تنهایی

مطالعات نشان داده است، علت تنهایی افراد گاهی مربوط به ژن‌های آنهاست.

به نقل از نیچر، نتایج مطالعات جدید نشان داده است نوع ژن‌های افراد گاهی دلیلی برای احساس تنهایی آنهاست.
 
محققان در این بررسی دریافتند، خطر احساس تنهایی ممکن است با ژنتیک در ارتباط باشد که به عنوان یک صفت ارثی مطرح می‌شود.
 
آبراهام پالمر، استاد روانپزشکی دانشگاه سن‌دیه‌گو و نویسنده ارشد این مطالعه اظهار کرد: برای دو نفر با تعداد مساوی دوست و خانواده، ژنتیک نقش موثری در احساس تنهایی فرد خواهد داشت.
 
در این مطالعه بر روی اطلاعات ژنتیکی و سلامت 10 هزار و 760 نفر از افراد 50 سال و بالاتر بررسی‌هایی انجام شد و از شرکت‌کنندگان پرسش‌هایی برای به دست آوردن میزان تنهایی به عمل آمد.
 
بررسی و مطالعه در بین شرکت‌کنندگان براساس سن، جنس و وضعیت تأهل نشان داد که احساس تنهایی در طول زندگی در حدود 14 تا 27 درصد ژنتیکی است، اما عوامل محیطی هم نقش بسیار مهمی دارند.
 
محققان در حال بررسی بر روی این صفت ارثی هستند و اینکه ژن موثر در احساس تنهایی را کشف کنند.
 
آنها در این بررسی همچنین دریافتند، افرادی که تنهایی را به ارث برده‌اند، در طولانی مدت با علائم افسردگی مواجه می‌شوند، اما هیچ ارتباطی بین تنهایی ارثی و اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی و افسردگی پیدا نشد.
 
یافته‌های این بررسی در مجله Neuropsychopharmacology منتشر شده است.


تاريخ : پنج شنبه 8 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

سرطان پوست

افرادی که پیوند عضو انجام داده‌اند در احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پوست قرار دارند.

 به نقل از پایگاه خبری وب مد، این نتایج حتی در مورد نژادهای گوناگون نیز صدق می‌کند.

محققان دانشگاه درکسل می‌گویند، این خطر با افزایش مواجهه با داروهایی که سیستم ایمنی را برای جلوگیری از رد پیوند سرکوب می‌کنند، بیشتر می‌شود.

به علت شرایط خاص این بیماران در نحوه زندگی و داروهای مصرف آنان، آزمون‌های سلامتی کلی پوست باید به عنوان جزئی منظم از مراقبت‌های پس از پیوند تلقی شود.

به منظور انجام این تحقیق رزومه‌های پزشکی 413 بیمار پیوند عضوی که 63 درصد آنها نیز سفیدپوست نبودند مورد مطالعه قرار گرفت. 

پژوهشگران، 19 سرطان پوست جدید را در 15 بیمار غیر سفیدپوست یافتند. این گروه شامل شش بیمار سیاهپوست، هفت آسیایی و چهار هیسپانیک بود. در بین سیاهپوست ها تمامی سرطان‌های پوست بسیار زود وقوع یافته بود.

بیشتر آسیایی‌ها سرطان‌های پوست را در مناطقی از بدن خود نشان دادند که مواجهه بیشتری با نور خورشید داشت. در بیمارهای هسیپانیک هم نقاط آفتاب دیده و قسمت‌های پایینی پا درگیر سرطان پوست شده بودند.

به گفته محققان نتایج به دست آمده تنها موید یک رابطه است و نه علت و معلول.

این پژوهش در مجله "JAMA Dermatology" منتشر شده است.



تاريخ : پنج شنبه 8 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

کیت کاشت گیاه در خانه

یک شرکت سازنده باغچه‌های داخلی و کیت‌های گیاهی در آمریکا با استفاده از نانوفناوری الهام گرفته شده از ناسا، دوسازه کابینت مانند ارائه کرده که به کاربران اجازه می‌دهد در خانه خودشان سبزیجات و گیاهان دیگر را پرورش دهند.

به نقل از انگجت، شرکت Click & Grow این سازه‌ها را "مزارع دیواری" نامیده که نیروی آن‌ها توسط یک فناوری کاملا خودکار و اختصاصی الهام گرفته شده از ناسا تامین می‌شود.

بطور دقیق‌تر، آن‌ها از نانوفناوری پرورش گیاهان استفاده کرده که فقط میزان مورد نیاز گیاه از اکسیژن، آب و سایر مواد مغذی لازم را ارائه می‌کند.

به گفته شرکت سازنده، گیاهان پرورش یافته با این روش از ویتامین بیشتری نسبت به همتایان معمولی خود برخوردارند. علاوه بر آن، آن‌ها 30 درصد سریعتر از گیاهان کاشته شده در خاک رشد می‌کنند.



تاريخ : پنج شنبه 8 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

شهر خورشیدی

الون ماسک، مدیر و مالک شرکت فناوری تسلا در نظر دارد تا به زودی پروژه تامین و مدیریت برق خورشیدی منازل را عرضه کند.

 به نقل از ساینس‌دیلی، پروژه سقف خورشیدی تسلا شامل مجموعه مبدل‌های خورشیدی قابل نصب روی سقف، باتری و واحد کنترل مصرف الکتریکی خانه است.
 
پروژه جدید شرکت تسلا که شهر خورشیدی نامگذاری شده در مرحله اول از علاقه‌مندان دعوت می‌کند تا برای نصب و تجهیز منازل به سیستم تولید و مدیریت برق ثبت‌نام کنند.
 
در پروژه شهر خورشیدی تسلا مالکان خودروهای برقی تسلا می‌توانند علاوه بر نصب مجموعه شارژر باتری خودرو از امکانات دیگر این شرکت مثل مجموعه مدیریت انرژی خانه از انرژی خورشیدی نیز بهره ببرند.

 
مجموعه تامین انرژی الکتریکی تسلا علاوه بر تامین برق در روز قادر است تا با ذخیره‌سازی مازاد انرژی روز در طول شب و یا زمان ناپایداری شبکه، برق خانه را تامین کند.
 
شرکت تسلا قصد دارد تا در اکتبر امسال نمونه آزمایشی این طرح را به علاقه‌مندان معرفی کند. نمونه آزمایشی مجموعه سقف خورشیدی شامل سه سامانه مجزا یعنی واحد تولید برق، واحد مدیریت و باتری توانمند است.
 
طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در صورت حمایت علاقه‌مندان، مجموعه سقف خورشیدی در اواخر سال 2017 تولید و عرضه می‌شود. این مجموعه به صاحبان خانه کمک می‌کند تا برق مورد نیاز خود را به صورت مستقل و رایگان از خورشید دریافت کنند.
 
 

  



تاريخ : پنج شنبه 8 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

، شهرهایی در دنیا وجود دارند که همکاری مردم با مقامات باعث شده تمیز ترین شهر دنیا را داشته باشند واز آن لذت ببرند.


در تمامی اسامی قرار گرفته در فهرست تمیز ترین شهرهای دنیا به نقش مهم رعایت فرهنگ نظافت توسط هر شهروند و در مقابل عملکرد مسئولین آن شهر می رسیم و دستاورد آن را در این تصاویر تماشایی مشاهده می کنیم.

شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
«کلگری» واقع در کانادا با 2 میلیون نفر جمعیت در جایگاه دهم قرار دارد.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
هوای پاک و خیابانهای تمیز،«آدلاید» استرالیا را در این مکان قرار داده است.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
هوای پاک و خیابانهای تمیز،«آدلاید» استرالیا را در این مکان قرار داده است.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
جایگاه هفتم متعلق به «مینیاپولیس» مینه سوتا است.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
ششمین شهر بزرگ ژاپن «کوبه» است و در جایگاه ششم قرار دارد.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
شهر سبز اروپا در سال 2014 کپنهاگ،دانمارک عنوان پنجمین شهر تمیز دنیا را در سال 2016 دارد.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
هلسینکی ،فنلاند علاوه بر تمیز بودن مرکز آموزش ،سیاست، پژوهش و فرهنگ این کشور است.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
جایگاه سوم متعلق به «ولینگتون» نیوزیلند است.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
«اسلو» نروژ جایگاه دوم را از آن خود کرد.
 
شهرهایی که از تمیزی برق می زنند
سبز ،تمیز ،بدون آلودگی،هوای پاک ، ویژگی های «فرایبورگ» آلمان است که این شهر را در جایگاه نخست قرار داده است.


تاريخ : چهار شنبه 7 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جنگ روزهای پر فراز و نشیبی را گذرانده بود و نیروی هوایی ارتش بعثی عراق ضربات مهلکی از نیروی هوایی ایران دریافت کرده بود و هنوز خاطرات تلخ حمله 140 فروند جنگنده ایرانی به خاک عراق از ذهن ارتش بعث پاک نشده بود.

روی زمین اما، ارتش بعثی توانسته بود با عبور از برخی شهرهای کشور، خود را به آبادان رسانده و این شهر را از سه جهت محاصره کند. در عملیات‌هایی که منجر به پیش‌روی عراقی‌ها شده بود، پشتیبانی هوایی از این عملیات‌ها بسیار چشمگیر بود لذا عراقی‌ها تصمیم گرفتند که با توجه به قدرت بالای ایران در حمله به پایگاه‌های نیروی هوایی عراق، جنگنده‌ها و بالگردهایی که در عملیات‌ها حاضر هستند را به یکی از دورترین نقاط کشورشان ببرند تا دست جنگنده‌های ایرانی به انها نرسد.

ارتش عراق بر همین اساس تصمیم می‌گیرد که 21 دی ماه سال 59 بخشی از جنگنده‌های عملیاتی خود را به پایگاه الولید در غرب عراق و نزدیک مرز اردن منتقل کند. پایگاه الولید  در واقع از 3 پایگاه تشکیل شده بود که یک پایگاه به عنوان پایگاه اصلی و 2 پایگاه به عنوان پایگا‌های فرعی، در اختیار هوایی ارتش بعثی بودند که به مجموعه‌ی این 3 پایگاه، H-3 گفته می‌شد.

پایگاه اچ 3 علی‌رغم اینکه از مرز ایران بسیار دور بود و امکان رسیدن جنگنده‌های ایرانی به آن تقریبا محال به نظر می‌رسید، اما با این حال از سامانه‌های پدافندی و تجهیزات دفاعی خوبی برخوردار شده بود.

** ایران متوجه جابجایی جنگنده‌های عراقی شد

عراقی‌ها که با تمام توان سعی داشتند این انتقال و جابجایی را در سکوت و بدون اطلاع‌ ایرانی انجام دهند، در این کار ناموفق بودند و نیروی هوایی ایران توانست اطلاعاتی به دست آورد که نشان می‌داد این جنگنده‌های عراقی جابجا شده‌اند.

پس از قطعیت این نقل و انتقال، جواد فکوری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش در 15 بهمن ماه سال 59 یک جلسه مهم در تهران ترتیب داده و پیشنهادی بزرگ به نیروی هوایی ارتش می‌دهد، پیشنهاد "حمله به H-3".

با موافقت اولیه، قرار بر این می‌شود که کارشناسان و خلبانان زبده نیروی هوایی ارتش یک طرح عملیاتی برای این عملیات برنامه‌ریزی کنند اما چندی بعد، از اتاق طراحی عملیات خبرهای ناامید کننده‌ای به گوش می‌رسد. کارشناسان و خلبانان نهاجا با بررسی وضعیت و مختصات پایگاه اچ 3، دریافته بودند که این کار نشدنی است.

پس از اینکه نیروی هوایی به این قطعیت می‌رسد که امکان حمله به این پایگاه وجود ندارد، طرح عملیاتی را منتفی اعلام کرده و اعلام می‌شود که طرح‌های اولیه نیز کنار گذاشته شود.

اما این پایان کار نبود و سرتیپ خلبان بهرام هوشیار یکی از فرماندهان عالی رتبه و خلبانان زبده نیروی هوایی ارتش طرحی را آماده کرده و به صورت محرمانه در اختیار فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش می‌گذارد.


شهید فکوری فرمانده وقت نیروی هوایی و آیت‌الله خامنه‌ای

براساس طرحی که سرتیپ هوشیار آماده کرده بود، پیشنهاد شده بود که برای هدف قرار دادن مجموعه پایگاه‌های اچ 3، باید تمرکز ارتش عراق را از این پایگاه برداشت و نیروی هوایی این کشور را فریب داد لذا طرح پیشنهادی براساس حمله به یک پایگاه نظامی در کرکوک توسط جنگنده‌های اف 5 تهیه شده بود.

اجرای این طرح با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو شده بود و ایران نزدیک به 2 ماه بود از انتقال جنگنده‌های عراقی به پایگاه‌های اچ 3 مطلع شده و طرح‌هایی را بررسی کرده بود اما طرح مرحوم هوشیار مورد موافقت قرار گرفته و قرار بود عملیاتی شود اما نیروی هوایی چند بار که قصد عملیاتی کردن طرح را داشت، متوجه لو رفتن طرح شده و ان را متوقف کرده بود.

اسفند سال 59 از نیمه گذشته بود و نیروی هوایی هنوز نتوانسته بود کاری انجام دهد. شهید فکوری شکست طرح حمله به اچ 3 را اعلام کرده بود و هیچ کس امیدی برای انجام این عملیات نداشت اما پس از پایان نشست اعلام شکست طرح، شهید فکوری یکی از زبده‌ترین خلبانان نیروی هوایی ارتش را به تهران فرامی‌خواند.

سرهنگ فرج الله براتپور که معاونت عملیات یکی از پایگاه‌ها را عهده‌دار بود با فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش دیدار می‌کند و فرمانده، یک طرح عملیاتی "به کلی سری" را به وی ابلاغ کرده و اعلام می‌کند که او برای فرماندهی دسته پروازی عملیات حمله به اچ 3 انتخاب شده است.

** طرح عملیاتی حمله به اچ 3

در این طرح، مقرر می‌شود که 10 فروند فانتوم (8 فروند اصلی و 2 فروند رزرو) مسلح به انواع بمب‌ها، از پایگاه هوایی همدان به پرواز درآمده و به طور کاملا محرمانه به سوی دریاچه ارومیه پرواز کرده و در آنجا از دو فروند تانکر سوخت‌رسان، سوخت‌گیری هوایی کرده و از نوار مرزی ترکیه عبور کرده و در ارتفاع پایین وارد خاک عراق شوند.

پس از ورود به خاک عراق، مقرر می‌شود که 2 فروند تانکر سوخت‌رسان دیگر که در مسیر بین المللی در پرواز بوده و از مسیر خود منحرف شده و خود را به نقطه‌ای از پیش تعیین شده رسانده و دومین مرحله از سوخت‌گیری توسط 8 فروند جنگنده بمب‌افکن اف 4 در آسمان عراق انجام شده و سپس جنگنده‌ها به سوی پایگاه‌های اچ 3 حرکت کرده و پس از بمباران از همین مسیر به کشور بازگردند.

براساس طرح عملیاتی، تصویب می‌شود که جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش، این عملیات را در روز 15 فروردین ماه سال 60 آغاز کرده و خود را به پایگاه های الولید (اچ 3) رسانده و در یک حمله برق‌آسا، جنگنده‌های مستقر در این پایگاه‌ را منهدم کنند

** 15 فروردین سال 60؛ آغاز عملیاتی بزرگ و تاریخی

روز موعود فرارمی‌سد و فرماندهی یکی از دسته های 4 فروندی فانتوم‌ها به سرهنگ فرج الله براتپور و فرماندهی دسته دیگر نیز به سرهنگ فرهادپور واگذار شده و جنگنده‌های ارتش پس از اقامه نماز به در قالب 2 دسته 4 فروندی به پرواز درآمده و طبق طرح عملیاتی،‌ در سکوت رادیویی کامل به سوی دریاچه ارومیه حرکت می‌کنند.

دو فروند جنگنده اف 4 نیز به عنوان جنگنده‌های ذخیره همراه با جنگنده های عملیات کننده به پرواز درآمده و به سوی دریاچه ارومیه می‌روند.

20 دقیقه بعد، اولین مرحله از سوخت گیری توسط تانکرهای وسوخت‌رسان 747 نیروی هوایی در حوالی دریاچه ارومیه انجام می‌شود و دو فانتوم ذخیره به پایگاه بازگشته و 8 فانتوم عملیات کننده به سوی مرز حرکت می‌کنند.

در همین حین، دو فروند جنگنده اف 5 از پایگاه هوایی تبریز به پرواز درآمده و به سوی پالایشگاه کرکوک رفته و بلافاصله با عبور از مرز، خود را به پالایشگاه رسانده و آن را بمباران می‌کنند.

ارتش عراق متوجه حضور جنگنده‌های فانتوم ایرانی در خط مرزی ترکیه و عراق می‌شود اما به اشتباه افتاده و فکر می‌کند که این جنگنده‌ها متعلق به ارتش ترکیه هستند. لحظاتی بعد، جنگنده‌های اف 4 نیروی هوایی ایران با عبور از فراز شهر مرزی زاخو در مرز ترکیه و عراق و با کاهش ارتفاع برای مخفی شدن از دید رادارهای عراقی، وارد خاک عراق شدند.

پس از ورود 8 فانتوم ایرانی به خاک عراق و پیشروی در عمق این کشور، تانکرهای سوخت‌رسان 707 که از مسیر بین‌المللی خارج شده و خود را به نقطه‌ای از پیش تعیین شده رسانده بودند، فانتوم‌ها در آسمان  منتهی الیه شمال غرب عراق و در 90 مایلی پایگاه‌های الولید (اچ  3) دومین مرحله از سوخت‌گیری هوایی را در ارتفاع 20 هزار پایی انجام داده و بلافاصله با کاهش ارتفاع، به مسیر ادامه می‌دهند.

در میانه راه، یک فروند جنگنده از دسته پروازی 1 و یک فروند نیز از دسته پرواز 2، جدا شده و دسته سوم پروازی را ایجاد می‌کنند.

** 8 جنگنده ایرانی خود را به اچ 3 رساندند

ساعت حدودا 9 صبح است و جنگنده‌های ایرانی خود را به نزدیکی پایگاه‌های سه گانه اچ 3 رسانده‌اند. گروه اول متشکل از 3 فروند جنگنده بمب‌افکن اف 4 به فرماندهی سرهنگ فرهادپور به اولین پایگاه حمله کرده و پایگاه را بمباران می‌کنند. سپس گروه دوم که متشکل از 2 فروند جنگنده بمب‌افکن اف 4 بود، به پایگاه دوم حمله‌ور شده و این پایگاه را نابود می‌کنند.

اما این دو پایگاه، پایگاه‌های اصلی نبودند و پایگاه سوم باید هدف قرار می‌گرفت تا عملیات موفقیت‌آمیز بوده و جنگنده های عراقی مستقر در آن نابود شوند. سرهنگ براتپور به عنوان فرمانده دسته پروازی سوم و فرمانده 3 فرونده جنگنده اف 4، عملکرد جنگنده‌ها در انهدام دو پایگاه اول را بررسی کرده و متوجه می‌شود که پایگاه سوم از استحکامات، استتار و پدافند بسیار بهتری برخوردار است لذا تصمیم می‌گیرد برخلاف طرح عملیاتی، از نایحه دیگری پایگاه را بمباران کند.

سرهنگ براتپور به جنگنده‌ها فرمان تغییر مسیر حرکت به سوی پایگاه را داده و جنگنده‌ها بلافاصله به سمت دیگری تغییر مسیر داده و خود را به پایگاه رسانده و در حالی که نیروهای عراقی غافلگیر شده بودند،  فانتوم‌های ایرانی شیرجه رفته و تمام بمب‌های خود را روی پایگاه می‌ریزند.

نقل شده که جنگنده‌های ایرانی در حمله به پایگاه سوم برای اصابت دقیق بمب‌ها به اهداف، به قدری پایین آمده بودند که پس از رهاسازی بمب‌ها، آتش ناشی از انفجار بمب‌ها به خود جنگنده‌ها نیز رسیده بود.

پس از پایان بمباران، جنگنده‌های دسته پروازی سوم به سوی شمال غرب عراق و نقطه از پیش تعیین شده برای سوخت‌گیری سوم، حرکت می‌کنند اما در مسیر بازگشت، سرهنگ براتپور متوجه حضور یک تریلی حامل تجهیزات نظامی که از مسیر بندر عقبه در کشور اردن بارگیری و راهی عراق شده بود، می‌شود و تصمیم می‌گیرد این تریلی را با مسلسل جنگنده هدف قرار دهد. جنگنده کاهش ارتفاع داده و به تریلی نزدیک می‌شود و خلبان براتپور موفق می‌شود که تریلی را با مسلسل جنگنده هدف قرار داده و منهدم کند.

سپس مسیر بازگشت را پیش گرفته و در منتهی الیه شمال غرب عراق، تانکر سوخت‌رسان دوباره از مسیر بین المللی تهران - آنکارا خارج شده و وارد خاک عراق می‌شود و در شمال غرب عراق، دسته سوم جنگنده‌های ایرانی سوخت‌گیری کرده و سپس وارد خاک عراق شده و از مسیر رفت، به سوی کشور می‌روند.

** پرواز گسترده جنگنده های عراقی برای شکار جنگنده‌های ایرانی

با اتمام عملیات و آغاز حرکت جنگنده‌های ایرنی به سوی کشور، ارتش عراق به تعداد زیادی از جنگنده‌های عراقی دستور پرواز داده و مقرر می‌شود که جنگنده‌های عراقی اجازه ندهند که فانتوم‌های ایرانی به کشور بازگردند.

اما عملیات تعقیب و گریز بی نتیجه می‌ماند و جنگنده‌های عراقی علی‌رغم اینکه در دید جنگنده‌های ایرانی بودند، نمی‌توانند فانتوم‌ها را رهگیری کرده و با آنها درگیر شوند.

فانتوم‌ها به مرز نزدیک شده بودند و نیاز بود که برای منحرف کردن تمرکز دشمن، نقطه دیگری از خاک عراق بمباران شود، بر همین اساس، چند جنگنده ایرانی نقطه‌ای مرزی را بمباران کرده و به کشور بازمی‌گردند و از سوی دیگر، جنگنده‌های اف 14 نیز به پرواز درآمده و در داخل خاک ایران گشت‌زنی می‌کنند تا در صورت لزوم، به کمک جنگنده‌های فانتوم بپردازند.


طرح گرافیکی از عملیات حمله به اچ 3

اما جنگنده‌های عراقی نمی‌توانند جنگنده‌های ایرانی را رهگیری کنند و فانتوم‌ها به سلامت وارد آسمان ایران می‌شوند و چهارمین مرحله از سوخت‌گیری هوایی بلافاصله در آسمان ایران انجام می‌شود و جنگنده‌ها به سوی پایگاه همدان رفته و دقایقی بعد در این پایگاه به زمین می‌نشینند.

** نتایج عملیات

خلبانان شجاع نیروی هوایی ارتش پس از یک پرواز بسیار طولانی 4 ساعت و 40 دقیقه‌ای و 4 مرحله سوخت‌گیری هوایی و بمباران 3 پایگاه در عمق خاک عراق، ضربه مهلکی به پیکر نیروی هوایی ارتش عراق وارد می‌کنند.

در جریان این عملیات، 48 فروند جنگنده و بالگرد نیروی هوایی ارتش عراق منهدم شدند که از جمله آنها شامل موارد ذیل می‌شود:

- 6 فروند هواپیمای آنتونوف 12

- 2 فروند بمب‌افکن توپولوف 16

- 7 فروند جنگنده میگ 21

- 5 فروند جنگنده سوخو 17

- 10 فروند جنگنده میگ 23

- 3 فروند جنگنده میراژ اف 1

- 7 فروند بالگرد

پس از این عملیات تاریخی، صدام حسین، فرمانده پدافند هوایی ارتش عراق را برکنار کرد و چندی بعد نیز، این فرمانده اعدام شد البته منابع عراقی اعلام کردند که وی خودکشی کرده است.

در این عملیات، هیچ کدام از خلبانان ایرانی شهید یا مجروح نشد و فقط یکی از جنگنده‌ها به طور جزئی توسط پدافند ارتش عراق مورد اصابت گلوله‌های ضدهوایی قرار گرفت و آسیب دید اما این جنگنده توانست خود را به کشور برساند.

** خلبانان عملیات‌کننده به دیدار امام امت می‌روند

3 روز پس از این عملیات، در هجدهم فروردین‌ ماه سال 60، کلیه خلبانان حاضر در عملیات حمله به اچ 3، به حضور امام خمینی (ره) شرفیاب شده و با امام امت دیدار می‌کنند.

عملیات حمله به اچ 3 به زعم بسیاری از کارشناسان نظامی یکی از بی‌نظیرترین و دقیق‌ترین عملیات‌های هوایی جهان است که در آن، خلبانان ایرانی با حدود 5 ساعت پرواز، چهار بار سوختگیری هوایی و طی مسافتی بالغ بر 1000 کیلومتر در سکوت مطلق رادیویی، عملیاتی تاریخ‌ساز انجام دادند.



تاريخ : چهار شنبه 7 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

از لحاظ عملکرد فنی، احتیاجی به افزایش زیبایی و جذابیت دسته‌دنده در خودروها نیست. پس وقتی با تلاش یک سازنده‌ی اتومبیل در ایجاد نوآوری در طراحی دسته‌دنده مواجه می‌شویم، باید اذعان به قدردانی کنیم. در اینجا تلاش نمودیم تعدادی از نمونه‌های موجود در دنیای اتومبیل که موردپسند قرارگرفته‌اند را با شما به اشتراک بگذاریم:

 
پاگانی هوآیرا
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
تمامی کارهای دست هوراچیو پاگانی (بنیانگذار آرژانتینی شرکت خودروسازی ایتالیایی پاگانی) اثر هنری به شمار می‌روند. و شیفتر گیربکس تک کلاچ استفاده‌شده در هوآیرا هم از این قاعده مستثنا نیست. در این دسته‌دنده از انواع فنرها و اتصالات برای خلق احساس ایدئال استفاده‌شده است. نگاه کردن به این دسته‌دنده هم لذت‌بخش است. آیا این سیستم به شیفتر های پدالی پشت فرمان برتری دارد؟
 

 
شیفتر نعل اسبی شورلت کامارو
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
اکثر طرفداران ماشین‌های عضلانی آمریکایی، گیربکس‌های دستی با الگوی H را ترجیح می‌دهند، اما دسته‌دنده‌ی نعل اسبی به کار گرفته‌شده در کامارو و همچنین ماشین‌های دیگر فوق‌العاده جذاب و گیرا به نظر می‌رسند. شاید کارکرد خاصی نداشته باشد اما با این نوع ماشین‌ها بسیار همخوانی دارد.
 

 
سیتروئن 2CV (ژیان)
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
بااینکه سیتروئن 2CV محصولی مقرون‌به‌صرفه به شمار می‌رفت، اما پر از مشخصه‌های نوآورانه و مهندسی‌های جالب بود. مشخصاً دسته‌دنده‌ی آن خیلی جالب بود. دسته‌ی دنده به چپ و راست و به سمت بیرون و داخل داشبورد هم حرکت می‌کرد، اما بالا و پایین نمی‌شد. شاید به نظر عجیب بیاید، اما مالکین 2CV شیفته‌ی آن بودند.
 

 
اسپایکر مجهز به گیربکس دستی با نمای باز
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
شیفتر دستی موجود در محصولات عجیب‌وغریب این سازنده‌ی هلندی سوپر ماشین، بسیار ساده و هم‌زمان بسیار شیک است. از اینکه فقط به خاطر شکل دسته‌دنده‌ی آن، برای خرید یک اسپایکر وسوسه شده‌اید، تعجب نکنید.
 

 
هوندا سیویک Si
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
در هوندا سیویک مدل‌های 2002 الی 2005، شیفتر روی داشبورد جای گرفته است. این دسته‌دنده با ظاهری عجیب عملکردی هوشمندانه دارد. محل قرارگیری آن اجازه می‌دهد تا در زمان تعویض دنده، دست راننده از فرمان فاصله‌ی زیادی نگیرد. این شیفتر لقی و فاصله‌ی تعویض کمتری داشته و هم‌زمان بخشی از فضای بین صندلی‌های جلو را باز می‌کند.
 

 
الدزمبیل هرست مدل 1983
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
دسته‌دنده‌های فوق‌العاده‌ی «هرست»، با تمرکز بر استفاده در مسابقات درگ طراحی‌شده‌اند. به لطف شیفتر های مجزا، امکان انتخاب سریع دنده‌های گیربکس اتوماتیک آسان‌تر شده است. اهرم سمت چپ برای استفاده‌ی عادی و انتخاب PRND کاربرد داشته و اهرم‌های سمت راست برای تعویض از 1 به 2 و 2 به 3 تعبیه‌شده‌اند.
 

 
مرسدس بنز CLK-GTR
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
بله این برجستگی کوچک یک شیفتر است. این دسته‌دنده‌ی کوچک در مرسدس بنز CLK-GTR (که ذاتاً یک خودروی مسابقه‌ای بود و به خاطر مقررات شرکت در مسابقات نمونه‌ی خیابانی آن تولید شد) وظیفه‌ی انتخاب وضعیت درایو و دنده‌عقب را دارد، در حالی پدال‌های قرارگرفته در پشت فرمان وظیفه‌ی تعویض دنده‌ها را بر عهده‌دارند.
 

 
سیتروئن SM
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
در این ماشین دست روی هر نقطه‌ای بگذارید، با موردی عجیب و جالب روبرو می‌شوید. پس جای تعجبی ندارد که شیفتر گیربکس 5 سرعته ی سیتروئن SM هم متفاوت و منحصربه‌فرد بود. تمام بخش مرکزی که دسته‌دنده در آن قرار دارد، همراه با آن حرکت می‌کند. و با تعویض هر دنده، لذت‌بخش‌ترین صدای جابجایی فلز از این شیفتر شنیده می‌شود.
 

 
کورد پریسلکتور
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
آیا متوجه آن قطعه‌ی کوچک در سمت راست فرمان شدید؟ این همان دسته‌دنده‌ی این «کورد» (خودروساز ناکام آمریکایی) تولیدشده در دهه‌ی 30 میلادی است. در این ماشین از یک گیربکس پیش-انتخابگر استفاده‌شده است. راننده دنده‌ی بعدی را از پیش انتخاب کرده و با فشردن پدال کلاچ به‌صورت خودکار دنده درگیر خواهد شد. این سیستم به‌قدری پیچیده بود که به غیر تعداد اندکی از خودروسازان تجملی دهه‌ی 30 در بین سازندگان با اقبال زیادی مواجه نشد. اما امروز، با نگاه کردن آن می‌توان پی برد که چگونه به گیربکس اتوماتیک مدرن رسیدیم.
 

 
گیربکس شیاردار (Gated) آئودی R8
 
10 مورد از جذاب ترین دسته‌ دنده‌ ها در تاریخ خودرو
 
این شکل از گیربکس دستی که در سوپر ماشین‌های ایتالیایی قرن بیستم بیشتر دیده می‌شود، در نسل اول آئودی R8 به‌صورت یکی از زیباترین نمونه‌های موجود استفاده‌شده است. بله نه‌تنها ظاهری زیبا دارد، بلکه با وسواس طوری مهندسی‌شده است که بهترین احساس را نیز در بین تمامی نمونه‌های ساخته‌شده القا نماید.


تاريخ : چهار شنبه 7 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

صحبت از یک پدیده یا یک تب عجیب است؛ تب نوتلا، محصول یک کارخانه شکلات سازی ایتالیایی که سال هاست عقل و هوش شکلات خورهای سرتاسر دنیا را ربوده و آن ها را دچار اعتیاد کرده؛ تبی که طی سالیان اخیر به لطف شبکه های اجتماعی به ایران هم سرایت کرد و ایرانیان عزیز که همیشه ثابت کرده اند در مورد پدیده های مختلفی مثل پوکمون گو و خیلی چیزهای دیگر موج سواران قابلی هستند، ظرف مدت چند ماه «جو» نوتلاخواری را هم به اوج رساندند و کاری کردند که شاخک های بعضی از نهادهای نظارتی و انتظامی را هم تیز و آن ها را نسبت به موضوع حساس کرد و حالا با روند آرامش مشغول فروکش کردن است. در این گزارش جمع و جور، نگاه مختصری داریم به فرایند شروع و اوج گیری این تب پرکالری و البته پرسود و بررسی چرایی تبدیل آن به یک خرده فرهنگ موقت بین جوانان ایرانی.


نوتلا از دهه 60 میلادی به دنیا عرضه شد و با وجود ترکیب بسیار ساده اش که شامل کاکائو، شکر، روغن پالم و فندق بود، با سرعتی زیاد به یک خوراکی پرفروش جهان تبدیل شد و راهش را به سبک زندگی مردم اروپا باز کرد.
 
نوتلا چطور و چگونه در ایران تبدیل به یک پدیده شد؟
 
پرانرژی بودن این محصول، مزه خوبش و راحتی استفاده از آن باعث شد نوتلا به یکی از ارکان اصلی صحبانه بدل شود. شکل مایع این محصول و ترکیب آن باعث شد نوتلا به به عنوان صبحانه و یک میان وعده، کم کم به ماده اصلی دسرهای دیگر نیز تبدیل شود. این محصول که یکی از مشهورترین شکلات های تاریخ است، به درجه ای از محبوبیت در جهان رسید که چند وقت پیش تمبر یادبودی به افتخار آن منتشر شد و البته سالگرد پنجاه سالگی تولید آن هم روز جهانی نوتلا نام گرفت!

نو مثل نوتلا

نوتلا در ایران پدیده کاملا تازه واردی است و می توان آن را محصول دهه 80 شمسی دانست. در دهه 60 که بالکل خبری از محصولات خوراکی خارجی نبود و اگر هم بود، عرضه آن محدود می شد به یک یا دو سوپرمارکت مشهور در پایتخت.

در دهه 70 و بعد از رونق گرفتن واردات هم نوتلا نتوانست جایی بین محصولات خوراکی محبوب برای خودش باز کند و نحوه ورودش منحصر می شد به سوغات آوردن توسط مسافران به صورت یک علاقه شخصی تا یک کالای عمومی.

ناگفته نماند در آن زمان عمده واردات شکلات خارجی به کشور از ترکیه صورت می گرفت و از آن جا که ترک ها هم در تولید شکلات صبحانه دستی بر آتش داشتند، زمینه به شکل کمرنگی برای ورود اژدها مهیا شد. در دهه 80 ورود شکلات های اروپایی به کشور شدت گرفت و نوتلا در کنار برادرش Kinder به یکی از ارکان اصلی واردات خوراکی تبدیل شد اما مصرف آن همچنان محدود بود و تبدیل به خرده فرهنگ نشده بود.

با گسترش شبکه های اجتماعی در اواخر دهه 80، شهرت نوتلا در کشور افزایش پیدا کرد و جوانان ایرانی هم همپای فرنگی ها، عکاسی و تجلیل از این شکلات را در دستور کار قرار دادند. در کنار مزه، اسم خوش آهنگ، بسته بندی خوش آب و رنگ و فتوژنیک(!) بودن این محصول، ذائقه آن هایی را که از قافله عقب بودند هم قلقلک داد و نوتلا در دهه 90 شمسی تبدیل شد به ستاره محصولات خوراکی در فضای مجازی. نشان به آن نشان که از زمان اوج گیری اینستاگرام در ایران که مربوط به همین دهه است، ایرانی های عزیز تا به حال 46 هزار بار از هشتگ#نوتلا در این شبکه اجتماعی استفاده کرده اند، ضمن این که سهم هموطنان مان از شش میلیون و 400 هزار هشتگ انگلیسی نوتلا هم کم نیست!

تب نوتلا این اواخر به جایی رسید که بعضی ها با انتشار عکسی از یک جعبه پنیر ساده ایرانی زیر آن می نوشتند: صبحانه واقعی 90درصد نوتلاخورهای اینستا! و طبعا منظورشان این بود که حتی آن هایی که استطاعت خرید نوتلا را ندارند هم برای عقب نماندن از قافله وارد بازی شده اند!
 
یک فرصت طلبی بی نظیر

در همین گیر و دار چشم و هم چشمی نوتلاخوری بین جوانان وطنی، کی آدم تیزهوش و فرصت طلب با استفاده از این تب، کسب و کاری راه اندازی کرد که ظرف مدت تقریبا شش ماه، جامعه را درنوردید.
تابستان 1394 عابرانی که در خیابان اندرگو مشغول رفت و آمد بودند، توجه شان به تابلوی مغازه ای جلب شد که عبارت Nutella با همان فونت آشنای نوتلا روی آن به چشم می خورد. این مغازه کوچک به عرضه دسرها و محصولاتی پرداخت که پایه اصلی همه آن ها نوتلا بود.

«امید اصلی»، موسس نوتلابار احتمال تبلیغ محصولاتش را توسط خود مردم و از طریق شبکه های اجتماعی داد. این ترفند جواب داد و چند ماه بعد شعبه دوم آن افتتاح شد، خوره های نولتا سریعا این پدیده جدید را کشف کردند و با خوشحالی تصاویر محصولات آن ها را با هشتگ #نوتلابار در صفحات شخصی به اشتراک گذاشتند و تعداد عکس هایی که با این هشتگ در اینستا پست شد، از مرز چهارهزار تصویر عبور کرد.
تب نوتلابار به مرور شدیدتر شد و بعد از موفقیت شعبه دوم که در زمستان سال گذشته، ظرف مدت شش ماه این برند صاحب حدود 30 شعبه دیگر در سراسر کشور شد! صاحب این محصول در ایران طالب سوددهی پرسرعت بود، به همین دلیل قیمت خرید تابلو و فروش نمایندگی را چندان بالا نبرد تا برندش با سرعت عجیبی در تمام شهر تهران و در شهرهای بزرگ کشور پخش شود.

از اوایل سال جاری نوتلابار دیگر خودش را به عنوان یک پدیده مطرح کرده بود و هر جا می رفتید یک مغازه کوچک سفیدرنگ با نوشته نوتلابار می دیدید و یک صف عجیب جلوی آن. بعد از تهران شهرهای رشت، کرج، مشهد، کلارآباد، یزد، نور، اصفهان، سلمان شهر، قزوین و بابل هم به جرگه مبتلایان به این تب پیوستند.

با فراگیر شدن این تب، کم کم حساسیت ها نسبت به آن بالا رفت. ابتدا خبر رسید فرهنگستان زبان و ادب فارسی به عنوان غربی «نوتلابار» اشکال گرفته و واژه پیشنهادی جایگزینش هم «نان داغ، شکلات داغ» است.
این خبر خیلی زود دستمایه بحث در فضای مجازی شد و چند روز بعد هم فرهنگستان آن را تکذیب کرد اما جمع شدن تابلوی «نوتلابار» از سردر نمایندگی ها با استفاده از ترکیب «شکلات» به اضافه محله آن نمایندگی در تابلوی مغازه، نشان داد فراگیرشدن این برند کاملا خارجی در جامعه موجب بروز نگرانی هایی شده.

آن تابلوهای فرهنگی نشان جمع شد اما تب نوتلاخوری کماکان ادامه دارد و اگر سری به صفحه رسمی این محصول در اینستاگرام که 55 هزار فالوئر دارد بزنید، تقریبا هر دو هفته یک بار خبر افتتاح شعبه جدیدی از آن در یک نقطه از تهران یا ایران منتشر می شود تا مشخص شود این جو دست کم تا پایان سال شیب صعودی خواهدداشت.
 
نوتلا چطور و چگونه در ایران تبدیل به یک پدیده شد؟
 
نوتلا بار در فرنگ

همزمان با اوج گیری کار نوتلابار در ایران، بلافاصله سر و کله برندهای مشابهی که دقیقا همان محصولات را با کمی تغییر عرضه می کردند، پیدا شد. نام برند تمامی این جدیدالورودها هم ترکیبی از اسم «نوتلا» با یک پسوند نظیر «لند»، «پلاس» و... بود. عجیب این که یکی از این نمایندگی های به ظاهر جعلی یک بار مدعی شد فروشگاه های اصلی در تولید محصولاتشان به جای نوتلا، از شکلات «فرمند» استفاده می کنند!

این تعدد برند باعث شد در مورد سرمنشاء نوتلابار کنجکاو شویم و ببینیم آیا اساس چنین نشانی به این شکل در خارج از کشور هم وجود دارد یا نه؟ پاسخ تا حدی مثبت است. نوتلا بار در خارج از ایران هم هست اما نه به این شکل و در قالب یک برند مجزا. یک سلسله فروشگاه زنجیره ای تولید و عرضه موادخوراکی در دنیا وجود دارد به اسم Eataly.

در برخی از شعبه های این فروشگاه غرفه هایی هست به نام «نوتلابار». با توجه به طیف محصولات عرضه شده در آن و آب و رنگ غرفه هایش، به نظر می رسد نوتلابار ایرانی با الهام از آن در داخل به راه افتاده اما این که همتای وطنی نوتلابار به صورت رسمی از نسخه فرنگی اش مجوز نمایندگی دارد یا نه محل ابهام است، چرا که نوتلابارهای خارجی زیرمجموعه همان فروشگاه های Eataly هستند و به صورت مجزا از آن مجموعه ها وجود خارجی ندارند، در حالی که آن مجموعه در ایران نمایندگی یا مجوز فعالیت ندارد.

یک مورد بامزه دیگر هم هست، این فروشگاه در سرتاسر جهان مجموعه 28 شعبه دارد و توزیع آن به این شکل است؛ قاره آمریکا چهار شعبه دارد (سه شعبه آمریکا، یک شعبه برزیل)، در آسیا شش شعبه (سه شعبه ژاپن، یک شعبه دوبی، دو شعبه کره جنوبی) و در اروپا 18 شعبه (16 شعبه ایتالیا، یک شعبه آلمان و یک شعبه ترکیه)، در حالی که تعداد شعبه های نوتلا بار در ایران قریب به 30 شعبه است که همین موضوع ابهام قضیه را دوچندان می کند.
نوتلا چطور و چگونه در ایران تبدیل به یک پدیده شد؟

ضمن این که نمایندگی رسمی هر محصول مطرح بین المللی موظف به داشتن وب سایت، شماره نمایندگی و گواهی نمایندگی از مبدا است، در صورتی که چنین چیزی در مورد این محصول در ایران به چشم نمی خورد و در وب سایت رسمی Eataly هم اشاره ای به وجود نمایندگی در کشورمان نشده.

حتی در سایت نوتلا بار ایران هم هیچ اثری از مجوز یا گواهی نمایندگی پیدا نمی کنید و در آن فقط نشانی و شماره تلفن شعب آن نوشته شده! البته در جهان فروشگاه مشابه دیگری به نام Nutallaria وجود دارد که آن هم به عرضه محصولات نوتلایی مشغول است اما آن هم در ایران نمایندگی یا شعبه ای ندارد.

شما برای گرفتن یک شعبه از نوتلابار وطنی باید رقمی در این مایه ها هزینه کنید.خوراکی های دیگری که مثل یک تب در کشور فراگیر شدند

نوتلا چطور و چگونه در ایران تبدیل به یک پدیده شد؟(اسلاید شو)

رستگاری در جیک ثانیه

موفقیت سریع یک محصول خوراکی و تبدیل شدن آن به موج، مختص نوتلا نیست، سابق بر این هم محصولات و پدیده هایی بوده اند که ظرف مدت کوتاهی جامعه را ترکانده اند و تب شان بعد از مدتی فرونشسته. نگاهی داریم به بعضی از این پدیده ها و سرنوشت آن ها.

آیس پک

وقتی در مرداد سال 1385 اولین شعبه فروشگاهش را که در آن بستنی شل شده با موز به فروش می رسید، تاسیس شد کسی فکر نمی کرد در کمتر از شش ماه «آیس پک» صاحب 100 نمایندگی در سرتاسر ایران شود! اما سیاست بازاریابی که بر سوددهی و گسترش سریع بنا شده بود، آیس پک را به یکی از پدیده های مهم و البته گذرای تاریخ محصولات خوراکی تبدیل کرد.

سرنوشت:هنوز هست ولی با دوران اوجش فاصله ای نجومی دارد.

نوتلا چطور و چگونه در ایران تبدیل به یک پدیده شد؟
 
کاپ کورن

دهه 80 نقطه عطفی در زمینه تنوع بخشی به بازار محصولات خوراکی بود. ذرت های لیوانی هم محصول این دوره هستند. این خوراکی های سالم و لذیذ در دوره ای در کشور باب شدند که تب پاساژگردی بین جوان ها بسیار داغ بود و مقابل در ورودی تمام پاساژهای معروف، بساط فروش «کاپ کورن» با طعم های مختلف برپا بود.

سرنوشت:به شیوه ای نجیبانه به حیات خودش ادامه می دهد، با کمترین میزان افت و خیز.
 
نوتلا چطور و چگونه در ایران تبدیل به یک پدیده شد؟
 
فرچیپس

محصول اواخر دهه 80 است. فرچیپس نان علاقه تمام نشدنی بشر به موضوع «سیب زمینی سرخ کرده» را خورد. برش های گرد و نازک سیب زمینی به شکل چیپس که بعد از سرخ شدن به رنگ طلایی در می آمد، بعد از اضافه شدن کمی ادویه و پودر پنیر کاملا مقاومت ناپذیر بود!

سرنوشت: در بعضی از پاساژهای قدیمی همچنان قابل رویت است.
 
نوتلا چطور و چگونه در ایران تبدیل به یک پدیده شد؟
 


تاريخ : چهار شنبه 7 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

حسگر تشخیص جای پارک

خودروهای آئودی، بی.ام.و و مرسدس بنز به حسگرهای آن‌بردی مجهز خواهند شد که اطلاعات در مورد جای پارکهای خالی و عملیات راهسازی را در زمان واقعی بطور خودکار به اطلاع راننده می‌رسانند.

به نقل از بی.بی.سی، این حسگرها همچنین اطلاعاتی در مورد شرایط ترافیک، خطرها و علائم جاده‌ای نیز ارائه می‌کنند.

این سرویس که توسط شرکت نقشه‌برداری Here، متعلق به این سه خودروساز آلمانی، ارائه شده از نیمه اول سال 2017 به خودروهای آن‌ها اضافه خواهد شد.

این پلت‌فرم که "موقعیت باز" (Open Location) نام دارد، به ثبت سرعت، موقعیت و جهت خودرو پرداخته و همچنین امکان ترمز سریع و فعالسازی چراغ مه‌شکن را ارائه می‌کند

یک دوربین در جلوی خودرو نیز از خطرهای جاده‌ای فیلم خواهد گرفت.

به گفته سازندگان، شرکت‌های خودروسازی دیگر می‌توانند بعد از این خودروها از سرویس مذکور بهره‌مند شوند.

سرویس اطلاعات جای پارک نیز به پیش‌بینی مناطق خالی احتمالی در هر خیابان و همچنین گزینه‌های پرداختی آن خواهد پرداخت.

شرکت Here ابتدا در اختیار نوکیا قرار داشت، اما سال گذشته با قیمت 2.8 میلیارد یورو به این گروه خودروسازان فروخته شد.

 

  



تاريخ : چهار شنبه 7 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

1426623972_new-cure-for-baldness-ftr.jpg

دانشمندان موفق به کشف دارویی شدند که ریزش مو در بیماران مبتلا به آلوپسی را درمان می‌کند.

 به نقل از میرور، آلوپسی یک بیماری خود ایمنی است که باعث ریزش مو می‌شود.


دانشمندان با آزمایش این داروی جدید که ruxolitinib نام دارد روی افراد کچل پس از حدود 4 ماه رویش مجدد موها را مشاهده کردند.

 

آنها پس از مشاهده این نتایج امید دارند که از این دارو بتوان در درمان انواع دیگری از کچلی نیز استفاده کرد.

 

نکته جالب توجه اینجاست که در پایان دوره درمان، میانگین رشد موهای این بیماران به 92% رسید.



پیش از این، محققان دانشگاه کلمبیا سلولهای ایمنی خاص و مسیرهای سیگنالینگ التهابی غالب که مسئول حمله به فولیکول مو هستند را شناسایی کرده و آنها را در حالت خفته قرار دادند.



تحقیقات انجام شده بر روی فولیکول‌های موی انسان و موش‌ها نشان می‌دهد که داروهای خوراکی و موضعی که ادم کیناز (خانواده‌ای از آنزیمها) که به مهار کننده‌های JAK نیز معروف هستند رامهار کرده به فعالسازی این فولیکول‌های غیرفعال و خفته کمک می‌کنند.

محققان این کار را با مسدود کردن سیگنالینگ التهابی که باعث توقف رشد مو می‌شوند انجام دادند.


این خبر برای بیمارانی که با اثرات جسمی و روحی این بیماری خود ایمنی درگیر هستند بسیار خوشحال کننده است.

آلوپسی آره آتا یا طاسی منطقه‌ای، دومین شکل رایج ریزش مو است که در هر سنی و هم در زنان و مردان رخ می‌دهد.



تاريخ : چهار شنبه 7 مهر 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1849 1850 1851 1852 1853 ... 3356 صفحه بعد