عسل

دانشمندان انگلیسی دریافتند که عسل می‌تواند سلاح جدیدی برای مبارزه با عفونت‌های بیمارستانی باشد.

 به نقل از تلگراف، محققان دانشگاه ساوث‌همپتون نشان دادند که پاکسازی تجهیزات پزشکی با محلول‌های ساخته شده از نوعی عسل بدست آمده در استرالیا و نیوزلند باعث کاهش 75 درصدی تجمع باکتری‌های مرگبار در سطح می‌شود.

این کشف می‌تواند امنیت گروههای در معرض خطر عفونت‌های باکتریایی مانند بیمارانی که از کاتتر استفاده می‌کنند و همچنین مبتلایان به عفونت دستگاه ادراری و عفونت‌های دیگر را تامین کند.

آسیب وارد در اثر استفاده از کاتتر در مجرای ادرار سالانه میلیاردها دلار هزینه برای بیمه درمانی داشته و حداقل 2100 نفر را هر سال از بین می‌برد.

استفاده از عسل به عنوان درمان از قرن‌ها پیش رواج داشته و پژوهش جدید نشان می‌دهد که ممکن است خواص ضدباکتری و ضدعفونی‌کننده نیز داشته باشد.

این تحقیق بر روی عسل تک‌گل بدست آمده از شهد درخت مونکا در استرالیا و نیوزلند انجام شده و نخستین بار است که نقش آن در ضدعفونی کردن تجهیزات بیمارستانی بررسی شده است.

محققان این عسل را با آب در غلظت‌های مختلف از 3.3 تا 16.7 درصد مخلوط کرده و آن را به کشت‌های باکتریایی افزودند. نتایج نشان داد که این عسل به شدت از ایجاد غشاهای باکتریایی مضر بر روی تجهیزات پزشکی جلوگیری کرد.



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

img0139.jpg

محققان موفق به توسعه یک اتوی هوشمند و جدید شدند که با بلوتوث کار می‌کند.

به نقل از سی‌نت، این اتو هوشمند که محصولی از گروه سوئیسی LAURASTAR است،  هفته گذشته در نمایشگاه تجاری IFA در برلین رونمایی شده و در حدود 1400 دلار قیمت دارد.

این اتو جدید دارای یک مخزن آب و یک فیلتر و یک صفحه آهنی است که با بلوتوث کار می‌کند.

اتوی گروه LAURASTAR دارای یک اپلیکیشن همراه است که از طریق بلوتوث به آن متصل شده و اطلاعات مربوط به اتو مانند سطح آب، میزان باقی مانده از سطح اتو نشده و اطلاعاتی در مورد میزان وقت صرف شده برای اتوی لباس را به کاربر نشان می‌دهد.

این اتو دارای سیستم مکنده و دمنده است که از بروز چین و چروک‌های ناخواسته جلوگیری می‌کند و قیمت بالای آن نیز به دلیل وجود این امکانات است.

با این اتو جدید می‌توان از اتو زدن لباس‌ها لذت برد و با کیفیت بالاتری کار کرد.



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

مزرعه پشت بامی

بزرگترین مزرعه پشت‌بامی جهان با مساحت بیش از 8000 متر مربع در شهر شیکاگو و بر فراز یک ساختمان تجاری قرار دارد.

 به نقل از ساینس دیلی، پروژه نوآورانه استفاده حداکثری از فضای بدون استفاده پشت‌بام توسط ویلیام مک‌دونا، معمار و کارآفرین خوش سلیقه‌ آمریکایی طراحی و اجرا شده است.
 
مدیریت انرژی و کشاورزی پایدار در بزرگترین مزرعه پشت‌بامی جهان، تولید سالانه بیش از 10 میلیون فراورده کشاورزی بدون حشره‌کش و سموم مضر را امکان‌پذیر ساخته است.
 
طراحی فضای سرپوشیده گلخانه‌ای در این مزرعه طوری انجام شده است که مصرف انرژی به حداقل رسیده و بیشتر انرژی مورد نیاز نیز به صورت طبیعی از نور خورشید یا انرژی باد حاصل می‌شود.
 
با توجه به کیفیت مطلوب محصولات تولیدی و عدم استفاده از آفت‌کش و کودهای شیمیایی، تولیدات این مرکز طرفداران بسیاری را در حاشیه و مرکز شهر شیکاگو جذب کرده است.

 
ویراج پوری، بنیانگذار و مالک بزرگترین مزرعه پشت‌بام جهان در مورد انگیزه ساخت این مجموعه اظهار کرد: متاسفانه وضعیت فعلی کشاورزی در جهان بسیار نگران کننده است، چرا که کشاورزان تنها به فکر تولید حداکثری محصولات با کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌های خطرناک هستند.
 
وی در ادامه افزود: نتیجه این نگرش باعث شده که امروزه نرخ ابتلا به سرطان در جهان بسیار افزایش یابد و طعم و مزه غذاها نیز دگرگون شود. خوشبختانه با تولید مواد گیاهی ارگانیک مردم دوباره طعم و مزه طبیعی محصولات کشاورزی را تجربه می‌کنند.

 

 

 

 

 

 

 

  



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

منوچهر شیرزایی

رادارهای مداری می‌توانند تغییر شکل زمین در اثر ورود فاضلاب را که یکی از عوامل زلزله است، پیگیری کنند.

به نقل از ساینتیفیک آمریکن، تیمی از ژئوفیزیکدانان آمریکایی به رهبر پرفسور منوچهر شیرزایی، استاد دانشگاه آریزونا، با بررسی بیش از سه سال داده‌های آماری ماهواره ژاپنی رصدگر پیشرفته زمین(ALOS) از مه 2007 تا نوامبر 2010 دریافتند که می‌توانند تغییر شکل رو به بالای زمین اطراف چاه‌های دفع فاضلاب در تگزاس را ببینند. دو سال بعد در سال 2012 یک زلزله با قدرت 4.8 ریشتر این منطقه را لرزانده بود.

این محققان دریافتند که ورود فاضلاب در دو چاه موجود در تگزاس باعث بالا آمدن سه‌ میلیمتری زمین بین دو چاه در هر سال شده بود.

این نخستین مطالعه‌ای است که بطور مستقیم بالا آمدن زمین را بررسی کرده است. محققان این اطلاعات را در مدل فشار منفذی خود قرار دادند که میزان آب نفوذ کرده در شکاف‌ها را در زیر سطح سنگ‌ها می‌سنجد. هر چه میزان این آب بیشتر باشد، فشار بیشتری بر روی گسل‌های زیرزمینی وارد می‌شود که می‌تواند منجر به لغزش آن‌ها و در نهایت، زلزله شود.

البته سوال‌هایی در مورد این یافته‌ها وجود دارد از جمله اینکه زمین‌لرزه‌های ناشی از فعالیت‌های بشری در 25 کیلومتری محل چاههای مذکور و در نزدیکی چاههای دیگری رخ داده بودند که دارای عمق بیشتری بوده، اما میزان بالا آمدن زمین کمتر بود.

از سوی دیگر، اکتشافات جالبی در این تحقیق صورت گرفت. برای مثال، این تحقیق نشان داد فعالیت زمین لرزه حتی پس از اینکه میزان فاصلاب تزریق شده به چاهها کاهش یافته بود، باز هم ادامه پیدا کرد.

پرفسور منوچهر شیرزایی اظهار کرد: اگر امروز کار تزریق فاضلاب را متوقف کنید، ممکن است فعالیت زمین لرزه تا یک دهه آینده ادامه یابد.

این یافته‌ها یک ابزار جدید را در مسیر ساخت یک مدل پیش‌بینی کامل به تجهیزات ژئوفیزیک افزوده است. محققان امیدوارند که تحلیل بیشتر داده‌ها بتواند دلیل اینکه ورود فاضلاب در برخی از چاهها باعث زلزله شده و در برخی دیگر نمی‌شود را توضیح دهد.

پرفسور منوچهر شیرزایی یکی از نخبه‌های نقشه‌برداری و استاد دانشگاه ایالت آریزونای آمریکا است که مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی عمران نقشه‌برداری از دانشگاه امیر کبیر تهران و کارشناسی‌ارشد نقشه برداری را از دانشگاه تهران دریافت کرده است. وی سپس مدرک دکترا را از دانشگاه پوتسدام آلمان گرفت و فرصت مطالعاتی خود را در آمریکا پشت سر گذاشت.



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

maverick_airtime1.jpg

محققان کالج پزشکی دانشگاه ایالتی میشیگان طی انجام یک پژوهش نشان دادند که سوار شدن ترن هوایی می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک کند.

 به نقل از انگجت، نتایج این پژوهش با آزمایش این فرضیه بر روی یک بیمار به دست آمد که در کلیه خود سه عدد سنگ داشت و بعد از سوار شدن ترن هوایی سنگ‌های کلیه وی دفع شد.


در ابتدا این آزمایش و تجربه دفع سنگ ممکن بود که تصادفی به نظر برسد اما محققان این پژوهش برای اثبات آن به روش علمی‌تری متوسل شدند.

 

آنها یک مدل چاپ سه‌بعدی سیلیکونی از کلیه تهیه کرده و آن را با ادرار و سه سنگ پر کردند.

 

آنها سپس این کلیه چاپ سه‌بعدی را در یک کوله پشتی و بر روی ترن هوایی قرار دادند.

 

شواهد به دست آمده از این آزمایش نشان دهنده این امر بود که نشستن در ترن‌های هوایی به دفع سنگ‌های کوچک در بیماران کمک می‌کند.

 

آنها در این پژوهش نشان دادند که نشستن در قسمت جلوی ترن دارای 16.67 درصد احتمال دفع و نشستن در قسمت انتهای آن  63.89 درصد احتمال دفع سنگ را زیاد می‌کند.

 

این در حالیست که سرعت‌های بالا می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد و باعث ماندن سنگ در کلیه شود.


البته سوار شدن بر ترن‌های هوایی یک راه قطعی برای خلاص شدن از شر سنگ‌های کلیه نیست اما اگر در کنار درمان‌های استاندارد استفاده شود، می‌تواند موثر واقع شود.

 

 این تیم تحقیقاتی معتقدند که از این روش درمانی می‌توان برای مداوای 300 هزار نفری که در آمریکا هر ساله به این مشکل دچار می‌شوند استفاده شود.

 

این کار یک روش کم هزینه درمانی بوده که می تواند جایگزین مراقبت‌های هزینه‌بر بهداشتی شود.



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

قمر اروپا

ناسا اخیرا شواهد جدیدی از فوران آب از زیر سطح "قمر اروپا"، یکی از چند قمر سیاره مشتری کشف کرده است.

 به نقل از انگجت، یافته‌های جدید مشروعیت بیشتری به رصدهای سال 2013 داده و احتمال برخورداری قمر اروپا از اقیانوس زیرزمینی را افزایش داده است.

این یافته‌ها که دیروز (دوشنبه) در یک کنفرانس تلفنی از سوی ناسا اعلام شده، توسط تیمی از محققان موسسه علوم تلسکوپ فضایی با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل این رصدها انجام شده است. جزئیات کامل این کشف در مجله Astrophysical منتشر خواهد شد.

محققان طی 15 ماه عبور قمر اروپا از برابر سیاره مشتری را از 10 موقعیت مختلف رصد کردند. در جریان سه مورد از این گذرها، محققان توانستند فوران‌هایی از بخار آب را در نزدیکی قطب جنوب این قمر مشاهده کنند.

ناسا شواهدی از وجود آب را در مناطق دیگر منظومه شمسی شناسایی کرده اما تنها در یک جا، یعنی قمر انسلادوس سیاره زحل توانسته بطور مستقیم آن را مشاهده کند.

دانشمندان از مدتها پیش تصور می‌کردند که قمر اروپا حاوی یک اقیانوس زیرزمینی است اما تنها در سال 2012 توانستند شواهدی از فوران بخار آب را در آن کشف کنند. در آن سال، تیمی از محققان ناسا توانسته بودند نوعی شفق را در منطقه جنوبی این قمر شناسایی کنند که در اثر تعامل ذرات باردار با جو شکل می‌گیرد.

محققان با استفاده از تلسکوپ هابل، جو قمر اروپا را در زمان عبور از برابر مشتری رصد کرده و توانستند شواهد مستقیم‌تری از وجود بخار آب را در آن کشف کنند.

 

  



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

4fdd310e7c0b38574339bc4f8279eae7.jpg

یک پژوهش جدید که در اروپا انجام شده نشان می‌دهد مردانی که روزانه اضطراب زیاد و بیش از حدی را تجربه می‌کنند،بیشتر در معرض ابتلا به سرطان و مرگ و میر ناشی از آن هستند.

به نقل از لایو ساینس، در این مطالعه محققان اطلاعات بیش از 15،000 نفر را در انگلیس که در سنین بین 40 تا 79 سال بوده و به مدت 15 سال تحت نظر بودند مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این پژوهش نشان داد مردانی که دارای اختلال اضطراب فراگیر بودند نسبت به مردان دیگری که این اختلال را نداشتند دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان و مرگ و میر ناشی از آن هستند.

اختلال اضطراب فراگیر (Generalized Anxiety Disorder GAD)، نوعی اختلال اضطرابی است که به صورت نگرانی بیش‌ از اندازه و نامعقول در مورد اتفاقات و فعالیت‌های روزمره تعریف می‌شود. علائم فیزیکی این اختلال تنش عضلانی، مشکلات خواب و عدم  تمرکز است.

این اختلال بر خلاف حمله وحشت‌زدگی سیر مزمن‌تری دارد و می‌تواند برای ماه‌ها در فرد وجود داشته باشد.

همچنین در این پژوهش مشخص شد که هیچ ارتباطی بین اضطراب و ابتلا به سرطان در زنان وجود ندارد.

اگرچه محققان برای اثبات این یافته‌ها نیازمند انجام پژوهش‌های بیشتری هستند، اما این نتایج سوالاتی را در مورد تاثیرات بالقوه اضطراب بر سلامت انسان به همراه داشت.

در این پژوهش مشخص شد که اضطراب تنها یک ویژگی منفی شخصیتی نبوده بلکه اختلالی است که با بیماری‌هایی مانند سرطان و مرگ و میر ناشی از آن در ارتباط است.


به گفته این پژوهشگران، این یافته‌ها پس از بررسی عوامل دیگری از جمله سن، سیگار کشیدن و مشروبات الکلی و سطح فعالیت فیزیکی که احتمال مرگ ناشی از سرطان را افزایش می‌دهد به دست آمد.


با این حال، محققان اشاره کردند که یافته‌های آنها نشان دهنده این نیست که اضطراب باعث بروز سرطان می‌شود بلکه تنها ارتباط آن را با بروز سرطان بررسی کرده و برای اثبات بیشتر آن نیازمند یافتن ارتباطات دیگری است.

این یافته‌ها در کنگره‌ای در وین ارائه شده است.



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

عینک

شرکت تولیدکننده شبکه اجتماعی "اسنپ‌چت" برای اولین‌بار عینک آفتابی ارزان با قابلیت فیلم‌برداری را تولید و به زودی به بازار عرضه می‌کند.

 به نقل از دیلی‌میل، عینک فیلمبرداری اسنپ‌چت با قیمت 100 پوند و با قابلیت ذخیره 10 ثانیه تصویر با صدا تا پایان سال جاری میلادی عرضه خواهد شد.
 
ایوان اسپیگل، مدیر شرکت اسنپ‌چت پس از آزمایش اولین نمونه عینک فیلمبرداری عنوان کرد: استفاده از عینک فیلمبرداری و مشاهده کلیپ‌های آن درست مشابه آن است که با چشمان خود دوباره خاطرات خود را مشاهده کنید.    
 
وی در ادامه افزود: عینک فیلمبرداری طوری طراحی شده است که قابلیت ذخیره تصویر در زیبایی آن تاثیر منفی نداشته باشد و در صورت استقبال مخاطبان در طرح‌های متنوعی تولید خواهد شد.
 
نمونه اولیه عینک اسنپ‌چت مجهز به دو لنز است که با زاویه 115 درجه درست مشابه چشمان انسان تصاویر مورد نظر را ضبط و از طریق وای‌فای یا بلوتوث به تلفن‌همراه ارسال می‌کند.
 
شرکت اسنپ‌چت که فعالیت خود را با تولید نرم‌افزارهای اجتماعی آغاز کرده، اکنون با تغییر نام به Snap Inc درصدد افزایش فعالیت و تولید محصولات متنوع الکترونیک است.

 

 

  



تاريخ : سه شنبه 6 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

روز مباهله چه روزی است؟ +اعمال و ادعیه کیفیت مباهله به این گونه است که افرادی که درباره مسئله مذهبی مهمی گفتگو دارند در یک جا جمع شوند و به درگاه خدا تضرّع کنند و از او بخواهند که دروغ گو را رسوا سازد و مجازات کند.
 
 
شرح مختصر واقعه مباهله
 
مباهله پیامبر با (ص)مسیحیان نجران، در روز بیست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجری اتفاق افتاد. پیامبر (ص)طی نامه ای ساکنان مسیحی نجران را به آیین اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذیرفتن اسلام نبودند نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و پیامبر (ص)آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد.
 
وقتی هیئت نمایندگان نجران، وارستگی پیامبر (ص) را مشاهده کردند، از مباهله خودداری کردند. ایشان خواستند تا پیامبر (ص)اجازه دهد تحت حکومت اسلامی در آیین خود باقی بمانند.
 
موقعیت جغرافیایی
 
بخش با صفای نجران، با هفتاد دهکده تابع خود، در نقطه مرزی حجاز و یمن قرار گرفته است. در آغاز طلوع اسلام این نقطه، تنها نقطه مسیحی نشین حجاز بود که مردم آن به عللی از بت پرستی دست کشیده و به آیین مسیح (ع) گرویده بودند.
 
دعوت به اسلام
 
پیامبر اکرم، حضرت محمد مصطفی (ص)برای گزاردن رسالت خویش و ابلاغ پیام الهی، به بسیاری از ممالک و کشورها نامه نوشت یا نماینده فرستاد تا ندای حق پرستی و یکتاپرستی را به گوش جهانیان برساند. هم چنین نامه ای به اسقف نجران، «ابوحارثه»، نوشت و طی آن نامه ساکنان نجران را به آیین اسلام دعوت فرمود.
 
نامه حضرت محمد (ص)به اسقف نجران
 
مشروح نامه پیامبر (ص)به اسقف نجران چنین بود: «به نام خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب (ع). [این نامه ایست] از محمد ((صلی الله علیه و آله وسلم))، پیامبر خدا، به اسقف نجران. خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب (ع) را ستایش می کنم و شما را از پرستش بندگان به پرستش خدا فرا می خوانم. شما را دعوت می کنم که از ولایت بندگان خدا خارج شوید و در ولایت خداوند درآیید و اگر دعوت مرا نپذیرفتید باید به حکومت اسلامی مالیات (جزیه) بپردازید تا در برابر این مبلغ، از جان و مال شما دفاع کند] و در غیر این صورت به شما اعلام خطر می شود».
 
عکس العمل نجرانی ها
 
نمایندگان پیامبر صلی الله علیه و آله و که حامل نامه دعوت به اسلام از جانب پیامبر (ص)بودند، وارد نجران شدند و نامه را به اسقف نجران دادند. او نیز شورایی تشکیل داد و با آنان به مشورت پرداخت. یکی از آنان که به عقل و درایت مشهور بود گفت: «ما بارها ازپیشوایان خودشنیده ایم که روزی منصب نبوت ازنسل اسحاق (ع)به فرزندان اسماعیل(ع) انتقال خواهد یافت و هیچ بعید نیست که محمد صلی الله علیه و آله وسلم ـ که از اولاد اسماعیل (ع) است ـ همان پیامبر موعود باشد». بنابراین شورا نظر داد که گروهی به عنوان هیئت نمایندگان نجران به مدینه بروند تا از نزدیک با محمد (ص)تماس گرفته، دلایل نبوت او را بررسی کنند.
 
گفتگوی پیامبر (ص)با هیئت نجرانی
 
پیامبر اکرم (ص)در مذاکره ای که با هیئت نجرانی در مدینه به انجام رسانید آنان را به پرستش خدای واحد دعوت کرد. امّا آنان بر ادعای خود اصرار داشتند و دلیل الوهیت مسیح را، تولد عیسی(ع) بدون واسطه پدر می دانستند.
 
در این هنگام فرشته وحی نازل شد و این سخن خدا را بر قلب پیامبر (ص) جاری ساخت: «به درستی که مَثَل عیسی نزد خداوند مانند آدم است که خدا او را از خاک آفرید». در این آیه، خداوند، با بیان شباهت تولد حضرت عیسی (ع) و حضرت آدم (ع)، یادآوری می کند که آدم(ع)  را با قدرت بی پایان خود، بدون این که دارای پدر و مادری باشد، از خاک آفرید و اگر نداشتن پدر گواه این باشد که مسیح(ع) فرزند خداست، پس حضرت آدم(ع)  برای این منصب شایسته تر است؛ زیرا او نه پدر داشت و نه مادر.
 
اما با وجود گفتن این دلیل، آنان قانع نشدند و خداوند به پیامبر خود، دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغ گو رسوا شود.
 
مباهله، آخرین حربه
 
خداوند پیش از نازل کردن آیه مباهله، در آیاتی چند به چگونگی تولد عیسی (ع) می پردازد و مسیحیان را با منطق عقل و استدلال روبرو می کند و از آنان می خواهد که عاقلانه به موضوع بنگرند.
 
بنابراین پیامبر (ص)، در ابتدا سعی کرد با دلایل روشن و قاطع آنان را آگاه کند، اما چون استدلال موجب تنبّه آنان نشد و با لجاجت و ستیز آنان مواجه گشت، به امر الهی به مباهله پرداخت.
 
خداوند در آیه 61 سوره آل عمران می فرماید: «هرگاه بعد از دانشی که به تو رسیده، کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان، و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم؛ سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم».
 
دیدگاه بزرگان نجران درباره مباهله
 
در روایات اسلامی آمده است که چون موضوع مباهله مطرح شد، نمایندگان مسیحی نجران از پیامبر(ص) مهلت خواستند تا در این کار بیندیشند و با بزرگان خود به شور بپردازند.
 
نتیجه مشاوره آنان که از ملاحظه ای روان شناسانه سرچشمه می گرفت این بود که به افراد خود دستور دادند اگر مشاهده کردید محمد (ص) با سر و صدا و جمعیت و جار و جنجال به مباهله آمد با او مباهله کنید و نترسید؛ زیرا در آن صورت حقیقتی در کار او نیست که متوسل به جاروجنجال شده است و اگر با نفرات بسیار محدودی از نزدیکان و فرزندان خردسالش به میعادگاه آمد، بدانید که او پیامبر خداست و از مباهله با او بپرهیزید که خطرناک است.
 
در میعادگاه چه گذشت؟
 
طبق توافق قبلی، پیامبر(ص)و نمایندگان نجران برای مباهله به محل قرار رفتند. ناگاه نمایندگان نجران دیدند که پیامبر (ص) فرزندش حسین (ع)را در آغوش دارد، دست حسن (ع) را در دست گرفته و علی و زهرا علیهما السلام همراه اویند و به آنها سفارش می کند هرگاه من دعا کردم شما آمین بگویید. مسیحیان، هنگامی که این صحنه را مشاهد کردند، سخت به وحشت افتادند و از این که پیامبر (ص)، عزیزترین و نزدیک ترین کسانِ خود را به میدان مباهله آورده بود، دریافتند که او نسبت به ادعای خود ایمان راسخ دارد؛ زیرا در غیر این صورت، عزیزان خود را در معرض خطر آسمانی و الهی قرار نمی داد.
 
بنابراین از اقدام به مباهله خودداری کردند و حاضر به مصالحه شدند.
 
سخنان ابوحارثه درباره مصالحه
 
هنگامی که هیئت نجرانی پیامبر(ص)را در اجرای مباهله مصمّم دیدند، سخت به وحشت افتادند. ابوحارثه که بزرگ ترین و داناترین آنان و اسقف اعظم نجران بود گفت: «اگر محمد (ص) بر حق نمی بود چنین بر مباهله جرئت نمی کرد.
 
اگر با ما مباهله کند، پیش از آن که سال بر ما بگذرد یک نصرانی بر روی زمین باقی نخواهد ماند». و به روایت دیگر گفت: «من چهره هایی را می بینم که اگر از خدا درخواست کنند که کوه ها را از جای خود بکند، هر آینه خواهد کَند. پس مباهله نکنید که در آن صورت هلاک می شوید و یک نصرانی بر روی زمین نخواهد ماند».
 
سرانجام مباهله
 
ابوحارثه، بزرگ گروه، به خدمت حضرت آمد و گفت: «ای ابوالقاسم  (ص)، از مباهله با ما درگذر و با ما مصالحه کن بر چیزی که قدرت بر ادای آن داشته باشیم».
 
پس حضرت با ایشان مصالحه نمود که هرسال دوهزار حُلّه بدهند که قیمت هر حلّه چهل درهم باشد و بر آنان که اگر جنگی روی دهد، سی زره و سی نیزه و سی اسب به عاریه بدهند.
 
مباهله پیامبر (ص) با نصرانیان نجران، از دو جنبه نشان درستی و صداقت اوست. اوّلاً، محض پیشنهاد مباهله از جانب پیامبر اکرم (ص)خود گواه این مدعاست؛ زیرا تا کسی به صداقت و حقانیّت خود ایمان راسخ نداشته باشد پا در این ره نمی نهد.
 
نتیجه مباهله، بسیار سخت و هولناک است و چه بسا به از بین رفتن و نابودی دروغ گو بینجامد. از طرف دیگر، پیامبر (ص)کسانی را با خود به میدان مباهله آورد که عزیزترین افراد و جگرگوشه های او بودند. این خود، نشان عمق ایمان و اعتقاد پیامبر (ص)به درستی دعوتش می باشد که با جرأت تمام، نه تنها خود، بلکه خانواده اش را در معرض خطر قرار می دهد.
 
مباهله، سند عظمت اهل بیت(ع)
 
مفسران و محدثان شیعه و اهل تسنّن تصریح کرده اند که آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر (ع)نازل شده است و پیامبر (ص)تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه و دامادش علی (ع) بودند. بنابراین منظور از «اَبْنائَنا» در آیه منحصرا حسن و حسین (ع)هستند، همان طور که منظور از «نِساءَنا» فاطمه (س) و منظور از «اَنْفُسَنا» تنها علی (ع) بوده است.
 
این آیه هم چنین به این نکته لطیف اشاره داردکه علی(ع)در منزلت جان و نفس پیامبر است.
 
نزول آیه تطهیر در روز مباهله
 
روزی که پیامبر خدا (ص)قصد مباهله کرد، قبل از آن عبا بر دوش مبارک انداخت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین (ع)را در زیر عبای مبارک جمع کرد و گفت: «پروردگارا، هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است که مخصوص ترینِ خلق به او بوده اند. خداوندا، اینها اهل بیت منند. پس شک و گناه را از ایشان برطرف کن و ایشان را پاکِ پاک کن.»
 
در این هنگام جبرئیل نازل شد و آیه تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد: «همانا خداوند اراده فرمود از شما اهل بیت پلیدی را برطرف فرماید و شما را پاکِ پاک کند.
 
اعمال روز مباهله
 
روز بیست و چهارم ذی الحجّه، روزمباهله پیامبر (ص) با مسیحیان نجران است که در نزد مسلمانان، اهمیت خاصّی دارد؛ چرا که گواه حقانیت و درستی دعوت پیامبر و عظمت شأن اهل بیت مکرّم اوست.
 
همچنین در اين روز حضرت اميرالمؤمنين عليه السّلام در حال ركوع انگشتر خود را به سائل داد، و آيه
«انّما وليكم اللّه»
در شأن آن حضرت نازل گشت.
 
 
در کتاب شریف مفاتیح الجنان، اعمال مخصوصی بدین شرح برای این روز ذکر شده است:
 
اول: غسل، که نشان پالایش ظاهر از هر آلودگی و آمادگی برای آرایش جان و صفای باطن است؛
 
دوم: روزه، که سبب شادابی درون است؛
 
سوّم: خواندن دو ركعت نماز، كه در وقت و كيفيت و ثواب مانند نماز روز عيد غدير است، و اينكه «آية الكرسى» در نماز مباهله بايد تا«هم فيها خالدون» خوانده شود.
 
 هم چنین در این روز خواندن زیارت امیرالمؤمنین(ع) به ویژه زیارت جامعه روایت شده است. احسان به فقرا و محرومان به تأسّی از مولی الموحدین علی (ع)  که در رکوع نمازش به نیازمند احسان فرمود، سفارش شده است.
 
چهارم: خواندن دعاى مباهله مى باشد، كه شبيه به دعاى سحر ماه رمضان است، و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس نقل كرده اند، ولى بين روايات آن دو بزرگوار اختلاف زيادى است، و من روايت شيخ طوسى را در كتاب «مصباح» برگزيده ام كه فرموده است: دعاى روز مباهله همراه با فضيلت آن، از حضرت صادق عليه السّلام روايت شده، و آن دعا اين است:
 
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ بَهَائِكَ بِأَبْهَاهُ وَ كُلُّ بَهَائِكَ بَهِيٌّ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِبَهَائِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ جَلالِكَ بِأَجَلِّهِ وَ كُلُّ جَلالِكَ جَلِيلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِجَلالِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ جَمَالِكَ بِأَجْمَلِهِ وَ كُلُّ جَمَالِكَ جَمِيلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِجَمَالِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ عَظَمَتِكَ بِأَعْظَمِهَا وَ كُلُّ عَظَمَتِكَ عَظِيمَةٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِعَظَمَتِكَ كُلِّهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ نُورِكَ بِأَنْوَرِهِ وَ كُلُّ نُورِكَ نَيِّرٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِنُورِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ رَحْمَتِكَ بِأَوْسَعِهَا وَ كُلُّ رَحْمَتِكَ وَاسِعَةٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ كُلِّهَا.
 
خدايا از تو درخواست مى كنم از زيبايى ات به حق برترين مرتبه زيبايى ات، و همه مراتب آن زيباست، خدايا از تو درخواست میكنم به همه مراتب زيبايیات.
خدايا از تو درخواست مى كنم از بزرگى ات به حق برترين مرتبه بزرگى ات، و همه مراتب بزرگى ات بزرگ است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه مراتب عظمتت.
خدايا از تو درخواست میكنم از جمالت، به حق برترين مرتبه جمالت، و همه مراتب جمال تو جميل است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه مراتب جمالت.
خدايا تو را میخوانم چنان كه فرمان دادى، پس اجابتم كن چنان ه وعده فرمودى، خدايا از تو درخواست می كنم از شكوهت، به حق برترين مرتبه شكوهت، و همه مراتب شكوهت شكوه مند است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه مراتب شكوهت.
خدايا از تو درخواست میكنم از نورت، به حق برترين مرتبه نورت، و همه نورت نورانى است، خداى از تو درخواست میكنم به همه نورت، خداى از تو درخواست میكنم از رحمتت، به حق وسيع ترين مرتبه رحمتت و همه رحمتت وسيع است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه رحمتت.
 
اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ كَمَالِكَ بِأَكْمَلِهِ وَ كُلُّ كَمَالِكَ كَامِلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِكَمَالِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ كَلِمَاتِكَ بِأَتَمِّهَا وَ كُلُّ كَلِمَاتِكَ تَامَّةٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِكَلِمَاتِكَ كُلِّهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ أَسْمَائِكَ بِأَكْبَرِهَا وَ كُلُّ أَسْمَائِكَ كَبِيرَةٌ ،
 
خدايا تو را می خوانم چنان كه فرمانم دادى، پس اجابتم كن چنان كه وعده فرمودى.
خدايا از تو درخواست میكنم از كمالت به حق برترين مرتبه كمالت، و همه كمالت كامل است، خدايا از تو درخواست مى كنم به همه كمالت، خدايا از تو درخواست می كنم از كلماتت به حق تمام ترين كلماتت، و همه كلماتت تمام است، خدايا از تو درخواست می كنم به همه كلماتت، خدايا از تو درخواست می كنم از نامهايت به حق بزرگترين آنها، و همه نامهايت بزرگ است،
 
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِأَسْمَائِكَ كُلِّهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ عِزَّتِكَ بِأَعَزِّهَا وَ كُلُّ عِزَّتِكَ عَزِيزَةٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِعِزَّتِكَ كُلِّهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ مَشِيَّتِكَ بِأَمْضَاهَا وَ كُلُّ مَشِيَّتِكَ مَاضِيَةٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَشِيَّتِكَ كُلِّهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِقُدْرَتِكَ الَّتِي اسْتَطَلْتَ بِهَا عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ وَ كُلُّ قُدْرَتِكَ مُسْتَطِيلَةٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِقُدْرَتِكَ كُلِّهَا،
 
خدايا از تو درخواست میكنم به حق همه نامهايت.
خدايا تو را میخوانم، چنان كه فرمانم دادى، پس اجابتم كن، چنان كه وعده فرمودى، خدايا از تو درخواست میكنم از عزّتت، به حق برترين مرتبه عزّتت، و همه عزّتت عزيز است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه عزّتت، خدايا از تو درخواست میكنم از مشيّتت به حق گذراترين مشيّتت و همه مشيّتت گذراست، خدايا از تو درخواست مى كنم به همه مشيّتت.
خدايا از تو درخواست میكنم به قدرتت كه با آن بر همه چيز برتری گرفتى، و همه قدرت تو برتریگير است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه قدرتت.
 
اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ عِلْمِكَ بِأَنْفَذِهِ وَ كُلُّ عِلْمِكَ نَافِذٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِعِلْمِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ قَوْلِكَ بِأَرْضَاهُ وَ كُلُّ قَوْلِكَ رَضِيٌّ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِقَوْلِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ مَسَائِلِكَ بِأَحَبِّهَا وَ كُلُّهَا إِلَيْكَ حَبِيبٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَسَائِلِكَ كُلِّهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ شَرَفِكَ بِأَشْرَفِهِ وَ كُلُّ شَرَفِكَ شَرِيفٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِشَرَفِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ سُلْطَانِكَ بِأَدْوَمِهِ وَ كُلُّ سُلْطَانِكَ دَائِمٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِسُلْطَانِكَ كُلِّهِ .
 
خدايا تو را می خوانم، چنان كه فرمانم دادى، پس اجابتم كن، چنان كه وعده فرمودى، خدايا از تو درخواست می كنم از علمت به حق نافذترين آن و همه علم تو نافذ است، خدايا از تو درخواست مى كنم به همه علمت.
خدايا از تو درخواست مى كنم از گفتارت به حق پسنديده ترين آن.
و همه گفتارت پسنديده است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه گفتارت.
خدايا از تو درخواست میكنم از خواسته هايت به حق محبوب ترين آنها، و همه آنها نزد تو محبوب است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه خواسته هايت.
خدايا تو را میخوانم چنان كه فرمانم دادى، پس اجابتم كن چنان كه وعده فرمودى، خدايا از تو درخواست میكنم از شرفت به حق برترين مرتبه شرفت، و همه شرفت شريف است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه شرفت.
خدايا از تو درخواست میكنم از سلطنتت، به حق پايدارترين آن.
و همه سلطنتت پايدار است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه سلطنتت.
 
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ مُلْكِكَ بِأَفْخَرِهِ وَ كُلُّ مُلْكِكَ فَاخِرٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمُلْكِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ عَلائِكَ بِأَعْلاهُ وَ كُلُّ عَلائِكَ عَالٍ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِعَلائِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ آيَاتِكَ بِأَعْجَبِهَا وَ كُلُّ آيَاتِكَ عَجِيبَةٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِآيَاتِكَ كُلِّهَا اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ مَنِّكَ بِأَقْدَمِهِ وَ كُلُّ مَنِّكَ قَدِيمٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَنِّكَ كُلِّهِ،
 
خدايا از تو درخواست میكنم از فرمانروايى ات به حق گرانمايه ترين آن، و همه فرمانروايی ات گرانمايه است، خدايا از تو درخواست می كنم به همه فرمانروايى ات.
خدايا تو را مى خوانم چنان كه فرمانم دادى.
پس اجابتم كن چنان كه وعده فرمودى.
خدايا از تو درخواست می كنم از والايى ات به حق والاترين آن، و همه والايی ات والاست، خدايا از تو درخواست مى كنم به همه والايی ات.
خدايا از تو درخواست می كنم از آياتت به حق شگفت ترين آياتت، و همه آياتت شگفت است، خدايا از تو درخواست مى كنم به همه آياتت.
خدايا از تو درخواست میكنم از نعمتت به حق ديرينه ترين آن و همه نعمتت ديرين است، خدايا از تو درخواست مى كنم به همه نعمتت.
 
اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ وَ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَا [مِمَّا] أَنْتَ فِيهِ مِنَ الشَّأْنِ وَ الْجَبَرُوتِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِكُلِّ شَأْنٍ وَ كُلِّ جَبَرُوتٍ اللَّهُمَّ وَ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَا تُجِيبُنِي بِهِ حِينَ أَسْأَلُكَ يَا اللَّهُ يَا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ أَسْأَلُكَ بِبَهَاءِ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ يَا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ أَسْأَلُكَ بِجَلالِ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ يَا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ أَسْأَلُكَ بِلا إِلَهَ إِلا أَنْتَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ رِزْقِكَ بِأَعَمِّهِ وَ كُلُّ رِزْقِكَ عَامٌّ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِرِزْقِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ عَطَائِكَ بِأَهْنَئِهِ وَ كُلُّ عَطَائِكَ هَنِي ءٌ ،
 
خدايا تو را میخوانم چنان كه فرمانم دادى، پس اجابتم كن، چنان كه وعده فرمودى.
خدايا از تو درخواست میكنم، به حق آنچه كه در آن قرار دادى از مقام و جبروت، خدايا از تو درخواست میكنم به تمام مقام و تمام جبروتت.
خدايا از تو درخواست میكنم به آنچه با آن اجابتم مینمايى، زمانیكه از تو میخواهم، اى خدا، اى كه معبودى جز تو نيست، از تو میخواهم به زيبايى اينكه معبودی جز تو نيست.
اى كه معبودى جز تو نيست، از تو میخواهم به بزرگى اينكه معبودى جز تو نيست.
اى كه معبودى جز تو نيست، از تو میخواهم به حق اينكه معبودى جز تو نيست.
خدايا تو را میخوانم چنان كه فرمانم دادى، پس اجابتم كن چنان كه وعده فرمودى.
خدايا از درخواست میكنم از روزى ات به همه گانه ترين آن، و همه روزى ات همگانى است.
خدايا از تو درخواست می كنم به همه روزى ات، خدايا از تو درخواست میكنم از عطايت، به حق گواراترين آن، و همه عطايت گواراست.
 
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِعَطَائِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ خَيْرِكَ بِأَعْجَلِهِ وَ كُلُّ خَيْرِكَ عَاجِلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِخَيْرِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ بِأَفْضَلِهِ وَ كُلُّ فَضْلِكَ فَاضِلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِفَضْلِكَ كُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوكَ كَمَا أَمَرْتَنِي فَاسْتَجِبْ لِي كَمَا وَعَدْتَنِي اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ابْعَثْنِي عَلَى الْإِيمَانِ بِكَ وَ التَّصْدِيقِ بِرَسُولِكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ السَّلامُ وَ الْوِلايَةِ لِعَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ عَدُوِّهِ وَ الايتِمَامِ بِالْأَئِمَّةِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلامُ فَإِنِّي قَدْ رَضِيتُ بِذَلِكَ يَا رَبِّ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ فِي الْأَوَّلِينَ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ فِي الْآخِرِينَ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ فِي الْمَلَإِ الْأَعْلَى وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ فِي الْمُرْسَلِينَ اللَّهُمَّ أَعْطِ مُحَمَّداً الْوَسِيلَةَ وَ الشَّرَفَ وَ الْفَضِيلَةَ وَ الدَّرَجَةَ الْكَبِيرَةَ.
 
خدايا از تو درخواست میكنم به همه عطايت، خداى از تو درخواست میكنم از خيرت به فوریترين آن، و همه خيرت فورى است.
خدايا از تو درخواست میكنم به همه خيرت.
خدايا از تو درخواست میكنم از فضلت، به حق فزون ترين آن، و همه فضلت فزون است، خدايا از تو درخواست میكنم به همه فضلت.
خدايا تو را میخوانم چنان كه فرمانم دادى، پس اجابتم كن چنان كه وعده فرمودى.
خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و مرا برانگيز بر ايمان به خود و تصديق به رسولت (درود خدا بر او و خاندانش باد) ، و ولايت على بن ابيطالب (ع) و بيزاری از دشمنش، و اقتدا به امامان از خاندان محمّد (درود خدا بر آنان باد) ، كه من به اين واقعيت راضی شده ام.
خدايا درود فرست بر محمّد بنده و رسولت در ميان پيشينيان، و درود فرست بر محمّد در ميان آيندگان، و درود فرست بر محمّد، در ميان آسمانيان، و درود فرست بر محمّد در ميان فرستادگان.
خدايا به محمّد عطا كن، وسيله و شرف و فضيلت و درجه بزرگ.
 
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ قَنِّعْنِي بِمَا رَزَقْتَنِي وَ بَارِكْ لِي فِيمَا آتَيْتَنِي وَ احْفَظْنِي فِي غَيْبَتِي وَ كُلِّ غَائِبٍ هُوَ لِي اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ابْعَثْنِي عَلَى الْإِيمَانِ بِكَ وَ التَّصْدِيقِ بِرَسُولِكَ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَسْأَلُكَ خَيْرَ الْخَيْرِ رِضْوَانَكَ وَ الْجَنَّةَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ الشَّرِّ سَخَطِكَ وَ النَّارِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ احْفَظْنِي مِنْ كُلِّ مُصِيبَةٍ وَ مِنْ كُلِّ بَلِيَّةٍ وَ مِنْ كُلِّ عُقُوبَةٍ وَ مِنْ كُلِّ فِتْنَةٍ وَ مِنْ كُلِّ بَلاءٍ وَ مِنْ كُلِّ شَرٍّ وَ مِنْ كُلِّ مَكْرُوهٍ وَ مِنْ كُلِّ مُصِيبَةٍ وَ مِنْ كُلِّ آفَةٍ نَزَلَتْ أَوْ تَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ فِي هَذَا الْيَوْمِ وَ فِي هَذَا الشَّهْرِ وَ فِي هَذِهِ السَّنَةِ.
 
خدايا درود فرست بر محمّد و خاندان محمّد، و به آنچه روزى ام نمودى خشنود بدار، و در آنچه به من عنايت كردى بركت ده، و در غيبتم و در غياب هر غايبى كه او از من است نگهدارم باش.
خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و مرا بر پايه ايمان به خود و باور داشتن به پيامبرت برانگيز، خداى بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و از تو میخواهم خوب ترين خوبها را كه خشنودی ات و بهشت است، و به تو پناه مى آورم از بدترين بدها كه خشمت و آتش است.
خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و مرا محافظت فرما از هر مصيبت و هر بلا، و از هر عقوبت، و هر فتنه، و هر آزمايش، و هر شر، و هر امر ناپسند، و هر پيش آمد، و هر آفت كه از آسمان بر زمين فرود آيد، يا فرود میآيد، در اين ساعت و در اين شب، و در اين روز، و در اين ماه، و در اين سال
 
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اقْسِمْ لِي مِنْ كُلِّ سُرُورٍ وَ مِنْ كُلِّ بَهْجَةٍ وَ مِنْ كُلِّ اسْتِقَامَةٍ وَ مِنْ كُلِّ فَرَجٍ وَ مِنْ كُلِّ عَافِيَةٍ وَ مِنْ كُلِّ سَلامَةٍ وَ مِنْ كُلِّ كَرَامَةٍ وَ مِنْ كُلِّ رِزْقٍ وَاسِعٍ حَلالٍ طَيِّبٍ وَ مِنْ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ مِنْ كُلِّ سَعَةٍ نَزَلَتْ أَوْ تَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ فِي هَذَا الْيَوْمِ وَ فِي هَذَا الشَّهْرِ وَ فِي هَذِهِ السَّنَةِ اللَّهُمَّ إِنْ كَانَتْ ذُنُوبِي قَدْ أَخْلَقَتْ وَجْهِي عِنْدَكَ وَ حَالَتْ بَيْنِي وَ بَيْنَكَ وَ غَيَّرَتْ حَالِي عِنْدَكَ فَإِنِّي أَسْأَلُكَ بِنُورِ وَجْهِكَ الَّذِي لا يُطْفَأُ،
 
خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و روزى من كن از هر شادى، و هر خوشحالى، و هر پايدارى و هر گشايش و هر عافيت و هر سلامت و هر كرامت، و هر روزی وسيع حلال پاك و هر نعمت، و هر وسعتى كه از آسمان بر زمين نازل شد يا میشود.
در اين ساعت، و در اين شب، و در اين روز، و در اين ماه و در اين سال.
خدايا اگر گناهانم مرا در پيشگاهت بی اعتبار ساخته، و ميان من و تو پرده شده، و حالم را نزد تو دگرگون نموده.
من از تو درخواست میكنم، به حق نور جمالت كه هرگز خاموش نشود،
 
وَ بِوَجْهِ مُحَمَّدٍ حَبِيبِكَ الْمُصْطَفَى وَ بِوَجْهِ وَلِيِّكَ عَلِيٍّ الْمُرْتَضَى وَ بِحَقِّ أَوْلِيَائِكَ الَّذِينَ انْتَجَبْتَهُمْ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَغْفِرَ لِي مَا مَضَى مِنْ ذُنُوبِي وَ أَنْ تَعْصِمَنِي فِيمَا بَقِيَ مِنْ عُمُرِي وَ أَعُوذُ بِكَ اللَّهُمَّ أَنْ أَعُودَ فِي شَيْ ءٍ مِنْ مَعَاصِيكَ أَبَداً مَا أَبْقَيْتَنِي حَتَّى تَتَوَفَّانِي وَ أَنَا لَكَ مُطِيعٌ وَ أَنْتَ عَنِّي رَاضٍ وَ أَنْ تَخْتِمَ لِي عَمَلِي بِأَحْسَنِهِ وَ تَجْعَلَ لِي ثَوَابَهُ الْجَنَّةَ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُ يَا أَهْلَ التَّقْوَى وَ يَا أَهْلَ الْمَغْفِرَةِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ارْحَمْنِي بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
 
و به آبروى محمّد محبوب برگزيده ات، و به آبروى وليّت على مرتضى، و به حق اوليايت كه آنان را برگزيدى، اينكه بر محمّد و خاندان محمد درود فرستى، و آنچه از گناهانم گذشته بيامرزى، و در باقیمانده عمر حفظم كنى، و به تو پناه میآورم، خدايا، از اينك هرگز به چيزى از نافرماني هايت بازگردم، تا زنده ام بدارى و تا بميرانى، و من فرمانبردار تو باشم، و تو از من خشنود باشى، و اينكه عملم را ختم كنى به نيكوترينش، و پاداش آن را برايم بهشت قرار دهى، و با من آن كنى كه شايسته آنى، اى هل تقوى و اى اهل مغفرت، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و به رحمتت به من رحم كن، اى مهربان ترين مهربانان.
 
پنجم: دعايى كه شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس پس از دو ركعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، روايت كرده اند بخواند، اول آن دعا «الحمد للّه ربّ العالمين» است.
 
در اين روز دادن صدقه به تهيدستان به خاطر پيروى از مولاى همه مردان و زنان با ايمان، و زيارت آن حضرت، شايسته است، و مناسب تر زيارت جامعه است.
 
روز بيست و پنجم: روز بس شريفى است، و روزى است كه سوره «هل اتى» در حق اهل بيت نازل شد براى اينكه سه روز روزه گرفتند و افطارى خود را به مسكين و يتيم و اسير دادند و خود با آب افطار نمودند! و سزاوار است شيعيان اهل بيت در اين ايام به ويژه در شب بيست و پنجم در دادن صدقه به مساكين و ايتام، و سعى در اطعام ايشان، و روزه داشتن اين روز پيروى از مولايان خود كنند.
 
از آنجا كه بعضى از علما اين روز را روز مباهله میدانند، مناسب است زيارت جامعه و دعاى مباهله را نيز در اين روز نیز بخوانند.


تاريخ : دو شنبه 5 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 به مناسبت سالروز شکست حصر آبادان (عملیات ثامن‌الائمه) ربات مسلح بدون سرنشین 4×4 (نذیر)، بلدوزر کنترل از راه دور و سامانه دود چند پارامتری ستار وارد چرخه دستاوردهای نزاجا شد.
 
ربات نذیر
 
ربات مسلح بدون سرنشین نذیر، خودرویی تاکتیکی با قابلیت کنترل از راه دور است. این خودرو توانایی حمل حدود 600 کیلوگرم محموله و قابلیت نصب یک سلاح متوسط (تیربار7.67  میلیمتری یا تیربار 12.7 میلیمتری یا موشک پدافند هوایی یا موشک ضد زره را داراست.
 
ربات نذیر با شعاع عملکرد عملیاتی بدون سرنشین به میزان 2 کیلومتر قابل برنامه ریزی جهت انجام ماموریت های شناسایی و رزمی است.
 
قابلیت کنترل از راه دور 
قابلیت برنامه ریزی جهت انجام مأموریت‌های شناسایی و رزمی 
توانایی حمل حدود 600کیلوگرم محموله و 
قابلیت نصب یک سلاح متوسط (تیربار 62/7 م م یا تیربار 7/12 م م یا موشک پدافند هوایی یا موشک ضد زره) 
شعاع عملکرد عملیاتی بدون سرنشین به میزان 2 کیلومتر
 
عملیاتی شدن 3 دستاورد نزاجا
 
بلدوزر کنترل از راه دور
 
بلدوزر کنترل از راه دور نیز خودرویی با کاربری و آموزش آسان با قابلیت هایی از جمله کنترل از فاصله 1500 متری، پاکسازی میادین مین، کنترل تمامی فرامین به وسیله اپراتور از راه دور در مناطق عملیاتی و پر خطر، انجام کلیه عملیات مهندسی با قابلیت انعطاف بالا همانند با سرنشین است.
 
طراحی و بهینه شده توسط کارکنان خلاق و مبتکر گروه 433 مهندسی رزمی شمال غرب نزاجا 
قابلیت کنترل از فاصله 1500 متر 
قابلیت پاکسازی میادین مین 
قابلیت کنترل تمامی فرامین به وسیله اپراتور از راه دور در مناطق عملیاتی و پرخطر 
قابلیت انجام کلیه عملیات مهندسی با قابلیت انعطاف بالا همانند باسرنشین 
قابلیت نصب بر روی کلیه بلدوزرها بدون ایجاد تغییر در فرامین 
استفاده از تجهیزات داخلی با طراحی و فناوری بومی 
کاربری و آموزش آسان
 
عملیاتی شدن 3 دستاورد نزاجا
 
سامانه دودزا ستار
 
سامانه دود چند پارامتری ستار نیز سامانه ای دارای توانایی مختل نمودن سامانه های لیزری، دارای پوشش بصری در هنگام عملیات‌های عقب روی تاکتیکی و واکنش سریع با قابلیت مختل نمودن دوربین های حرارتی است.
 
توانایی مختل نمودن سامانه‌های لیزری 
پوشش بصری در هنگام عملیات‌های عقب روی تاکتیکی و واکنش سریع 
قابلیت مختل نمودن دوربین‌های حرارتی 
قابلیت ساخت و بکارگیری در ابعاد مختلف بنا به نیاز عملیاتی 
طراحی و ساخت کاملا بومی 
 
عملیاتی شدن 3 دستاورد نزاجا
 


تاريخ : دو شنبه 5 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1851 1852 1853 1854 1855 ... 3356 صفحه بعد