یک تیم بینالمللی از دانشمندان، موفق به ساخت نوعی واکسن آنفلوآنزا شدند که پتانسیل مبارزه با 88 درصد از گونههای آنفلوانزای شناخته شده در سراسر جهان را دارد.
به نقل از ایندین اکسپرس، این واکسن به قدری قوی و موثر است که تنها با یک تزریق میتوان تا پایان فصل زمستان در برابر آنفلوآنزا ایمن ماند.
این واکسن آنفلوآنزای جهانی از قطعات کوچک ویروس آنفلوآنزا به نام اپیتوپ تشکیل شده که در حال حاضر توسط سیستم ایمنی بدن شناخته شده است.
یک اپیتوپ (epitope)، قسمتی از یک آنتی ژن است که توسط سیستم دفاعی تشخیص داده میشود.
محققان همه ساله از یک نوع ویروس آنفلوآنزا برای ساخت یک واکسن استفاده میکنند تا از افراد در برابر آنفلوآنزا در سال بعد محافظت کنند.
اگرچه این روش بسیار ایمن است اما همیشه هم آنگونه که باید عمل نمیکند. برای مثال واکسن H3N2 ((آنفلوآنزای A ) با وجود کار فشرده و دقیق دانشمندان و صرف مبالغ هنگفت، در زمستان 2014-2015 با شکست مواجه شد و نتوانست از افراد در برابر سیل همه گیر آنفلوآنزا حفاظت کند.
بیماریهای همه گیر قبلی شامل "آنفلوآنزای اسپانیایی" در سال 1918 و دو بیماری همه گیر در سالهای 1957 و 1968، منجر به مرگ میلیون ها نفر شد.
گزارشهای اخیر سازمان بهداشت جهانی حاکی از این است که بیماریهای همهگیر آنفلوآنزا سالانه موجب مرگ و میر یک و نیم میلیون نفر در سراسر جهان شدهاند.
علاوه بر این، دانشمندان آمریکایی موفق به ساخت یک واکسن خاص برای این کشور شدند که با 95 درصد از گونههای شناخته شده آنفلوانزا در کشور مبارزه میکند.
آنها از تکنیکهای محاسباتی نوآورانهای برای ساخت این واکسن استفاده کردهاند.
محققان این پژوهش اظهار کردند که بر اساس دانش به دست آمده از ویروس آنفلوآنزا و سیستم ایمنی بدن انسان، ما میتوانیم از کامپیوترها برای طراحی اجزای یک واکسن ساده اما با مدت اثر طولانی استفاده کنیم.
این پژوهش در Bioinformatics به چاپ رسیده است.
بنیانگذار شرکت اسپیسایکس اعلام کرد که نخستین مسافران مریخ باید آمادگی مرگ را داشته باشند.
به نقل از اسپیس، الون ماسک هفته گذشته در نشستی به توضیح برنامههای خود برای سفر به سیاره سرخ و تجهیزات شرکتش برای تسهیل آن پرداخته بود.
شرکت اسپیسایکس قرار است یک میلیون انسان را در 50 تا 100 سال آینده با استفاده از یک سیستم جدیدی موسوم به "حملونقل میان سیارهای" (ITS) به مریخ بفرستد. این سیستم، مفهومی ترکیبی از یک موشک و فضاپیما است که در این نشست رونمایی شده بود.
ماسک در این نشست، تصویری از آیندهای نه چندان دور را ارائه کرد که در آن 1000 فضاپیمای ITS یا بیشتر با 100 تا 200 مسافر به طور همزمان به سمت مریخ پرواز میکنند. البته وی اظهار کرد که نباید انتظار داشت همه چیز از ابتدا در آنجا به خوبی پیش برود.
وی گفت: من فکر میکنم که نخستین سفرها به مریخ بسیار خطرناک باشند. خطر مرگ در آنها بسیار بالا خواهد بود و هیچ راه دیگری نیز وجود ندارد. از این رو اصلا پیشنهاد نمیکنم که کودکان به این سفرها فرستاده شوند. در حقیقت داوطلبان باید آماده مرگ باشند.
ماسک اظهار تمایل کرده بود که به مریخ سفر کند اما هنوز مشخص نیست که در میان اولین مسافران باشد یا خیر. وی گفته که احتمال مرگ برای نخستین مسافران زیاد است و او میخواهد که رشد فرزندانش را ببیند.
الون ماسک در سال 2002 شرکت اسپیسایکس را بطور خاص برای استعمار مریخ توسط زمینیها بنا گذاشت. وی اظهار کرده بود که این کار مانند یک بیمه نامه بوده و خطر انقراض انسان در اثر بروز رویداد مخرب برای زمین را کاهش خواهد داد.
محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه تبریز نانوحاملی هوشمند را تولید کردند که قادر است داروی ضد سرطان را به صورت هوشمند و هدفمند به بافت سرطانی انتقال دهد.
بیماری سرطان یکی از اصلیترین بیماریهایی به شمار میرود که در اقصی نقاط جهان سلامت بشر را تهدید میکند. ازاینرو تحقیقات در حوزه دارو برای مهار و درمان این بیماری در حال انجام است.
در حال حاضر سرطان دومین عامل مرگ ومیر در جهان محسوب میشود که پیشبینی میشود در سالهای آینده به اولین عامل مرگ ومیر تبدیل شود. بنابراین ارائه و معرفی داروها و راههای متفاوت جهت درمان سرطان ضروری به نظر میرسد.
دکتر حامد همیشهکار، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این باره گفت: داروهای ضد سرطان به صورت غیرانتخابی عمل میکنند و با تخریب بافت غیر سرطانی موجب عوارض گسترده میشوند.
وی از اجرای تحقیقاتی در این زمینه خبرداد و یادآور شد: هدف از انجام این تحقیقات سنتز نانو ذرات مغناطیسی با قابلیت بارگیری و حمل داروی ضد سرطان ۶- مرکاپتوپورین بوده است. این دارو جزو یکی از داروهای مؤثر ضد تومور در طی 59 سال گذشته است که به طور گسترده جهت درمان و مهار سرطان خون در کودکان، پیشگیری از پس زدن عضو پیوند یافته و بیماریهای التهابی مورد استفاده قرار میگیرد.
همیشه کار، ادامه داد: استفاده از نانوحامل سنتز شده در این طرح به منظور دارورسانی هدفمند به بافت توموری موجب میشود، اثرات جانبی دارو بر روی بافتهای سالم اطراف تومور به طور مؤثری کاهش یافته و اثربخشی دارو افزایش پیدا کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به جزئیات این تحقیقات، توضیح داد: خاصیت آبگریزی داروی ۶- مرکاپتوپورین امکان استفاده از آن را تا حدودی محدود میکند. اما با محبوس کردن این دارو در نانوذرات سنتزشده با پوشش پلیمری که قابلیت اتصال کووالانسی این دارو را دارد، میتوان آن را تا رسیدن به بافت هدف محافظت کرد و در آنجا توسط آنزیمها آزاد کرد.
این محقق اضافه کرد: بر این اساس در این طرح در ابتدا کوپلیمرهای پاسخگوی سهگانه با قابلیت اتصال به نانوذره مغناطیسی و بارگیری داروی ضد سرطان ۶- مرکاپتوپورین و پس از آن نانوذرات مغناطیسی به روش همرسوبی سنتز و در ادامه نانوذرات پلیمری و مغناطیسی به اصطلاح انکوبه و نانوحامل هوشمند سنتز شد.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعد میزان بارگیری و آزادسازی دارو در شرایط متفاوت دما، pH و ریدوکس محیط بررسی شد و در انتها اثربخشی سامانه تولید شده در ردههای سلولی سرطانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج این تحقیقات که حاصل تلاشهای دکتر حامد همیشهکار عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر علیاکبر انتظامی و دکتر ناصر ارسلانی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تبریز، مرجان قربانی دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه تبریز و حامد حاجیپور دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی تبریز است، در مجله New Journal of Chemistry به چاپ رسیده است.
میکروسکوپ جدید ساخته شده در آزمایشگاه زیستشناسی دریایی در ماساچوست آمریکا به دانشمندان اجازه میدهد تا موقعیت و جهتگیری هر مولکول را در سلولهای زنده پیگیری کنند.
به نقل از گیزمودو، این میکروسکوپ میتواند جنبههای ناشناخته رفتار مولکولی از جمله آنهایی که سلولها را به عوامل بیماری تبدیل میکنند، آشکار کند.
این ابزار که میکروسکوپ "قطبش فلورسانس آنی" نام گرفته، برای درک چگونگی حرکت و تجمع مولکولهای ریز در داخل سلولهای زنده از جمله درون سلولهای پوست انسان استفاده شده است.
این میکروسکوپ نشان داده که چگونه مولکولهای منفرد با مساحت یک میلیاردم متر در داخل سلول زنده حرکت میکنند، برای تشکیل سازههای بزرگتر سلولی به هم متصل شده و عملکردهای زیستی یک سلول را هدایت میکنند.
دانشمندان توانستند با استفاده از این میکروسکوپ، جهتگیری هر مولکول را تعیین کرده و اتصال آنها به یکدیگر برای ایجاد یک سازه منظم را مشاهده کردند.
آنها با استفاده از نور قطبشی که برای چشم انسان قابل مشاهده نیست، توانستند نمایی از ذراتی میکروسکوپی را ثبت کنند. این محققان سپس دی.ان.ای و مولکولهای آکتین را با رنگ فلورسنت برچسبگذاری و حرکت این ذرات ریز را در سلولهای پوست زنده انسان پیگیری کردند.
محققان امیدوارند بتوانند با این میکروسکوپ، درک خود را از عملکرد سلولی افزایش داده و در نهایت دلیل سرطانی شدن سلولها را توضیح دهند.
جزئیات این تحقیق در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا (PNAS) منتشر شده است.
تخت فوق سبک بخش مراقبتهای ویژه با قابلیت جلوگیری از زخم بستر، تخلیه ترشحات ریوی و ... به همت یک مبتکر مرکز تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و ساخته شد.
داود مومن بهادر، عضو مرکز تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو مرکز تحقیقات قلب و عروق شهید رجایی تهران اظهار کرد: این تخت دارای پمپهای تزریقی مختلفی جهت انفوزیون بیمار است که با plc و رایانه تخت لینک بوده و تمامی تزریقات و انفوزیونها را در دوزاژ و زمانهای تعیین شده طبق اوردر و دستورات پزشک معالج هوشمندانه انجام میدهد به طوری که رایانه تخت در زمانهای مختلف علائم حیاتی و ECG بیمار را به صورت دیتا به پزشک معالج ارسال کرده و پزشک معالج طبق علائم میتواند با پیامک دستورات جدیدی را جهت ادامه درمان به تخت ارسال کند.
وی ادامه داد: تخت دارای سیستمی است که سلولهای سطحی مژهدار و موکوس ریهها را تحریک کرده و موجب پسزنش ترشحات ریوی به سمت حلق شده و ساکشن میشود که این عمل موجب حفظ ظرفیت حیاتی ریهها شده و از تشکیل ترشحات جامد ریوی و عفونتهای ناشی از آن جلوگیری به عمل میآید. همچنین تخت با باتری 12 ولت قابل شارژ با سیستم برق شهری و آمبولانسها بوده و دارای سیستم فیزیوتراپی است که این قابلیتها و نیز فوق سبک بودن آن موجب شده تا در مواقع اضطرار مانند زلزله و... در بیمارستان های صحرایی محل حادثه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
عضو مرکز تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این تخت هوشمندانه از بیماران بدحال مراقبت میکند، افزود: تخت دارای قابلیت رادیولوسنت به صورت نان اپتیکال بوده و اشعه را از خود عبور می دهد و از این پس در مراکز درمانی و بخش های ویژه در سطح دنیا دیگر جهت رادیولوژی پرتابل نیازی به جابه جایی بیماران به ویژه بیماران بدحال و فوق سنگین نبوده و گروه درمان به راحتی کاست رادیولوژی را در زیرتخت قرار داده و اقدام به گرافی میکنند. همچنین تخت فوق سبک بوده و در حدود 4.5 کیلوگرم و با لوازم و تجهیزات حدود 27 کیلوگرم وزن دارد.
این مخترع در پایان صحبتهایش خاطرنشان کرد: این تخت قابلیت تمامی شکنها و پوزیشنهای اشاره شده در رفرنسها به ویژه 80 درجه به چپ و راست را که طبق رفرنس جهت جلوگیری از زخم بستر الزامیست را دارد، همچنین دارای پوزیشن صفر تا 80 درجه قسمت جایگاه قفسه صدری است که جهت برقراری حداکثر فشار سیستولی قلب الزامی است و همچنین دارای پوزیشن 0 الی 30 درجه قابل تنظیم در جایگاه فمور بوده که به دلیل اتساعپذیری زیاد سیستم وریدی به ویژه اندامهای تحتانی این پوزیشن جهت برگشت راحتتر و بهتر خون و ریوی به سمت قلب الزامی است.
این مخترع طی سالهای 94 و 95 دو دستگاه پیشرفته ماساژ قلب با قابلیت ونتیلاتور (احیای قلبی – ریوی ) با قابلیت رادیو لوسنت را برای اولین بار در جهان ثبت ملی کرده است.
بی ام وی یک قاعده پایدار در طراحی برای خودروهای کوپه خود دارد که متفاوت با طراحی کراس اورهای این غول خودروسازی آلمانی است. با نگاه کردن به دو مدل قبلی بیامو X5 یا X3 میتوانیم شباهتهای پایهای زیادی را شاهد باشیم. تشابه در عقب و جلوی خودرو، درهایهای عقب و چندین و چند تشابه دیگر که بیانگر قواعد طراحی این خودروساز آلمانی است. ولی اگر خودرو مفهومی X2 را ببینید این فرمول طراحی همیشگیای که در ذهن شما نقش بسته است، تغییر خواهد کرد. با زومیت همراه شوید.
بیامو به جای ساده گرفتن مدل مفهومی X1 و رضایت دادن به یک هاچبک فستبک (fastback)، کوپه کراس اور خود را بسیار بهبود بخشیده و در واقع بسیاری از اصول طراحی خود را زیر پا گذاشته است. این کار سبب تعجب مضاعف پیرامون طراحی این خودرو شده و در واقع به نظر میرسد این کار برای کراس اور کوچک اسپرت بسیار مناسب باشد. بیشترین انحراف از این اصول میتواند اضافه کردن عرض خودرو در جلو آن باشد یا حداقل به صورت ظاهری مدل مفهومی X2 عریضتر از X1 است. در واقع ظاهر خودرو از سری کوپههای بیامو الهام گرفته شده است (به خصوص خودروهای سری ۲ بی ام و) و از درون مایه اصلی مدلهای پیشین X دور شده است. (این تغییر بسیار ظریف است ولی با نگاه کردن به X5 یا X3 شما میتوانید جزئیات مشابه زیادی بین مدلهای X در جلوی خودرو ببینید.) در عوض این خودرو دارای سپر خشن و بسیار تهاجمی است. این خودرو حداقل در چراغهای جلو خود یک خودرو مدل X بیامو است، بنابراین شش ضعلی ناقص دارای کمترین انحراف از حلقههای کرونا (corona ring) دیگر مدلهای مدرن بیامو (بجز سری i) است.
این واقعیت وجود دارد که شبکه جلوی خودرو به از بالا به پایین شبکهبندی شده است. این شرکت ادعا میکند که طراحی این مدل مفهومی کاملا جدا از دیگر مدلهای بیامو است. البته ما مطمئن نیستیم که در واقع این چیز خوبی است یا نه، چرا که استایل طراحی یک شرکت همچون نشان تجاری آن بیانگر ویژگیهای شرکت است. گرچه استایل بیامو این خودرو هنوز هم به واسطه شبکه جلو منحصر به فردش در یک نگاه گذرا قابل تشخیص است.
اما با این حال این مدل مفهومی دارای نشانهای فراوانی است که نشان دهنده برند بیامو باشد که از جمله آن اتصال سقف سیاه که دارای انتهای گرد است. پشت این خودرو به صورت کامل یکتاست و تشابهات بسیار کمی نسبت به X4 و X6 دارد. آینههای کناری دارای انتهای نوکتیز هستند که تاکیدی بر ضخامت زیاد گلکیرهای عقب خودرو هستند.
ما انتظار داریم که این خودرو در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شود. اشتراک این خودرو با پلتفرم X1 بدین معناست که این خودرو دارای پیشرانه توربوشارژ دار ۴ سیلندر بر اساس سیستم انتقال قدرت جلو محرک است. همچنین ما نمیتوانیم استفاده از پیشرانه قدرتمندتر را برای این کوپه رد کنیم.
این روزها کمتر کسی را می توان پیدا کرد که کاربر گوشی های هوشمند نباشد. ممکن است گاهی اوقات نیازمند استفاده از نرم افزارهایی باشید که به صورت پیش فرض بر روی تلفن همراهتان نصب نشده است.
طراحان اتاقک جدید کاملا شخصی موسوم به ایدریم(aDream) را برای فرودگاهها طراحی کردهاند که به مسافران اجازه استراحت در زمان تاخیر پرواز را میدهد.
ابررایانه مشهور شرکت آی.بی.ام تاکنون فعالیتهای جالب زیادی از ساخت فیلم گرفته تا بازی شطرنج را انجام داده و اکنون قرار است به معلمان نیز در تدریس کمک کند.
به نقل از انگجت، ابررایانه واتسون با برنامه "مشاور معلم" قرار است به معلمها در برنامهریزی درسی کمک کند.
شاید ریاضیات دوران دبستان به نظر بسیار ساده بیاید اما دروس ارائه شده در حال حاضر با درسهایی که در قدیم داده میشد، متفاوت است و معلمهای امروزی با آن آشنا نیستند. نرمافزار مشاور معلم میتواند به آنها در طراحی تمرینها و دروس به منظور تسهیل یادگیری ریاضی برای کودکان کمک کند.
این برنامه به طور رایگان از اواخر سال جاری در اختیار معلمان ریاضی کلاس سوم ابتدایی در آمریکا قرار خواهد گرفت. آی.بی.ام قصد دارد توسعه این برنامه را ادامه داده و از آن برای سایر دروس و سطوح بالاتر نیز استفاده کند.
یافتههای محققان ایتالیایی نشان داده که مسکنهای رایج ایبوپروفن و کتورولاک ممکن است تا 83 درصد خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهد.
به نقل از سایتک، داروهای غیر استروئیدی ضدالتهابی مانند ایبوپروفن بطور معمول برای تسکین کمردرد، مشکلات مفصلی و آرتروز مصرف میشوند و پزشکان، این داروها را برای کاهش التهاب و درد تجویز میکنند.
اما محققان دانشگاه میلان بیکوکا در تحقیق جدید خود بر روی دادههای حدود 10 میلیون ایتالیایی، انگلیسی، آلمان و هلندی که از این داروها در سالهای 2000 تا 2010 استفاده میکردند، دریافتند که بیش از 92 هزار نفر از آنها به دلیل نارسایی قلبی در بیمارستان بستری شدند.
آنها دریافتند افرادی که در 14 روز اخیر هرگونه داروی غیراستروئیدی ضدالتهابی مصرف کرده بودند، 19 درصد بیشتر احتمال داشت که به دلیل نارسایی قلبی در بیمارستان بستری شوند.
خطر بستری شدن به دلیل نارسایی قلبی همچنین با مصرف مسکنهای سنتیتر مانند دیکلوفناک، ایندومتاسین، ناپروکسن و پیروکسیکام نیز افزایش مییافت. خطر بستری شدن با مصرف ناپروکسن حدود 16 درصد و برای کتورولاک نزدیک به 83 درصد شناخته شد.
البته از آنجایی که این تحقیق بر روی افراد مسن و دارای سلامت ضعیف انجام شده بود، متخصصان میگویند که یافتههای این پژوهش ارتباط کمی با اکثر افراد زیر 65 سال دارد.
از این رو، جوانانی که برای دورههای کوتاه برای مثال برای درد و آسیبهای ورزشی از ایبوپروفن استفاده میکنند، نباید نگران باشند اما نباید به مصرف این دارو را بطور مداوم ادامه دهند.
این یافتهها در مجله BMJ منتشر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.