این قطرات میتوان به بنای مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد در استانبول و کلیسای ساگرادا فامیلیا در بارسلونا اشاره کرد.
استوجانکویک در سفرهای خود در اطراف جهان به ثبت این تصاویر میپرداخته و در سفرهای اخیر خود توانسته ساختمان امپایر استیت در نیویورک را بر روی قطرات آب ثبت کند.
از آنجایی که این عکاس فقط از دوربین خود استفاده کرده و تصاویر را با فتوشاپ اصلاح نمیکند، ساختمانها گاهی حالت تیره و مهآلود دارند. اما از سوی دیگر، این امرباعث شده تا تصاویر نوعی کیفیت سورئال داشته باشند.
نخستین تصویر استوجانکویک از دروازه شرقی بلگراد
مسجد آبی استانبول
پل بروکلین بر روی قطرات آب
کلیسای جامع سنت ساوا در بلگراد
ساختمان امپایر استیت در نیویورک
برج جنوکس در دروازه غربی بلگراد
منظره افق منهتن روی قطره آب
مجلس شورای ملی در بلگراد
قطب حملونقل مرکز تجارت جهانی نیویورک
ایستگاه بزرگ مرکزی نیویورک
کتابخانه ملی نیویورک
کلیسای ساگرادا فامیلیا در بارسلونا
موزه گوگنهایم در نیویورک
مرکز خرید Usce در بلگراد
شرکت اپل در تازهترین درخواست ثبت اختراع خود، یک فناوری شارژر بدون سیم را معرفی کرده که ممکن است در نسل بعدی آیفونهای این شرکت مورد استفاده قرار بگیرد.
به نقل از میلآنلاین، این اخبار در پی رونمایی از گوشیهای آیفون 7 و 7 Plus اپل در روزهای اخیر منتشر شده است.
این گواهی ثبت اختراع به نمایش تصاویری از یک دستگاه شارژ گرد با رویه مقعر پرداخته که مشابه شارژر بیسیم پلاستیکی مورد استفاده در ساعت هوشمند اپل است.
این اختراع ابتدا در اواخر سال 2015 به اداره ثبت اختراعات آمریکا ارائه شده بود، اما جزئیات آن به تازگی منتشر شده است.
به گفته اپل، این اختراع نوعی ایستگاه شارژ القایی است. طبق این طرح، یک سیمپیچ فرستنده القایی دور یک هسته فلزی پیچیده و با یک سیمپیچ گیرنده جفت میشود تا باتری دستگاه الکترونیکی را شارژ کند.
این شارژر تا حدی مشابه نمونه ارائه شده توسط سامسونگ برای گوشیهای گلکسی اخیر آن و همچنین گوشیهای نکسوس گوگل و لومیای مایکروسافت است که به جای وصل کردن تلفن به سیم شارژر، گوشی روی دستگاه شارژ بیسیم قرار داده میشود. اما این نخستین بار است که اپل چنین طرحی را برای یک آیفون ارائه کرده است.
این شارژر بیسیم میتواند مشکل حذف جک 3.5 میلیمتری هدفون را از گوشیهای آیفون حل کند. کاربران میتوانند همزمان با شارژ گوشی خود، از پورت شارژ گوشی برای اتصال هدفون استفاده کنند.
شایعات در اوائل سال 2016 بر این اساس بود که این شارژر بیسیم برای آیفون 7 ارائه شود که این چنین نشد.
شایعات دیگر در مورد آیفون بعدی اپل که در سال 2017 رونمایی خواهد شد، برخورداری آن از نمایشگر منحنی است.
محققان سوئدی برای کاهش هدر رفت آب در زمان شستن دستها یا ظروف، ابزار ضمیمه جدیدی برای شیر آب طراحی کردهاند که تا 98 درصد در مصرف آن صرفهجویی میکند.
به نقل از گیزمگ، طراحان شرکت "Altered" در سوئد یک نازل تولید کردهاند که آب را به شکل مه ریز منتشر میکند. این کار باعث میشود تا مصرف آب بسیار کاهش یابد، اما بهرهوری آن به همان شکل سابق باشد.
این دستگاه برنجی که به عنوان باصرفهترین نازل جهان در مصرف آب توصیف شده، به سادگی طی 30 ثانیه به دهانه یک شیر آب عادی متصل میشود. زمانی که این نازل در حالت مه قرار میگیرد، از 0.18 لیتر آب در دقیقه استفاده میکند که دو درصد میزان آب جریان یافته از یک شیر آب عادی است. همچنین این حالت، مساحت بیشتری را با ذرات ریز آب پوشش میدهد و شستن موادی مانند میوه و سبزی را کارآمدتر میکند.
برای کارهایی مانند پر کردن لیوان یا پارچ، نازل در حالت محافظ قرار گرفته و سرعت جریان آب را به سه لیتر در دقیقه میرساند که همچنان کارآمدتر از شیر آب فاقد آن عمل میکند.
این نازل اکنون در سایت منبعیابی کیکاستارتر قرار دارد و قیمت اولیه آن 38 دلار تعیین شده است.
یک محقق ایرانی در دانشگاه استون موفق به طراحی سیستمی شده است که تخصص تشخیص پزشکی را از مطب و کلینیکهای تخصصی به افراد غیرمتخصص برای ارزیابی ریسک اولیه منتقل میکند.
دکتر علی رضایی یزدی، دکترای هوش مصنوعی از دانشگاه استون انگلستان با بیان اینکه تحقیقات هفت سال گذشته من بر روی هوش مصنوعی و علوم داده و به طور خاص بر روی کاربرد این دو علم در زمینه بهداشت و درمان بوده است، اظهار کرد: به طور کلی هوش مصنوعی از دیدگاه من استخراج هوشمندی و سیستم فکری انسان و تزریق آن به ماشین (یعنی کامپیوتر) و استفاده از این هوشمندی برای تحلیل دادههای گسترده به منظور بهینهسازی تصمیمات زندگی است.
وی ادامه داد: هوش مصنوعی و علوم داده در زمینه پزشکی میتواند منجر به پیشگیریهای موفق قبل از درمان، کم شدن هزینههای درمان، بهینهسازی پروسه درمان و هدفمند شدن بودجههای پزشکی شود. بنابراین پروژه تحقیقاتی که بر روی آن کار کردهام، منتهی به ساخت یک سیستم هوشمند شد که هدف آن بیرون آوردن تخصص تشخیص پزشکی از مطب دکتر و کلینیکهای تخصصی و آوردن آن در سطح جامعه و خانواده به وسیله مجهز کردن غیر متخصصین به تخصص مورد نیاز برای ارزیابی اولیه، ولی دقیق ریسک است.
عضو افتخاری انجمن نوآوری لندن با اشاره به اینکه کاربرد این تحقیقات در زمینه تشخیص بیماریهای روانی نظیر افسردگی و تبعات این بیماریها مانند خودکشی، قتل، رفتارهای خشونتآمیز (نسبت به خود و دیگران) و غیره بوده است، اظهار کرد: پزشکان بر پایه تخصصی که دارند، برای تشخیص و ارزیابی ریسک، صدها عامل و داده را جمعآوری میکنند و معمولا این صدها داده را بوسیله سوالاتی که از بیمار میپرسند، به دست میآورند، سپس این عوامل را بر اساس علم و تخصصی که دارند، ارزیابی کرده و به یک تشخیص پزشکی میرسند.
وی اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم این توانمندی را به غیرمتخصصین نیز منتقل کنیم، اولا به سیستم فکری و هوشمندی پزشکان نیاز داریم و همچنین باید رابطه بین این صدها عامل و متغیر را بدانیم که کدام عوامل و متغیرها برای کدام بیمار مرتبط و سودمند است. بنابراین شناسایی و همانندسازی سیستم ذهنی پزشکان در پردازش داده و ارزیابی ریسک بیمار و استفاده از این همانندسازی برای طراحی یک سیستم هوشمند کامپیوتری که به غیر متخصصین اجازه میدهد با تعدادی سوال ساده به ارزیابی نسبتا دقیق اولیهای نسبت به ریسک بیمار برسند، کاری هست که در تحقیقاتم انجام دادهام.
این محقق هوش مصنوعی و علوم داده، خاطرنشان کرد: این سیستم یک سیستم هوشمند جمعآوری اطلاعات است که به صورت هوشمندانه و داینامیک تصمیم میگیرد چه دادههایی و با چه ترتیبی برای هر فرد مریض باید جمعآوری شود تا دقیقترین پیشبینی وضعیت سلامت در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود. این مکانیزم از میان صدها داده با جمعآوری بین 8 تا 13 داده دقیقترین پیشبینی ممکن را انجام میدهد. نکته حائز اهمیت این الگوریتم وجه پزشکی و معنایی آن است، بدین معنی که مؤلفههای تشکیل دهنده این الگوریتم بر اساس سیستم و فرایند ذهنی (cognitive process) پزشکان هنگام بررسی وضعیت سلامت (Risk assessment) افراد تعریف شده است.
رضایی یزدی در ادامه تشریح کرد: منفعت این سیستم این است که تشخیص در مراحل اولیه بیماری انجام میشود و درنتیجه قبل از اینکه مثلا فرد اقدام به خودکشی کند، شناسایی و به پزشک متخصص ارجاع داده میشود و برای تشخیص اولیه ریسک، افراد لازم نیست به پزشک متخصص مراجعه کنند. به عبارت دیگر، آنهایی که به پزشک متخصص و بررسیهای تخصصی نیاز دارند، سریع شناخته میشوند و کسانی که نیاز به بررسی تخصصی ندارند، مجبور نیستند برای بررسیهای اولیه با هزینههای هنگفت پزشک و تکنولوژی تخصصی روبرو شوند. در نتیجه این امر منجر به صرفهجویی در هزینههای مردم، یارانههای دولتی و کوتاهتر شدن صفهای انتظار برای بیمارستان و کلینیکهای تخصصی میشود.
به گفته وی، این تحقیقات بر اساس 50 هزار داده پزشکی که از بیمارستانهای بیماریهای روانی در انگلستان جمعآوری شده بود، انجام شده است و این مکانیزم مخصوص افراد غیر متخصص مانند امدادگرانی است که باید در کوتاهترین زمان ممکن وضعیت سلامت فرد را بررسی کنند و افرادِ با ریسک بالا را به متخصصین ارجاع دهند.
این محقق ایرانی تصریح کرد: در حال حاضر این مکانیزم در مرحله پیادهسازیِ نرمافزاری است. تحقیقات پایهای و نسل اول الگوریتم طراحی شده این سیستم حدودا 4 سال طول کشید و امیدوار هستیم تا یک سال آینده نسل اول این سیستم بعد از ارزیابیهای نهایی در سیستم ملی سلامت انگلستان (National Health System) استفاده شود. همچنین امیدواریم در یکی دو سال آینده نسل دوم و سوم این سیستم، طراحی و ضمن بومیسازی، در سیستم درمانی ایران نیز استفاده شود.
دکتر علی رضایی یزدی، دکترای هوش مصنوعی از دانشگاه استون انگلستان، عضو افتخاری انجمن نوآوری لندن و عضو تیم تحقیقاتی اَلیس (Lab for Intelligent Collectives Engineering Aston) است. تخصص و تحقیقات وی بر روی علوم کامپیوتری و هوش مصنوعی است.
آنچه تو را، در راه ایمان ضعیف می کند، آنچه تو را در "رفتن"، به "ماندن" می خواند، آنچه تو را، در راه "مسئولیت" به تردید می افکند، آنچه تو را به خود بسته است و نگه داشته است، آنچه دلبستگی اش نمی گذارد تا " پیام" را بشنوی، تا حقیقت را اعتراف کنی، آنچه تو را به "فرار" می خواند. آنچه تو را به توجیه و تاویل های مصلحت جویانه می کشاند، و عشق به او، کور و کرت می کند؛ ابراهیمی و "ضعف اسماعیلی" ات، تو را بازیچه ابلیس می سازد.
ذبح انسان و روش قربانی کردن در دوران باستان
قربانی، امروزه به ویژه در میان مسلمین با هدف و انگیزه تقرب و یا عمل به نذر است و منحصراً با ذبح حیوانی که برای مراسم در نظر گرفته شده است به انجام می رسد ولی در گذشته های دور و در میان قبایل گوناگون با انگیزه ها و شیوه های متفاوتی (از قبیل قربانی کردن حیوان و انسان) انجام می یافته است. انگیزه ها واهداف قربانی در میان قبایل و طوایف دوره باستان که بیشتر آنان ارباب انواع ( خدای خورشید، آسمان، زمین، ماه، باران و...) را می پرستیدند شامل موارد زیر بوده است:
• ایمنی از خشم خدا و طلب یاری از او: مومنان در جریان عبادت خود را به مذبح که در جلوی معبد قرار داشت می رساندند و به وسیله قربانی و نماز از خشم خدا ایمنی می یافتند و یاری او را جلب می کردند.
• قربانی انسان به خاطر دوستی: که گاه افراد انسانی قربانی می شدند.
• جلب خشنودی خدایان: انسان دوره باستان به واسطه آنکه خود را در برابر طبیعت ناتوان و رویدادهای آن را خارج از اختیارات خود و در مقابل منافع خود می دید همواره برای برآوردن خواستهایی نظیر رویش محصول، یافتن شکار، بارش باران، فرونیامدن صاعقه و امثال اینها برای الهه های این پدیده های طبیعی قربانی می کرد.
• هنگام شیوع بیماری: هنگام شیوع بیماری های خطرناک در "ماسالی" ، یکی از بینوایان شهر را جامه مقدس می پوشاندند و از بیت المال اطعام می کردند و سپس او را با شاخه های مقدس می آراستند و در میان مردمی که تصور می کردند با این عمل گناهانشان بخشوده می شود، او را از بالای صخره به زیر می انداختند.
• هنگام قحط و غلا: مردم "آتن " هنگام قحط و غلا در شیوع طاعون و امراض دیگر یک یا چند نفر از افراد بشر را قربانی می نمودند تا شهر خود را پاک سازند.
• برای پیروزی در جنگ: سپاهیان قبل از آغاز جنگ برای پیروزی خود قربانی تقدیم می کردند.
• تطهیرمحل تشکیل مجالس عمومی:در آتن برای تطهیر محل تشکیل مجالس عمومی خوکی قربانی می کردند.
• گریزاندن ارواح تبهکار و مصیبت: این آئین به ویژه در میان رومیان انجام می گرفت. دسته ایی برگرد چیزی که می بایست پیراسته شود می گشتند و نماز می گزاردند و قربانی می کردند و بدین گونه ارواح تبهکار را می پراکنده، مصیبت را می گریزاندند. این عمل به ویژه برای محصول، رمه، سیاه و شهر به کار می رفت.
• دفع بحران بزرگ: بعضی از اقوام باستانی به هنگام بحران های بزرگ، کودکانی تا سیصد تن را در عرض یک روز قربانی می کردند.
• کفاره گناهان: در حالات یهود می خوانیم که آنها برای کفاره گناهان خویش قربانی می کردند.
شیوه های قربانی به طرق گوناگونی نه شاید به گوناگونی انگیزه ها و اهداف آن انجام می گرفت که پرتاب کردن از صخره، استفاده از تبردو دم و سوزاندن قربانی از این روش هاست.
پاسخ مرحوم دکتر علی شریعتی به روشنفکران درباره عیدقربان
«نیمه روشنفکران بی درد و دل، خرده می گیرند که قربانی چرا؟ خدا چراخون را دوست بدارد؟ شگفتا ! شگفتا ! چرا نمی فهمند؟ این او نیست که خون می طلبد ، قربانی می خواهد، این عاشق استکه بدان سخت نیازمند است. می خواهد به او ، نه ، به خودش ،به دلش ،ایمانش ، نشان دهدکه :من اسماعیلم را نیز قربانی تو می کنم! نشان دهد که من در دوست داشتن ،در ایمانم مطلقم!
مطلق! آری قربانی! عشق تشنه می شود، خون بایدش داد.سرد می شود، آتشش باید زد. گرسنه می شود، قربانی بایدش کرد. عشق با قربانی،با خون ، نیرو می گیرد ، زلال می شود، رشد می کند،پاک و بی لک می شود،گرم و نورانی می شود..... از هر چه جز خود زدوده می گردد، مجرد ، بی غشی ، صافی ، ناب!
و اکنون عید قربان است! ... این را تو خود می دانی، تو خود آن را، او را - هر چه هست و هر که هست - باید به منا آوری و برای قربانی، انتخاب کنی، من فقط می توانم نشانی هایش را به تو بدهم:
آنچه تو را، در راه ایمان ضعیف می کند، آنچه تو را در "رفتن"، به "ماندن" می خواند، آنچه تو را، در راه "مسئولیت" به تردید می افکند، آنچه تو را به خود بسته است و نگه داشته است، آنچه دلبستگی اش نمی گذارد تا " پیام" را بشنوی، تا حقیقت را اعتراف کنی، آنچه تو را به "فرار" می خواند. آنچه تو را به توجیه و تاویل های مصلحت جویانه می کشاند، و عشق به او، کور و کرت می کند؛ ابراهیمی و "ضعف اسماعیلی" ات، تو را بازیچه ابلیس می سازد.
در قله بلند شرفی و سراپا فخر و فضیلت، در زندگی ات تنها یک چیز هست که برای بدست آوردنش، از بلندی فرود می آیی، برای از دست ندادنش، همه دستاوردهای ابراهیم وارت را از دست می دهی، او اسماعیل توست، اسماعیل تو ممکن است یک شخص باشد، یا یک شیء، یا یک حالت، یک وضع، و حتی، یک " نقطه ضعف"!
... و اکنون، ابراهیمی، و اسماعیلت را به قربانگاه آوردهای. اسماعیل توکیست؟ چیست؟ مقامت؟ آبرویت؟ شغلت؟ پولت؟ خانهات؟ باغت؟ اتومبیلت؟ خانوادهات؟ علمت؟ درجهات؟ هنرت؟ روحانیتت؟ لباست؟ نامت؟ نشانت؟ جانت؟ جوانیت؟ زیباییات؟ و .... من چه میدانم؟ این را باید خود بدانی و خدایت. من فقط میتوانم نشانی هایش را به تو بدهم، آنچه تو را در راه ایمان ضعیف میکند، آنچه تو را در راه مسئولیت به تردید می افکند، آنچه دلبستگیاش نمیگذارد تا پیام حق را بشنوی و حقیقت را اعتراف کنی، آنچه تو را به توجیه و تاویلهای مصلحتجویانه و ... به فرار میکشاند و عشق به او کور و کرت میکند و بالاخره آنچه برای از دست ندادنش، همه دستاوردهای ابراهیم وارت را از دست می دهی، او اسماعیل تو است! اسماعیل تو ممکن است یک شخص باشد یا یک شیئی، یا حالت، یا یک وضع، و یا حتی یک نقطه ضعف! تو خود آن را هر که هست و هر چه هست باید به منی آوری و برای قربانی انتخاب کنی. چه: ذبح گوسفند به جای اسماعیل قربانی است، و ذبح گوسفند به جای گوسفند قصابی!!! »
فلسفه عید قربان از بیان آیت الله جوادی آملی
آیت الله جوادی آملی در سخنانی به تشریح مفهوم و فلسفه عیدقربان پرداخته است:
مهمترین نکتهای که در اعیاد برای ما مطرح است این است که شما میبینید اسلام بر اساس آن حقمحوری، میلاد هیچ شخصی را عید معرفی نکرد روزی که مثلا پیامبر به دنیا آمد، روزی که امامی از ائمه به دنیا آمدند که یک شخص مطرح است عید ما نیست البته مسرور هستیم، جامه نو در برمیکنیم؛ اما عید رسمی ما نیست زیرا روزی رسما عید است که عدهای مأمور بشوند این ستون دین را نگه بدارند و آن روز عید است روزی که نماز رسمیت پیدا کرد که جمعی با هم هماهنگ بشوند و این ستون را اقامه کنند به نام نماز عید فطر، نماز عید قربان این برای هیچ شخصی نیست وسرش آن است که دین با شخص کار ندارد با مکتب کار دارد این اصل اول.
مطلب دوم آن است که چرا این دو روز را مثل روز غدیر، مثل روز جمعه به عنوان عید اعلام کردند؟ هر وقت انسان مسئولیتی داشت و از عهده آن مسئولیت به در آمد و کامیاب شد عود به مبدأ پیدا کرد رجوع به اصل خویشتنِ خویش کرد آن میشود عید چون عود کرده به اصل، رجوع کرده به اصل، عود است این میشود عید.
ما در سال دو بار آن رجوع اصلی را داریم یکی ماه مبارک رمضان است به ما گفتند روزها روزه بگیرید شب ها به آن عبادات بپردازید اگر یک ماه به وظیفه انسانیمان آشنا شدیم و عمل کردیم و به آن اصل بازگشتیم مسرورانه روز عید فطر جشن میگیریم با هم آن نماز عید را میخوانیم عید ماست. در دهم ذیحجّه بعد از اینکه حاجیان، معتمران، زائران حرم نبوی و سرزمین وحی آن وظایفشان را انجام دادند روز نهم در عرفات وقوف داشتند شب دهم روی آن شن های مشعر تا صبح «یا الله» گفتند، روز دهم آمدند و رمی جمرات کردند شیطان و نماد شیطانی را رجم کردند و قربانی کردند میشود عید که از حلق کردند و از اعمال فراغت پیدا کردند به وظیفهشان عمل کردند به آن اصل برگشتند میشود عید.
پاسخ آیتالله محمدی ریشهری به فلسفه قربانی کردن در روز عید قربان
آیتالله محمدی ریشهری در گفتوگویی به تشریح فبسفه اعتقادی قربانی کردن پرداخته که بخشی از آن را می خوانید:
پرسش: فلسفه قربانی کردن در روز عید قربان و مفهوم این حرکت نمادین چیست؟
پاسخ: راز و رمزهای فلسفه قربانی که یکی از مناسک حج است، پیامها و نکات قابل توجهی برای زائران خانه خدا و امت اسلام دارد. قربانی هم فلسفه عبادی و عرفانی دارد و هم فلسفه سیاسی و اقتصادی بر آن قابل ترسیم است. نخستین حکمت روشن قربانی که در قرآن به آن اشاره شد، بالاترین مراتب تقوی است. در آیه 37 از سوره حج میخوانیم که :«لن ینال الله لحومها ولا دماءها ولکن یناله التقوی».
یعنی خون و گوشت قربانی که جزء مناسک منی است به خدا نمیرسد، بلکه روح عمل است که تقربآور است و تقوای این کار به خدا میرسد. عمل قربانی کردن در واقع یک حکم دارد یک حکمت. حکم آن، کشتن یک گوسفند و حکمت آن با تقوا بالا رفتن.
هر عملی که در آن تقرب باشد، قربانی است. این تقوا نه تنها به طرف خدا صاعد میشود بلکه به خدا میرسد و چون تقوی، وصف نفسانی روح انسان متقی است که جدای از جان انسان نیست، اگر تقوی به خدا برسد، انسان متقی نیز به خدا میرسد.
تقوی مراتبی دارد و قربانی میتواند اشاره به بالاترین مراتب تقوی باشد. یک مرتبه از تقوی اجتناب از گناهان است، مرحله بالاتر، اجتناب از مطلق کارهای ناپسند چه گناه و چه مکروه است؛ و بالاترین مرتبهاش نیز این است که در دل انسان جز محبت و عشق به خدا و ارزشهای دینی چیز دیگری نباشد که «دل حرم خداست».
نخستین حکمتی که قربانی در حج دارد این است که حضرت ابراهیم اسماعیل را برای قربانی آماده کرده؛ داستانش مفصل در قرآن آمده است: «پسر عزیزم من در خواب دیدم خداوند به من دستور داده تو را قربانی کنم، پسر هم تسلیم شد و گفت: هر چه خدا به تو دستور داده درباره من انجام بده و من صبر میکنم». پیرمردی که در اواخر عمر، خدا به او جوان برومندی مانند اسماعیل داده است اکنون میخواهد او را با دست خودش در منی قربانی کند. حتی تا آخرین مراحل دستور را انجام داد و به تکلیف خود عمل کرد. کارد به حلق اسماعیل گذاشت و فشرد، ولی کارد نبرید. این اشاره به بالاترین درجات تقوی است؛ یعنی عاشق خدا هیچ نوع وابستگی و دلبستگی ندارد. تا انسان از همه وابستگیها و دلبستگیها نگذرد به کمال مطلق و محبوب مطلق نمیرسد. به سخن دیگر وقتی انسان از همه محبوبها گذشت و دل را از محبت غیرخدا خالی کرد، آن وقت است که به محبوب مطلق که خداست میرسد «قلب المومن عرش الرحمن» دل مؤمن عرش خداست و در اینجاست که انسان به عید مطلق میرسد.
قربانی روز عید میتواند اشارهای باشد به بالاترین مراتب تقوی که در اثر حج و نورانیت حج به آن دست یافته و آن عید لقاءالله است که برای دیدار صاحبخانه آمده است. اینجا نیامده که فقط خانه را ببیند، آمده صاحبخانه را ببیند. کسانی میتوانند در واقع به زیارت صاحبخانه نایل شوند که قلب و دلی سالم داشته باشند. قلب سالم را هم امام تفسیر میکند: قلبی که جز خدا در آن نباشد. منی در واقع قربانگاه عاشقان خداست. دلبستگی به هر چیزی غیرخدا، با توحید مطلق منافات دارد و یک نوع شرک است و حتی انسان اگر دلش با غیرخدا باشد یک شرک پنهان در دل اوست. موحدین کامل که دنباله رو ابراهیم خلیل الرحمن هستند، کسانی هستند که دل را از غیرخدا خالی کردند و مراسم نورانی حج این استعداد و ظرفیت را دارد که انسان به آن موقعیت برسد.
پاسخ های حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین فلاح زاده به فقه قربانی کردن
با حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین فلاح زاده، عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری در قم، درباره مسائل فقهی مربوط به عید قربان گفت و گو کرده ایم.
پرسش: قصد حضرت ابراهیم برای ذبح حضرت اسماعیل در اسلام نمادین و بیانگر حقیقت دیگری بود. شما این حقیقت نمادین را چگونه تفسیر می کنید؟
پاسخ: این اعمال آثار و اسراری دارد که توجه به آن ها حائز اهمیت است. از جمله آثار ذبح حیوان در روز عید قربان که توجه به عمل حضرت ابراهیم است که حاضر شد در راه خدا فرزندش را ذبح کند. وقتی این عمل را در عید قربان انجام می دهیم ، این توجه و آمادگی را پیدا می کنیم تا بتوانیم در راه خدا آنچه که نیاز است جدا کرده و رگ تعلقمان به دنیا و امور دنیایی را ببریم. کشتن حیوان نمادی از کشتن حیوان نفس است. اگر در اسلام تاکید و اصرار بر ذبح حیوان است، علاوه بر اسرار دیگر، توجه به این امور نیز هست.
پرسش: موضوع مهم در عید قربان، ذبح حیوان به عنوان قربانی و مصرف گوشت آن است. کسانی که در این روز خصوصا گوسفند ذبح می کنند، در برابر گوشت آن چه تکلیفی دارند؟
پاسخ: عید قربان یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان است که بخشی از اعمال حج در این روز به جای آورده می شود. یکی از اعمال روز عید قربان، ذبح قربانی به قصد قربت و با نام یکی از اعمال حج در راه خداست. شتر، گاو یا گوسفند از حیوان هایی هستند که در این روز ذبح می شوند. نسبت به گاو و گوسفند از واژه ذبح و نسبت به شتراز واژه «نحر»(گلو بریدن) تعبیر می کنند. عمل ذبح مجموع این دو تعبیر است. در میان حیوانات، زکات فقط به این سه حیوان تعلق می گیرد. علاوه بر آن کفاره محرمات احرام بر این سه حیوان واقع می شود.
حیوانی که برای قربانی ذبح می شود، شرایطی دارد. باید سالم بوده، لاغر نباشد، نقص و کاستی هم نداشته باشد. این یک عمل عبادی است یعنی شخص باید با نیت و به قصد قربت این کار را انجام دهد. مصرف قربانی بنابر آنچه که در روایات آمده و قرآن هم به آن اشاره دارد، 3 بخش است. بخشی را باید تقسیم کرد و هدیه داد، بخشی برای فقراست و قسمتی هم برای خوردن خودتان است که فقها به استحباب آن فتوا داده اند.
امروزه برای حجاجی که در سرزمین منا اعمال را به جای می آورند، تقسیم گوشت قربانی توسط خودشان امکان ندارد اما در سال های اخیر تمهیدی اندیشیده شده است که گوشت قربانی حجاج به سایر کشورها فرستاده و به افراد داده می شود. در گذشته گوشت های قربانی سوزانده شده و از بین می رفت.به جز قربانی عید قربان به عنوان یکی از اعمال حج تمتع، برای سایر افراد در روز عید قربان چه آن هایی که حج را به جای آورده اند و چه آن هایی که به حج مشرف نشده اند، مستحب است که در روز عید قربان در سرزمین خود حیوانی را در راه خدا ذبح کرده و بخشی را برای خود، بخشی را برای فقر و بخشی را به هرکه می خواهند اهدا کنند.
اخلاق عید قربان در شرح روایتی از مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی
از بین اعیاد، یکی روز عید فطر است. ما در روایات داریم که آن هم زمان مؤثر بر روی اجابت دعا است. علی(علیهالسلام) روز عید فطر در خطبه ای این جملات را فرمودند: «أَلَا وَ إِنَّ هَذَا الْيَوْمَ يَوْمٌ جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ عِيداً وَ جَعَلَكُمْ لَهُ أَهْلًا فَاذْكُرُوا اللَّهَ يَذْكُرْكُمْ وَ كَبِّرُوهُ وَ عَظِّمُوهُ وَ سَبِّحُوهُ وَ مَجِّدُوهُ وَ ادْعُوهُ يَسْتَجِبْ لَكُمْ». حضرت راجع به روز عید فطر می فرماید درخواست کنید از خدا و دعا کنید و بدانید که این دعاها را خداوند به اجابت می رساند و می پذیرد. معلوم میشود این زمان خاص روی اجابت دعا اثر دارد.
عید قربان هم که به آن «عید أضحی» می گویند، همینطور است. آنجا هم از علی(علیهالسلام) روایتی است که حضرت فرمود: «سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ يَخْطُبُ يَوْمَ النَّحْرِ»؛ یعنی شنیدم که پیغمبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) در روز عید قربان داشت خطبه می خواند؛ «وَ هُوَ يَقُولُ هَذَا يَوْمُ الثَّجِّ وَ الْعَجِّ»؛ بعد خود پیغمبر «ثجّ» و «عجّ» را معنا می کنند؛ به «عجّ» که می رسند، میفرمایند: «وَ الْعَجُّ الدُّعَاءُ فَعِجُّوا إِلَى اللَّهِ»؛ یعنی «عجّ» همان دعا است؛ از خدا درخواست کنید. بعد پیغمبر این جملات را فرمود: «فَوَ الَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ لَا يَنْصَرِفُ مِنْ هَذَا الْمَوْضِعِ أَحَدٌ إِلَّا مَغْفُوراً لَهُ». قسم به آن موجودی که جان من در دست او است، کسی از اینجا نمی رود مگر اینکه مورد مغفرت خداوند قرار می گیرد. معلوم می شود دعا در آن روز مؤثر بود.
البته در روایت مربوط به عید فطر، علی(علیهالسلام) در خطبه شان به خود زمان تکیه می کند و می فرمایند: «أَلَا وَ إِنَّ هَذَا الْيَوْمَ يَوْمٌ جَعَلَ اللَّهُ لَكُمْ عِيداً»؛ و بعد هم می فرمایند:«وَ ادْعُوهُ يَسْتَجِبْ لَكُمْ». پس معلوم میشود این زمان بر دعا مؤثر است. ولی در اینجا دارد خطبه را در آن روز پیغمبر خواند و بعد فرمود که این روز چنینوچنان است. این روایت با آن روایت در همین جهت عامل «زمان» مشترک است؛ یعنی خود این روزها بر روی دعا مؤثر است. البته در روایت عید قربان، یک موضع و مکان مشخص هم مطرح است. چون حضرت فرمود: «لَا يَنْصَرِفُ مِنْ هَذَا الْمَوْضِعِ أَحَدٌ إِلَّا مَغْفُوراً لَهُ»؛ امّا در روایت عید فطر موضع و مکان مطرح نیست؛ فقط زمان روز عید مطرح شده است.
هر دو روایت مربوط به عید فطر و عید أضحی است که در این دو روز «نماز عید و خطبه» تشریع شده است. چه بسا مسأله این است که در آن روز و آن زمان، توجه به خدا بیشتر است و لذا دعا هم به اجابت نزدیکتر است. چون هر دو روایت بخشی از خطبه نماز عید بود؛ هم برای علی (علیهالسلام)، هم برای پیغمبر اکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم)، هر دو خطبه است. لذا این نکته که در بحث دعا مطرح است که هسته مرکزی دعا از نظر پذیرش که عبارت از توجه داعی به خداوند است را تقویت می کند. یعنی هرچه توجه بیشتر باشد، تأثیر دعا هم بیشتر می شود. هر دو روایت مربوط به روز عید و خطبه و هنگام نماز عید است. یعنی در دو موقعیتی است که انسان ها متوجه خدا هستند؛ چون وقت نماز عید است و اصلاً برای عبادت و نماز و توجه به خدا آنجا جمع شده اند. لذا آنچه که در دعا مطرح است و نسبت به اجابت، هسته مرکزی دعا است که همان توجه إلی الله تعالی است، در هر دو موقعیت فراهم بوده است. در روایتی که برای پیغمبر است، حضرت می فرماید: «لَا يَنْصَرِفُ مِنْ هَذَا الْمَوْضِعِ أَحَدٌ إِلَّا مَغْفُوراً لَهُ»؛ کسی از اینجا نمی رود و متفرّق نمی شود مگر آنکه آمرزیده شده است.»
عید ابراهیمی از نگاه حجت الاسلام عبدالحسین معزی
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی در یادداشتی به تشریح ابعاد عید ابراهیمی پرداخته است.
بندگی و عبودیت خدا و تسلیم حضرت حق بودن در این عید تجسم یافته و بزرگ داشته شده است، به گونه ای که همه انسان ها از ابراهیم پیامبر که اسوه و نمونه بود، الگو بگیرند. چرا که عید قربان عید ابراهیم و پیروزی او بر شیطان و تبلور و تجسم عبودیت و بندگی بزرگترین انسان تاریخ در برابر پروردگار متعال است.
ابراهیم پیامبر در مسیر زندگی خود، بارها در برابر امتحانات سخت الهی قرار گرفت ولی به دلیل ایمان خود همواره سربلند از این امتحانات بیرون آمد. در زمان پیری، فرشتگان او را به فرزندی صالح و بردبار بشارت دادند ولی به امر پروردگار برای آزمونی دیگر مجبور شد خانواده خود را در سرزمین مکه که در آن زمان سرزمینی بی آب و علف بود اسکان دهد.
پس از بازگشتی دوباره به همراه فرزندش اسماعیل کعبه را بنا کرده و طواف و سعی کرد و در رویای صادق خود دید که باید اسماعیلش را در راه خدا قربانی کند و اسماعیل نیز پدر را تشویق به انجام مأموریت الهی نمود و اعلام کرد که به فضل الهی در این عمل من را نیز صبور خواهی یافت و هر دو تسلیم محض امر خدا شدند. هنگامی که هردو از این آزمایش.
تبین مفهوم قربانی از نگاه حجت الاسلام مرتضی اشراقی
حجت الاسلام مرتضی اشراقی در یادداشتی به تبیین مفهوم قربانی پرداخته است که بخش هایی از آن را می خوانید.
بزرگ و عجیب پیروز بیرون می آیند، خداوند اعلام می دارد که ای ابراهیم چه راستین به این رویا عمل نمودی و برای تو ذبح عظیمی را فرستادم تا بجای اسماعیل قربانی کنی. و این چنین خدا بندگان صالح خود را به جهانیان معرفی می کند.
ماموریت قربانی کردن اسماعیل توسط حضرت ابراهیم، از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است اما آنچه بیش از هر چیزی در این جریان خودنمایی میکند و بدان ارزش بخشیده است وجه عبودیت و تبعیت محض است از اوامر الهی و به همین دلیل است که خداوند برای این روز حساب ویژهای باز کرده و همگان را به درک پیام این روز تشویق کرده است با این حال به نظر میرسد که مخاطب اصلی پیام این روز سردمداران و بزرگان و متنفذان جامعه و به طور کلی هر شخصیت با نفوذ و مطرح در اجتماع باشد.
این برداشت از این جهت به ذهن خطور میکند که مأمور اجرای این حکم نه یک فرد معمولی بلکه شخصیتی به نام ابراهیم خلیل(ع) است که در پرونده خود اقداماتی مانند محاجه با کافران و شکستن بتها دارد و به طور کلی از سابقه مبارزاتی قوی برخوردار است و علاوه بر این، خداوند در مقطعی آتش را برایش گلستان کرد. حال چنین فردی با چنین سابقه ی روشن و درخشانی در آزمونی قرار میگیرد که به مراتب از آزمونهای قبلی دشوارتر، سختتر و پیچیدهتر است.
این دشواری بدین جهت است که انسان میان دو خواسته متضاد قرار میگیرد و برای رسیدن به یکی باید از دیگری بگذرد. یا باید از دلبستگیها و علایق خویش که همان عشق پدریست دست بردارد تا بتواند امر خدا را امتثال نماید و یا باید خدا یعنی ولی نعمت خود را نادیده بگیرد و نافرمانی از اوامر الهی نماید و اینجاست که ارزش واقعی افراد روشن میشود.
تقارن حرکت امام حسین(ع) از مکه به سمت کربلا با ایام عید سعید قربان، حاوی این نکته است که هر کسی میخواهد جزو اصحاب حسین(ع) باشد باید بتواند علایق خود را به مسلخ ببرد و قربانی رمز فداکاری و از خودگذشتگی و دادن جان در راه محبوب و حد نهایی تسلیم در برابر معبود است. بر این اساس بود که امام حسین «علیه السلام» هم وقتی میخواستند از مکه حرکت کنند تنها کسانی را شایسته همراهی خود دانستند و دعوت کردند که آماده بودند از همه چیز خود و از همه دلبستگیها و علایق خود به خاطر خدا و در راه رضای او بگذرند.
Cordillera del Paine؛ شیلی
نیروی حاصل از یخبندان هایی که در این منطقه رخ داده اند، چشم اندازی باورنکردنی را به ارمغان آورده اند. کوه هایی که در این ناحیه می بینید، توسط دره هایی کوچک از یکدیگر جدا شده اند.
این پارک ملی در سال 2013 به عنوان پنجمین نقطه زیبای جهان توسط انجمن نشنال جئوگرافی معرفی شد.
این منطقه، جزیره ای با کوهستان هایی پوشیده از یخ است که در قطب جنوب واقع شده است. Elephant Island تنها از اواخر اکتبر تا اواخر ماه مارس قابل دسترسی است در نتیجه اگر به چنین ماجراجویی هایی علاقه دارید و نمی خواهید از سرما نیز یخ بزنید، این تایم بهترین زمان ممکن خواهد بود. می توانید روی عرشه کشتی از تماشای نهنگ ها لذت ببرید.
Dettifoss بزرگ ترین آبشار در قسمت شمال شرقی ایسلند است. حجمی معادل 200 تا 500 متر مربع آب در هر ثانیه، از این آبشار جاری می شود که البته این حجم نیز بستگی به میزان ذوب یخ ها در تابستان دارد. می توانید با اقامت در مهمان خانه های محلی این منطقه، از زیبایی بی نظیر آبشار لذت ببرید.
این ناحیه با زیبایی خیره کننده، مناظر باستانی و موقعیت جغرافیایی خود هر توریستی را جذب می کند. پاییز بهترین زمان ممکن برای بازدید از این منطقه است چرا که بارندگی و سرما کمتر خواهد بود.
به راستی یکی از دیدنی ترین عجایب هفت گانه جهان خلقت، همین گرند کنیون خواهد بود. این منطقه که از فرسایش سنگ ها به وسیله رود کلرادو به وجود آمده است، تاریخی دو میلیون ساله از تغییر و تحول را در دل دارد. بهترین زمان برای سفر به این منطقه، مارس تا می و سپتامبر تا نوامبر است، دقیقا بازه ای که درجه گرمای روز رو به کاهش می گذارد.
شهر گمشده اینکاها؛ ماچو پیچو به راستی بارز ترین نماد دنیای اینکاها است. این سازه که در 80 کیلومتری کوسکو واقع شده است، طی قرن ها با پوشش جنگل ها در اطرافش پنهان مانده بود تا این که در سال 1911 توسط تاریخ شناس آمریکایی به نام هیرام بینگهام، پرده برداری شد. با این که هر موقعی ممکن است در این منطقه باران بگیرد، ماه اکتبر تا آوریل، بازه بارانی این ناحیه نامیده می شود.
این دریاچه که توسط یخچال های منطقه تامین می شود، رنگ آبی خاصی به آن می بخشد. بهترین زمان برای کوهنوردی در این منظره زیبا، ماه ژوئن تا سپتامبر خواهد بود.
با سفر به این منطقه رویایی می توانید شاهد استخری بزرگ و سرسبز باشید که پر از پوشش گیاهی بکر و بی نظیر است. آبشاری که در اینجا وجود دارد، به زیبایی های منطقه افزوده است و در تمام طول سال نیز برای بازدید عموم آزاد است با این حال بهترین زمان برای سفر ژوئن تا سپتامبر است.
Northern Lights؛ ایسلند
شفق قطبی را می توان هیجان انگیز ترین پدیده طبیعی نام نهاد که بهترین زمان برای لذت بردن از آن ماه سپتامبر تا اواسط آوریل است.
این آبشار از آبشار ویکتوریا عریض تر و از آبشار نیگارا بلند تر است و از جمله مکان های است که حتما باید یک بار از آن بازدید کنید.
این منطقه یکی از بهترین ساحل های دنیا برای سفر را در دل خود جای داده است. بهترین زمان برای بازدید نیز نوامبر تا اوایل مارس خواهد بود.
.: Weblog Themes By Pichak :.