در جهان هنوز جزایری وجود دارند که هنوز طبیعت زیبا و رویایی شان دست نخورده باقی مانده است. جزایری دورافتاده که آب های شفاف فیروزه ای رنگ آنها را احاطه کرده اند. نه ترافیکی وجود دارد ، نه آلودگی هوا ، نه آلودگی صوتی . در این جزایر می توان با آسمانی که هوای آلوده آن را تیره و تار کرده است ، خداحافظی کرد و از نوازش های هوای پاک و انوار خورشید درخشان لذت برد.
در این جزایر فراموش شده ، کم جمعیت و رویایی عجله ای در کار نیست . می توان سرفرصت از هر 24 ساعت زندگی استفاده کرد. فقط باید تصمیم گرفت. جای آنها را در نقشه جهان یافت و سپس بار سفر را بست. برای این گزارش تصویری از میان این جزایر فراموش شده 10 جزیره رویایی را انتخاب کرده ایم.
1- جزیره مونو ریکی ، مجمع الجزایر فیجی. مونو ریکی در شمال مالولو اصلی ترین جزیره مجمع الجزایر مامانوکا در مجمع الجزایر فیجی اقیانوس آرام واقع شده است. مونو ریکی نماد یک جزیره خلوت و خالی از سکنه دائمی است. ساحل زیبا ، قله آتشفشانی ، پوشش گیاهی انبوه و متنوع و ماهی های رنگارنگ آبهای پیرامونش به این جزیره جلوه ای بهشتی داده است.
2 - جزیره کروزوئه، شیلی. جزیره کروزوئه تنها جزیره دارای سکنه مجمع الجزایر خوان فرناندز شیلی در قلب اقیانوس آرام است. این جزیره دارای 600 نفر جمعیت است که همه در بندر سان خوان بوتیستا زندگی می کنند . بنابراین ، جاهای خلوت و دنج در این جزیره به وفور یافت می شوند. جزیره کروزوئه از یک اکوسیستم منحصربفرد برخوردار است. در این جزیره علاوه بر پوشش متنوع گیاهی ، گونه های مختلفی از جانوران به ویژه پرندگان نادری مانند کولیبری قرمز یا شاهین خوان فرناندز مشاهده می شوند.
3 - جزیره بانابا ، مجمع الجزار کریباتی. جزیره کوچک بانابا برای 284 نفر سکنه اش گوشه ای کوچک از بهشت است. این جزیره که در اقیانوس آرام قرار دارد با صخره های مرجانی احاطه شده و دسترسی به آن تا اندازه ای دشوار است.
4 - جزیره کریسمس ، استرالیا. جزیره کریسمس متعلق به استرالیا در 350 کیلومتری سواحل اندونزی در اقیانوس هند واقع شده است. دو سوم از مساحت این جزیره به یک پارک ملی تبدیل شده است. جزیره کریسمس در واقع بخشی از کوه زیر دریایی به ارتفاع 4500 متر است که از آب بیرون آمده است. این جزیره به مراتب از دیگر جزایر دورافتاده مشهور تر است و به رغم سواحل صخره ای و صخره های مرجانی اش هر سال توریست های زیادی به آنجا سفر می کنند. این جزیره به دلیل خرچنگ های قرمز زمینی اش شهرت دارد. این گونه خرچنگ که تحت محافظت قرار دارد یکی از جاذبه های متعدد توریستی جزیره کریسمس است. میلیون ها خرچنگ هنگامی که از جنگل به طرف سواحل جزیره مهاجرت می کنند منظره ای منحصربفرد را به وجود می آورند.
5 - جزایر دائوس شمالی ، کالدونیای جدید. مجمع الجزایر کالدونیای جدید از سرزمین های ماوراء البحار فرانسه در قلب اقیانوس آرام واقع شده است. این مجمع الجزایر از تعداد بسیار زیادی جزیره تشکیل شده که بسیاری از آنها تقریبا خالی از سکنه بوده یا جمعیت اندک آنها را بومیان تشکیل می دهند. جزایر دائوس شمالی با طبیعتی متنوع و جمعیتی اندک از بومیان از جمله جزایر دورافتاده اما رویایی کالدونیای جدید است.
6 - جزیره نا ، مجمع الجزایر میکرونزی. مجمع الجزایر میکرونزی که مرکز آن جزیره پوهنپی است در اقیانوس آرام واقع شده و دارای 607 جزیره است. میکرونزی دارای یک تنوع زیستی منحصربفرد است. جزیره نا که فاقد سکنه است مکانی ایده آل برای یک زندگی در انزوا است. با توجه به اینکه جزیره نا در غرب جزیره پوهنپی فقط چند کیلومتر با ساحل فاصله دارد بنابراین فردی که این جزیره را برای زندگی انتخاب می کند می تواند به آسانی و ظرف مدت کوتاهی خود را به دنیای متمدن برساند.
7 - مجمع الجزایر ایسلا دِ لا خوونتود، کوبا. مجمع الجزایر ایسلا دِ لا خوونتود شامل یک جزیره اصلی و دهها جزیره کوچک است.این جزایر کوچک که چند درخت در آنها روییده است مانند لکه های سبز رنگی در میان آبهای لاجوردی هستند. مجمع الجزایر ایسلا دِ لا خوونتود متعلق به کوبا در دریای کارائیب واقع شده است.
8 - جزیره آمپارو، اندونزی. جزیره خالی از سکنه آمپارو یکی از هزاران جزیره متعلق به اندونزی است. یک دختر دانشجوی ژاپنی 22 ساله به نام ریکو هوری یک روز تصمیم گرفت در نقش یک کشتی شکسه که از مرگ نجات یافته است به جزیره آمپارو بیاید و تعطیلاتش را به این سبک در این جزیره خالی از سکنه بگذراند. ریکو در این تجربه موفق شد البته با کمک و پشتیبانی آژانس مسافرتی دوکاستاوی که در ترتیب دادن این گونه تعطیلات تخصص دارد.
9 - جزیره فلاور، فیلیپین. جزیره فلاور ( گل) نام مناسبی برای این جزیره رویایی و خالی از سکنه مجمع الجزایر فیلیپین در شمال جزیره پالاوان است. مسافر می تواند تجربه جذابی از زندگی تنها در این جزیره را کسب کند. البته اخیرا یک آژانس مسافرتی در فاصله نزدیکی به ساحل این جزیره 9 کلبه مدرن با سیستم تهویه مطبوع را برای افرادی که حاضر به سختی کشیدن نیستند، احداث کرده است.
10 - جزیره تریستان دا کنها ، بریتانیا. جزیره تریستان دا کنها دورافتاده ترین و منزوی ترین جزیره جهان برای افرادی است که می خواهند رشته ارتباط خود با بقیه جهان را قطع کنند.این جزیره متعلق به بریتانیا به مساحت 100 کیلومتر مربع در جنوب اقیانوس اطلس واقع شده است. نزدیکترین کشور به این جزیره آفریقای جنوبی است که 2900 کیلومتر با آن فاصله دارد.
پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی همکاری مشترکی را با دانشگاه "Karolinska" سوئد در خصوص مدل سازی دارویی برای بیماران سرطانی آغاز کرد.
طرح مشترکی تحت عنوان «مدل سازی مکانیزم تضعیف سیستم ایمنی توسط تومور» بین مرکز تحقیقات آزمایشگاهی سرطان دانشگاه "Karolinska " سوئد و پژوهشکده سرطان پستان در دستور کار دو مرکز قرار گرفت.
دکتر پیمان شریعت پناهی عضو گروه پژوهشی طب مکمل پژوهشکده سرطان پستان و نماینده پژوهشکده سرطان جهت پیگیری طرح در این باره گفت: این همکاری درجهت ارائه یک مدل ریاضی به منظور بررسی اثر تومور در تضعیف سیستم ایمنی و همچنین راههای مقابله با این تضعیف از طریق دارو است.
شریعت پناهی ادامه داد: در حال حاضر مدل مشابهی به منظور بررسی این اثر وجود ندارد و امید است این مدل به پیشنهاد درمانهایی بر اساس تقویت سیستم ایمنی منجر شود.
مطالعات نشان داده است، طب سوزنی میتواند علائم یائسگی را کاهش دهد.
به نقل از ساینس، نتایج مطالعات جدید محققان حاکی از آن است که طب سوزنی میتواند علائم شایع یائسگی مثل گُرگرفتگی را که منجر به عرق کردن فراوان میشود کاهش دهد.
در این بررسی نیمی از زنان مورد مطالعه با کاهش علائم یائسگی مواجه شدند.
نانسی دیویس، نویسنده ارشد این مطالعه اظهار کرد: بسیاری از شرکتکنندگان این مطالعه از علائم گرگرفتگی و تعریق شبانه ناراحت بودند که طب سوزنی به عنوان روشی کمهزینه و کم خطر برای از بین بردن این مشکل، معرفی شد.
محققان این مطالعه افزودند: با انجام طب سوزنی علائم یائسگی مثل گرگرفتگی بعد از سه تا چهار هفته درمان کاهش مییابد.
این مطالعه شامل بررسی 209 زن در سنین 45 تا 60 سالگی، قبل و بعد از یائسگی بود.
این بررسی در مجله Menopause منتشر شده است.
شرکت آدیداس از کتانی جدید خود رونمایی کرده که تقریبا بطور کامل توسط رباتها ساخته شده است.
به نقل از ایکوتر، کتانی Futurecraft MFG نخستین محصولی است که توسط تاسیسات جدید خودکار "کارخانه سریع" (Speedfactory) آدیداس در آلمان ساخته شده است.
به گفته آدیداس، این کفش نشاندهنده آینده تولید سریعتر کفشها نسبت به قبل است. البته انسانها باید در مرحله نهایی وارد عمل شوند و کارهایی مانند دوخت "پرایمنیت آپر" به منظور کاهش حداقلی ضایعات و همچنین افزودن یک کفی چاپی سهبعدی را انجام دهند.
این شرکت سازنده بزرگ لباسهای ورزشی همچنین از یک فناوری ضبط حرکت موسوم به "آرامیس" برای نقشهبرداری از حرکت طبیعی پا و ایجاد یک کفش منعطفتر با حفاظت بیشتر استفاده کرده است.
آدیداس قصد دارد نمونههای بیشتری از این تاسیسات رباتیک را در شهرهای مختلف جهان به راه بیندازد که بطور چشمگیری باعث کاهش انتشارات آلایندههای کشتیها و همچنین افزایش رضایتمندی مشتریان خواهد شد.
تیمی از دانشمندان توانستهاند واضحترین نقشه را از کهکشان راه شیری تولید کنند که نشان داده منظومه شمسی احتمالا بزرگتر از تصورات پیشین است.
به نقل از اسپیس، از مدتها پیش چنین تصور می شد که کهکشان راه شیری مانند یک دیسک است. اگرچه شکل دقیق کهکشان همچنان مورد تردید قرار دارد، نظر کلی آن است که راه شیری دارای چهار بازو است که از مرکز آن به شکل مارپیچ به بیرون کشیده شدهاند.
ستارگان جدید معمولا از گاز و غبار موجود در این بازوها به وجود میآیند. اما غبار میتواند ستارگانی را که دانشمندان از آنها به عنوان نقطه شروعی برای اندازهگیری فاصله استفاده میکنند، بپوشاند و روند نقشهبرداری از کهکشان را پیچیده سازد.
منظومه شمسی در لبه "بازوی شکارچی" یا بازوی محلی قرار دارد. بازوهای دیگر نیز سپر-قنطورس، برساوشی (پرسئوس) و قوس نام دارند. گفته میشود که بازوی شکارچی کوچکتر از پرسئوس است.
اما تحقیقات جدید محققان رصدخانه کوهستان بنفش چین نشان داده که بازوی شکارچی به بزرگی سایر بازوهاست.
دانشمندان با کمک مجموعهای از تلسکوپها در نیومکزیکو موسوم به آرایه بسیار بلند باسلین(VLBA) توانستند سنجشهای بسیار دقیقی را از ابرهای گازی موجود در بازوهای کهکشان راه شیری را انجام دهند. آنها همچنین یک متود مثلثات سنجش ستاره موسوم به اختلاف منظر را نیز برای اندازهگیری فاصلهها به کار بردند.
در نهایت محققان دریافتند که راه شیری یک کهکشان مارپیچی با بازوهای متمایز و واضح نیست بلکه از شاخههای متفاوت و ثابتی برخوردار است.
جزئیات این تحقیق در مجله Science Advances منتشر شده است.
ایستگاه فضایی بینالمللی حاصل تلاشهای چند کشور برای سرمایهگذاری مشارکتی بر منظومه شمسی است و اکنون سازمان ملل متحد نیز قصد دارد به شخصه وارد رقابتهای فضایی شود.
به نقل از دیلیمیل، سازمان ملل متحد به تازگی قراردادی را با شرکت "سیرا نواد" برای پرتاب یک فضاپیمای "دریمچیسر" به مدار زیر زمین تا سال 2021 امضا کرده است.
این نهاد امیدوار است بتواند به کشورهای فقیری که استطاعت مالی برای برخورداری از برنامه فضایی خودشان را ندارند، اجازه بدهد تا محمولههایی را به مدار اطراف زمین ارسال کنند. این محمولهها میتوانند شامل آزمایشات ریزگرانش یا دستگاههای سنجش از راه دور باشند.
قرارداد دفتر امور فضای بیرونی سازمان ملل متحد با شرکت سیرا نوادا شامل استفاده انحصاری این سازمان از یکی از هواپیماهای فضایی دریمچیسر است. این نخستین بار است که سازمان ملل فضاپیمای خود را به فضا ارسال میکند.
این ماموریت 14 روز به طول خواهد انجامید و ابتدا به کشورهای در حال توسعه ارائه خواهد شد اما همه اعضای سازمان ملل متحد اجازه مشارکت در آن را دارند.
این سازمان اظهار کرده بود که انتظار داشت تجربیاتی در مورد ریزگرانش، سنجش از راه دور و آزمایشات سختافزار فضایی برای آزمایش در پرواز اول وجود داشته باشد اما همچنین اظهار کرده بود که به دنبال حامیان تجاری برای سرمایهگذاری در ماموریت هستند.
دریم چیسر یک فضاپیمای قابل استفاده مجدد است که از ظاهری شبیه یک شاتل فضایی کوچک برخوردار است. این فضاپیما میتواند حدود شش تن محموله را به مدار پائین زمین یا ایستگاه فضایی بینالمللی انتقال دهد.
نخستین پرواز مداری این فضاپیما قرار است در نوامبر امسال و پیش از آغاز انتقال محموله به ایستگاه فضایی در سال 2019 انجام شود.
نسخه دوم این فضاپیما نیز برای انتقال هفت فضانورد و محموله به مدار پائین زمین طراحی شده است.
افرادی که در معرض دود دست دوم سیگار هستند در خطر بالایی برای ابتلا به سرطان ریه و بیماریهای قلبی قرار دارند.
به نقل از پایگاه خبری sciencedaily، دود دست دوم دودی است که از قسمت مشتعل سیگار ناشی میشود و اطرافیان آن را استنشاق میکنند. زندگی با فرد سیگاری و استنشاق دود دست دوم سیگار، معادل مصرف مستقیم 80 نخ سیگار در طول یک سال است!
به منظور انجام این تحقیق سطوح کوتینین که فرآورده جانبی نیکوتین محسوب میشود در بیش از 20 هزار غیر سیگاری مورد بررسی قرار گرفت.
محققان دریافتند که پایینترین میزان کوتینین در خون با از دست دادن 6.5 سال از عمر فردی که دود سیگار دست دوم را استنشاق میکند، مرتبط است. بالاترین میزان این ماده در خون نیز با کاهش 7.5 سال از عمر افراد مرتبط بود.
میزان بالای کوتینین با بروز سرطان ریه، همه سرطانها و بیماری قلبی مرتبط بود که البته مؤید رابطه علت و معلولی نیست.
یافتههای پرسشنامه نیز نشان میداد که بسیاری از افراد از اینکه در معرض دود سیگار دست دوم هستند خبر نداشتند اما سطوح کوتینین در خون آنها وجود داشت.
این پژوهش در مجله " Carcinogenesis" منتشر شده است.
پژوهشگران دانشگاه هوکایدو ژاپن دریافتند که شاخصهای اصلی جنسیت مردانه حتی در پستانداران فاقد کروموزوم Y نیز بروز پیدا میکند.
سومین عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمع یک درصد برتر دانشمندان جهان قرار گرفت.
بر اساس جدیدترین رتبهبندی دانشمندان، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برتر دنیا از سوی موسسه تامسون رویترز و پایگاه "Essential Science Indicator"، دکتر امیرحسین صاحبکار عضو هیات علمی گروه زیست فناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در فهرست یک درصد برتر دانشمندان جهان قرار گرفت.
دکتر امیر حسین صاحبکار اظهار داشت: رتبهبندی یک درصد برتر دانشمندان جهان هر دو ماه یکبار توسط موسسه تامسون براساس ۲۲ فیلد مختلف مورد بررسی قرار میگیرند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در این رتبهبندی، میزان ارجاعات به مقالات از شاخصهای مهم به شمار میرود.
وی با اشاره به تهیه بیش از ۳۰۰ مقاله در پایگاههای معتبر علمی بینالمللی افزود: بیشتر مقالات انجام شده در زمینه بیماریهای قلبی و عروقی، آتروسکلروز و چربی خون و درمانهای نوین دارویی بوده و در بخشهای سلولی، مولکولی و حیوانی مورد بررسی قرار گرفته است.
کسب عنوان برگزیده در جشنواره رازی، محقق جوان برگزیده سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی "ISESCO"، انتخاب نماینده کشور ایران (National Lead Investigator) در «کمیته هیپرکلسترولمی فامیلی» انجمن آتروسکلروز اروپا، محقق جوان تقدیر شده توسط انجمن جهانی قلب، محقق برگزیده بنیاد ملی نخبگان، رتبه اول کشوری اساتید در جشنواره پژوهشهای قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و دریافت فلوشیپ فوق دکترای بیماریهای کاردیومتابولیک از دانشگاه استرالیای غربی از دیگر عناوین علمی کسب شده وی به شمار میرود.
پیش از این نیز دکتر حسین حسینزاده استاد گروه فارماکودینامی و دکتر مهرداد ایرانشاهی استاد گروه فارماکوگنوزی از اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ردیف دانشمندان برتر یک درصد جهان قرار گرفتند.
خورشید در مرکز منظومه شمسی واقع شده و نور و گرمای آن به ادامه حیات در زمین کمک کرده است اما نخستین بار چه کسانی شکل اصلی آن را شناسایی کردند؟
به نقل از اسلیت، نخستین تصویر خورشید در آوریل 1845 توسط هیپولیت فیزو و لئون فوکو، فیزیکدانان فرانسوی ثبت شده بود.
این دانشمندان از یک داگروتایپ استفاده کردند که نخستین شکل از عکاسی بود. در این دستگاه از یک صفحه فلزی استفاده میشد که با مواد شیمیایی به منظور حساس ساختن آن به نور درمان شده بود و در برابر صحنه قرار داده میشد و در مرحله بعدی مواد شیمیایی مختلف به آن اعمال میشد تا نوردهی متوقف شود.
این تصویر به نمایش خورشید با لبههای نسبتا واضح پرداخته و چند لکه خورشیدی نیز روی آن دیده می شود. این لکهها نسبتا بزرگ و به وسعت سیاره مشتری هستند.
.: Weblog Themes By Pichak :.